Ajax speelt met vuur maar wint van PEC Zwolle (incl. foto’s)

Wat in eerste instantie een simpele overwinning leek te worden werd uiteindelijk een pijnlijke bevalling. Binnen twintig minuten leek de wedstrijd al gespeeld en stond Ajax al met 3-0 voor. Ajax liep twee blessuregevallen op en daarop kantelde de wedstrijd waardoor PEC kansen rook én benutte. Dit kostte Ajax twee tegendoelpunten. 

Balverlies van Álvarez leidde nog voor rust tot een onverwachte treffer van de thuisploeg. Gustavo Hamer profiteerde optimaal van het slippertje van Álvarez, die ook na rust een hoofdrol speelde bij de 2-3 van PEC Zwolle. Toen stond de middenvelder namelijk niet in het veld omdat hij behandeld werd aan een wond aan zijn lip. In de desorganisatie bij Ajax maakte Saymak koppend de aansluitingstreffer. In deze fase van de wedstrijd speelde Ajax chaotisch. Álvarez keerde niet meer terug in de ploeg en ook Donny van de Beek moest zich kort daarna laten vervangen. Hij kampte met een dijbeenblessure. Het is zo kort voor de Champions Leaguewedstrijd met Chelsea, aanstaande dinsdag in Londen, niet echt hoopgevend.

Met vallen en opstaan bleef Ajax overeind. David Neres en Noussair Mazraoui waren in de slotfase ook niet meer zo okselfris. Binnen twintig minuten stond het 0-3 in Zwolle. Mazraoui en Neres eisten bij twee doelpunten een hoofdrol op. Een voorzet van die eerste werd slecht verwerkt door keeper ex-Ajacied Xavier Mous, waarna Quincy Promes de rebound simpel verzilverde (0-1). Quincy maakte ook de 0-2 en vlak daarna maakte David Neres de derde goal na een prachtige pass van Hakim Ziyech. Er was geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, totdat Martínez een tik kreeg van Hamer en na een half uur de strijd moest staken. Ajax hapte een paar keer naar adem en kwam een paar keer goed weg, maar kon drie minuten voor tijd een zucht van verlichting slaken toen Neres zijn tweede doelpunt van de avond maakte: 2-4.

We zijn weer op bezoek in Zwolle

De opkomst is altijd weer een spektakel, zelfs in Zwolle

Quincy laat een dansje zien na zijn openingsgoal

Lekker mannen!

Strijd om elke bal

Kunststukje van David en Mous zit mis

Alle regen komt van boven David

Nico had flink wat te stellen deze avond

Quincy viert zijn goal

Martinez verlaat aangeslagen het veld voor Álvarez

Spoedoverleg tijdens het drinken

Ook deze shirtjes worden grondig getest

Bedankt voor de steun Ajacieden!

Opstelling PEC Zwolle: Mous; Van Wermeskerken, Lachman, Lam, Paal; Hamer, Clement (79′ Lennart Thy), Saymak (70; Dekker), Nakayama; Van Crooij, Ghoochannejhad (55’Johnsen)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazroui, Joel Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico, Lisandro Martinez (28’Edson Alvarez/63’Ryan Gravenberch), Quincy Promes, Donny van de Beek (72′ Razvan Marin),  David Neres, Dusan Tadic, Hakim Ziyech

Scoreverloop:

6′ Quincy Promes 0-1
11′ Quincy Promes 0-2
20′ David Neres 0-3
35′ Hamer 1-3
62′ Saymak 2-3
88′ David Neres 2-4

 

Gele kaarten:  Hamer, Saymak, Clement (Allen PEC Zwolle), Donny van de Beek (Ajax)

Related posts