Ajax boekt ruime zege op Sparta: 1-4 (Incl foto’s)

Ajax heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Sparta met 1-4 gewonnen en blijft hiermee ongeslagen in de Eredivisie. Sparta kende tot nu toe een goede seizoensstart maar werd duidelijk weer even met beide benen op de grond gezet. Voor Ajax is het de derde ruime overwinning op rij.

Sparta kwam fel uit de startblokken maar na een klein half uur was het verzet gebroken. Lisandro Martinez gaf een prima steekbal die door Promes werd onderschept en Promes scoorde zijn eerste officiële treffer in dienst van Ajax. Enkele minuten later was het weer raak en ditmaal was het Dusan Tadic die een scherpe assist gaf en Hakim Ziyech wist daar wel raad mee: 0-2. In de tweede helft werd David Neres vrij snel vervangen door Klaas-Jan Huntelaar en daar was onze kleine Braziliaan niet blij mee. Echter zag ook hij hoe Ajax daarna op 0-3 kwam. Scheidsrechter Kamphuis zag een handsbal van Abels over het hoofd maar na ingrijpen van de VAR mocht Tadic van elf meter aanleggen en de 0-3 scoren. Sparta, wat goed aan de competitie was begonnen, wist zich geen raad met het spel van Ajax en het was Hakim Ziyech die uit een voorzet van Tadic de 0-4 scoorde. Na het inbrengen van Veldwijk bij de thuisploeg kwam er iets meer agressie in het elftal van Sparta en en was uiteindelijk Dervisoglu die de spreekwoordelijke eer mocht redden. Daar bleef het uiteindelijk ook bij en aangezien er volgende week interlands worden gespeeld hervat Ajax de competitie op 14 september met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Sparta – Ajax 1-4 (0-2)

’25 Promes 0-1
’31 Ziyech 0-2
’58 Tadic 0-3 (pen)
’60 Ziyech 0-4
’75 Dervisoglu 1-4

Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 10.599
Gele kaarten: Rayhi, Smeets (Sparta)

Opstelling Sparta: Coremans, Abels, Vriends, Mattheij, Faye, Rigo (/65 Veldwijk), Auassar (/12 Duarte), Smeets, Haaoui, Rayhi, Dervisoglu (/75 Piroe)

Opstelling Ajax: Andre Onana; Sergino Dest, (/65 Noussair Mazraoui), Joel Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico, Lisandro Martinez, Quincy Promes. Edson Álvarez, David Neres, (/54 Klaas-Jan Huntelaar), Dusan Tadic, Hakim Ziyech (/78 Noa Lang)

Martinez en Promes na de 0-1

Gezellig, Donny doet een middagje mee in het uitvak

Koekoek, 0-2

Hakim heeft weer plezier dus dat zit wel goed

Heerlijk!

Dit ook trouwens

Neres zoekt nog een beetje naar zijn vorm

Tadic on fire en nog maar eens een shirtje

 

Related posts