Megadeal: Budweiser gaat Ajax voor twaalf miljoen euro sponsoren

Het Amerikaanse Budweiser gaat Ajax sponsoren voor een bedrag van maar liefst ruim twaalf miljoen euro, zo meldt De Telegraaf woensdag en inmiddels ook Ajax via de officiële website. Volgens het dagblad wil het grootste biermerk ter wereld de club uit Amsterdam inzetten als ‘poort naar Europa’. De sponsordeal levert Ajax tot de zomer van 2025 twaalf miljoen euro op. De Telegraaf stelt dat een dergelijk bedrag door het leeuwendeel van de hoofdsponsors in de Eredivisie niet eens betaald wordt.

Een pikant detail van het partnership met Ajax is dat Heineken, een van de concurrenten van Budweiser, de biersponsor in de Johan Cruijff ArenA is. Dat zal ervoor zorgen dat in een aantal skyboxen Heineken zal worden geschonken en elders, bijvoorbeeld de bestuurskamer en sportpark De Toekomst, Budweiser zal vloeien. Budweiser is daarnaast digitaal op alle platformen van Ajax te zien en op de reclameborden in het stadion.

“Bud is in de Verenigde Staten al onlosmakelijk verbonden met sportbeleving. Ajax staat wereldwijd bekend om talent en creativiteit. Het gaat daarbij om het verwezenlijken van je dromen, dat staat dicht bij de merkwaarden van Bud”, zo verklaart Nicolas Bartholomeeusen, algemeen directeur van Bierbrouwerij AB InBev Nederland, de merkeigenaar van het merk Bud, de samenwerking.

Related posts

26 Comments

 1. JohnDoe77

  Wouw! Wat je smaakvoorkeur of patriottisme je ingeeft; het is een klasse deal! Zegt veel over de naam en uitstraling die wij over de wereld hebben. Goed weer om er vanavond een Heineken op te drinken!

 2. Old Ajax

  Alcohol en onlosmakelijk verbonden met sportbeleving. Nu nog een coffeeshop in het stadion en we hebben het compleet ??

 3. Amoebe

  Slechte zaak….ik vind dat ze eruit moeten komen met Heineken.

  Amsterdams merk wat net als Ajax wereldberoemd is….dan moet je elkaar kunnen vinden.

 4. Iamsterdam2015

  Ik vind het een rare deal! Straks gaat Ajax trainen met Puma ballen in hun Adidas kleding. money makes the world go round..??…
  plus er is maar één bier en dat is Heineken!!!

 5. Secondant

  Niet te zuipen natuurlijk maar bedankt voor de euro’s en het vermakelijke persbericht over gezamenlijke doelen en andere gekkigheid.

 6. Zlatan4ever

  Gewoon een goede deal…..
  Een koude Budweiser gaat er vanaf nu ook (naast Heineken) altijd in. Op naar de supermarkt!

 7. Hanski

  Wat n gezeur….al had Ajax deal gemaakt met Spa rood…je hoeft toch niet te drinken waar ajax deal mee maskt?
  Incasseren die miljoenen en proosten met Heineken (of iets anders als je dat lekkerder vind)
  Top deal!!!

 8. Zlatan4ever

  Ruben2, het feit dat jij op de hoogte bent van de smaak van een bilspleet geeft toch……
  Hoe zal ik het zeggen??? Een uiterst vreemd beeld van jou persoonlijkheid ????

  1. RubenZ

   Die zooi smaakt voor geen meter. Buitenom dat is de kennis van de smaak van je vrouw haar bilspleet alles behalve gerelateerd aan mijn persoonlijkheid. Kom maar ff wisselen nou pietertje ^.^

   1. Zlatan4ever

    Weer zo’ stoere gast met praatjes (veilig en anoniem) op z’n mobieltje…
    Dat hebben we meer gelezen/gehoord. Misschien wil jij de gelegenheid krijgen om even van “tandjes te wisselen” a.s zaterdag 17.00 ingang Noord
    Kijken we even of je dan nog zo stoer bent Ruben Z(wijn)

Comments are closed.