Overmars kon rond transfer Alvarez ternauwernood een ’Lainez-je’ voorkomen

Marc Overmars heeft ternauwernood een ’Lainez-je’ kunnen voorkomen. De directeur voetbalzaken van Ajax dacht afgelopen wintertransferperiode rond te zijn met de Mexicaan Diego Lainez. Maar de buitenspeler koos op het laatste moment voor Betis Sevilla. Door de lange afwikkeling van de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus hield de rvc de voet op de rem en dreigde Ajax ook naast Edson Alvarez (21) te grijpen. Maar inmiddels heeft Overmars het stuur weer in handen, zo weet De Telegraaf te melden. De Ligt reist volgens de ochtendkrant vanavond (disndag) naar Turijn om daar morgen gekeurd te worden. De verwachting is dat donderdag of vrijdag de officiële presentatie volgt. 

Zodra Alvarez is gepresenteerd, zal Overmars opgelucht ademhalen. De Ajax-directeur lag lang op pole position voor het Mexicaanse talent, maar het werd door het papierwerk van de transfer van De Ligt alsnog een race tegen de klok. Wolverhampton Wanderers reisde voor de ultieme couppoging zelfs naar de Gold Cup in de Verenigde Staten, maar kreeg net als Crystal Palace en West Ham United nul op het rekest. Ajax bereikte inmiddels dus een mondeling akkoord met Club America over de transfersom van De Ligts opvolger Alvarez, die zoals contractueel vastgelegd 17 miljoen dollar, iets meer dan 15 miljoen euro, bedraagt. De afspraken worden op dit moment door de juristen op papier gezet. Zodra de transfer van De Ligt definitief is, stapt de Mexicaanse international, die vorige week ten koste van de Verenigde Staten de Gold Cup won, op het vliegtuig naar Nederland om een persoonlijk akkoord te sluiten. Het opstellen van het contract lijkt een formaliteit.

Overmars’ grootste concurrentie kwam echter van AS Roma. De Italianen wilden heel ver gaan om Alvarez in te lijven, maar de speler zelf bepaalde zijn keuze op Ajax. Het succesvolle Champions League-jaar én de megatransfers van De Ligt en Frenkie de Jong lijken als een magneet op buitenlandse spelers te werken. Zij zien Ajax als de ideale tussenstap naar de Europese top.

Multifunctioneel
Met Alvarez haalt Ajax een multifunctionele speler in huis. De verdediger brak door als rechtsback, kan ook links in het verdedigingshart uit de voeten, maar rechts-centraal is zijn favoriete positie. Tijdens de finale van de Gold Cup speelde hij verdienstelijk als controlerende middenvelder. In Amsterdam zal hij echter met Perr Schuurs en Lisandro Magallan de strijd moeten aangaan om De Ligts plek.

AjaxFanzone stopt met apps voor IOS en Android

Related posts

39 Comments

 1. AjaxKat

  En wat betreft dat Lainez-je; ben achteraf blij dat ie er niet bij kwam. Was een lastpak bij zn nieuwe club uiteindelijk van wat ik las. Stel je voor dat die er dan bij was 2e helft vorig seizoen.

 2. fjonkman

  Hoe dan ook, de Ligt is inderdaad vanavond geland en onderweg naar Juventus. Ik kan het me nog steeds maar moeilijk bevatten.. 19 jaar en dan al weg.. het word steeds gekker..

 3. Zlatan4ever

  Alvarez zou moeten knokken met Maggelan en Schuurs voor een basisplaats………
  Alvarez kan dus gelijk in de basis beginnen, want van die 2 hoeft hij niet te vrezen….

  Welkom Amigo !!!

  1. BoyVanAjax

   Al doet Perr het in de voorbereiding zeker niet slecht naar mijn mening.

   1. Ajax 1

    Inderdaad, maar magallan gaat het niet worden. Te beperkt aan de bal, en verdedigend viel het ook nog niet eens mee in zijn invalbeurten

 4. BoyVanAjax

  Zou blij zijn als al die geruchten afgelopen zijn en hij definitief binnen is!

 5. Ralph

  Overmars is een loser! Tenminste, dat heb ik gelezen hier vorig jaar aan het begin van het seizoen. Schaam je diep echte supporter, die dit vorig jaar heeft geroepen.

  1. Bakkie

   En dan te bedenken dat Arsenal al jaren achter Overmars aan zit.. we mogen trots zijn dat we zo’n Ajax-man als TD hebben

  2. FrankiC

   Ja maar Ralph, Overmars had het na de verloren EL-finale toch ook slecht voor elkaar. Hij was alleen bezig om te zien wat hij voor Klaassen en Sanchez kon vangen om het geld op de bank te zetten. We misten daarom Europees voetbal. Daar mocht en moest hier iets van gezegd worden.

   Ook nu heb ik twijfels bij aankopen à la Pierie, Scherpen (en wellicht ook Promes/Marin en wat Zuid Amerikanen die er zeker niet meteen staan). Ik had meer vertouwen in Isak en Pröpper etc!! Afijn jullie kennen mijn lijstje ?

  3. AjaxKat

   Zo’n 3 á 4 jaar geleden zat bijna iedereen hier te klagen over Overmars. Ik ook. Dus wel erg makkelijk om te wijzen….

 6. Indojood

  Snap nog steeds niet dat wij deze speler zo nodig willen halen. Laat Pierie en Schuurs het lekker uitvechten wie er naast Daley mag spelen.

  1. Secondant

   Het is inderdaad belachelijk druk bezet centraal achterin. Zie liever dat we een fatsoenlijke spits halen met Huntelaar als pinchhitter erachter en Brobbey als talent. Dolberg verhuren we dan aan Kopenhagen om eerst aan te tonen dat hij een seizoen lang heel kan blijven en weer eredivisie niveau kan halen.

 7. -buitenkantje rechts-

  Ook deze Alvarez zal er niet meteen staan..
  Hij zal moeten wennen aan het tempo, de manier van spelen en de tactiek. Ook de taal vormt een barrière..
  Ik zie op dit moment het liefst een centraal duo Blind-Schuurs..
  Magallan lijkt na 2,5 jaar scouting bij voorbaat al een miskoop. Pierie na deze aankoop overbodig.. Als hij een seizoen op de bank moet zitten had hij beter bij Heerenveen kunnen blijven..
  We hebben ook Veltman nog die misschien vertrekt, maar voorlopig nog bij Ajax speelt. Veltman die zelf al heeft aangegeven dolgraag de positie van de Ligt over te willen nemen..
  Dan kom ik op:
  Magallan..Veltman..Schuurs.. Pierie en Alvarez voor de positie van de Ligt.
  Waanzin!…

  1. FrankiC

   Op iets langere termijn heb ik ook verwachtingen van Jur Timber. Jammer dat hij klein is maar is wel een baasje hoor.

 8. -buitenkantje rechts-

  PS: Een Lainez-je..
  Lainez speelde zijn wedstrijdjes in de 2e divisie van Spanje.
  Dankzij het Lainez-je is er weer een miskoop Ajax bespaard gebleven en hebben we 15 Milj kunnen besparen..

 9. Secondant

  Degene die Magallan gescout heeft mag dit seizoen scout worden voor Almere City. Zelfs in Argentinië waren ze verbaasd; de man had na zijn blessure nooit meer zijn niveau gehaald.

  Lainez kan nog wel wat worden. Is pas 18 volgens mij, maar had wel wat dure gok geweest. Sportief gezien onnozel van hem, speelt lekker in Betis B.

 10. Last nick (a.k.a. Ab)

  Overmars heeft totaal een grip op de scouting en kijkt ook niet verder dan zijn neus lang is. Duidelijk voorbeeld is Magellan, hoeveel wedstrijden op niveau? Wat is zijn leeftijd inmiddels? Zo zijn er vele voorbeelden van miljoenen te noemen. Gelukkig Lainez niet maar daar is Overmars zelf nog niet eens achter. Overmars hobbelt leuk meein het miljoenenbal ten koste van Ajax zoals ik het graag zie. Geen complimenten van mij aan hem dus.

  1. Ajax 1

   Nee, maar ja, voor wie heb jij wel complimenten gehad hier. Kakkerlak op een ajax app zeker?

   1. Last nick (a.k.a. Ab)

    Ik vertolk de mening van velen als je een beetje oplet. Ik zeg het alleen hardop en direct.

     1. Last nick (a.k.a. Ab)

      Fijn dat jij zo overduidelijk laat merken dat je er geen klote van snapt wat er wordt bedoeld. Chapeau. Zelden kom je zoveel domheid tegen. Maar een troost voor je: je bent, helaas, niet alleen hier.

     2. Ajax 1

      Tja, als ik al jouw posts zie trek ik maar een conclusie: jij snapt er geen reet van en zelfs in het afgelopen topjaar heb je op van alles en nog wat kritiek. Dan zul je nooit tevreden zijn en zul je erg gefrustreerd zijn. Kun je dus beter voor feijenooit worden…..

     3. Ajax 1

      Jij focust op alles wat er mis gaat. Dat zal altijd zo blijven want altijd afwachten of een speler het waarmaakt. En ja, er zijn ook aankopen die ik ook vreemd vind, maar ja, het belangrijkste is dat er oik echt wat wereldtoppers aangetrokken en opgeleid zijn. Zie het eens wat positiever man…halve finale cl, snap je wel hoe dom je bent als je dan alles af blijft kraken…..

     4. Last nick (a.k.a. Ab)

      Één bevestiging van je domheid is genoeg hoor. Herhaling wordt gewoon stupide. Maar …… wel vermakelijk.

 11. Zlatan4ever

  AB , lees nog een keer goed wat Ajax1 schrijft …….

  Iedereen leest in zijn commentaar dat je een hooghartige zuurpruim bent die zowel forumleden als AJAX zelf weet af te zeiken…keer op keer !

  “ Get a life “

  1. Last nick (a.k.a. Ab)

   Jij snapt er dus ook geen kut van. Maar dat wist ik al heel lang.

Comments are closed.