Domper voor Ajax, Lainez kiest voor Real Betis

Alles leek in kannen en kruiken en alleen Ajax en Diego Laniez moesten het nog eens worden over een transfer naar Amsterdam. Toch ging het donderdagavond alsnog mis en heeft Lainez zich verbonden aan Real Betis. De Spaanse club zou naar verluidt twaalf miljoen hebben betaald met een doorverkooppercentage van twintig procent. De afgeketste transfer van Lainez lijkt te betekenen dat David Neres bij Ajax blijft. Guangzhou Evergrande zou een bod van 43 miljoen euro hebben uitgebracht op de Braziliaan, maar Ajax wilde alleen meewerken aan een transfer als Lainez naar Amsterdam zou komen. Bij Ajax zullen de gedachten teruggaan naar de zomer van 2017. Toen leek men Richarlison binnen te hebben, maar de Braziliaan verkoos op het allerlaatste moment een transfer naar Watford.

Related posts

53 Comments

 1. Indojood

  Waarom een domper? Hij kiest voor de veilige optie. Zelfde taal en culturele overeenkomsten bij een nietszeggende club. Dat zegt veel over zijn ambitie en karakter. € 15 miljoen bespaard.

  1. JohnDoe77

   Natuurlijk wel een domper voor iedereen die vanuit Ajax tijd en moeite hierin gestoken heeft. Zo dichtbij maar dan geen handtekening. Maar of het ook en domper voor het team en de fans is, zullen we niet weten.

   1. De Ajacied

    Ja dat is nummer 2 waar het zo bij afloopt vorig jaar Richarlison en nu Lainez.
    Hier zit die vieze boer achter hoor,
    Die Guardado heeft hier de grootste rol in gespeeld.
    De wijze les voor Ajax:
    Mondje dicht en veel sneller handelen tot alles rond is dan pas praten!!!!
    ❌❌❌

    1. FrankiC

     Wij zetten Nico ook in om Magallán te halen. Heel normaal dus dat Betis Guardado inzet.

    2. De Nees

     Daarom alleen al Bergwijn losweken bij die pisvlekken, kijken of ze dan nog steeds lachen.

  2. Zlatan4ever

   Off topic: Ajax – Flamengo 2-2 na gemiste penalty’s van Magallan en Veltman de wedstrijd verloren…..
   De 2 reguliere doelpunten van Flamengo op conto van onze “grote” kleine man op doel…
   Zag er ondanks het verlies, van Ajax kant er goed uit

   1. FrankiC

    Ik was het bijna vergeten: we hebben nog een keeper nodig (die bij de lat kwam).
    Alblas (verhuurd NEC) was dit seizoen voor zijn blessure trouwens écht goed

  3. Iamsterdam2015

   Tja., klopt Indojood….zo is het. Kan er geen traan om laten. Ga je toch lekker degradatie voetbal spelen.

 2. AJAXForever61

  Duurde al te lang! Vergeten, Doorschakelen, Nerez laten blijven en focus op 2 e seizoenshelft, en die Mex, komt er nog wel achter op de reservebank van Betis!

 3. Iedereen heeft een mening

  Eerst zeggen dat je absoluut naar Ajax wil en dan voor Betis kiezen. Je wordt lange tijd gevolgd en voert vele gesprekken en dan kies je binnen 24 uur voor Betis. Denk dat het meer de keuze van de zaakwaarnemer(s) is.

 4. Valentino

  Het wordt wel een trend zo, als Ajax onderhandelt over een speler duiken er gelijj andere teams op die de bestreffende speler koste wat het kost willen kapen.

  Mag nu wel ophouden.

 5. Mikeweert97_

  volgend jaar:
  Onana
  Mazraoui – mina(everton) – magellan – tagliafico
  Tielemans(monaco) – til(az)
  Van de beek
  Ben yedder( sevilla) – dolberg – tadic

  eventuele badk ups heb je al – blind – huntelaar – schone
  Verder aanvullen met de jeugd en sws cerny een kans geven

 6. Ajax Fortuna

  Wat een kansloos figuur. Lekker banken in sevilla of verhuurd worden aan een 2e klasser. Hoop dat ze m meteen kennis laten maken met Ramos en co.

  1. Yindi02

   Ja PG. Volkomen eens. Hoop dat Neres blijft nu en dat Overmars daar alles aan doet (zijn belofte nakomt dus). Netto blijven de Ligt en Frenkie dus zeker dit seizoen bij onze club en hebben we (hopelijk) met de komst van Magallan onze verdediging versterkt. Dus Wöber weg en Magallan binnen. Mijn ideale plaatje voor dit moment.
   Veel zal ook afhangen van het verdere verloop van de CL. Stel dat ze er na Real nog in blijven. Onderhandelings situatie wordt daar zeker beter van. Dus: blij zijn, lekker zo laten en alle inspanningen doen voor komend jaar om zaak op orde te hebben wanneer er een aantal (zeker) wel zullen vertrekken.

  2. FrankiC

   @PG Als Ajax zijn zinnen zet op Lainez en hij komt niet dan is het slecht afgelopen. En ze moeten Neres sowieso houden, dat zie ik er los van!

   1. Yindi02

    Vind het helemaal niet slecht afgelopen. De stats van Lainez (doelpunten-assists) zijn nu ook weer niet van dien aard dat ik dacht dat we “goud” binnen zouden halen. Die YT filmpjes hebben mij ook zeker niet enthousiast kunnen maken. Prima zo! Veel belangrijker is om Neres binnen te houden.

 7. Zlatan4ever

  Laat Ajax zich maar meer op de Skandinavische markt richten als ze toch perse willen kopen. Heeft altijd goede spelers opgebracht en geen gezeur met niet te vertrouwen zaakwaarnemers

  1. Sulejmanii

   Nee hoor, die eenheidsworsten uitzonderingen daargelaten. Die Zuid Amerikaanse spelers bevallen mij prima, kijk alleen al naar Tagliafico, Sanchez en Magallan dat soort vuurwerk zie ik graag. En persoonlijk heb ik Kristensen nog niet afgeschreven.

   1. Zlatan4ever

    Sulejmani, je nickname verraad al je voetballkennis, van een speler die alleen maar geld heeft gekost……Bij deze een paar “eenheidsworsten” van door de jaren heen :

    Zlatan,
    Jesper Olsen
    Gronkjaer,
    Lerby,
    Arnesen,
    Schone,
    Dolberg,
    Eriksen,
    B.Laudrup,
    Litmanen,
    M.Laudrup
    Molby,
    Petterson,
    Poulsen,

    Van dit rijtje spelers kan je wel een aardig 11-tal smeden, er ontbreekt alleen een keeper…
    Eenheidsworsten…..hahahaha?

 8. timkloppers

  Zeker ook werk van die ex pisvee speler. Waarom een club kiezen die nooit champions league haalt

 9. Forever nr14

  En wederom zitten die scheit lamopen of ex lampen ons dwars!
  Haal gewoon daar Bergwijn, Dumfries en voor mij part maatenaaier Lozano weg! Jammer dit

 10. 1434

  Vond het anders toch al een rare aankoop. Veel (te veel) geld voor een speler zonder bewezen rendement en bewezen toegevoegde waarde. Typische scouting.

  1. FrankiC

   Als de échte groten zich bewezen hebben komen ze niet meer en zijn ze te duur. Je mag ook niet verwachten dat je de pareltjes vanwege de onervarenheid en jeugdigheid meteen kan inpassen en ze zullen niet langer dan 2 jaar blijven. Dus eevan genoeten als ze komen en bedrag x3 verkopen.
   Dat is typische, maar juist hele goeie scouting.

 11. Ajax belg

  Laat ons de Belgische markt eens bekijken. We hadden toch een nieuwe (oude) scout. Bij Genk lopen een paar toppers rond. Die Noor Berger, groot, kracht en fijne techniek en voetbal inzicht

 12. Ajax belg

  Wat je hieruit moet leren is als je ECHT iemand wil moet je door pakken. Hadden we sneller het gevraagde bedrag gegeven had Betis geen kans gehad om zich er tussen te gooien. Want met de uiteindelijke 12 milj…. Daar lachen ze in Spanje om ?

 13. RJS

  Moest onmiddelijk aan Van de Korput denken. Toen zijn zaakwaarnemer hem vertelde dat hij in Turijn kon tekenen, dacht hij oprecht dat hij naar Juventus ging. Bleek Torino te zijn …… Betis Sevilla ? Doet Wober het toch slimmer.

 14. -buitenkantje rechts-

  Goh..de dribbeldwerg komt niet..kiest Betis boven Ajax. Wat vind ik dat erg zeg! Kan zo 10 betere opties noemen ipv Lainez. Prima zaak dat hij niet komt..

 15. dickst14

  Er worden spelers gekocht met zo goed als geen scoutingsrapport. Bij Lainez was dit anders, daar zaten ze al 2 jaar achteraan. Als dit inderdaad zo’n goede speler is dan had deze deal 2 weken geleden al rond moeten zijn. Niets geleerd van de vorige fouten dus. Aan de andere kant: graag of niet. Nu maar lekker tegen degradatie voetballen i.p.v CL., succes Lainez.

 16. Charlie2011

  Zuid amerika heeft toch wel meer lainez(jes) lopen. Enerzijds wel jammer ik weet het is youtube maar zag hem wel lekker dribbelen.

 17. Mr Ajax

  Doorpakken en anders door net Neres, en die gemotiveerd zien te houden, ook niet onbelangrijk!

 18. Bigboss

  Neres gewoon verkopen voor dat geld kan je makkelijk en voor minder dan 43 milj een andere vervanger halen

Comments are closed.