There are no ads, please add some


Telegraaf doet boekje open over Arisz nadat Ajax krant ter discussie stelt

De Telegraaf wist gisteren te melden dat operationeel directeur Rutger Arisz door Ajax op non-actief is gezet. Prompt daarop kwam Ajax zelf met het persbericht naar buiten dat Arisz zelf vertrekt. Het Financieel Dagblad meldde zich bij Ajax en wilde weten wie de waarheid spreekt: Ajax of De Telegraaf. “Ik laat het aan u wie u betrouwbaarder acht: het persbericht van een beursgenoteerd bedrijf of De Telegraaf”, aldus de reactie van Ajax. De Telegraaf pareert de opmerking van Ajax door vandaag een boekje open te doen over incidenten die Ajax heeft doen besluiten om Arisz de laan uit te sturen.

Arisz wordt ‘een mismatch’ genoemd en de krant beschrijft hoe Arisz van meerdere dossiers een puinhoop maakte. Hij kende een valse start met een slecht georganiseerde reis naar de finale van de Europa League in 2017. Door chaos op Schiphol liepen sponsoren, genodigden en ereleden vertraging op en arriveerden sommigen tot hun woede pas vlak voor de aftrap in het stadion voor de eindstrijd tegen Manchester United.

De naamsverandering van de Amsterdam ArenA naar Johan Cruijff ArenA duurde bijzonder lang, wat tot veel irritatie leidde bij de club, supporters en familie Cruijff. Van het ‘dossier-Nouri’ werd Arisz uiteindelijk afgehaald, nadat de clubleiding tijdens een persconferentie moest erkennen dat er op het veld in Oostenrijk medische fouten waren gemaakt bij de behandeling van Abdelhak Nouri. Arisz speelde bovendien een rol in het vertrek van financieel directeur Jeroen Slop. Het tweetal had een hoogoplopend conflict.

Nadat Ajax zich eind vorig jaar in Athene plaatste voor de knock-outfase van de Champions League, ging hij tegen het advies van de politie in door wél de stad in te gaan. Het geplande feest was juist om veiligheidsredenen afgeblazen. ‘De Telegraaf is in het bezit van een brief, waar in detail misdragingen van de operationeel directeur in een nachtelijke uitgaansgelegenheid zijn beschreven. Zakelijke relaties van Ajax hebben het verhaal van die nacht bevestigd en aanwezigen benadrukten dat Arisz dronken was’, schrijft de krant.

‘Slechtste directeur ooit’
Arisz maakte tevens een slechte beurt door de supporters in Lissabon niet te bezoeken, nadat hun hotel na het duel met Benfica bestormd werd door fans van de Portugese topclub. Hij gaf de voorkeur aan een activiteit met sponsoren. De situatie tijdens Ajax onder 19 tegen Feyenoord onder 19 was volgens Telegraaf-journalist Valentijn Driessen de druppel die de emmer deed overlopen. ”Het was te verwachten dat dit zou gebeuren. Helemaal na alle problemen bij het duel tussen Ajax Onder-19 en Feyenoord Onder-19. Die wedstrijd heeft hij volledig onderschat. Met Arisz vertrekt de slechtste directeur in de geschiedenis van Ajax, misschien was alleen Martin Sturkenboom nog slechter.”

Gerelateerde posts

18 reacties

 1. Ajax goden

  Hie heeft het zover kunnen komen??????
  Waarom is er niet eerder ingegrepen??

 2. Prinsengracht

  Wat bij onder 19 is gebeurd, heeft hier niets mee te maken. Driessen maakt er weer extra sensatie van. Of hij heeft gewoon niet goed geluisterd. Ik heb gisteren gezegd hoe het zit.

  1. Sam34

   Ik vind de telegraaf sowieso de slechtste krant ooit! Dat stelletje pvvse sensatie zoekers noemen zich Ajaxwatchers het is een schande.

   De idioterie van Arisz niet meegenomen want dat is ook niet echt een lekkertje

 3. -buitenkantje rechts-

  Niks nieuws..was al bekend. Iedereen weet waar de waarheid ligt. Wat ik al eerder zei.. de rol van de RvC moet ook onderzocht worden. Hoe kan het dat de RvC partij kiest voor Arisz en niet voor Slop die al jaren naar tevredenheid functioneerde. Nu wordt Arisz toch weggestuurd om het gezicht van de RvC.. lees Leen Meijaard te redden.

 4. -buitenkantje rechts-

  Kijk ook naar de rol van het Rvc dat partij koos voor Arisz en niet voor Slop die al jaren naar tevredenheid functioneerde.. En als je RvC leest, lees dan Leen Meijaard

  1. -buitenkantje rechts-

   excuus voor 2x dezelfde boodschap.. de eerste werd niet geplaatst, maar staat er nu wel opeens tussen.

 5. Prinsengracht

  Ik bedoel geluisterd naar de 2 Telegraaf mensen die dit hebben onderzocht.

  1. HURBIE

   Dan heeft Ajax hem nog aardig de hand boven zijn hoofd gehouden, en hiervoor niets aan de grote klok gehangen

 6. a.p.

  Heel mooi dat onze VOETBALLERS van ons Aller AJAX beter presteren dan de top van ajax.

 7. Frip

  Gezellig stukje ..maar ja die arisz is weg en hoe of wat maakt mij dan niet uit …hij stond al langer onder een vergroot glas en jeroen slop is ook niet zomaar vertrokken denk ik dan

 8. Finidi

  Kortom we zijn weer verlost van een eikel, krijgt zoiets ook nog iets van een oprotpremie of wachtgeld oid?

 9. Bigboss

  Zie nog me commentaar op zijn. COmmentaar wat een loser zeg en dat ajax al niet eerder stappem heeft ondernomen

Reageren is niet mogelijk.