There are no ads, please add some


Ajax laakt gentlemen’s agreement en haalt naast Spartaan Martha ook Feyenoord-talent Van der Sloot(17)

Ajax heeft de jeugdopleiding versterkt met de komst van Steven van der Sloot en Ar’jany Martha. Beide talenten komen over vanuit Rotterdam. Van der Sloot, een zeventienjarige rechtsback, wordt weggehaald bij Feyenoord, terwijl de zestienjarige buitenspeler Martha de overstap maakt vanuit Sparta Rotterdam, waar Ajax een samenwerkingsverband mee heeft, zo meldt De Telegraaf.

Ajax was op zoek naar een nieuwe rechtsback nadat de vijftienjarige Solomon Bonnah Owusu besloot te vertrekken. Volgens het Duitse BILD kiest hij voor een overstap naar RB Leipzig en ontvangt Ajax een opleidingsvergoeding van 130.000 euro. Van der Sloot is volgens de krant zijn vervanger. Het Feyenoord-talent maakte deel uit van de selectie van Oranje Onder-17 die onlangs Europees kampioen werd.

Feyenoord is op zijn zachtst gezegd niet blij met het vertrek van Van der Sloot naar aartsrivaal Ajax. De club uit Rotterdam heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars geconfronteerd met het gentlemen’s agreement dat tussen Nederlandse topclubs staat. ‘Feyenoord heeft daarop als antwoord gekregen dat Ajax daar ‘op dit moment geen rekening mee houdt’ en elke speler inlijft die het wil hebben’, aldus De Telegraaf.

Martha komt over van Sparta Rotterdam, de club waarmee Ajax sinds kort een samenwerkingsverband heeft. De aanvaller is het eerste product vanuit die samenwerking en vult het vertrek van Dillon Hoogewerf op. Laatstgenoemde maakte onlangs bekend dat hij naar Manchester United verkast. Zowel Martha als Van der Sloot tekent voor drie jaar op De Toekomst.

Gerelateerde posts

28 reacties

 1. Koning Haarms Wolfs

  We worden echt het Bayern van Nederland……of misschien zijn we het al!

  1. Jimmy1971

   De Uefa moet het eigenlijk gaan verbieden om voetballers onder de 18 bij andere clubs aanbiedingen te doen. Nu is het een domino effect, 1 begint en de rest moet dan volgen..

 2. Indojood

  Gentlemen’s agreement is onzin. Wij halen ze ook bij kleine clubs weg en de rijke Europese clubs weer bij ons. Waarom zou je dan met een aantal clubs afspraken maken? Beter komen ze naar Ajax i.p.v. van dat ze van de kakkies naar het buitenland gaan.

  1. vak411

   inderdaad.. en Ajax haalt ze bij de kleine clubs van.. ondanks de grote bekken moeten ze in Rotterdam toch inzien dat ze daar ook gewoon bij horen. Ajax heeft ze nog wat centjes zodat ze kunnen overleven.

 3. BobbyHaarms

  Fuck dat agreement. Het betreft topclubs, en dat is feyenooit allang niet meer.

 4. Ralph

  Slechte ontwikkeling voor het voetbal in Nederland. Juist leuk toch om ook goede Nederlandse spelers bij Feijenoord en PSV te hebben. Maakt de competitie leuker. Bayern van Nederland is saai.

  1. HURBIE

   Moeten ze zorgen dat ze dat ook kunnen doen door een beter beleid te voeren
   DIT kon Ajax een paar jaar geleden ook niet maar door een beter financieel beleid lukt het nu wel
   Vraag het Marc

 5. Ajax goden

  Wat ‘n slappe klets alkemaal, als ‘n jonge denkt dat hij bij ‘n andere club beter kan worden of meer geld kan verdienen of betere kansen krijgt, moet hij gewoon over kunnen stappen, anders gaan ze naar buitenlandse clubs, dat is toch ook niet wat we willen!?!?!

 6. Frip

  Ik weet niet wat voor afspraken er onderling gemaakt zijn maar volgens mij gebeurd dit wel vaker

 7. -buitenkantje rechts-

  Het recht van de sterkste geldt boven welk ‘agreement’ dan ook.

 8. SonnySilooy

  Gentlemen’s agreement gaat pas over een paar jaar in, dus Feyenoord moet niet zeuren.

  1. Litmanen

   Als er afspraken zijn gemaakt, dan moet je ze nakomen. Ook al gaan ze pas volgend jaar in. Nu is het vrij kinderachtig als Ajax zich verweert door te zeggen zich niet aan het agreement te houden.

   Maak dan geen afspraken, hoef je je ook niet te verdedigen.

   Ajax klaagt al jaren dat ze door Engeland leeggeplukt worden.
   De pot verwijt dus de ketel.

   Dit zegt overigens niets over de kwaliteit van de betrokken spelers. Dat zal de toekomst uitwijzen.

 9. a.p.

  kinderhandel en weghalen zo jong bij concurrerende ploegen gaat mij te ver.

 10. Moosie

  Ik vind dat als je afspraken maakt moet je ze nakomen ook als ze pas volgend jaar ingaan.
  Je blijft lachen met onze huisjurist.

   1. Litmanen

    Allebei nu aan de snuif?
    Jullie komen dus nooit jullie afspraken na?
    Wat een verrassing……

 11. nldjns

  Als afspraken pas volgend jaar in werking gesteld worden dan kan dit nu gewoon. Als wij het niet doen dan doet een andere europese topclub het wel, dus wat heeft het dan voor nu om een regel na te streven die nog niet eens van kracht is?

 12. Zlatan4ever

  Beide rotterdammertjes zijn welkom ! Kunnen ze vooruit in het (voetbal)leven…

 13. Kapstein

  Hoezo is Feyenoord een topclub?
  Hoezo gentelmans agreement? Hoe zat het ook al weer met Vermeer?

 14. SanderD

  Dat agreement werkt volgens mij nooit.

  United haalt ze bij Ajax, Ajax bij Feyenoord, Feyenoord bij Excelsior, Excelsior bij Topklasse en zij weer bij de kleine amateurs.

  Daarbij kiezen die gasten ervoor. Ze worden niet gestolen oid.

 15. Stem van een supporter

  Typische kop bij dit topic. De afspraak is nog niet ingegaan. Een gentlemen’s agreement moet ook je ook altijd per direct instellen. In de toekomst afspreken is vragen om “problemen” en die heeft Feijenoord nu.

Reageren is niet mogelijk.