There are no ads, please add some


Ajax zorgt dat kampioen van Nederland in 2019/20 weer rechtstreeks geplaatst is voor CL

Door het gelijkspel tegen Juventus is Ajax er in geslaagd de elfde plek voor Nederland op de coëfficiëntenranking te bezorgen. De kampioen van de Eredivisie in 2019/20 is nu rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi van het kampioenenbal en de voorrondes worden ontlopen. Voorwaarde is wel dat de Champions League-winnaar van dat jaar zich via de competitie al heeft geplaatst voor het toernooi, iets wat eigenlijk altijd het geval is.

Oostenrijk koesterde aan het begin van deze Europese speelronde een minimale voorsprong van 0,017 punt op Nederland. Daardoor was een remise (0,2 punt) of zege (0,4 punt) van Ajax in een van de twee kwartfinaleduels met Juventus genoeg om de elfde plek over te nemen. Oostenrijk heeft na de uitschakeling van Red Bull Salzburg in de achtste finales van de Europa League geen club meer over in Europa en daardoor is de elfde plek voor Nederland reeds een zekerheid.

De elfde plek betekent ook dat de bekerwinnaar van 2019/20 direct de groepsfase van het Europa League-toernooi in mag. Willem II moet, indien Ajax op 5 mei in de finale van de TOTO KNVB Beker wordt verslagen, instromen in de voorronde.


Gerelateerde posts

33 reacties

 1. Zlatan4ever

  Zo als het goed is heeft Ajax zich zelf een dienst bewezen met het gelijke spel er van uitgaande dat wij (AJAX!) kampioen worden ! 👍🏻⚽️👊🏻

 2. theomar

  Jammer dat alleen Ajax serieus punten pakt voor europees voetbal. Voor de lange termijn ziet het er niet goed uit.

 3. Wenen 1995

  Inderdaad Theomar, wordt weer eens tijd dat andere NL clubs ook eens gaan presteren in Europa en niet alleen maar profiteren van de successen van Ajax!

 4. Wenen 1995

  Dus niet alleen dit seizoen kampioen worden, maar ook volgend seizoen (want pas dan geldt rechtstreekse plaatsing).

 5. Charka53

  We zijn goed bezig en dan maar hopen dat we er zelf wat aan hebben omdat we volgend seizoen weer een groot deel nieuwe spelers zullen hebben en dat wij dit toch zelf verdienen en geen pisvee.

 6. -buitenkantje rechts-

  Zouden de clubs en de KNVB Ajax al een bloemetje hebben gestuurd??

 7. HURBIE

  Hoop niet dat die lampen kampioen worden dan en rechtstreeks geplaats zijn

  Dat gun ik ze niet

 8. HURBIE

  Denk het niet BR
  IS toch triest dat geen enkele Nederlandse club een beetje het niveau van Ajax haalt

 9. Iamsterdam2015

  Tuurlijk moet Ajax het weer opknappen…. who els!?!?!?! Feyenooit?!?🙈🙈😂😂

 10. Bert Betondorp

  Zo is het al jaren…Ajax doet het heel goed voor het Nederlandse voetbal
  De rest van de nederlandse clubs doet gewoon niet mee

 11. Bert Betondorp

  Wat ik gisteren avond zag doet me weer denken aan al die brote successen van vroeger in de Meer met dat goede elftal van toen. De geschiedenis herhaalt zich

 12. ajaxhoger

  Daar heeft onze mooie club al meer voor gezorgt,alleen hebben ze er niet veel gebruik van gemaakt ,nota bene de club die het niet eens was met het verzetten van de wetstrijden in de eredivisie ging er mee lopen .
  Omdat ajax geen kampioen werd ,ik kan er nog kwaad over worden .

 13. Finidi

  Dacht ik ook altijd Frip maar reken maar niet op de rest want die gunnen ons helemaal niets, want bij Ajax zit het arrogante geld zeggen ze dan, nou toevallig is dat wel door ons zelf bijmekaar gevoetbald en gehandeld met eigen opgeleide spelers en niet door grote sponsors als Phillips ed🖕🏼🖕🏼

 14. toonvs

  Ik hoop natuurlijk dat ze kampioen worden dit seizoen. Dan spelen ze nog voorrondens. Volgendseizoen gaat dat in rechtstreeks in als ze kampioen worden. Hopen dat ze dan weer een sterk elftal hebben zo als dit seizoen. Maar er zullen er wel paar verkocht worden deze a.s zomer. Hopelijk profiteerd Ajax er zelf van en geen andere club. Maar dat is koffiedik kijken.

 15. Zlatan4ever

  We hopen niet dat Ajax kampioen word ….
  Ajax word kampioen !
  WZAWZDB ! ✡️⚽️👊🏻

 16. toonvs

  We gaan het zien Zlatan. Het kan punten kosten als je Europees heeft gevoetbalt. En volgende week weer kraker op het programma in Turijn. En loopt weleens moeizamer in de competitie.

 17. a.p.

  ja alles is nog mogelijk! Landstitel en Bekerwinnaar en de C.L
  Ja echt dit kan allemáál gebeuren
  Klasse Mannen

 18. De Nees

  Word eens tijd dat al die tering clubs ’s meer waardering opbrengen voor wat Ajax het nederlandse voetbal al 50 jaar brengt!

 19. Amoebe

  Ik hoop het maar ik ben zo bang dat we vlak voor de finish op ons bek gaan 🙈

 20. Donderbol

  Hopelijk worden we kampioen de komende jaren en gaan wij die plek verzilveren. De rest van de eredivisie speelt toch niets klaar op europees niveau..
  wel jammer dat wel die extra wedstrijden van de voorronde moeten missen 😅die vond ik super spannend

Reageren is niet mogelijk.