There are no ads, please add some


Ajax lijkt PSV af te troeven in strijd om Mexicaan Álvarez

Ajax maakt een goede kans op de komst van de Mexicaan Edson Álvarez, zo weet het Mexicaanse Record te melden. De centrale verdediger van het Mexicaanse Club América wordt al sinds afgelopen zomer in verband gebracht met Ajax. Volgens journalist Andrés Vaca van het Spaanstalige televisienetwerk is de kans ‘tachtig procent’ dat Álvarez in de zomer wel de overstap maakt naar de Johan Cruijff ArenA.

Hoewel ook PSV, Celtic en Internazionale interesse hebben in Álvarez, is Ajax momenteel de duidelijke favoriet voor zijn handtekening. Van een officieel bod is echter nog geen sprake. Begin dit jaar meldden diverse Mexicaanse media nog dat PSV een bod van zes miljoen euro had uitgebracht. Álvarez, die ook op het middenveld kan spelen, ligt nog tot medio 2022 vast bij Club América. Als de interesse van Ajax inderdaad concreet wordt, moet er opnieuw onderhandeld worden met de Mexicaanse topclub.

Enige terughoudendheid lijkt gepast want in de winterstop dacht Directeur Marc Overmars Diego Lainez al over te nemen van eveneens Club América, maar Real Betis toonde zich toen slagvaardiger en ging er op het laatste moment alsnog met het talent vandoor. Het lijkt in ieder geval een kwestie van tijd voordat Álvarez, een 22-voudig international van Mexico, naar Europa komt. “Gerardo Martino (bondscoach, red.) en Miguel Herrera (trainer van Club América) beseffen allebei dat de verdediger de kwaliteiten en de ervaring heeft om naar Europa te gaan. Dit seizoen kan zijn laatste worden in Mexico”, aldus een ander Mexicaans medium; Univision.

Gerelateerde posts

14 reacties

 1. Wenen 1995

  Leuk dat we Pisvee aftroeven, maar dit mag niet een reden zijn. Hopelijk weer een staaltje vakmanschap van ons scouting apparaat.

  1. JohnDoe77

   Geduldig afwachten. Een man een man, een woord een woord kennen ze daar niet.

  1. Vierde ster

   Gezien de uitslag vandaag tegen Cambuur, hebben we geen goeie verdedigers in jong Ajax!!

  2. Ajax 1

   Nou ja, nog twee dus…..magallan is onvoldoende, de ligt gaat weg, blind is eigenlijk middenvelder en moet op de plek v schone gaan spelen, schuurs is er niet klaar voor en veltman onvoldoende…..daarom dus twee goeie inderdaad.

   1. Melles19

    Magallan lijkt onvoldoende idd. Maar dat je Schöne hier afschrijft snap ik niet. Hij wordt al een jaartje of 3 afgeschreven, maar blijft zich maar terugvechten in de basis en belangrijk zijn (heel veel belangrijke goals!). Daarnaast lijkt Veltman sterk terug te komen van zijn blessure alleen in mijn ogen is hij meer voor de rechts back. Dus ja, er moeten nog wat centrum verdedigers komen. Maar ik vind het raar dat je deze spelers zomaar afschrijft.

 2. Charka53

  Het zal mij benieuwen wat er nu weer bij komt één mallejan is genoeg hoor.

 3. -buitenkantje rechts-

  Kijk naar wat er in de jeugd rondloopt.. Dat is niet het niveau dat Ajax nastreeft..
  Er zitten in mijn optiek misschien 2 of 3 bij die de overstap naar Ajax1 kunnen maken.. De verwaarloosde Ajaxopleiding moet nieuw leven worden ingeblazen.. Er moet meer eigen jeugd van kwaliteit doorstromen. Zet 3 seizoenen een Heitinga en Reiziger/Bogarde voor de groep en zie het resultaat. Voor miljoenen in jeugd geïnvesteerd en het resultaat is bedroevend. Het ergste is dat je het alleen erger ziet worden. Waar is het frivole spel dat de jeugd moet kenmerken? De vloeiende combinaties en passeerbewegingen die JA en O19 moeten kenmerken?
  0-6 in eigen huis..er zijn trainers voor minder weggestuurd.

  1. dickst14

   Ja als ze echt in het belang van Ajax zouden denken dan hadden ze Jonk allang weer teruggehaald. Helaas zitten de meesten er alleen voor het eigenbelang.

Reageren is niet mogelijk.