Enorm pak slaag voor Jong Ajax thuis tegen Cambuur: 0-6

Jong Ajax kreeg maandagavond een enorm pak slaag op De Toekomst. het team van Michael reiziger werd met 0-6 afgedroogd door SC Cambuur. Al na acht minuten spelen moest doelman Dominik Kotarski vissen. Hij had geen antwoord op de inzet van ex-Ajacied Sam Hendriks. De thuisploeg was nog niet van de schrik bekomen toen Cambuur opnieuw scoorde. Matthew Steenvoorden kopte al in de elfde minuut de 0-2 binnen. De ploeg van trainer René Hake zat op rozen en zou gaan rusten met een nog veel grotere voorsprong.

Een derde treffer van Cambuur was al afgekeurd wegens buitenspel toen Nigel Robertha na 22 minuten spelen alsnog voor de 0-3 zorgde. Diezelfde Robertha tekende even later ook voor de 0-4, waarna het in de 37ste minuut liefst 0-5 werd. Kotarski ging enorm de fout in door de bal in het eigen strafschopgebied in te leveren, waarna Hendriks zijn tweede van de avond kon maken. Na rust werd het nog erger voor het team van Reiziger. Vlak na het invallen van Lassina Traoré en Nikolas Kühn was het Steenvoorden die het scorebord voor het laatst deze avond in beweging bracht: 0-6.

Jong Ajax-sc Cambuur 0-6 (0-5)
0-1 Hendriks (8′)
0-2 Steenvoorden (11′)
0-3 Robertha (22′)
0-4 Robertha (32′)
0-5 Hendriks (37′)
0-6 Steenvoorden (67′)

Opstelling Jong Ajax:
Kotarski; Dest, Schuurs, Botman, Kemper; Ekkelenkamp, Gravenberch, Jensen; Cerny, Danilo, Nunnely.

Opstelling SC Cambuur:
Mous, Sai, Steenvoorden, Mbende, Schilder, Sambissa, Jansen, Maulun, Ciganiks, Hendriks, Robertha.

Related posts

17 Comments

  1. FrankiC

    Heel eigenaardig. Ik was er vrijdag bij in De Goffert en vond ze stabiel, volwassen en redelijk goed spelen. Ik heb het nu gelukkig niet gezien, maar raar dat dit kan gebeuren.

    1. FrankiC

      Denk inderdaad dat we daar maar een moeten beginnen met vervangen door Ajax visionairen. (Incl. JO19 coach.)

Comments are closed.