There are no ads, please add some


Telegraaf: ‘Ajax bekeek Magallan en sprak met agent van Alvarez’

De Telegraaf meldt dat Ajax al volop bezig is om de selectie voor volgend seizoen op orde te krijgen. Hoofdscout Henk Veldmate zat deze week in Argentinië om de centrale verdediger Lisandro Magallan twee keer te bekijken. Bovendien sprak Marc Overmars met Eduardo Hernandez, de agent van de Mexicaanse centrale verdediger Edson Alvarez. Alvarez is nu nog relatief goedkoop op te halen, maar wordt door vele Europese clubs begeerd en staat ook op de nominatie om naar het WK te gaan.

Ajax wil de selectie op orde hebben op moment als het seizoen begint. Als Ajax op de tweede plek eindigt, betekent dit dat op 24 of 25 juli al de voorrondes van de Champions League beginnen.

Zie ook eerdere berichten:
27-03-2018: Ajax meldt zich met bod van 7,5 miljoen opnieuw voor Magallán
17-01-2018: Magallán wijst aanbod Ajax af en blijft voorlopig bij Boca Juniors
12-01-2018: Magallán nog steeds hoog op verlanglijstje Overmars
09-11-2017: ‘Ajax brengt bod van vier miljoen uit op Argentijnse verdediger Magallan’
25-10-2017: ‘Boca Juniors wijst bod Ajax van 5 miljoen dollar op Magallán af’

Gerelateerde posts

37 reacties

 1. AjaxKat

  Heel slim van Overmars en scouts maar ik denk dat dit nu wel het bewijs is dat ze echt rekening houden met een vertrek van De Ligt helaas.
  Naast Kluivert en De Ligt houd ik deze zomer ook een vetrek van Neres in mn achterhoofd. Hoop het niet natuurlijk, maar hij heeft gemiddeld geloof ik bijna elke wedstrijd een goal of assist. Gisteren ook weer veruit de beste op het veld. Ziyech zien we denk ik volgend seizoen ook niet meer terug.

  1. Iamsterdam2015

   Klopt helemaal Ajaxkat. Beter bewijs kan je niet hebben al hoop ik dat de Ligt nog een seizoen blijft, daarna is hij zeker niet meer te houden.

  2. Bakkie

   Denk dat je gelijk hebt, AjaxKat. Al denk ik dat Neres nog wel een jaartje blijft. Onana gaat waarschijnlijk ook deze zomer weg.

   1. Litmanen

    Ik vraag me af hoeveel centrale verdedigers je nodig hebt voor de Nederlandse competitie en een paar Europese wedstrijden.
    Met Schuurs en Wober ben je voorbereid op het vertrek van De Ligt, als hij al gaat.
    Op de backplaatsen heb je nu al dubbele bezetting.

    Ze kunnen beter op zoek gaan naar een fatsoenlijke trainer.

    Overigens, Nico is uit vorm en Kristensen heb ik nog geen fatsoenlijke wedstrijd zien spelen.

    Viergever en Veltman zijn in principe weg, dus als je dan toch versterking zoekt, ga dan op zoek naar ervaring voor achterin.

    En haal Padt terug naar Ajax, want ook Onana is weg.

    1. Bakkie

     Zo’n reactie van jou is weer zo typerend voor jouw gebrek aan ambitie… “voor de Nederlandse competitie en een paar Europese wedstrijden…” Ja, met zo’n instelling zal het ook nooit meer wat gaan worden. En ook niet met Viergever, Veltman en Padt

  3. nick-afca95

   Waarom niet dat geld steken in het langer behouden van jonge belangrijke spelers. Onana, de ligt, de Jong, vd Beek, Kluivert, Neres en Dolberg kan je door meer salaris te bieden echt nog wel enkele jaren langer behouden. Die jongens hebben ook ambitue en zullen op de duur echt wel naar een grotere competitie willen. Maar wanneer je deze jongens kan behouden tot hun 22-24e kan je als club zijnde ook groeien en proberen de aansluiting te vinden bij de (sub)top. De transfermakt word steeds gekker en gekker dus door een speler bijvoorveeld 2 jaar langer vast te houden stijgt zijn waarde en hou je uiteindelijk dus een hoger bedrag over. Als je een mooi salaris kan bieden en je ambities op europees gebied kenbaar maakt aan deze jongens zullen ze misschien wel oren hebben naar een langer verblijf. Met spelers als Magallan zul je niet echt verder komen helaas.

   1. Litmanen

    Helemaal eens. Maar die jongens willen zelf weg en dan hou je ze dus niet tegen. De Ligt wil blijven, maar zegt zelf dat als bijvoorbeeld Barca komt hij toch gaat.
    Voor Kluivert geldt hetzelfde.
    Maar Ajax is nu bezig met investeren om het investeren. Zo’n speler als Kristensen, terwijl je net een andere rechtsback uit Zuid-Amerika hebt gehaald die het tegen AZ n helft prima deed.
    Samen 12 miljoen en Kristensen kun je direct terugsturen. Als je daar Veltman voor moet opofferen……

    En dan de trainer. Wat een blammage voor onze club! Dit kan echt niet. Een stotterende, hakkelende man die alleen met een zwaar dialect cliches braakt en het elftal niet aan het voetballen krijgt.
    En wat doet toptrainer Schreuder? Alleen Ziyech het naar de zin maken? Ik snap helemaal niets van deze TS.

    1. nick-afca95

     Een grote pulfactor van grotere clubs is natuurlijk ook het financiele plaatje. Ik verwacht ook niet dat als een speler bijvoorbeeld deze zomer weg wil, je hem nog 3/4 jaar kan houden door een hoger salaris te bieden. Maar 1/2 extra jaar zou toch best moeten kunnen? Helemaal als zo’n speler bij een grotere club op de bank beland. Zoals wanneer kluivert en de ligt naar barca zouden gaan deze zomer.

     1. Litmanen

      Weer eens, maar als bijv. De Ligt garanties krijgt voor voldoende speelminuten? Dan is hij weg. Kluivert gaat sowieso banken. Kan in geen enkele serieuze competitie mee.
      Bij Ajax speelt hij al vreselijk wisselvallig. Als Younes bij de selectie zou zitten had hij al lang gewisseld.

     2. nick-afca95

      Dat de ligt goed en getalenteerd is zien we allemaal maar denk jij dat hij umtiti en pique uit de basis speelt? Misschien dat hij invalbeurtjes krijgt en beker wedstrijden mag spelen, maar meer gaat het niet worden denk ik. Kluivert zal inderdaad helemaal niet aan spelen toekomen. Ook Onana en Neres zie ik niet zomaar ergens een basisplaats krijgen.

     3. Litmanen

      Onana gaat echt cashen. Europese subtop vindt hij waarschijnlijk ook prima.
      Heeft zijn opleiding bij Barça gehad, hij weet dat hij niet naar een absolute topclub moet als hij wil spelen.
      Zie Cillesen.
      De Ligt is absolute topklasse. Die gaat overal zijn speelminuten krijgen.

     4. heinz stuy

      Niemand krijgt garantie, ook de Ligt niet. Aks een trainer dat zegt liegt hij. Punt is ook dat een trainer zomaar opeens ontslagen kan worden, wat is de garantie dan waard?

     5. Litmanen

      Heb je gelijk in, maar persoonlijk denk ik dat De Ligt wereldklasse is. Vanavond Roma-Barca gezien. De Ligt had ze er waarschijnlijk doorheen geholpen. Achterin wonnen ze geen kopduel.

      Bij Liverpool staat vDijk. 85 miljoen. In de eerste minuut maakt hij een beslissende fout, 1-0. Wordt in de eerste helft aan alle kanten gedold. De Ligt is nu al veel beter.

      Vandaar dat ik denk dat De Ligt overal gaat spelen. Doodzonde als hij gaat, maar ik vermoed dat het niet tegen te houden is.

     6. Litmanen

      Overigens, verbijsterend hoe De Ligt zich binnen een jaar ontwikkeld heeft. Wat is die gast mentaal sterk! Als je dat vergelijkt met zijn eerste wedstrijden, ook in Oranje…..

 2. ajaxpers

  Goede zaak en nog belangrijker is het behouden van Ziyech, De Ligt, Tagliafico, Donny, Kluivert en Neres.
  En het allerbelangrijkste een sterke RB want Kirstensren kan het echt niet

   1. Litmanen

    Bakkie, Ajax talenten worden al afgeschreven als ze op hun twintigste het eerste niet hebben gehaald.
    Kristensen loopt hard maar is opbouwend zwak en verdedigend wordt hij constant voor lul gezet met een echte linksbuiten tegenover zich.

    1. Bakkie

     Wel als die als die uit eigen jeugd komt ja, dan moet je op je 20ste wel een keer doorbreken. Kristensen zit pas 3 maanden bij Ajax, dus het zou wel erg dom zijn om hem af te schrijven. Ik zie hem in ieder geval liever dan zijn concurrent op die positie

  1. Jeroen68

   Ik geef Kristensen nog het voordeel van de twijfel. Jon Steen Olsen zal hem niet met zijn ogen dicht gescout hebben.

   1. Ajax 1

    Ik geef hem ook het voordeel van de twijfel. Bal op de kruising gisteren en een paar ballen die tenminste voor komen. Heb ik veltman lang niet zien doen.

    1. Litmanen

     Veltman wordt afgerekend op zijn verdedigende werk. Dat doet Kristensen een stuk minder.
     Tel de aangekomen voorzetten eens van Kristensen…..
     Kort dekken, waar Veltman sterk in is zie je Kristensen helemaal niet doen.
     Veltman kreeg de schuld van de goal tegen Groningen omdat hij de voorzet er niet uithaalde.
     Alleen Perez zag het goed, waar was Kristensen?
     Hij werd na de goal hélemaal stijf gescholden door Schone.

     Veltman was uit het centrum waardoor de Ligt één op één stond.

     Jammer dat je hier nergens leest dat Kristensen week na week de slechtste Ajacied is.
     Kostte ook maar 5 miljoen…

 3. Peter kopsterk

  Dan zullen er aan het einde van het seizoen toch wat spelers vertrekken.

 4. a.p.

  Ja, ja dat wordt wat, ook ik denk dat er veel spelers vertrekken Ik begrijp het ook nog. Maar als alles nieuw wordt, wat mij betreft ook een nieuw trainer.!

 5. EugAjax

  Goed streven om selectie op orde te hebben voor de CL voorronde. Magallan is een goede verdediger en is wat mij betreft welkom om naast De Ligt te spelen. Verder word het nog belangrijker om met je selectie afspraken te maken dat er geen uitgaande tranfers komen als CL seizoen is begonnen. En dan bedoel ik van de sterkhouders. Dus niet alleen qua aankopen selectie op orde maar zeker ook met de spelers die er zijn en die je perse wilt behouden.

  1. EugAjax

   Overigens ga je met hangen en wurgen richting voorronde CL zal je zien loot je tegen de nummer vier van Spanje: meervoudig Europees kampioen Real Madrid………….oeps 😄

   1. Litmanen

    Dat bedoel ik. Miljoenen investeren in twee rondjes Europa?
    Ik zou zeggen, bel eerst een met Bosz of hij druk is in juli…..

 6. Koning Haarms Wolfs

  Wie zou er wel willen blijven bij Ajax op dit moment? Het is een puinhoop bestuurlijk gezien, maar het lijkt wel of de hele club aan het rotten is. Opstandige spelers, kwetsbare egootjes, een trainer die absoluut bij de verkeerde club zit, die kutaandelen, die bij iedere beslissing van belang zijn…..er moet inmers winst gemaakt worden voor de graaiers (ga gvd een keer van die beurs af!!!). Niemand heeft lol, iedereen straalt uit dat het gewoon kut gaat. Waarom zou je dan ook blijven? De hele club lijdt, doordat er zowel op- als buiten het veld een chronisch gebrek aan cultuurdragers is. Geld, geld en geld, geld, geld en het voetbal komt op de 5e plaats. En wij als supporters bungelen ergens op plaats 10. Al vele karn krijgen wij een prachtig gestrekte middelvinger vanuit deze eens zo schitterende club!

 7. Zlatan4ever

  Misschien niet de beste of juiste spelers die genoemd worden maar er is wel sprake van beleid als ze nu bezig zijn met volgend seizoen, dat is wel eens anders geweest……

 8. Kingkong

  Veel voorbarige reacties laten we eerst maar is afwachten hoe de voor ronde’s europees voetbal gaan .

Reageren is niet mogelijk.