Kluivert over Ajax: “Daar had ik ook kunnen staan. In dit team wil iedereen spelen, ik ook.”

Justin Kluivert staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Ajax. De aanvaller komt bij AS Roma nauwelijks aan spelen toe. Analist Youri Mulder was zondag, aan tafel bij Rondo op Ziggo Sport, dat Ajax de aanvaller direct moet terughalen. “Zo, daar vraag je me wat… Alle deuren staan open, maar ik ben wel naar Rome gekomen om te slagen. Ik ben niet zo van het opgeven”, aldus Kluivert desgevraagd tegenover de NOS. Hij wil zijn droom om bij AS Roma te slagen echter niet direct opgeven.

Kluivert laat weten ook genoten te hebben van Ajax tegen Real Madrid. “Super mooi, dat verdiende een staande ovatie. Maar ik wist dat zij dit konden. Dit Ajax, met deze kwaliteiten, dat is wereldtop. Soms denk ik: daar had ik ook kunnen staan. (…) In dit team wil iedereen wel spelen. En als je het mij vraagt, ik ook.”

Related posts

48 Comments

 1. Vierde ster

  Rioolratten geven meestal advies in hun eigen voordeel, en ook moeders zijn niet altijd bezig met het beste voor hun kinderen!!

  1. HURBIE

   Maar jong en onstuimig en eigenwijs en het beter weten is je eigenschap
   Had je verstand moeten gebruiken
   En niet moeten denken dat e al een Ronaldo was
   Dan had je echt naam kunnen maken met dit team
   Maar dat is achteraf

   1. AjaxKat

    Ik voel absoluut geen rancune tegen die jongen. Dankzij zijn transfer werd Tadic gehaald. JK weet ook wel hoe het zit en als je dan tegen het advies in van nota bene je eigen pa en Ajax-legende eigenwijs gaat lopen doen dan moet je op de blaren zitten. Als Ajax ‘m nodig heeft dan zullen heus wel bij m aankloppen.

 2. Ajax 1

  Tja….dan zit je hier ook op de bank justin. Er staat ene tadic en aan de andere kant neres……

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik had hem er graag bij gehad..Wat bij een blessure van Tadic of Neres?
   Jammer voor hem.. te vroeg vertrokken. Laat het een les zijn voor de jeugd die nu allerlei aanbiedingen krijgen.

 3. Sam34

  Ik hoef hem niet terug hoor… het moet een eer voor je zijn on voor Ajax te spelen het is graag of niet!

 4. Wenen 1995

  Wel gaaf om zo’n reactie te lezen. Een mooi compliment richten Ajax. Maar om hem nu terug te halen…..

 5. a.p.

  Kluivert jou Ajaxtijd is voorbij, je dacht dat je er al was.helaas voor jou , je bent er nog niet, Bij Ajax had je zeker nog meer kunnen leren.

 6. Frip

  ha meneer wou toch zo graag weg want hij zou wel slagen toch.. terwijl zijn vader zij dat hij beter kon blijven nou laat hem maar lekker daar

  1. FrankiC

   1 doelpunt voor AS in 21 competitiewedstrijden valt me dan wel weer tegen.

   Vind het wel een Ajaxvoetballer, maar geen Ajacied.

 7. Vak 120

  Nooit meer terug nemen!! Even de grote jonge uit proberen te hangen en gruwelijk op je bek gegaan!! Mooi daar blijven!

 8. Johan

  Denk dat we op deze manier nog enigszins aan goede en betaalbare spelers kunnen komen. “Verdetten” die te vroeg zijn vertrokken, financieel binnen zijn maar op sportief nog heel gedreven zijn.
  Kluivert is wel een ajax-speler.

  1. FrankiC

   Waaruit maak jij op dat ie betaalbaar is? Daar geloof ik namelijk niet in.
   (Ik zou eerder 10 mio voor Isak bieden.)

   1. Johan

    Depay, Tadic, Blind, Klaassen om een paar voorbeelden te noemen. Wil niet zeggen dat deze voor ajax geschikt zouden zijn. Maar eerst voor de hoofdprijs verkocht, vallen dan tegen waardoor ze nagenoeg niet spelen. De prijs wordt dan interessant voor een club als ajax. Meeste spelers willen dan wat rechtzetten.

 9. Zlatan4ever

  Aardige speler Kluivert jr. met een totaal verkeerde instelling.
  Zit niemand op te wachten

 10. Iamsterdam2015

  Hmmm beetje twee kanten. Aan de eene kant zeg ik jammer helaas doei, de andere kant zegt weer dat iedereen kan fouten maken en bepaalde situaties verkeerd inschatten. Hij dacht dat hij er ilaar voor was en dat het buitenland een goeie stap zou zijn. Zijn pa gaf hem niet voor niets het advies nog 2 jaartjes te blijven. Hopelijk heeft hij geleerd en denk ik echt. Wel dat hij spijt heeft. Helaas is er gern plek voor hem want ik zie tadic of neres niet gaan banken. Lesje geleerd en door!!!

  1. KBouter

   Niet eens… naast hem heb je ook Riaola, die had hem moeten waarschuwen dat het te vroeg is. En je hebt natuurlijk ook re maken met geldgrage mama..

   1. Prinsengracht

    Tegenover zijn moeder stonden de adviezen van Patrick. En je maakt mij niet wijs dat Justin niet de verhalen over Raiola kende. Namelijk dat die vooral aan zichzelf denkt. Dus Justin heeft hier wel degelijk zelf de hand in gehad. Omdat hij jong is en vrij dom. Hoop dat al onze jeugdspelers dit meekrijgen.

   2. De Nees

    Juist. Iedereen kan fouten maken is te makkelijk gezegd. Hij had maanden bedenktijd, alle adviezen van Ajax en zijn omgeving in de wind geslagen, Ajax was al 3/4 kwart jaar voor zijn vertrek bezig hem te laten bijtekenen. Zulke figuren nooit belonen met terughalen, deze eigenwijsheid van onze talenten gaat heus vaker voorkomen, maar de slimme figuren trekken hier lering uit en blijven, de domoren niet. Prima, mooie schifting, deze domoren zijn we liever kwijt dan rijk.

   3. Iamsterdam2015

    Buiten dat om heeft zijn pa geboeg ervaring. Als hij noet luisterd heeft hij pech en ja dan gebeurt dit. Die Riaola kan zoveel roepen maar je maakt toch gvd zelf wel uit of je weg gast of niet. Als je dan blind bent voor de centen is het je eigen schuld dat je mislukt, genoeg gewaarschuwd lijkt mij. Dus mbt riaola niet eens

    1. De Nees

     Riola is ondergeschikt in het geheel, uiteindelijk ligt de eindverantwoording bij de speler die zijn gezond verstand gebruiken wat het beste is voor hem.

 11. Bert Betondorp

  Als je was gebleven bij Ajaxhad je nooit spijt gekregen. Was nog maar twee jaar gebleven dan was je een toffe bink geworden, jammer.

 12. Nummer 12

  Een keer vaker naar je pa luisteren Justin, maar mooi terugkomen en gvd laten zien wat je echt kunt wat dat hebben wij echt veel te weinig gezien

 13. VanDattem

  Ik zou hem 10000% terughalen, zeker met de kans dat neres vertrekt. Iedereen maakt fouten, jochie is 19, dan mag je in mijn sociale wereld al-tijd naar huis komen. Wij moeten beter weten, hij heeft zn lesje moeten leren. Het is nog steeds een supertalent, uit eigen keuken. Heeft dan nog geld opgebracht ook. Mooi man; ajax shirt aan, Kluivert op de rug en weer vlammen. Paar goals en iedereen is weer ok. Logisch.

 14. Donderbol

  Hij is altijd positief gebleven over Ajax. Wellicht terughalen als vervanger voor ‘vertrekkende’ spelers, die het wel hebben laten zien in de championsleague.

 15. Forever nr14

  Zoals verwacht is dit verwend snotjong op de blaren komen te zitten zoals verwacht.
  Mooi blijven zitten en voel maar het verschil van een sportieve keuze of een op geld beruste keuze, doeiiii eikeltje. Jezelf te groot voelen voor deze club, schaam je man snotaap

 16. Ed69

  Justin heeft zijn keuze toen echt niet zelf gemaakt, maar heeft zijn kop gek laten maken door die rioolrat en zijn onnozele moeder. Als hij zich nog steeds echt een ajacied voelt, is hij wat mij betreft welkom en mag hij zich wat mij betreft terugknokken in de basis. Ook hij verdiend een 2e kans, is toch echt een kind van de club. Hij zal alleen zijn misplaatste arrogantie wat bij moeten stellen.

 17. Forever nr14

  Ik denk dat hij nog niet klaar is voor een transfer naar een Europese topclub???

 18. Forever nr14

  Je kan niet op zondag t Ajax logo op je shirt kussen na een doelpuntje en maandag in Rome poseren en dat Roma logo aflebberen voor de camera. Hij wilde zo graag 3 ton extra pakken i.p.v. werken aan zichzelf bij Ajax, lekker bankie blijven zitten daar ?

  1. VanDattem

   1. Hij heeft meer dan 3 ton meer gepakt bij Roma. Hij wilde bij Ajax 3 ton meer. Heeft aangegeven dat Ajax niet het aanbod van Roma hoefde te matchen, maar dat hij wel gezien zijn marktwaarde een tegemoetkoming van Ajax verwachte. Ajax wilde niet door salarisplafond heen…3 weken na zijn vertrek ineens wel.
   2. Er was met directie een 3 jarenplan besproken, en beloofd met een mooie rol voor Justin. Nog geen twee dagen daarna werd hij gebeld door de voorzitter van Tottenham, dat hij was betrokken in een transfer met Sanchez…zo “graag” wilde Ajax hem houden en blijkbaar was de belofte van enkele dagen eerder door bestuur niets meer waard, net als dat hij kind van de club was..
   3. Het team draaide niet super en iedereen leek weg te gaan: onana, matthijs, frenkie en ziyech. Ook neres leek weg te willen. Bovendien zoals gezegd salarisplafond.
   4. Natuurlijk heeft Raiola op bovenstaande punten ingespeeld bij hem, maar nogmaals; het jochie was net 19 en echtwel een ajax hart en liefde voor de club en supporters. Wij deden allemaal ook aparte dingen die we zogenaamd beter wisten toen we 19 waren, ik in elk geval wel.

   1. Zlatan4ever

    Toen ik 19 was luisterde ik in ieder geval na mijn vader als hij advies gaf. Justin wist het blijkbaar beter dan zijn vader Patrick….gewoon lekker in Rome blijven , credits verspeeld

   2. De Nees

    Linksom of rechtsom Kluivertje had wel erg veel noten op zijn zang voor iemand die net een paar maanden bij de selectie zat. Hij had minstens 3 jaar met niks anders bezig moeten zijn dan met zijn ontwikkeling bij Ajax, alle andere punten zijn niet relevant want hij hoefde niet weg. Zo simpel is het uiteindelijk.

 19. AFCA my World

  Die hoeven we niet meer terug, vind zichzelf te goed voor ons Ajax ! ⚽️

 20. Mr Ajax

  Zonde van zo’n groot talent, maar jouw dagen ik Amsterdam zijn geteld justin

 21. Nikki309

  Wat een geleuter van die kleuter. Het ging hem toch om de poen en hij vond toch dat ie met 10 wedstrijden eredivisie Ajax ontgroeid was! Tsss wat een looser!

 22. Yindi02

  Op die leeftijd ben je nauwelijks zelf in staat een juiste beslissing te nemen. Uitzonderingen daar gelaten. Hij is gewoon gepusht, gek gemaakt door……
  Ergens hangt bij mij nog het vermoeden dat hij zelf, diep in zijn hart, het liefst had willen blijven. Precies weten doen we dat nooit. Wat we iig wel weten (althans dat geldt voor mij) dat het jammer is dat hij vertrok. Toch goede voetballer, zeker voor Ajax. Snap dat “zeer” wat er bij sommige supporters leeft maar iedereen mag toch eens een fout maken. Zie enkel maar voordelen als hij weer zou aansluiten. Zouden we veel plezier aan beleven.
  Geen aanpassingsproblemen, kent Ajax en is er opgeleid, goede leeftijd om nog te groeien en nog beter te worden. En wellicht, als hij eenmaal terug is, denk ik dat je hem ook voor langere tijd binnen houdt. Heeft zijn lesje wel geleerd nu.
  Dus, doen als de mogelijkheid er is.

Comments are closed.