Ajax in pover duel nipt langs PEC Zwolle: 2-1 (Incl. foto’s)

Ajax heeft het inhaalduel tegen PEC Zwolle met 2-1 gewonnen. De ploeg van Ten Hag moest Ziyech en De Jong missen vanwege een blessure en dat leek behoorlijk wat invloed te hebben op de creativiteit in het spel van Ajax. Het leek er zelfs even op dat het duel in 1-1 zou eindigen maar het was Daley Blind die in de slotfase erger voorkwam.

App-gebruikers: Bekijk ons fotoverslag via deze link op onze website AjaxFanzone.NL

Voor Ajax was de boodschap duidelijk en dat was winnen van PEC Zwolle om de achterstand op PSV weer te verkleinen tot twee punten. Met veel dreiging van vooral de vleugels werd geprobeerd om Zwolle kapot te spelen maar voor veel gevaar zorgde dat niet. Na een klein kwartier moest doelman Mickey van der Hart het veld verlaten nadat zijn vinger uit de kom was geschoten. Invaller Diederik Boer had na een klein half uur geen antwoord op de inzet van Dusan Tadic en dat zorgde voor een 1-0 voorsprong. Donny van de Beek had op slag van rust de 2-0 op zijn schoen maar had het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft speelde Ajax ronduit slordig en gaf het enkele kansen aan de bezoekers uit Zwolle, dit tot ergernis van het thuispubliek. Nadat Labyad een grote kans om zeep hielp werd de ploeg van Jaap Stam brutaler. Thomas Lam deelde een waarschuwing uit nadat zijn schot maar net over het doel van Onana vloog. Van Crooij haalde enkele minuten later wel de trekker over en schoof de bal achter Andre Onana. Met nog acht minuten op de klok maakte Noa Lang zijn debuut in de Eredivisie en uitgerekend zijn voorzet werd door Daley Blind achter Diederik Boer gekopt. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lindhout haalde iedereen bij Ajax opgelucht adem en was deze editie van Ajax – PEC Zwolle er eentje om gauw te vergeten.

Kom op mannen. Wij gaan dit klusje even klaren.

Matthijs puft er van! Kom op Ajax, wat feller spelen.

Het is PEC maar, niet Real Madrid of zo!

Mickey van der Hart had last van een eigenwijs vingertje

Jaap Stam gaat volgend seizoen iets doen wat niets met voetbal te maken heeft

Nicolás Tagliafico, ons gifkikkertje

Ja mannen, als je slap blijft spelen dan krijg je de 1-1 om de oren

Terwijl Daley Blind gefeliciteerd wordt met zijn doelpunt (2-1) spreekt Dusan Tadic wat troostende woorden voor PEC..

..Helaas werd dat niet gewaardeerd door de arbiter

 

Ajax – PEC Zwolle 2-1 (1-0)

’32 Tadic 1-0
’79 Van Crooij 1-1
’85 Blind 2-1

Scheidsrechter: Lindhout
Toeschouwers: 52.385
Gele kaarten: Tadic, Veltman (Ajax), Lam (PEC Zwolle)
Rode kaarten: Van Crooij (PEC Zwolle)

Opstelling Ajax; André Onana, Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nicolás Tagliafico; Donny van de Beek, Lasse Schöne, (/83 Noa Lang), Zakaria Labyad, (/68 Joel Veltman), David Neres, Kasper Dolberg,(/69 Klaas-Jan Huntelaar), Dusan Tadic

Opstelling PEC: Van der Hart, (/18 Boer), Ehizibue, Lachman, Lam, Paal, Hamer, (/89 Thy), Clement, Namli, Van Crooij, Flemming, Van Duinen (/69 Elbers)

Related posts

54 Comments

  1. vak411

   van mij mogen ze zo nog 10 keer zo winnen..
   wel klote hoor, dat je je zo in slaap laat sussen. sfeer was trouwens voor een saaie pot prima. snel vergeten. komende 2 potjes 6 punten en het kon weleens heel leuk worden…

 1. ajaxhoger

  Met dank aan Noa lang , die geeft een zeer mooie voorzet , zo geven ze ze nooit bij ons , die jongen komt er wel ,en Klaas met zijn inzet .
  Dolberg kunnen we voortaan Misberg noemen erg zat

 2. nick-afca95

  Wat mij opviel (ik kan het mis hebben natuurlijk) was Dolberg die er alles aan deed niet de assist te geven maar zelf te willen scoren

   1. Vak 120

    Dit is nu zo’n opmerking die iedereen kan maken!! Waar was donny nu hij kan laten zien dat hij bij de beste hoord? De ligt liet ballen bij de opbouw onder zijn voet schieten…allemaal dingen die niet mogen! Nu een invallen juist afvallen?? Knap hoor!

    1. Eppie

     Begrijp wat je zegt alleen is het bij Labyad zondat hij altijd als hij invalt zo belabberd speelt. Verprutst elke actie en lijdt erg veel balverlies. Passes lijken nergens op

     1. reinaldo9

      Wedstrijd ritme tja als die elke week bij jong zou spelen. Zou die misschien aan de ajax systeem wennen

     2. FrankiC

      Snel verkopen. Alleen maar een beetje meehobbelen, joggen, geen vuur, geen enkel signaal dat hij de wedstrijd wil openbreken, de tegenstander wil afjagen of zijn kans wil pakken. Ik erger me dood. Snel verkopen….

 3. Donderbol

  Hoppa 3 punten! Dit soort wedstrijden moet je toch ook over de streep trekken!

 4. -buitenkantje rechts-

  “We hebben gezwijnd” aldus Ronald de Boer..
  Ik sluit me daarbij aan. Stel vast dat zonder Ziyech en Frenkie er weinig klaar staat. Labyad is kleedkamervulling.. datzelfde moet ik helaas ook zeggen van Dolberg die het wedstrijd na wedstrijd niet laat zien. Volgend jaar als de Ligt en Neres ook vertrokken zijn hebben we een probleem.
  Positief punt..Noa Lang! prima invalbeurt. Zet dit soort jongens er maar vaker in. Hetzelfde geldt voor Gravenberch..Ekkelenkamp.. Brobbey.

 5. Wenen 1995

  Met dit niveau kan Naci Unuvar makkelijk mee. Dus in de selectie opnemen! Noa Lang viel ook heel goed in! We hoeven dus geen miljoenen uit te gaan geven aan net-niet voetballers. Vertrouw op de jeugd, dat moet onze kracht blijven (en Jonk terug op het oude nest svp).

  1. Ajax 1

   Unuvar is een groot talent, maar veel te jong nog. Daar win ie echt nog geen titels mee.

 6. Ralph

  Perfecte overwinning! Denk alleen al aan het gezicht van Van Bommel in z’n stoel achter de TV ???

 7. Charka53

  Het was sensationeel dat we van Real wonnen en deze overwinning tegen PEC hoort in het zelfde rijtje ?

 8. Prinsengracht

  Wij weten als geen ander hoe frustrerend het is als je tegenstander op het laatste moment ten onrechte wint. Pisvee doet dat al jaren met regelmaat.

  1. Eppie

   Ik geloof dat Dolberg echt nog belangrijke goals gaat maken dit seizoen. Gisteren was er natuurlijk ook geen aanvoer voor hem

 9. ajaxpers

  Geef Dolberg alle vertrouwen en voorzetten. Twee vleugels die steeds naar binnen gaan.

  1. VanDattem

   ap hij krijgt al ruim 2 jaar alle vertrouwen. Het kan me niet schelen welk systeem je speelt. Of je met nul of 100 vleugelspitsen komt die binnendoor of buitenom gaan. Als spits van Ajax moet je in elk geval scoren als je tegen de laatste man van Fortuna, Zwolle, Groningen, VVV etc etc staat. Of je moet in elk geval een bal kunnen aannemen, vrij lopen, LOPEN, je aanbieden, bewegen, schieten of op zn minst uistralen dat je een gevaar bent. Nee man, het is mooi geweest met hem.

 10. Ajax belg

  We kunnen nu we zeuren over het geleverde spel, maar zulke wedstrijden speel je toch. Alleen moet je er uit leren. En dat doen we te weinig. Als Labyat Zyech moet gaan vervangen, sorry die jongen kan ons niveau gewoon niet aan, dan komt Lang erin die heeft het wel

 11. Frip

  Deze wedsrijden moet je ook winnen al speel je niet goed maar wel 3 punten dus ik zeg ??

 12. Kapstein

  Tsja, ik ben om! Ik vond dat Labyad veel meer kansen moest krijgen, maar na deze wedstrijd niet meer. Snel weer verkopen?

  1. FrankiC

   Voortaan eerder luisteren Kapstein. Belachelijke aankoop natuurlijk, die Namli van PEC is heel veel beter…

   1. Ajax 1

    Ik vraag me af of we in het niveau namli nog moeten kopen. Een vervanger voor ziyech is er nauwelijks. Ik zou ook ff niet weten wie hoor, maar daar mag echt geld voor uitgegeven worden, want je ziet gisteren als ziyech niet mee doet en frenkie ook niet dat er weer veel te veel balletjes breed gaan en te weinig verrassend en snelle acties naar voren.

    1. Ajax 1

     En ik bedoel niet als vervanger voor ziyech omdat hij weg gaat….extra geld bieden om te houden, want frenkie en hij allebei weg zou rampzalig zijn.

    2. FrankiC

     Klopt. Ziyech heeft een doorlopend contract, dus houden.
     Ik bedoelde ook niet te zeggen dat Namli de oplossing is, maar hij staat al een tijdje op mij radar en is heel veel beter dan Labyad. Namli (en Kuwas en El Khayatti en Doan en Odegaard en Pierie) is waarschijnlijk weer net niet het niveau dat we nastreven. Schouten wel trouwens. En Isak wrs ook. Het blijft moeilijk inschatten welke speler kan doorgroeien en of ze beter zijn/worden dan Gravenberg, Ekkelenkamp, Kühn of Brobbey.

     1. Mr Ajax

      Eens alles eraan doen om ziyech en tadic te behouden, en dan daar omheen bouwen met jeugd en gerichte aankopen

 13. AJAXForever61

  Ik blijf geloven in Dolberg, hij moet gewoon vertrouwen krijgen en weer doelpunten gaan maken. In Labyad nul geloof in, gewoon opzouten. Niet goed genoeg. Verder deze wedstrijd vlug vergeten op naar zondag en wat beter voetbal svp!

Comments are closed.