Tagliafico: ‘Nederlandse spelers mogen weleens wat agressiever zijn’

Nico Tagliafico maakte zaterdagavond zijn rentree na een knieblessure en ging gelijk voorop in de strijd. Voor de Argentijn was het een drama om de eerste wedstrijden in de tweede seizoenshelft te moeten missen, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf.

‘Het was verschrikkelijk om die wedstrijden te volgen via de televisie want ik wilde ook op dat veld staan. Zaterdag was ik er gelukkig weer bij en ik probeerde mijn best te doen, agressief te zijn en voor energie te zorgen. In Nederland gaat het vaak over de schoonheid van het spel, hebben alle spelers een goede techniek, geven ze mooie passes en is balbezit heel belangrijk. Maar soms moet er ook worden verdedigd en gevochten. In het Spaans noemen we dat contagio, dat de vonk overslaat en dat medespelers hetzelfde gaan doen. Dat mis ik af en toe wel bij Nederlandse voetballers’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

38 Comments

  1. a.p.

    mee eens Nico het hoeft niet altijd heel mooi te zijn. Jij bent een echt voorbeeld qua inzet en doorzettingsvermogen.

    1. De Ajacied

      Prima gedoroken a.p
      Deze topper verdiend door zijn inzet een verbeterd contract,
      Ik denk dat Ajax er alles aan moet doen om Nico bij te behouden,
      ❌❌❌

      1. ajacied078

        zeker. al denk ik dat er als hij zo door gaat een clubje uit spanje zich komt melden voor de aanvoerder van argentinie.

    2. Zlatan4ever

      Zoals eerder gemeld Nico is een klasbak, een verdediger met veel aanvallende impulsen en daarnaast een vechters-mentaliteit ! Gouden combinatie

      1. Litmanen

        Helemaal eens, maar in denk dat Nico echt wel bij de topverdieners zit van Ajax. Al was het maar om straks heel erg veel aan hem te verdienen.

        1. De Ajacied

          Volgens mij valt de vraagprijs erg tegen dacht afgelopen zomer rond de 10 miljoen,
          Ja triest he
          ❌❌❌

    3. De Nees

      Die ‘goede techniek, mooie passes en balbezit’ is slechts mondjesmaat te zien bij de andere clubs, tussen de regels door heeft Nico het eigenlijk over zijn eigen teamgenoten.

  2. Indojood

    Als het niet mooi kan dan moet je hem ook “smerig” kunnen winnen. Rinus Michels zei het vroeger al: Topvoetbal is zoiets als oorlog. Wie netjes blijft, is verloren.”

    Dit is wel een taak van het Technisch Hart om ervoor te zorgen dat er ook dergelijke spelers in de selectie zitten, nu hebben we alleen Nico.

  3. Wenen 1995

    Ik vond Nico 1 van de beteren tegen VVV. We hebben hem gemist de voorgaande slechte wedstrijden. Hopelijk raakt hij niet meer geblesseerd of geschorst dit seizoen. Ook wel fijn als hij de komende jaren bij Ajax blijft. Ben echter bang dat de Euopese top hem graag willen hebben. Hij maakt ieder elftal beter.

  4. Iedereen heeft een mening

    Wat is dit een gouden greep geweest. De Ligt, De Jong, Ziyech etc worden als de beste spelers van Ajax beschouwd maar voor mij steekt Nico er met kop en schouders bovenuit. Hoop dat hij nog 1 of 2 jaar blijft en dat wij een waardige opvolger (nog meer Argentijnen?????) met dezelfde passie, inzet etc kunnen vinden.

  5. Iamsterdam2015

    Juist. Het zit niet in het dna van de nederlandse spelers. Een wouters, van bommel, davids, stam en nog een paar hadden dat wel maar dat
    waren uitzonderingen. Hoop dat hij het kan overbrengen en kan laten zien dat het soms gewoon echt nodig is

  6. dickst14

    Ik vraag me al jaren af waarom ze het in Engeland, Duitsland, Spanje, Italië enz wel op kunnen brengen en wij hier niet. Het zijn maar 90 minuten toch.

    1. Bakkie

      Het heeft niet met conditie/doorzettingsvermogen te maken, denk ik dickst. Maar met een bepaalde mindset. Aggressiever het duel in willen gaan dan je tegenstander

      1. Ajax 1

        Dat is goed nieuws. Dan komen die spelersvrouwen ook weer op de markt. Er zijn er wel een paar bij waar ik van heel dichtbij kennis zou willen maken.

  7. Charka53

    Zo is dat Nico hadden je collega’s maar de helft van jou lef en inzet hadden we nu zeker bovenaan gestaan.

  8. Bert Betondorp

    Agressief en toch sportief kunnen heel goed samengaan.
    Het gaat niet goed als de benen letterlijk en gemeen onder de kont worden geschopt. Voetbal is een beetje oorlog, maar dan zonder slachtoffers.

  9. -buitenkantje rechts-

    Agressief is mooi gecombineerd met technisch surplus.. Het moet bij Ajax altijd om technisch voetbal gaan.

    1. ajacied078

      klopt behalve in de wedstrijd van vorige week. dan gaat het om eer en geweten. dan mag het allemaal wat minder technish zolang je maar wint. zelfde geldt tegen utrecht en psv trouwens.

    1. dickst14

      Nou Bigboss. Nietmanen zal je dan binnenkort wel uitnodigen om mee te gaan naar de Blue Oyster Bar.

  10. Jimmy1971

    De Ligt speelt ook beter met Nico in het veld, was dat iemand al opgevallen?
    Daarom zo belangrijk dit soort spelers in je selectie!
    Moet je er minimaal 1 liefst 2 van hebben voor de balans.

  11. Ajaxfoort

    Een topper die gozer. Niet zeuren maar gaan. Beetje onAjax de laatste tijd moet ik tot mijn spijt zeggen. Want daar zitten jankers bij. Ik hoop echt dat we volgend seizoen nog van deze jongen mogen genieten.

  12. Forever nr14

    Wat een topper en zo mee eens, begrijp (wederom zoals al jaren) het wanbeleid niet, om geen backup te hebben mocht deze topper geblesseerd zijn (zie Heerenveen en Feyenoord) komt die kloot boer met Sinkgraven, hahaha daar word je toch hard mee uitgelachen.

Comments are closed.