Van der Sar: ‘Ajax fans schandalig behandelt in Athene; Formeel gerapporteerd bij UEFA’

Ajax heeft de bevindingen van de ongeregeldheden dinsdagavond formeel gerapporteerd bij de UEFA. Dat vertelt Ajax-directeur Edwin van der Sar tegenover het ANP. Van der Sar vindt, net als de SVA, dat de Ajax-fans dinsdagavond schandalig zijn behandeld door de Griekse politie.

‘Wij hebben tijdens en na de wedstrijd onze bevindingen gedeeld met de UEFA’, begint Van der Sar. ‘Na afloop hebben we dit nogmaals gerapporteerd bij de UEFA. Hun veiligheidsmensen hebben met eigen ogen kunnen aanschouwen wat er is gebeurd en hetzelfde geconstateerd als wij. Ik zeg niet dat de 1200 meegereisde fans allemaal lieverdjes zijn, maar zij zijn schandalig behandeld.’

De directeur van Ajax zag dat de Griekse politie het toestond dat ons vak meerdere keren werd aangevallen door bewapende Griekse fans. ‘Iedereen heeft kunnen zien dat zij vrij spel hadden om vuurwerk en andere projectielen ons vak in te gooien. De politie richtte zich alleen op onze fans en nauwelijks op de Grieken. Charges uitvoeren in een vol vak is levensgevaarlijk, maar toch werd het gedaan.’

Jacob Bernard, voorzitter van de supportersclub AFCA, vindt het ronduit schandalig dat de AEK-fans dinsdagavond alles konden doen. ‘De AEK-supporters begonnen aan de hekken te trekken en te slopen. Toen zij er doorheen kwamen werden ze niet tegengehouden. Vanuit één of ander luikje hebben ze alles toegereikt gekregen. Molotovcocktails, stalen pijpen en dat soort dingen. Daar hebben ze de aanval ingezet richting de Ajax-supporters.’

‘Dit moet een één-tweetje zijn geweest met iemand uit het stadion. Dat materiaal kun je normaal gesproken niet in een stadion krijgen. Want als je kijkt wat voor materiaal er naar binnen is gehaald en hoe groot de ontploffing is geweest, kan dat niet anders’, citeert AT5 de voorzitter.

Related posts

59 Comments

 1. EugAjax

  Goede woorden en goede actie van Sar. Het zou zwaar onterecht zijn als supporters van Ajax hiervoor gestraft wordt. In ieder geval steun vanuit de club. Zal de 1200 man goed doen lijkt me ?

  1. Moosie

   Had jij op je crematie eigenlijk een open oven of een dichte?
   En had je wel cake bij de koffie?

    1. Zlatan4ever

     Litmanen,
     Even serieus…….
     Als Euch zo iets flikt als melden dat je binnenkort dood gaat met daar een heel verhaal omheen gebouwd dat je dood bent en hij dan weer op dit forum aanwezig is als of er niks gebeurd is dat noem ik “ziek” en dan je beter hulp gaan zoeken…..
     Daar is die grap van Moosie niks bij, die zou je cynisch kunnen noemen. Maar Euch zijn “grap” is morbide,ziek en achterlijk
     Sorry maar hij is een walgelijke vent. Weg wezen is het devies??

    2. EugAjax

     Litmanen, je moet stoppen mij te verdedigen. Zeker op dit onderwerp ! Ik snap waarom je het doet en waar het vandaan komt, maar in dit geval is het zeer onterecht. Dat er nu een aantal hypocriet hun gram komt halen moet je oogluikend toestaan. Mannen als De Nees, Ajax 1, KHW en Zlatan hebben meer dan gelijk !

     1. dickst14

      Dat er nu een aantal hypocriet zijn gram komt halen????
      Van het begin af aan hebben wij je nooit geloofd met je pop enz enz.
      En daarom zijn wij hypocriet??
      Je zou een wedstrijdje liegen en draaien moeten doen met je maatje Litmanen, zou best spannend zijn wie dat zou winnen.
      Ik denk als jullie allebei 10 regels mogen schrijven dat een 8-8 of 9-9 uitslag wel mogelijk is.

     2. Indojood

      Er is niets hypocriet aan het feit dat wij gelijk hadden over jouw ongeloofwaardige bullshit verhalen hier.

  2. Emous1978

   Ik proef gewoon kots achter in mijn keel als ik iets van jouw lees, heeft niks met Ajax te maken maar wil het toch even kwijt……

    1. Charka53

     Stop er eens mee om in dit forum steeds elkaar van alles toe te wensen je hebben jullie zegje nu wel gedaan en ga het weer over voetbal en Ajax hebben.

     1. Litmanen

      Dat was de bedoeling van mijn reactie. Vervolgens begint het circus van voren af aan. Eug. Heeft hier nu geloof ik tien keer zijn excuses aangeboden, nokken dus.
      Wat Moosie, Indioot, Dikkiedik en AB hun “vijanden” toewensen hier vind ik persoonlijk een stuk erger dan wat Eug heeft gedaan.
      Ik hoef en wil hem niet verdedigen, ik wil dat dat bashen een keer ophoudt hier.
      Als je niks voetbal inhoudelijks te melden hebt zoek dan een andere hobby.

      Zo niet, dan blijf ik die randdebielen bestrijden.

     2. dickst14

      Wat wij onze vijanden toewensen?? De enige die in bijna al zijn reacties het over klootzakken hufters mongolen sukkels en nu weer randdebielen heeft dat ben jij. Huichelaar.

     3. dickst14

      Je bent een soort Don Quichot dus. Je gaat nu randdebielen bestrijden. Leuk voor je man.

     4. Indojood

      I.t.t. jou heb ik Van Eugelen of anderen nooit dood gewild of enge ziektes toegewenst (dat weet hij wel). Wel heb ik zijn absurde verhalen altijd met een flinke korrel zout genomen. Dat verhaal over zijn dood was zo ongeloofwaardig dus daar ben ik meteen sarcastisch over geweest. Ik wist het nl. zeker dat het bullshit was en ik had gelijk.

      Verder is het zo dat Van Eugelen zelf de beslissing neemt om weer terug te keren hier, met zijn bizarre verzonnen verhalen en wetende hoe het er aan toe kan gaan hier. Hij kickt er op of raakt er opgewonden van. Duidelijk niet helemaal fris in zijn bovenkamer.

     5. Litmanen

      Ach, als ik jullie lees missen jullie ook regelmatig een paar hersencellen, maar nogmaals, hij biedt zijn excuses aan, dat hebben jullie nog nooit gedaan. En redenen genoeg.

     6. Indojood

      Hoeft ook niet. Ik wens iedereen het beste toe hier. JIJ wilt dat sommigen van de tweede ring moeten springen of tussen zes planken moeten gaan liggen. Zoiets zou ik nooit zeggen.

     7. Prinsengracht

      Ik krijg het idee dat jij van mening bent dat een excuus van Eug tot gevolg moet hebben dat hij door iedereen weer geaccepteerd wordt. Naar mijn mening kan dat niet. Hij heeft zijn eigen graf gegraven. En wat hij ook schrijft, het kan niet los worden gezien van zijn idiote verhalen. Hij kan gewoon niet serieus worden genomen. Hij is niet oprecht. Persoonlijk begrijp ik niet waarom hij hier nog wil zijn. Het is soms grappig om over elkaar te zeggen dat er sprake is van een stoornis. Ik ben geen psychiater. Maar Eug moet haast wel echt een ernstige stoornis hebben. Jij mag verdedigen wie je wilt. Maar Eug is hier niet te helpen. Door een behoorlijk aantal mensen zal hij nooit meer worden geaccepteerd. Voorbeel: Indojood. Die heeft het ook wel eens opgenomen voor Eug tegen AB. Mijn inschatting is dat hij dat niet meer zal doen. Eug is gewoon klaar hier. Tenzij hij een mega masochist is.

     8. Zlatan4ever

      Charka, ik wens niemand iets toe zelfs Euch niet. Maar iemand die zich zelf dood laat verklaren is mentaal zwaar de weg kwijt en dan kun je niet verwachten dat als hij “uit de dood herrijst” en gewoon weer over voetbal/Ajax commentaat gaat leveren als of er niks gebeurd is dat de rest vsn het forum dan zegt “welkom”……. Zelfs jij moet dat kunnen begrijpen

 2. Amoebe

  Zo zie je maar….de politie/me in nederland is zo slecht nog niet.

  Misschien dat iedereen een beetje besef krijgt en voortaan ff normaal tegen hun doen ipv een grote bek te hebben.

  Vergeleken met griekenland is de politie hier gewoon je vriend!

   1. Zlatan4ever

    Hurbie, jij wil het leuk houden hier ? Begin dan eerst zelf even met je domme/zielige commentaar richting mij over dat gezeik over die ??! Eikel ?

  1. Iamsterdam2015

   Precies. Hier vragen ze tenminste nog eerst je naam, in dat soort landen slaan ze eerst krijg je traangas in je porum en als het “mee” zit wordt je ook nog gebeten door een hond. Schandalig!!!

   1. Indojood

    Toch zou de politie hier dat ook moeten kunnen doen bij bv. lieden die hulpverleners hinderen en aanvallen.

    1. Amoebe

     Dan zijn het mensen die zich asociaal gedragen en de politie/hulpverleners hinderen.,,.een nekschot is geoorloofd dan.

    2. Iamsterdam2015

     Ja. Daar ben ik het 100% mee eens Indojood!!! Dan kan je weer niet hard genoeg slaan!

    3. De Nees

     Idd. Politie zou best even mogen oefenen ook, in eindhoven bijv. Gewoon, kijken of die knuppels hard genoeg zijn.

 3. AJAXForever61

  Top van Sar om op te komen voor onze supporters! Het is echt schandalig wat die Griekse M E rs deden, hopen dat die UEFA niet blind is, maar ben bang dat wij weer het bokje zijn!

  1. Zlatan4ever

   AJAXForever, had jij ooit kunnen denken dat Flappie iets goed zou doen voor ons supporters ?
   Ik ben flabbergasted…

 4. AJAXForever61

  Maar de focus moet nu op zondag! Winnen van ado en André weer een clean sheet halen! En dan 1 x beetje voor de kakkies zijn, dat zij de lampies om zeep helpen!!!

  1. dickst14

   Ja als ze niet winnen in 010 dan hebben we het eindelijk weer eens in eigen hand. Zou fijn zijn.

 5. Jari_94-95

  En dat Ronald de Boer dan gaat zeggen dat de Ajax-supporters zich hebben misdragen. Waarom ga je vanuit een studio een oordeel vellen als je niks weet van de situatie. ?☹?

 6. Moosie

  volgens mij was de smeris juist heel tolerant voor hun eigen supporters er zou door Ajax in samenwerking met de supportersvereniging en zoveel mogelijk individuele supporters aangifte gedaan moeten worden en de politie in Athene ook civiel hier voor ter verantwoording roepen.
  Een beetje in de telegraf roeptoeteren kunnen we allemaal.
  volgende keer zijn het weer allemaal cokesnuivers en pillenslikkers volgens een aantal hypocriete figuren hier.

  1. Litmanen

   Zei onze hoofdsnuiver. Jij bent wel de laatste die recht heeft om te vertellen hoe supporters zich moeten verweren tegen dat tuig.
   O ja, met dieven vang je dieven.
   Enig idee wat het woord civiel betekent? Wil je dat ze via een Griekse deurwaarder een dagvaarding uitbrengen bij de Griekse Kantonrechter om een schadevergoeding te eisen?
   In welk boek ben je bezig, Pietje Bel?

   1. Moosie

    ha ha ja wat een zeer inhoudelijke reactie van gefrusti.
    wel je kunt als Ajax zijnde een Griekse advocaat in de arm nemen om zo ten eerste bij de Griekse variant van de rijks recherche aangifte te doen tegen de dienstdoende agenten tevens zou je kunnen kijken wie er de hoofdaansprakelijkheid draagt op het gebied van persoonlijke schade materieel en fysiek.
    En omdat Ajax als bedrijf/club dan makkelijker opereert dan individuele supporters en omdat Ajax zich hier ook moreel verplicht voor zou moeten voelen, is het dus gewoon een idee.
    Waarom jij dan weer moet gaan lopen schelden en zielig gaat lopen doen bovenaan dit topic is geheel voor jouw rekening.
    Dat jij niet begrijpt wat humor is was me al duidelijk.

    1. Litmanen

     Als je niets weet of /en begrijpt van de Griekse wet is het wellicht verstandig niet net te doen alsof dat wel zo is.
     En humor? Man ik moet even naar hiernaast, ff bijkomen, wat een grap !?!?!?!?

     1. Tikkietakka

      Als jij jurist bent of er iets van weet, dan hoor je te weten dat coffeshops hier legaal zijn er dat dit, dit geldt zowel voor de uitbater als de klanten, niets per definitie met dieven te maken heeft. Verder is het starten van een civiele zaak zeer goed mogelijk.

     2. Litmanen

      Wel eens van achterdeurcriminaliteit gehoord? Hoe haal je het in je hoofd AB om goed te praten dat een vader van jonge kinderen zijn geld verdient met drugs.
      Geeft alweer aan uit welk milieu jullie komen.
      Kijk televisie en lees een krant en zie wat er nu weer gebeurt met GHB.
      Zo onschuldig allemaal…..

     3. Tikkietakka

      Jouw commentaar maakt 100% duidelijk dat je geen jurist oud bent. Verder blijkt hieruit dat je een gefrustreerde vader bent en dat je zware geloof je enorm dwars zit.

 7. Tikkietakka

  De Ajax supporters bleven rustig omdat ze helemaal daas waren geworden van Griekse pillen.

 8. Tikkietakka

  Off: Als PSV zondag tegen Feijenoord zo speelt als nu dan winnen ze met dubbele cijfers. Puur pech dat ze achter staan.

  1. Litmanen

   Jammer voor het Nederlandse voetbal he AB?
   Je bent zo doorzichtig.
   Het was Messi tegen 040. Gelukkig bestaat God.

   1. dickst14

    Zouden ze in de godvrezende gemeente Koudekerke ook op de hoogte zijn van Eug zijn spotten met de dood?

   2. Tikkietakka

    Ik hoopte indrtdaad op minimaal gelijk spel en, gezien de kansen, op winst voor PSV. Als ik ze zie spelen zie ik ze heel weinig punten verspelen in de competitie.

    1. De Nees

     Dat jij niet walgt als je zelfs maar een glimp ziet van die pisvlekken. Ik zap meteen weg bij die carnavalsclub.

     1. Tikkietakka

      Als er sprake is van inzet en/of prachtig creatief voetbal dan kijk ik graag naar het spelletje en dan maakt het mij geen fuck uit welke club het is. Dit seizoen vind ik PSV een stuk beter en aantrekkelijker spelen als onder Cocu. Dat van Bommel trainer is maakt mij ook niets uit. Die man heeft in ieder geval meer uitstaling dan ten Hag en meer invloed en respect van de selectie.

Comments are closed.