There are no ads, please add some


Acht Ajax-supporters gewond door AEK-fans en gewelddadige politie

Voor de 1200 meegereisde supporters van Ajax zal het avondje Athene nog lang in het geheugen blijven staan. Niet alleen vanwege de overwinning van Ajax maar mede door het optreden van supporters van AEK en het harde optreden van de Griekse politie.

Afgelopen week werd er besloten om het uitvak te verplaatsen naar de eerste ring omdat het bestaande uitvak nogal gammel zou zijn. Een enorme vuurwerkbom met een metershoge steekvlam landde net buiten het uitvak waarbij acht Ajax-supporters gewond zijn geraakt, zo schrijft het ANP. Het is niet precies duidelijk wat ze mankeren en hoe ze eraan toe zijn. Griekse supporters gooiden vanuit de grachten vuurwerk en andere voorwerpen richting de Ajacieden, die dat vuurwerk vervolgens het vak uitgooiden. Matthijs de Ligt kwam daarna richting het uitvak en ondanks dat het vooral de thuissupporters waren die de confrontatie zochten, wijst De Ligt ook naar de supporters van Ajax. ‘Er moet gevochten worden, maar dat moet door ons worden gedaan op het veld en niet buiten de supportersvakken. Dat hoort niet bij een klasse club als Ajax. Wij gaan toch met een ander gevoel de wedstrijd in. We hebben er uitstekend op gereageerd, maar het kan ook anders gaan. Hopelijk gebeurt het niet nog een keer’.

Bron: ANP

 

Gerelateerde posts

41 reacties

 1. Wenen 1995

  Volgende uitwedstrijd zonder Ajax-supporters…. dat zal wel de sanctie zijn… Jammer!

  1. Litmanen

   Het verhaal blijkt een grote leugen. Grieken konden onder het oog van de Griekse ME bommen en vuurwerk in het Ajaxvak gooien. Toen deze het vuurwerk teruggooide, greep de ME in, maar alleen in het Ajaxvak.

   Een schandalige vertoning, waarvan te hopen is dat Ajax hier geen slachtoffer van word. Ik ben tegen elke vorm van geweld op de tribune, maar het lijkt er op dat de Ajaxsupporters hier niets aan en tegen konden doen.

   Bestuur, ga achter je supporters staan!

  2. De Nees

   Dat was ook gewoon op beeld, Ajax moet deze leugen kunnen weerleggen bij de UEFA. Dat corrupte zooitje ME lieten hun broers en ooms vuurwerk bommen gooien en wachtte daarna tot de ajax supporters wat terug gooiden om erop los te rammen.

    1. De Nees

     Als je inzoomt op die ME bekkies en die hooligans lijken ze verdacht veel op mekaar. Ik sluit inteelt ook niet helemaal uit. 😂

 2. Charka53

  Het zal ook eens zonder geweld gaan het kan niet anders meer , maar wat ik gisteren op tv zag waren de Grieken het uitvak flink aan het bestoken en niet met sterrenregen .

 3. AjaxKat

  Jammer van die rellen, maar ik ben echt zo blij met een captain als De Ligt. Hoe hij dit interview ook in ging… Die jongen is in werkelijk alles zo wijs voor z’n leeftijd. Echt bewonderenswaardig.

  Voor de gewonde fans: beterschap, hopelijk zijn jullie snel thuis.

 4. Bert Betondorp

  Die rotzooi tussen zogenaamde supporters komt altijd van twee kanten.
  Zulk soort gasten moeten worden geweerd van normale bezoekers.
  Als je Grieken kut Grieken noemt begrijp je er geen moer van!!

  1. Indojood

   Bij mijn weten hebben wij niet met brandbommen vanaf de sintelbaan gegooid. De lokale smerissen stonden dat toe maar wel met passie inhakken op onze supporters. AEK zou een dikke boete en schorsing moeten krijgen.

  2. Zlatan4ever

   Bert, beste vriend….
   Volgende keer neem ik je mee naar zo’n uitwedstrijd als tegen AEK gisteren. Dan zal je snel genoeg zien dat je als Ajax supporter ook gewoon word aangevallen als je normaal/niks doet als je met nazi’s en hoolies hebt te maken. We zaten als ratten in de val boven in het vak en moesten maar toezien en hopen dat het niet te gevaarlijk werd. Het waren dus wel degelijk KUT-Grieken ! 🖕🏻

   1. Joep

    Mee eens zlatan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij was dat ik er niet was. Mijn zoon en zijn vriedin hebben het uitval verlaten nadat de me binnenkwam. Ze hebben niets van de wedstrijd gezien.

 5. dickst14

  Het is te gek voor woorden dat die Grieken gewoon naar het Ajax vak konden lopen zonder dat er ingegrepen werd. En maar geld lenen aan die kut Grieken.

  1. Litmanen

   Echt een hele wijze en doordachte bijdrage. Dikkiedik, je hebt helemaal gelijk. De gemiddelde Griekse arbeider moet met een salarisje van € 800,00 rondkomen. Dan gaan we het maar niet hebben over de kosten voor gezondheidszorg en de zwaar gekorte pensioenen.

   Man, man, lees eens een krant!

   1. Ajax1958

    Daar gaat het ook fout met je Neppie. Jij gelooft alles wat de kranten schrijven, terwijl je zelf eens na zou moeten denken. Waarschijnlijk iets te hoog gegrepen voor een juristje.

   2. De Nees

    Die grieken hebben decennialang een puinhoop van gemaakt met hun pensioen op de 40e, cultuur van corruptie, de nationale sport belasting ontduiking en een ambtenaren apparaat van bijbelse proporties. Dat kon nog allemaal onder de drachme en dan komt de euro met strenge begrotingsregels en binnen 10 jaar klapt de boel in mekaar. Tja zo kan je een euro land niet runnen. Vind het erg voor de arbeiders en zijn niet de eerste schuldigen maar deze ellende kwam wel ergens vandaan.

    1. Tikkietakka

     Vervolgens worden Griekse salarissen voor het gemak gelijkgesteld aan salarissen hier. Hele levensonderhoud etc is onvergelijkbaar. De Grieken hebben decennialang zelf gestemd op corrupte mensen. Dat Europa hiervoor moet bloeden is simpelweg niet normaal maar ja, daarvoor moet je wel zaken snappen en niet blind achter gewauwel aanlopen.

     1. Prinsengracht

      Het aan Griekenland geleende geld is wel rechtstreeks naar Franse en Duitse banken gegaan hoor.

     2. Litmanen

      Prinsengracht, jij leest wel. De enige slachtoffers van de Griekse crisis zijn de Grieken. De rest van Europa heeft twintig jaar boter op zijn hoofd gehad. En gezien de Italiaanse begroting nog steeds.

      Maar omdat er een paar honderd debielen met vuurwerk gooien en de ME daar corrupt is zijn alle Grieken kut.
      Wat is deze app toch leerzaam als je iets wilt weten over Neanderthalers.

     3. De Nees

      Eerste verantwoordelijkheid ligt bij de Grieken zelf, als land in europa hoor je een fatsoenlijk niveau van besturen te hebben. Ver daarna komt wat EU hieraan had kunnen doen, had beter gekund maar daar begint de schuld niet. Wat wel is dat die zuidelijke landen niet in de eurozone hadden gemogen, daar was de euro te duur voor voor deze plattelands economieën. Maar goed boeiend maar we dwalen wat af op een voetbal forum. 🤓

 6. Slingertje.

  Elke keer weer een puinhoop daar in Athene en die nazi ME dekt zichzelf weer in door te liegen dat het geweld van 2 kanten kwam maar iedereen heeft kunnen zien dat dat niet zo was.
  Ajax moet ook een klacht indienen bij de UEFA Maffia.

  1. Litmanen

   Inderdaad, die heeft met eigen ogen gezien wat er gebeurde. Het elftal durfde in eerste instantie de supporters niet eens te bedanken omdat er nog een paar Griekse mongolen op de sintelbaan rondliepen met vuurwerk.

   1. EugAjax

    Eens Litmanen, ze werden tegengehouden door politie omdat er nog een gevaarlijke griek in gracht liep………

 7. Bert Betondorp

  Het gebeurt niet vaak, maar Indojood, ik ben het eens met je. Uit het onderzoek van de UEFA en het verslag van de waarnemer zal blijken dat de Ajax supporters
  slachtoffer zijn van de agressie van Griekse kant.
  Dus mag je verwachten dat een straf naar AEK gaat.

Reageren is niet mogelijk.