There are no ads, please add some


Ajax zit op 61,9 miljoen aan inkomsten Champions League

Sportief gezien heeft Ajax weer een grote stap gezet door zich te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League maar daarnaast wrijft ook financieel directeur Jeroen Slop zich in de handen. Voor het bereiken van de volgende ronde strijkt Ajax namelijk 9,5 miljoen op terwijl het al was verzekerd van 42,5 miljoen.De drie overwinningen en de twee gelijke spelen leveren 9,9 miljoen op en met de thuiswedstrijd tegen Bayern Munchen nog in het vooruitzicht staat de teller inmiddels op ruim 61,9 miljoen. Het bedrag loopt hoe dan ook nog verder op door de recette voor de achtste finale.

Gerelateerde posts

65 reacties

  1. De Ajacied

   Met dat geld zeg ik haal:
   Doan
   Vertonghen
   Aldeweireld.
   En krik de salarissen van de huidige toppers op en laat ze bij tekenen
   ❌❌❌

   1. nick-afca95

    Volgens de marktwaarde zijn Vertonghen en Alderweireld 32 en 40 miljoen waard. Daar kan Overmars nog wel van af lullen vanwege leeftijd en geen perspectief op winst enzo. Maar heel veel minder als 50 miljoen voor de twee samen gaat het niet worden denk ik. Ik zie ze erg graag komen, maar vraag ke af of Ajax dat geld wil uitgeven. Dat van de salarissen opkrikken vind ik veel interesanter. Waarom zouden spelers als De Ligt en De jong weg willen? Vanwege salaris, de hoop op meer internationaal succes en de wil om ook buiten de nederlandse grens een naam op te bouwen. Twee van de drie kan Ajax ze geven. Als Ajax nog een ronde verder kan komen in de Champions league en de salarissen omhoog gooit, hebben ze en meer geld en meer perspectief op successen.

    1. Bakkie

     Behalve internationaal succes en de wil om ook buiten de Nederlandse grens een naam op te bouwen, is er de uitdaging om in sterkere, aantrekkelijke competities te spelen.
     De Ligt en De Jong zijn volgens mij bovenal voetballiefhebbers, dus ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment wel klaar bent met die potjes tegen FC Emmen en VVV Venlo. Zolang de Eredivisie niet sterker wordt, zullen de grote talenten weg willen gaan bij onze mooie club…

     1. Prinsengracht

      Toen Johan naar Barcelona ging, was de eredivisie vrij sterk. Zelfs Feyenoord won toen vaak in Europa. Onder meer door belasting is in NL gewoon niet te verdienen wat in Spanje en Engeland verdiend wordt.

   2. FrankiC

    Zo is dat @De Ajacied: erop & erover. Nú schakelen. De enige manier om in 2019 meer te verdienen en vooral sportief aan te haken. Zoals ik al eerder schreef: na de ‘basis 13’ zit een groot gat.

    Dus zo maar een greep, check it out: – Lisandro Magallan,
    – Christian Pavon,
    – Arjen Robben,
    – Calvin Stengs,
    – Ritsu Doan,
    – Arnaut Groeneveld,
    – Luis Suarez,
    – Toby Alderweireld,
    – Alan Franco,
    – Steven Bergwijn/- Berghuis
    – Sébastien Haller
    Hoe goed zijn Namli en El Khayatti?

    1. De Ajacied

     @FrankiC
     Eens met je maar Berghuis hoort niet thuis in je rijtje, althans dat is mijn mening,
     ❌❌❌

     1. FrankiC

      Dan zijn we het voor een erg groot deel wél eens en dat is mooi.
      Berghuis steekt er bij Feijenoord wel met kop en schouders bovenuit. Ik denk zelfs dat hij nog beter kan. Wij hebben met Neres maar één echte vleugelspeler. Cerny kun je een streep door halen en Johnson blijft een aparte flegmatieke vogel met kwaliteiten.

     2. Mr Ajax

      We hebben Bande nog ergens in de ziekenboeg, maar luis suarez terughalen zou de grootste stunt uit de voetbalgeschiedenis zijn, en daar hoop ik op!

     3. Tikkietakka

      Bande is een aankoop uit de categorie Cassierra. In het contract van Suarez staat een transfersom van 200 miljoen. Contract loopt tot midden 2021.

     4. Emilio4Ajax

      Wat heb je van Bandé gezien…? Erg kort door de bocht dit…jongen zit in de ziekeboeg en wordt al afgebrand voordat ie iets heeft kunnen laten zien…😉

     5. FrankiC

      Heb inderdaad niet veel van Bandé gezien, daarom juist.
      Ik sprak voor de zomer iemand die op de hoogte is van het Belgische voetbal (KV Mechelen incluis) en die was niet enthousiast. Ik zelf ben ook niet verder gekomen dan de gebuikelijke youTube beelden.

     6. Tikkietakka

      Bandé was een matige spits met veel vrijheid bij een degradatie kandidaat in België die een korte opleving heeft gehad qua scoren.

     1. Mr Ajax

      Bande valt dus nog te bezien, fabregas klinkt erg lekker, of die naar ajax wilt geen idee..

    2. Ptr

     Robben….???😂😂😂😂😂
     Moeten ze op de Toekomst een extra herstel faciliteit gaan bouwen.

    3. Litmanen

     Gezien het feit dat Hakim weg wil en De Jong niet te houden is, dan zou ik De Bruyne ( de Witte, volgens Boskamp) en Verthongen halen. Verder Doan voor de breedte, die jongen staat aan het begin. Achterin Schuurs voor De Ligt en de rest aan het contract houden. Jammer dat Eriksen langzaam in topvorm komt want die heeft nog steeds een Ajaxhart, maar inmiddels ook in de belangstelling van Barca en Madrid.

  2. FrankiC

   Lekker hoorrr, geld van een ander uitgeven.
   Begrijp nu beter hoe mijn vrouw zich voelt…

 1. Wenen 1995

  En dan volgen nog de financiele gevolgen van de verwachte leegloop komende zomer…. Nu maar hopen dat de selectie CL waardig blijft….

 2. Ajax 1

  Geld zat daarvoor in ieder geval. Gewoon proberen een aantal toppers te houden en dan weer aanvullen met eigen spelers (schuurs, danilo, sierhuis?) en aankopen (vertonghen, robben en een crea middenvelder als ziyech weg gaat)

 3. Finidi

  Godver wat een geldwerk en dan komen binnen enkele jaren ook nog de arabs en de ik geloof met een veelvoud hiervan tot in de miljarden met een soort van wereldcompetitie voor clubs oud? Aan de ene kant geweldig natuurlijk maar waar gaat dat dan wel niet naar toe?

  1. AJAXForever61

   Laten we blij zijn dat onze prijzen nog redelijk zijn vergeleken met die geldwolven in het buitenland! Ajax is best betaalbaar!!

 4. Bert Betondorp

  Dit seizoen 2018/19 wordt Ajax kampioen. Gewoon blijven winnen en PSV verliest hus nog wel punten, in ieder geval hier in de JC Cruijff Arena en wie ook bij 010
  komend weekend.

 5. Tikkietakka

  Leuk al die miljoenen maar een leuker salaris maakt echt niet dat spelers blijven. De competitie is gegaan totaal niet uitdagend voor de top spelers. Die spelen liever bij een middenmotor in een sterke competitie dan hier in Nederland met alleen de kans op CL of EL wedstrijden. Misschien, heel misschien dat een beter salaris ze kan overtuigen dat ze niet voor hun 23e vertrekken maar langer blijven de meeste echt niet.

 6. EugAjax

  Bijkomend voordeel van sportieve vooruitgang. De oorlogskas is weer gevuld. Kan Overmars makkelijker zijn belofte nakomen aankomende zomer 👊👍

 7. Ajax 1

  Grotendeels eens, maar berghuis? Wat is een berghuis(ken je die beroemde uitspraak van een mooie ajacied)? Even serieus…..berghuis heeft dit seizoen op de training mss iets gepresteerd maar is bij feijenooit echt helemaal niks ook hoor……

  1. Tikkietakka

   Dat Berghuis bij Feijenoord een van de betere is maakt hem nog lang niet Ajax waardig. Verder heb ik Alderweireld de laatste weken teveel grote missers zien maken in de verdediging. Suarez kost contractueel 200 miljoen. Haller en Khayatti zijn ook geen aanvallers die met het Ajaxspel overweg kunnen vanwege de te verwachten geparkeerde bussen die ze tegenkomen. Is het lijstje al een stuk korter 😉

   1. FrankiC

    Haller is meer dan een ‘doelpuntengarantie’ hoor. Fantastische meevoetballer ook en in ieder geval veel beter dan Dolberg (wat een drama is dat zeg). Haller draait momenteel erg goed in de Bundesliga maar zal ondertussen erg duur zijn. Khayatti is überhaupt geen voorhoede speler en geniaal bij ADO. Of hij dat een stapje hoger (op zijn leeftijd) ook is, is inderdaad heel erg de vraag.

    1. De Nees

     Ergens boeit mij die Kayatti wel. Geweldig traptechniek en legt balletjes mooi neer, alleen twijfel je als je kijkt naar de vele (rechterrijtje) clubs op zijn cv en overal maar een jaartje gespeeld, je vaagt je af waarom. Op zijn 29e toch geen indrukwekkende carrière voor zo’n begaafde voetballer. Je zou hem als stand-in kunnen gebruiken, die gok kan je nemen, maar zeker niet als vervanger voor Ziyech of Frenkie, daar moet echt iemand komen met meer bewezen klasse.

     1. FrankiC

      khayatti heeft nooit eerder in het rechterrijtje van de ED gespeeld (Bij NAC heeft hij geen wedstrijd gespeeld) en QPR ontbond zijn contract, maar ik ben ook op een of andere manier geïntrigeerd door zijn voetbal capaciteiten…
      FC Den Bosch
      NAC Breda
      Olympiakos Nicosia
      KFC Turnhout
      Kozakken Boys
      Burton Albion
      Queens Park Rangers
      ADO Den Haag
      Een lijst van lik me reet.

 8. Iamsterdam2015

  Nu maar hopen dat Marc en zijn mensen al bezig zijn met volgend seizoen/winterstop. Als ze zo doortastend zijn als afgelopen jaar dan heb ik er een goed gevoel bij. Nu alvast spelers via hun zaakwaarnemer polsen en dan BAM toeslaan. Berghuis is zeker een goeie speler maar denk niet dat hij naar Ajax wil. Bergwijn wil nooit meer terug als ik de geruchten mag geloven en die gaat bij een eventuele transfer toch naar het buitenland. Vertonghen eN Alderweireld zijn errrrruuug welkom net als Suarez. Ach we kunnen blijven speculeren. Een ding staat vast we ( marc uiteraard) moeten snel en goed handelen want je kan zeggen wat je wilt over psv maar die hebben altijd goeie spelers weten te strikken.

 9. De Nees

  Alderweireld kan maar veel liever Vertonghen samen met Magellan. Zou geen spits halen, in JA lopen een paar veel belovende talenten rond, zijkanten zijn ook goed bezet waar Bande ook nog een optie is. Op MV wil ik toch graag Dani de Wit zien ontwikkelen in de schaduw van Schone. Ben meest benieuwd naar vervanger van Ziyech, zo’n bepalende speler is echt nodig om het hele elftal te laten draaien, dat is denk ik de key-aankoop.

  1. dickst14

   Voor wat ik tot nu toe gezien heb van Bande, ben ik niet overtuigd. Niet een speler waar de klasse vanaf spat. En zeker niet voor een kleine 10 miljoen. Voor minder dan de helft had je Stengs kunnen hebben. Weliswaar geblesseerd, maar Bande ook. Dat weet je toch nooit van te voren.

   1. De Nees

    Weet helemaal niks van Bande Dickst, maar hij is nu eenmaal gekocht voor dat belachelijke 10 mln. Maar eerst ff aankijken wat hij kan, hij is er toch, had het ook liever anders gezien.

 10. Moosie

  zoveel mogelijk proberen de salarissen op te krikken en goed contracten afsluiten.
  En als eerste proberen om Suárez terug te halen

  1. Koning Haarms Wolfs

   Groot nadeel is, dat zij zich nu alleen maar richten op het kampioenschap en wij nog op 3 fronten spelen. Gevolg kan zijn, dat we aan het einde van dit seizoen weer helemaal niets hebben, of wellicht alleen die lullige KNVB-beker winnen.

 11. Bert Betondorp

  Past wel bij je persoonlijkheid zo’n tattoo, maar toch liever de tekst Ajax kampioen van Nederland is realistischer. Wel in rood en wit die tattoo.

Reageren is niet mogelijk.