There are no ads, please add some


Ajax beëindigt arbeidsovereenkomst Don de Winter

In  de Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft Edwin van der Sar bekend gemaakt dat het dienstverband van clubarts Don de Winter in goed overleg beëindigd is. De Winter was clubarts toen Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd op het veld onwel werd. Specialisten constateerden dat tijdens de eerste behandeling grove fouten zijn gemaakt: ‘De cardiologen vonden het niet aannemelijk dat na het ineenzakken van Abdelhak daadwerkelijk nog enige tijd sprake was van een effectieve bloedcirculatie. Als de defibrillator wel was ingezet was dit gebleken en had men toen al met de reanimatie kunnen beginnen. Als dat gedaan was, was Abdelhak er mogelijk beter uitgekomen.” De Winter had al geruime tijd vrijaf gekregen maar was niet op non-actief gesteld.


Gerelateerde posts

28 reacties

 1. Indojood

  Dir verhaal kent alleen maar verliezers, deze man zal de rest van zijn leven dit moeten dragen. 😔

 2. Finidi

  Wat is wijsheid in deze, ik hoef in deze gelukkig niet te oordelen of te veroordelen. Weet wel dat het een triest gebeuren was en is natuurlijk, sterkte voor allen die hier op wat voor manier dan ook bij betrokken zijn

 3. Ajax 84

  Alleen maar verliezers , sneu voor deze man . Maar het risico van zn vak aangezien het om mensenlevens gaat. Gun hem het beste , heb best wel met hem te doen wat die nu allemaal over zich heen krijgt . Hopelijk kan iedereen nu verder , na al het tragische wat er heeft afgespeeld

 4. ajaxhoger

  Als arts moet je alles doen wat in je mogelijkheden ligt , dit had hij moeten zien en moeten weten , zeker als arts , dat is het eerste wat je leert , mijn dochter vertelde me dat omdat die aan het leren is voor arts .
  Hij had meteen op staande voet ontslag moeten krijgen omdat hij degene is die dit leed veroorzaakt heeft , het had veel en veel beter uit kunnen en moeten vallen voor nouri , dus hij heeft verzaakt die arts , en flink ook .

 5. Vak 120

  Denk jij dat deze man dit niet verschrikkelijk vind?! Net wat menig al schrijven,alleen maar verliezers! En als iedereen die een fout of inschattings fout maakt ontslagen zou moeten worden was het druk bij het uwv en had ajax weinig spelers meer over!!

 6. Ajax 1

  Achteraf is het altijd makkelijk helaas…..ik weet meestal achteraf ook pas als we een miskoop gedaan hebben, of een topper gehaald hebben…..

 7. Mr Ajax

  Het is een inktzwarte pagina en een ondragelijke pijn, wat als, wat als.. GVD, konden we de tijd maar terugdraaien

 8. Charka53

  Wat er die bewuste dag is gebeurd is en blijft een zwarte dag ook voor Don de Winter en wat er precies mis is gegaan kunnen wij alleen maar naar gissen maar wat hebben we er aan Appie wordt er niet beter door en door het mediacircus is de Winter ook levenslang gebrandmerkt dus alleen maar verliezers.

 9. Ajaxbest

  Geen word hier voor het doet nog steets pijn nouri ga we nooit meer 😭zien voetbalen bij ons ajax. En ik denk dat ajax dit niet zomaar doet de winter heeft fouten gemaakt de juist keuzen van ajax om hem weg te sturen en ik staat altijd achter ajax . ons ze best club is ajax 💪

 10. Paul

  Het was niet de verwachting dat de arts zou terugkeren bij Ajax. Dan scheiden de wegen. Hij is dus niet weggestuurd. Dat is een contract van rechtswege beeindigen.

 11. Amoebe

  Dus opleiding betekent foutloos??

  Reken maar dat die man het ook verschrikkelijk vindt en deze fout nooit meer zal maken mocht hij ooit nog iets op het medische vlak gaan doen.

  In de medische wereld worden ook veel fouten gemaakt maar dit lag onder een vergrootglas.

 12. Prinsengracht

  Ik hoop dat je dochter niet zo dom is als jij. Anders kan ze maar beter ver weg blijven van patienten.

 13. Bakkie

  Dat we hem nooit meer zien voetballen, vind ik nog niet eens het ergste. Hoe geweldig zou het alleen al zijn om Nouri door de JC Arena te kunnen zien lopen en te zien lachen naar het publiek, naar ons, supporters…

 14. ajaxhoger

  Ik dacht van niet anders word je geen dokter , kan jij nog iets van leren , 13 jaar leren is niet niks , misschien heb je haar wel nodig als je een vreselijke ziekte onder de leden hebt ,dan piep je wel anders .
  Trouwens wat de arts heeft gedaan is gewoon niet goed te praten , de eerste beginselen die je leert op school als je dokter of specialist wil worden , daar snap jij geen reet van en ik ook niet .

 15. ajaxhoger

  Amoebe dat betekend zeker dat je niet foutloos bent , maar een grove fout wat ontslag betekend is niet meer als normaal .
  Zo werkt het bij iedereen die werk heeft waar levens vanaf hangen , je moet gewoon in je hooft een lijtje aflopen van wat je hebt geleerd , dat is duidelijk niet gebeurd .
  Dat neemt niet weg dat het klote is voor de arts , en zeker voor nouri , ik had hem liever op het veld gezien zo,n goeie voetballer .

 16. ajaxhoger

  Ik zeg alleen wat mijn dochter vertelde , en die is al arts , en leert nog steeds , geen achtelijke dus .
  Er zijn gewoon grove fouten gemaakt door een dokter , daar hangt veel van af .Als hij beter had opgetreden was dit nooit gebeurd , dat vertelde de cardioloog tegen mijn dochter .

 17. Abson

  Een mens kan fouten maken. Ook een mens die ervoor geleerd heeft en ervoor geslaagd is. Je dochter kan straks ook een inschattingsfout maken. Het gaat soms over seconden waarin je een beslissing moet nemen. Niemand is foutloos.

 18. Vak 120

  Gefeliciteerd met zo’n dochter! Als ze echt zo slim is zal ze je wel vertellen dat je reactie echt heel dom is!

 19. JohnDoe77

  Natuurlijk zijn er fouten gemaakt, anders had Ajax geen verantwoording genomen voor de geleden schade en deze arts ontslagen. Maar ook logisch is dat het voor deze man -die een fout gemaakt heeft- een groot persoonlijk drama. Het ontslag zal één van de minst erge dingen zijn die hij met zich mee moet dragen. Ook sneu, zijn roeping als arts is levens redden, maar de valkuil van zijn vak is dat een foutje een leven kan kosten/verwoesten. Dat ligt toch anders als je schilder bent.

 20. Prinsengracht

  Ik zeg dat jij een achterlijke bent. Die woorden van zijn dochter verkeerd overbrengt. Ze zal zich regelmatig voor jou schamen denk ik.

Reageren is niet mogelijk.