There are no ads, please add some


Opzet Eredivisie gaat voorlopig niet veranderen

Vertegenwoordigers van alle clubs uit de Eredivisie hebben de afgelopen maanden heel wat vergaderd hoe men de competitie aantrekkelijker zou kunnen maken, onder meer door de competitie terug te brengen naar zestien clubs. Donderdagavond is er echter besloten dat dit niet gaat gebeuren maar dat er slechts kleine wijzigingen zullen plaatsvinden.

Met ingang van het seizoen 2020/2021 zullen er twee clubs direct degraderen en zullen er twee clubs rechtstreeks promoveren uit de eerste divisie.Dit moet nog wel worden goedgekeurd door de
Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB. Het terugbrengen naar zestien clubs gaat niet door omdat hier geen meerderheid voor was. Elke eredivisieclub wordt verplicht een jeugdopleiding te hebben, desnoods in samenwerking met een amateurclub. Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht en Vitesse hebben afgesproken geen jonge talenten bij elkaar weg te halen. Tevens is er besloten dat er geen play-offs worden gespeeld voor de landstitel.

Dan was er ook nog de discussie over kunstgras en aangezien Heracles Almelo als enigste club tegenstribbelde blijft spelen op kunstgras mogelijk. Clubs met natuurgras krijgen vanaf 2020/2021 echter wel een bonus van maximaal 350.000 euro per seizoen. Clubs die vasthouden aan kunstgras lopen deze bonus dus mis. Het bedrag van 350.000 euro zal uit een speciaal fonds komen waarbij clubs die in de Champions League of in de Europa League spelen vijf procent van hun UEFA-inkomsten zullen afdragen aan het fonds. Bij overwintering wordt dat 3,75 procent. Daar staat tegenover dat bij het opstellen van het speelschema rekening wordt gehouden met clubs die Europees spelen. Die clubs zullen bovendien een ronde later instromen in de KNVB-beker.

Bron: NOS

 


Gerelateerde posts

37 reacties

 1. Sam34

  Natuurlijk loopt heracles te etteren die worden gesponserd door een kunstgrasboer. Voor de rest vind ik dit wel een redelijk plan.

 2. theomar

  Belachelijk dat een clubje met kunstgras dit tegen kan houden. En jammer dat er geen play offs komen. Dat maakt de comprtitie een stuk aantrekkelijker.

 3. Wenen 1995

  Incomplete info: De genoemde 6 clubs mogen wel jeugdspelers bij elkaar weghalen , alleen tegen een dubbele vergoeding…

 4. Ajax013

  Dus met andere woorden. Ajax en/of psv. Moeten een bedrag afstaan en hun “tegenstanders” finaciëren met bijna 4 ton…………

 5. Koning Haarms Wolfs

  Niets bereikt dus, na 2 jaar debat. Dit land wordt steeds vreemder. Ook in de sport luisteren we dus al naar de gefrustreerde minderheid.

 6. Prinsengracht

  Als alle andere clubs zich er nu eens op richten om vanaf komend seizoen in elk geval twee keer van Heracles te winnen, zijn we er ook snel van af.

 7. AjaxKat

  @A013: Zo hou je de Eredivisie gezond. Jammer dat je dat niet snapt. Anders spelen Ajax en psv binnen een paar jaar misschien wel tegen amateurs omdat andere profclubs failliet zijn. En indirect zorgen ‘tegenstanders’ ervoor dat Ajax en psv beter worden. Je kan het daarom ook zien als investering in jezelf als club. Gezien de inkomsten (bv. transfers, tv-gelden en Europees voetbal) van Ajax en psv, 010 hierin veel minder, is het maar een klein offer waar heel NL hopelijk wat aan heeft. Daarom is het ook jammer dat az en twente (en eigenlijk ook 010) geen vervolgstappen hebben gemaakt na hun kampioenschappen. Dan hadden wij vaker naar echte topwedstrijden kunnen kijken in een seizoen. Zelfs de klassieker is al bijna 25 jaar niet meer spannend.

 8. Bakkie

  Vind ik niet. Het strijden voor de Europese plaatsen begint nu al direct na de winterstop. Met playoffs kun je het rustig aan doen, als je maar 7de wordt. Bovendien vind ik het niet eerlijk ten opzichte van de nummer 4. Moet je nog vier wedstrijden spelen om Europa in te mogen.

 9. Paul

  Ongelooflijk slappe hap allemaal. Zo lang vergaderen en dan eigenlijk geen resultaat. Bij heel beel sporten heb je een kampioenspoule aan het einde van het seizoen. Mooie spannende wedstrijden en dan als slot een finale van best of three. Nederland is op zoveel gebieden vooruitstrevend maar op voetbal gebied staan we al jaren stil.

 10. De Nees

  De heren hebben maanden vergaderd…en dan komt dit als resultaat 😂. Natuurlijk gaan die clubs niet meestemmen voor minder clubs, KNVB moet zelf de competitieopzet vaststellen. Idem met dat kunstgras, hoezo mogen die clubs meebeslissen? Zo gaan we het doen, je hebt 2 jaar de tijd, hier wat extra geld als tegemoetkoming en klaar. Ongelooflijk ook die hollandse poldermodel cultuur.

 11. De Nees

  AB waar zat dat knopje weer om je naam te veranderen? Links of rechts? Weet het ff niet meer. 🥳

 12. Indojood

  Klopt, een beetje organisatie verbiedt BVO’s kunstgras te hebben, anders geen licentie. Probleem opgelost.

 13. Finidi

  Dat krijg je als je een deurwaarder of notaris voorzitter maaktvan die kleffe kliek in Zeist, die gasten zijn altijd aan het verdelen en die wie er recht op hebben kunnen er vaak naar fluiten.

 14. Koning Haarms Wolfs

  Off: wel heerlijk dat we weer een NL-elftal hebben, dat het juichen waard is…. 1-0 bijna 2-0….. best jammer dat wij die Dumfries niet hebben…..of mag ik dat niet zeggen?

 15. Indojood

  Dat mag je zeggen, gemiste kans. Over Oranje, dat gaat altijd samen met goede spelers van Ajax. De Ligt, De Jong. Blind speelde ook goed.

 16. De Nees

  Ik dacht even een hupje te zien a la Cruijff bij Frenkie toen hij een bal passte. Hij heeft echt een paar Cruijff trekjes in zijn motoriek.

 17. Indojood

  Wat jammer dat Jopie dit niet meer kan meemaken. Matthijs en vooral Frenkie belichamen precies wat hij voor ogen had. Stel je eens voor als Appie naast Frenkie had gestaan, die hadden de complete voetbalwereld scheel getikt.

 18. Moosie

  Ja joh alleen als je,je achternaam spelt hoef je alleen de eerste letter met een hoofdletter te schrijven oosers mocht gewoon klein.
  Maar aangenaam meneer Loosers alles naar wens?

 19. Litmanen

  Vroeger kreeg je dan gewoon een ban, maar ja, AB heeft zich nog nooit wat aangetrokken van regels of fatsoen.
  Je moet toch echt geen leven hebben om hier dag en nacht te zijn en elke keer weer een toneelstukje op te voeren.

Reageren is niet mogelijk.