Clubarts De Winter krijgt vrijaf na commotie rondom Nouri

Clubarts Don de Winter van Ajax is niet mee afgereisd naar het trainingskamp in Duitsland. Hij heeft vrijaf gekregen vanwege de commotie over de schuld die Ajax erkent heeft bij de reanimatie van Nouri. De Winter is degene die de reanimatie heeft uitgevoerd. “De Winter is niet op non-actief gezet, hij heeft vrij gekregen,” aldus een woordvoerder van Ajax tegenover het Algemeen Dagblad. Maikel van Wijk, normaliter clubarts bij Jong Ajax, is nu met de A-selectie op trainingskamp.

Related posts

56 Comments

 1. Zlatan4ever

  Begin van het einde van de carriere vsn De Winter.
  Alles word nu op hem geschoven, maar wat gebeurt er met de mensen die hem hebben aangenomen ?

  1. AjaxKat

   Dit kan niet anders dan dat alleen de clubarts hierop afgerekend wordt. Hij is op zn specialisme aangenomen bij Ajax en daarmee eindverantwoordelijk lijkt me. Wie moet hier nog meer de schuld van krijgen? En voor een ‘bedrijf’ als Ajax kunnen ze (intern) nu wel een schuldige aanwijzen zodat de rest vrijuit kan.

   En toch na alles blijf ik dit van heel Ajax echt een vreemd verhaal vinden, met de ervaring met Sno nog in het geheugen. Met andere woorden: Ajax had m.i. echt beter kunnen weten. Jammer, echt alleen maar verliezers in deze.

   1. Zlatan4ever

    AjaxKat, je hebt het zeer juist geformuleerd met Sno en ook een beetje Kanu hebben ze toch niet veel geleerd

 2. AFCA my World

  Zo wie reken je het aan ? We schuiven alles op de winter en dan naar de uitgang met hem ! Amateurs de clubleiding ! ⚽️

 3. Vakje129

  Hoe maak je iemand kapot , wat een club beleid , met andere woorden we geven je vrij af en zoek een andere werkgever ……

  1. Wenen 1995

   Dit is jouw interpretatie, vakje129. Kan ook zijn dat in onderling overleg besloten is dat hij even een stapje terug doet. Denk niet dat Ajax erop uit is om De Winter weg te krijgen en is dit een hele goede tijdelijke oplossing.

 4. Charka53

  Die man moet zich echt klote voelen zeg dat hij niet de juiste beslissing heeft genomen is achteraf makkelijk te zeggen en dat deze man naar eer en geweten heeft gehandeld ga ik van uit en ik wens hem alle sterkte die hij nodig heeft om dit te boven te komen.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens Charka. Die man heeft in zijn handen een jongen van 20 weg zien vallen en kon er op dat moment niet veel meer aan veranderen. Dat op zich is al niet te verteren voor die man waarschijnlijk. En nu komt daaroverheen dat specialisten aangeven dat er niet goed of niet in juiste volgorde is gehandeld. Die man is nu compleet van slag.
   Die man gun je dit ook niet en dus is vrijaf geven wat mij betreft zeer normale beslissing die hierboven zeer slecht word uitgelegd.
   Ik ben blij met jou reactie. Ook deze man verdient sterkte gewenst te worden. Dus bij deze dokter De Winter.
   U ook sterkte!

     1. Rene1964

      Denk jij er anders over AB? De Winter wordt er nu op aangekeken, puur omdat de advocaat van de Nouri’s er een rechtzaak van wil maken. Stukje eigenbelang lijkt me. Sco en Kanu … kom op zeg, dat is vele jaren geleden. Complete generatie! Onzin dus om deze namen als voorbeeld aan te halen dat er. Iets uit het verleden is geleerd!
      Ik vraag me überhaupt af of welke arts dan ook hier ‘juist’ zou hebben gehandeld. Artsen die nu aan de zijlijn zeggen, dat het anders had gemoeten hebben gemakkelijk praten! Op dàt moment moet er iets worden beslist. Wij hebben info (en deze zg artsen), die de Winter toen niet had. Lekker makkelijk om over de rug van deze man nu te zeggen dat er van alles fout is gegaan. NIEMAND had dit kunnen vermoeden. Appie ging zitten en daarna op zijn rug rustig liggen. Ik dacht eerst ook: beetje zwart voor zijn ogen, voelt zich gewoon ff niet lekker. Niemand dacht aan hartfalen. Wie dat wel meteen dacht, vind ik een knappe kop!
      Gelukkig dat de meesten de Winter, die ongetwijfeld alles uit de kast heeft proberen te halen, SAMEN met zijn Duitse collega. Of moet ook die man aan de schandpaal?

     2. Rene1964

      Was op ‘t eind woord vergeten: steunen v de Winter bedoelde ik uiteraard

     3. Litmanen

      Dank je René. Sommige mensen hier hebben geen emoties. Die zijn hier alleen maar om te zuigen en te sarren.

     4. Charka53

      Dat is waar , ik heb er één in de familie , geen land mee te bezijlen.

     5. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Precies Rene volledig eens maar dat zal je niet verbazen

     6. dickst14

      luister eens goed naar de schuldbekentenis. dan schrijf je bovenstaande als het goed is niet

     7. dickst14

      blinken uit om op alles met onwerkelijke onzin op te reageren. meeste commentaren raken kant nog wal.
      Zal Chucky eens vragen of hij nog wat vrije tijd heeft om wat visites af te leggen.

   1. Moosie

    Gewoon gelul hij had een Defibrillator moeten gebruiken gaan jullie dat ff goed lullen omdat de advocaat van Appie vecht voor zijn recht.
    Hoe ziek ben je dan.
    Eerst hier tranen met tuiten janken en dan nu de man die verantwoordelijk is voor zijn toestand gaan goed lullen want de advocaat van Appie is gemeen stelletje jankerds.
    Die gast wordt nooit meer wakker en onze fooocking club probeerde zich er met een jantje van leien er van af te maken.
    Ze moeten zich kapot schamen

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Moosie, je hebt helemaal gelijk man. Dokter De Winter zal het helemaal expres hebben gedaan……
     Komt bij dat de echte experts in hun rapport hebben gezegd
     “Hoewel er verkeerd gehandeld is en in verkeerde volgorde, is er geen enkele zekerheid dat de toestand van Appie anders had geweest dan nu het geval is”

     Niemand praat verkeerd handelen goed trouwens, velen leven ook mee met de dokter. Dat is als mens gewoon normaal. Tijdens zijn handelen is een jongen van 20 weggevallen. Dat is voor een dokter het ergst wat je kan overkomen. Natuurlijk voor Appie en familie is dit veeel erger. Dat begrijpt iedereen.
     En nu hoort de dokter ook dat hem wat te verwijten valt. Die man gaat nu extra door een hel.
     Een mens kan zich daarbij inleven. Dat is alles wat ik tegen jou hierover ga zeggen.
     Nee wij zijn niet ziek, verre van. Wij zijn mens van vlees en bloed. Waar ik jou nu moet indelen weet ik even niet meer. Ik zet je even bij AB op de niet reactie bank maar even.
     Idioot gedoe van je man.

     1. Moosie

      fucking trekpop waar zeg ik dat hij het expres heeft gedaan zuignap.
      Hij is incompetent en heeft verkeerd gehandeld dat heeft de toestand van Appie verergerd dus houd voor de rest lekker je bek dicht tegen mij want ik ben dat gejank van jou ook zat

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Prima reageer dan ook niet meer op mij. Grappenmaker…….

     3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Moosie ik zie weer je reactie naar AB toe hieronder. Ik ben helemaal klaar met je. Ik reageerde gister naar je scherp omdat je mij beticht van krokodilletranen naar Appie toe. Ga voortaan lekker idd met AB in slachtofferrol en dan lees ik het allemaal wel.
      Voor mij heb je volledig afgedaan.

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      En ik ga zeker niet afspreken, om als stel kleine kinderen te gaan matten zeker? Dat zeg je niet letterlijk maar ik neem aan dat je dat bedoeld. Iig wilde je vriend AB dat al met Litmanen. Sorry hoor maar voor dit soort flauwekul ben ik echt te oud. Goededag en leven verder

     5. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

      27 juni 20.52: Eug zet Moos op de niet reactie bank
      27 juni 22.22: Eug reageert op Moos met vraag ook niet meer te reageren
      28 juni 09.19: Eug heeft het helemaal gehad met Moos. Moos is volledig afgedaan
      28 juni 09.26: wederom een reactie van Eug op Moos.
      Het verzoek van Moos aan Eug vervolgens om een paspop te neuken vind ik echt niet kunnen. Ook al duurt het maar 5 seconden dat kan en magje de pop niet aan doen.

    2. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

     Ajax probeert nu alsnog onder een officiele schadezaak uit te komen. Standaard werkwijze van verzekeringen. Goed dat de fam. stevig wordt bijgestaan. Sar en co gaan nu hun eigen straatje schoonvegen en spelen opeens de weldoeners.

     1. Moosie

      juist en jankerd 1 en jankerd 2 gaan ff de homo uithangen prima doe dat dan lekker bij RTL boulevard of zo word zo moe van die sukkels en dan nog gaan beweren dat anderen hier komen om te zuigen sinds ze terug zijn doen ze niks anders als zieken en mekaar in de hol kruipen met hun i know thx pleur toch een end op stelletje zielige leugenachtige klootzakjes pleur nou een keer gewoon allemaal je naam op het forum of kom eens een biertje happen dan met mij en AB dan kijken we dan ff wie er nou een sukkel is met een grote bek op internet want ik heb zo het idee dat jullie allerlei smoesjes hebben Nietmanen heeft in een keer een kapotte rollator en Zeug moet eerst nog ff zijn pop naar de politie brengen en maar janken ga maar weer klagen bij de redactie ip adressen genoeg op de wereld

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Hij wel Voorland want AB is zijn vriend…..toegegeven even zuigen was inkoppertje

     3. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

      He droplul, iemand rechtstreeks op het forum homo noemen is prima. Iemand homo noemen die niet deelneemt aan het forum is zwak en stupide. Snappen die botte hersens van je het verschil, vrees van niet.

 5. BeukerAjax

  Mooi gezegd Charka! Iedereen heeft makkelijk praten en heeft direct een oordeel, maar waarschijnlijk heeft De Winter ook geen leven meer…

 6. Finidi

  Ik heb er geen spijt mee met die man, hij hoefde in principe maar 11 man in de gaten te houden en denk dat hij volledig in dienst is van Ajax, dus hij heeft schuld en Ajax is verantwoordelijk lijkt me, in ziekenhuis heeft ie missc wel 110 patiënten op afdelingen liggen weet ik veel en daar mogen ze ook geen shit bouwen want dat heeft ie gewoon niet meer en niet minder vind ik. Of het juridisch klopt weet ik natuurlijk niet wat ik zeg.

  1. Finidi

   En het is natuurlijk altijd zo dat er doden of gewonden vallen als artsen fouten maken maar dat weet je als je dat vak kiest en anders moet je bakker oid worden , niks tegen bakkers hoor voordat ik daar weer gezeik over krijg?

  2. Prinsengracht

   Ligt het nu aan mij, of was je als Velibor nog een stuk verstandiger?

 7. Ab

  Zo slecht van Ajax om dit in de openbaarheid te brengen. Zal je werkgever maar zijn.

  1. Rene1964

   Waarom AB. Als Ajax dit zelf niet doet, springt de media er op en dan is het verhaal 2 x zo erg voor alle partijen. Transparantie en eerlijkheid werkt in de regel nog het allerbest.

   1. Ab

    Als er naar gevraagd wordt kan je eerlijk antwoorden. Je hoeft het niet zelf onder de aandacht te brengen. Verder is tranparantie bij Ajax nog nooit het geval geweest met dit TH dus moeten ze er niet met een ander mee beginnen. Voor mij komt het over als straatje schoonvegen.

     1. Rene1964

      AB: in dat geval is het dan nooit te laat om transparant te worden. Daarnaast kun je niet altijd transparant zijn naar buiten toe. Je hoeft uiteraard ook niet alle vuile was buiten te hangen en je kunt vaak beter problemen intern oplossen, anders krijg je als club weer een hoop gezeik en dat is wat ‘we’ al genoeg hebben gehad de afgelopen jaren. Zou mooi zijn als eenieder ‘s als een blok achter de club zou staan. Zie PSV n F’oord. Denk dat het bij ons dan ook wat beter zou gaan. Minder onrust doet wonderen.

     2. Ab

      Dan heb jij nog nooit supporters van Feijenoord gehoord over hun club en spelers. Zijn we hier lieverdjes bij.

     3. Amoebe

      Zeg ab is het niet handiger dat je fan wordt bij de lokale korfbalclub….kun je elke ledenvergadering tekeer gaan en om openheid vragen ?

      Jij snapt toch ook wel dat zakelijke belangen en emoties hier in groot conflict zijn?

     4. Ab

      Nee Amoebe dat is niet handiger. Jij ziet Ajax zo lijkt het als een breiclubje met allemaal lieve oude mensjes. Dat is jouw probleem maar vraag me niet daaraan mee te doen. Ajax zakt steeds dieper weg en dat mag, nee moet, duidelijk gezegd wirden. Het is gewoon een puinhoop organisatorisch en daar kunnen de hulp predikanten Eug en Litmanen niets aan veranderen.

 8. JohnDoe77

  Die zien we nooit meer terug! Onbegrijpelijke fout van hem en alle andere verantwoordelijken in de medische staf!

  1. Rene1964

   Echt onzin JD. Wat ik al eerder schreef. Niemand vermoedde een hartstilstand. Appie ging zitten en daarna rustig liggen. Hij viel niet als een zoutzak om. Je denkt dan echt niet asn het allerergste.

 9. D de J

  Ajax bereidt zich voor om de aansprakelijkheid af te schuiven op medisch falen. Net als vd Sar die tijdens het perspraatje alle verantwoordelijkheid bij anderen legt. Zelden een bestuurder zo herhaalderlijk zien falen en toch mogen aanblijven. Als dit zo doorgaat haalt vd Sar het begin van het seizoen niet, en dat is maar goed ook..

Comments are closed.