Selectie voor Standard Luik: Dolberg weer niet aanwezig

Doordat Kasper Dolberg nog steeds last heeft van een buikwandblessure kan Erik ten Hag nog geen gebruik maken van de spits. Ten Hag neemt 22 spelers mee waaronder ook Daley Blind. Daley botste tijdens de laatste oefenwedstrijd met Kostas Lamprou en leek geblesseerd te zijn aan zijn heup maar de wissel die daarop volgde was een geplande en geen noodzakelijke. Ajax zal morgenavond Standard Luik treffen op Sclessin en volgende week ontvangen wij de Belgen.

Siem de Jong behoort eveneens niet tot de selectie voor het eerste duel met Luik. De routinier is niet geblesseerd, maar ook niet wedstrijdfit, aldus Ten Hag. De oefenmeester ziet dan ook liever dat De Jong deze week in Nederland blijft om helemaal fit te worden.

De volledige wedstrijdselectie van Ajax: Andre Onana, Kostas Lamprou, Benjamin van Leer, Matthijs de Ligt, Rasmus Kristensen, Nico Tagliafico, Max Wöber, Daley Blind, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Lasse Schöne, Donny van de Beek. Carel Eiting, Hakim Ziyech, Dusan Tadic, David Neres, Zakaria Labyad, Klaas Jan Huntelaar, Noa Lang, Kaj Sierhuis, Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp

Related posts

54 Comments

 1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Reuze benieuwd of Ajax het goede werk tegen een betere tegenstander dan Graz kan voortzetten.
  CL ligt op de loer dus bevestigt is dat winnaar van dit tweeluik tegen winnaar Dynamo Kiev Slavia Praag moet.
  Dit is de kans Ajax pak die kans?

 2. AjaxKat

  Ik zou Frenkie nu wel weer eens op het middenveld willen zien. Desnoods ten koste van Eijting. Zijn kans in het eerste komt nog wel vaker.
  En met het oog op de onduidelijkheden van Ziyech zou ik hem max een uur laten spelen zodat Donny ook zn minuten kan maken. Het mes snijdt aan 2 kanten: toekomst van Ziyech is onduidelijk en Ajax moet met het oog daarop ook doorschakelen naar de eigen spelers die wel zeker blijven.

  1. Litmanen

   Eens. Gezien de wedstrijd in Oostenrijk zou ik zelfs zonder Hakim beginnen.
   Geen risico’s tegen deze sluipmoordenaars. Elke foute pass is levensgevaarlijk.
   Blind achterin en Frenkie een linie vooruit.
   VdBeek of Eijting, tja persoonlijk zou ik gezien zijn meer ervaring voor Donny gaan.

   1. Prinsengracht

    Laten we gaan veranderen wat goed ging. Carel was zo ongeveer de beste man op het veld. Laten we die vooral op de bank zetten. En dan Frenkie die uitstekend van achteruit speelde op het middenveld. Lopen we ook niet het risico dat we weer goed spelen. Sommigen hier hebben merkwaardige voorkeuren. Namen. Nostalgie. Meelullen. Kies er maar 1 uit.

   2. Bakkie

    @Litmanen; Naast de argumenten die Prinsengracht hierboven al geeft, kloppen je argumenten ook gewoon niet. Standard speelde inderdaad jarenlang op de counter en loerden op slordig balverlies. Echter, sinds mei 2018 staat Preud’Homme daar aan het roer. Die probeert zeer aanvallend te spelen, een soort kamikaze-voetbal met heel veel hoge druk. Dat betekent veel ruimte voor AJAX in de omschakeling en dus veel ruimte voor risicovolle passes die de verdediging open kunnen breken.
    Dus doe volgende keer ff wat research voordat je weer over Ziyech begint…

    1. Zlatan4ever

     Beste Bakkie,
     Tegen Ajax zal Standard echt niet vol op de aanval spelen.
     Daar zijn Belgische teams te laf voor muv het Belgisch nationaal elftal

     1. Bakkie

      Ze gaan thuis echt wel aanvallen, ze zullen wel moeten. En dan heb je spelers als Ziyech nodig die het spel kunnen versnellen. Gelukkig kan een Tadic dit ook, mocht Hakim weggaan.

  2. JohnDoe77

   Je moet gewoon de beste spelers opstellen die je voor de wedstrijd tot je beschikking hebt. Of ze wel of niet weggaan vind ik minder belangrijk voor deze opstelling. Als Ziyech ons kan laten winnen dan dpeelt hij de tijd die nodig is!

  3. KBouter

   Waarom Eiting vervangen? Wat ik gezien heb moet je juist verder gaan net hem.Zet Daley er maar naast!

   1. Ajax 1

    Precies, eens met diegenen die ook zeggen: gewoon voortbouwen op zoals we tegen graz speelden en niet te veel omgooien nu.

    1. AB

     Gewoon helaas pindakaas voor Schone. Dat hij goed speelde tegen Sturmwas niet bijzonder. Tegen Luik andere speler nodig op die plek. Ik twijfel of Frenkie net zo goed presteert tegen Luik als CV als tegen Sturm. Kortom:
     Onana
     Mazraoui De Ligt Blind Tagliafico
     Eiting Frenkie Ziyech
     Neres Sierhuis Tadic

     1. Bakkie

      Huntelaar moet sowieso spelen en dat gaat ie ook 100% zeker doen. Dus dit gaat ‘m niet worden

     2. AB

      Ik zie liever Sierhuis starten. Beetje a la Johan, gewoon het diepe in bij een belangrijke wedstrijd. Laat maar zien wat je kan, daar word je een grote jongen van.

     3. Mr Ajax

      Dat is prima, maar resultaat gaat bij deze wedstrijden voor, dus niet teveel in het diepe zeg maar

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Eens Mr Ajax Huntelaar schiet je eigen handig naar 0-1 laatst uit bij Graz en killed de wedstrijd, overigens wel zeer mooie pass van Neres, ook een klasbak.
      Kortom zelfde voorhoede

 3. Wenen 1995

  Standard Luik moet te doen zijn, mits de spelers niet doen aan onderschatting. Ik zeg: Maak het gelijk af in Belgie!

 4. Ajax013

  Dit zou je gewoon 1.2.3 moeten winnen. Wij hebben het beste team van iedereen in de playoffs…

 5. JohnDoe77

  Die Dolberg… zou toch eens fijn zijn hem een vol jaar zonder blessures in topvorm te kunnen zien. Tot nu toe een grote belofte en een paar leuke wedstrijden, maar vorig seizoen eigelijk niet gezien.

 6. a.p.

  Ajax moet 90 minuten het koppie erbij houden en dan denk ik dat een overwinning mogelijk is.!

 7. -buitenkantje rechts-

  Ik hoop dat Sierhuis nog minuten gaat maken afhankelijk van het verloop vd wedstrijd.. Sierhuis is wat mij betreft in de pikorde Dolberg voorbij.. Na 70 min KJH wisselen voor Sierhuis.

  1. Bakkie

   Op de manier waarop Ten Hag nu speelt met Ajax (afgaande op deze twee wedstrijden) is het voor een spits een stuk leuker geworden. Een Dolberg die kansen krijgt is een Dolberg die scoort. En die zou ik nooit wissel zetten als ie fit is

   1. -buitenkantje rechts-

    Denk ook dat het voor een spits nu beter toeven is.. Alleen is Dolberg erg vaak geblesseerd..heeft daardoor weinig wedstrijdritme en hardheid op kunnen doen.. Bovendien denk ik dat Sierhuis minstens zo goed is als Dolberg.

 8. Pietje10

  Opstelling: Onana, Mazraoui, De Ligt, Frenkie, Tagliafico, Vd Beek, Eiting, Zyiech, Neres, Huntelaar, Tadic
  Te vroeg voor Blind. Als Vd Beek uit vorm is (inval beurt was zeer matig) dan toch Schone. Geen geklooi op flanken: gewoon Neres van rechts

   1. Pietje10

    Mijn ‘zeer’ is bij nader inzien inderdaad overdreven. Goed vond ik het niet. Merkte spanning bij hem die ik niet gewend ben. Dank voor correctie!

 9. ajax62

  Vertrouwen op de routine van Klaas Jan. Een paar wedstrijden in dezelfde formatie spelen is ook wat waard. Mocht het bij rust niet goed zijn brede selectie om te wisselen. Succes mannen.

 10. Gido

  Ik zou nog even wachten met Blind en voor de laatste opstelling tegen SG gaan. Daarna Blind brengen in de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles. Het risicovolle en te frequente balverlies van Ziyech is al door Tadic en Blind aan de orde gesteld tijdens de rust in Graz. En het ging in de tweede helft een stuk beter. Dus gewoon zelfde systeem en wij moeten daar absoluut 1 of 2 keer scoren. Anders wordt het billen knijpen in de thuiswedstrijd en kan iedere mazzelgoal van Luik opeens de wedstrijd doen kantelen.

 11. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Ik zou niet teveel wijzigen. Zo snel mogelijk naar vaste formatie. Als er helemaal niks speelt rond Hakim, gewoon opstellen. Dan wil hij zich weer laten zien. En een gedreven Ziyech is een goede voor Ajax.

  Balverlies kan wel dingetje worden. Ze hebben snelle gasten voorin.

  Maar goed met Schone en Eiting erbij moet dat goed komen.

  Kom op mannen op naar de CL

 12. Zlatan4ever

  Ik zal wel weer uitgemaakt worden voor Anti-Ziyech maar ik begrijp werkelijk niet waarom die naam bij ieder item weer op komt. Hoe duidelijk is het door Ziyech uitgesproken en door mij op dit forum 100 x herhaald !
  Meneer ziyech is uitgeleerd in Amsterdam en wil met alle geweld weg……dat bekent dat Ajax altijd voor de spelers die wel graag bij Ajax spelen altijd de voorkeur dienen te hebben.

    1. Zlatan4ever

     Dat blijkt van niet Prinsengracht
     Daarnaast hoef je het niet altikd met elkaar eens te zijn.
     Jij hebt jouw eigen mening en ik de mijne. Moet kunnen

     P.S

     Moe van het vertellen vsn de wasrheid word ik nooit
     Drink lekker een ?en geniet er van doe ik ool

     1. AB

      Zlatan, iedere speler die naar het buitenland is gegaan dacht minimaal hetzelfde als Zitech. Verschil is dat Ziyech het gewoon eerlijk zegt. Raar dat dat hem blijft achtervolgen. Eerlijkheid heb ik liever dan achterhouden.

     2. Zlatan4ever

      AB het zit hem niet in de speler Ziyech. Ook ik weet dat hij een uitmuntende speler kan zijn. Zeker in de nederlandse competitie. Maar ik vind hem naast het voetbal geen Ajacied,
      Zeker niet als je zegt uitgeleerd te zijn bij Ajax, en weg wil.
      Ik heb liever dat hij bijtekend voor 2 jaar maar dan wel zonder gezeur

     3. -buitenkantje rechts-

      Je mag natuurlijk best je mening over Ziyech geven..zelfs als het 100x hetzelfde verhaal is. Alleen is je commentaar strikt willekeurig..
      Niet alleen Ziyech heeft een vertrekwens neergelegd bij Ajax, maar ook de Ligt en FdeJong hebben een vertrekwens bij Ajax neergelegd. Ook Neres zou weg willen. Het verschil is dat Ajax absoluut de laatste 3 niet wil laten gaan. Bij Ziyech hebben ze aangegeven medewerking te willen verlenen. Reden: Ziyech heeft bij zijn komst aangegeven 2 seizoenen voor Ajax te willen spelen en dan een transfer te willen maken. Dus van tevoren gemeld!
      Ten tweede klopt het niet dat Ziyech persé weg wil.. Alleen als de geschikte club komt. “Het plaatje moet wel kloppen..” Anders blijft hij gewoon bij Ajax. Denk zelfs dat met de recente aankopen de kans een stuk groter is geworden dat hij blijft.
      Daarom is “de waarheid” zoals jij het noemt in werkelijkheid willekeurig commentaar geven en lijkt het op Ziyech bashen..

  1. AB

   De beste speler van Nederland, die groot liefhebber is van het spel, die altijd waar hij ook speelt zich zal inzetten ook al is dat niet op de plek waarop hij gehoopt had ……… in de keukencompetitie laten spelen. Kan en mag niet bij Jong Ajax.

 13. AFCA my World

  Word nog een zwaar karwei, ijzersterke verdediging en supersnel in de omschakeling ! Opgepast dus ! ⚽️

 14. AjaxBelg

  ALLEMAAL leuke en wel gemeende reacties. Een goede tip voor Ten Hag en de ploeg : BAL VERLIES OP middelveld is DODELIJK . FF melden aan Ziyech

  1. AB

   Goede tip aan ten Hag: geef Ziyech een vrije rol en laathem vrij in zijn creativiteit. Als hetlukt is het niet alleen prachtig maar ook levensgevaarlijk. Als het mislukt is Ziyech de eerste die probeert de “fout” te herstellen. Hij is niet voor niets ook kampioen ballenafpakker. Ajb geen zekerheidjes toelaten in zijn spel, dan vragen we Frank wel terug.

  2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens Ajaxbelg, niet spotten met de omschakeling van Standard. Balverlies op middenveld is grote zekerheid op tegentreffer. Veruit de belangrijkste kwaliteit van die ploeg.
   Ziyech kan ook op positieve manier spelers vrij voor keeper zetten. Laten we hopen dat zijn positieve inbreng dot keer groter als de negatieve.

   Speelt ie als Sturm uit dan hebben we zeker drie tegengoals te pakken, speelt ie als Graz thuis, mss ook een tegengoals maar dan heeft hij het goed gemaakt met direct of indirect rendement.

   Het kan een mooie wedstrijd worden. Ajax zou dit wel moeten kunnen winnen ?

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    zeker over twee wedstrijden. Ajax heeft meer kwaliteit in de selectie vind ik

 15. AB

  Hij draagt het shirt van Ajax en is daarom een Ajacied. Zelfs Boilesen was een Ajacied en ook die patatkraamhouder uit Duitsland was een Ajacied. Hij spreekt zich uit, iets wat anderen niet durven en dat waardeer ik in hem. Hierin zijn wij het dus niet eens.

 16. Zlatan4ever

  Aan de likes te zien Prinsengracht ben jij de enige die er moe van word….
  En die ene persoon die het met jou eens kennen wij nu wel
  Have a nice day !

 17. Zlatan4ever

  Buitenkantje rechts, je kan mij nog een verhaal vertellen over Ziyech van 6 kantjes A4, blijft staan dat je enorm arrogant bent als je zegt dat je uitgeleerd bent bij Ajax en dat niet terug te zien is wat betreft zijn prestatie’s op het veld. En hoe zo wil zegt hij (op voorhand blijkbaar) dat hij na twee jaar weer weg wil met een meerjarig contract dan 2 jaar ? En hij wil alleen weg als de geschikte club langs komt ? Dan ben je een beetje de weg kwijt, als hij dat denkt. Voorlopig is er nog geen 1 club van belang die het in hem ziet zitten…. Dus hoogmoed en arrogantie
  “ don’t like that shit “ . Hij zou Ajax op zijn blote knieen moeten danken dat hij in een Ajax-shirt mag rondlopen. En om het af te sluiten vind hij iedere week van kapsel veranderen blijkbaar belangrijker dan concentreren op waarom het echt gaat “het voetbal” case closed

Comments are closed.