Oud speler en scout Heinz Schilcher overleden

Oud middenvelder en later scout bij Ajax, Heinz Schichler, is vandaag overleden. De Oostenrijker maakte de overstap van Sturm Graz naar Ajax in 1971 en hoewel hij geen vaste basisspeler was, won Ajax in zijn tijd onder meer twee keer de Europa Cup en twee landstitels (1972 en 1973). In 1974 werd Heinz verkocht aan Paris FC. In 2014 zei hij: ‘Wanneer je wil spelen en jezelf ontwikkelen, kan je beter naar Ajax dan naar Chelsea gaan’. Na zijn voetbalcarrière was Schichler onder meer scout voor Ajax. ‘Voor ons was hij een legende’ staat op de website van Sturm Graz  te lezen.

 

Related posts

25 Comments

 1. nick-afca95

  Mooie gelegenheid om hem tijdens de wedstrijd van Sturm Graz te herdenken. Gecondoleerd naar alle nabestaande!

 2. Wenen 1995

  Gecondoleerd, het zou voor hem zeer bijzonder zijn geweest: Ajax-Sturm graz. Jammer dat hij dit niet mee mocht maken, r.i.p.

  1. Bakkie

   God heeft het zo gewild (als je in God gelooft tenminste, ik niet namelijk)

 3. JohnDoe77

  Mooie leeftijd bereikt en zo te lezen een prima loopbaan gehad. Bijzonder moment zo een paar dagen voor de wedstrijd! Sterkte met het verlies voor de nabestaanden!

 4. Ajaxbest

  Cecondeleert echt jameer dat die westrijd van woensdag niet mee gaat maken en meer westrijden niet mee gaat maken en zo jamer

  Gaat je goed man

  Gaat je goed van af boven kan nog altijd naar ajax kijken en gecondoleerd. En veel sterkt met dit zwaren verieze

  1. Ajaxbest

   Oh dacht dit bericht was verwijdert nu heb ik 2 van ander bericht het klopt noet en het word tijd als maakte dat hij dat zelf kan verbeteren
   E

   hoe noem zehet edite

 5. Ajaxbest

  Sorr voor mijn bericht en type fouten. Ik heb te veel gedronken vandaag????????????????

  1. JohnDoe77

   Hahaha! Teveel valt mee, je kon nog altijd Ajax vinden! Laten we het houden op precies genoeg gedronken! ?

 6. JohnDoe77

  Off-Topic: Gerucht gaat dat Ajax de 18 jarige middenvelder Domingos Quina van Westham wil overnemen. Wordt druk op het middenveld!

   1. Finidi

    Laten we nooit meer zeuren dan dat ze hier de talenten wegkapen…..! Snap dan overigens niet dat de top 40 van engeland em dan niet scout?!

    1. JohnDoe77

     1) Fans van Ajax zouden kunnen “caren” wie er mogelijk komt en gaat. Wellicht zit je op het verkeerde forum als dat jou niet boeit?
     2) Dat de top hem niet scout zegt niet veel, behalve dat hij misschien die scouts iets minder opgevallen is als meer geaeriveerde spelers die wat ouder zijn. Anders hadden wij iemand als Sanchez ook niet kunnen vinden, die had echt de tussenstap Ajax niet nodig. Die was al zo goed als dat hij nu is toen hij bij ons kwam!

    2. JohnDoe77

     En ik zeur er nooit over dat ze onze talenten kopen, dat is al 10/20jr zo in het voetbal. Wij zijn een tussenstation, nooit eindstation.

Comments are closed.