Dennis Bergkamp en Ajax scheiden wegen.

Ajax en Dennis Bergkamp zijn akkoord over de voorwaarden van het ontslag van Dennis. In het Parool laat de advocaat van Dennis weten dat er een overeenstemming tussen beide partijen bereikt is. Bergkamp werd eind december samen met Marcel Keizer en Hennie Spijkerman op non-actief gezet. Ajax had geen vertrouwen meer in dit drietal en Dennis had een ander idee over het te voeren beleid. De arbitragezaak waar mee gedreigd werd is door deze overeenstemming van de baan. 

Related posts

74 Comments

 1. marcussboss

  het is erg jammer dat het zo heeft moeten lopen. Een groot speler, maar kennelijk niet makkelijk in de omgang met collega’s..

  1. vak411

   idd jammer! geniale voetballer maar geen makkelijke man als bestuurder/trainer. Dennis bedankt, het is beter zo. we zullen je als voetballer nooit vergeten.

  2. Iamsterdam2015

   Als we er vanuit gaan dat het aan hem lag en niet aan Ajax. Ach de hele waarheid zullen we nooit weten. Het is alleen jammer dat mensen met zo een geschiedenis bij Ajax (ook van basten, jonk, rijkaard) op een of andere manier niet “ passen” binnen de club. Jammer maar helaas.

    1. Litmanen

     KBouter. vBasten was een grotere voetballer dan Bergkamp en bovendien hoofdtrainer.
     Zogenaamd mislukt, maar dat viel wel mee achteraf. Ook bij Oranje succesvol.

     VBasten nam door de voordeur afscheid bij Ajax.

     Dus verschillen genoeg, maar zeker niet in het voordeel van Bergkamp.

     Bovendien, niemand is vergeten dat we Bosz zijn kwijtgeraakt door Bergkamp.

     Kleinigheidje….

     1. Litmanen

      Eug. sorry, toch niet zo sterk. Eerst ging Bosz omdat Bergkamp niet ging.
      Daarna kwam het inzicht dat Bergkamp niet zo geweldig functioneerde.

      Ik blijf het jammer vinden dat mensen als Jonk en Bergkamp niet behouden zijn voor Ajax, maar dat had toch ook wel behoorlijk te maken met het ego van de heren.
      Beiden vonden zichzelf onmisbaar.

     2. Voorland

      Jammer dat Overmars geen stem in het geheel had. Dan hadden we Bosz nog gehad.

 2. AjaxKat

  Zeg maar gerust voetbalicoon. Ergens erg jammer dat hij, Rijkaard en Van Basten na hun actieve loopbaan als voetballer niet meer een functie bekleden binnen Ajax. Maar ja als de denkwijzen (van DB en MvB) te veel weerstand oproepen dan kun je beter afscheid van elkaar nemen.
  Heb het hier al meerdere keren gevraagd maar is er ooit nog een woord gerept over een opvolger van DB als ‘cultuurbewaker’ of zijn rol binnen het TH? Dat aspect blijft ook akelig stil vind ik. Ermee stoppen prima, maar kom er dan eerlijk voor uit als Ajax zijnde.

  1. ems

   Je moet een voorzitter cq algemeen directeur hebben die onpartijdig is en boven de partijen staat a la van Praag. Dan passen al die toppers prima bij elkaar. Als ze echter zelf de tent moeten runnen en daar niet 100% geschikt voor zijn dan wordt een zooitje en knokken op de apenrots.

 3. Iedereen heeft een mening

  Aan elk verhaal zitten twee kanten, dus de echte waarheid zal, denk ik, niet boven komen. Jammer, maar ik vond Bergkamp een waanzinnig goede voetballer….en de rest kan ik slecht beoordelen.

 4. Afcahooliguns

  Hopelijk zorgt dit voor meer rust binnen ajax..
  Instagram: afcahooliguns

  1. Moosie

   wat een bullshit er is nooit rust bij ons geeft ook niet maar het enigste wat nu gebeurt is dat we blijkbaar al het geld dat we gespaard hebben mee is naar de markt om te kopen in de hoop dat we op marktplaats nog winst maken

 5. a.p.

  Dennis toch bedankt voor je Ajax-jaren en vooral de Ajax-voetbaljaren zal ik niet vergeten

  1. Finidi

   Zoiets zal et wel ooit worden ja haha ff 5 jr uit de wind zitten en hoppa daar waten we weer?

 6. Indojood

  Het functioneren van Bergkamp is een van de redenen waarom het plan Cruijff is mislukt. Toen het erom ging in 2015, bleek Dennis vooral bezig met zijn straatje schoon te vegen en Jonk als kwade genius aan te wijzen. Een echte matttie had toen al achter Cruijff gaan staan. Jonk deed dat als enige.

  1. Moosie

   ach nu hebben we ook geen cultuur meer om te bewaken en 5 ton voor een spitsentrainer is best veel

 7. Finidi

  Indo daar kunnen we net zolang als we willen over beginnen maar die gasten draaien der zich altijd weer in of uit hoe je het ook bekijkt , dat gewoon net strontvliegen, als er wat te verdienen valt zijn ze erbij en is de pot op trekken ze weer verder! Ik heb de moed opgegeven om me daar nog aan te ergeren.

  1. Indojood

   Bergkamp kan best zeggen dat ie een Cruijff-visie heeft maar is er ook de oorzaak van dat Jonk en Cruijff zelf vertrokken. Cruijff wilde zijn naam niet meer aan Ajax verbinden, Bergkamp bleef maar roeptoeteren dat hij het plan Cruijff volgde. Hij zat naast FdB als assistent op de bank maar ging klagen over het vertoonde spel nadat FdB weg was. Als cultuurbewaker heet hij toegestaan dat figuren als Vink en Winter het resultaat belangrijk gingen vinden. Door hem is Bosz ook weggejaagd. Meneer weet het allemaal wel beter en komt met een groentje als trainer.

   Bergkamp heeft Ajax met zijn eigen visie op plan Cruijff willen besturen maar is daar jammerlijk in gefaald.

 8. Finidi

  Indo daar kunnen we net zolang als we willen over beginnen maar die gasten draaien der zich altijd weer in of uit hoe je het ook bekijkt , dat gewoon net strontvliegen, als er wat te verdienen valt zijn ze erbij en is de pot op trekken ze weer verder! Ik heb de moed opgegeven om me daar nog aan te ergeren. ( maar ik baal nog wel van dat volk en kontekruipers)

  1. AjaxKat

   Mwa hoeft niet per sé… had hij niet een paar jaar geleden een Quote 500 notering, dus financiële onafhankelijkheid? Kan me dan ergens voorstellen dat hij (uit liefde voor de club) voor een aannemelijk bedrag wel weggaat. En in de voetbalwereld komen mensen ook vaak terug op het oude nest. Kan me dan voorstellen (en hopen) dat hij best schappelijk kan zijn geweest in de onderhandelingen en dat hij over een tijd weer actief is binnen Ajax. Kijk maar naar Danny Blind.

 9. Jimmy1971

  Mooi voor iedereen, hopen dat er naderhand ook nienand met modder gaat gooien!

 10. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  DENNIS BERGKAMP!
  Wat een Ajax icoon, wat een voetbal icoon. Gewaardeerd in heel de wereld verketterd bij zijn eigen club door de leiding en een groot deel van zijn supporters….
  De man laatst nog geroemd door iconen als Henry. Deze voetbalknowhow gooit Ajax definitief buiten de deur!
  De man die precies weet waar Ajax voor staat, de man die precies weet hoe een Ajax voetballer moet worden opgeleid, de man met een eigen visie en geen buikspreekpop, de man die vaak onnavolgbaar is.
  Laat dat nu allemaal kwaliteiten zijn die bij Ajax horen.
  Grootheden als Dennis maar ook Basten, Rijkaard en Cruijff zijn allen in hun tijdperk vooraanstaande Ajacieden geweest, maar onze club weet vaak genoeg dit soort mannen weg te jagen. Op Rijkaard na (hoewel dubbel contract PSV).
  Ajax stelde voor revolutie, begonnen bij Dennis Bergkamp niks meer voor. Daarna in 6 jaar 4 titels en een Europese finale. Wat als onmogelijk werd gezien.
  Na ontslag Dennis Bergkamp keldert Ajax naar een zeer bedenkelijk niveau. Overmars en Sar proberen het nu op Engelse manier, dat is niet de Ajax manier en niet mijn manier. Ik kan vrije val niet los zien van ontslag Dennis Bergkamp vandaar mijn afsluiting a la Jack van Gelder

  DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP

  Ik zal je missen net als die andere grootheden. Kunnen of willen niet meer betrokken zijn.

  Ajax word tijd in de spiegel te kijken !!!!!!!! Heel snel.
  Dennis succes in je verdere carriere. Bij een club waar ze wel voetbal iconen en hun know how herkennen!

  1. Amoebe

   Je vingers zullen nu zeer doen ?

   Verder ben ik het met je eens.

   Genieen denken anders en sneller….misschien dat daarom de rest het niet kon volgen of zo.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Ja Amoebe ik had ook kunnen verwijen naar stuk over visie Bergkamp, herplaatst op Ajax showtime vandaag. Wat mij betreft alles raak, en alles precies waarvan ik Ajax in zou herkennen.

    1. Litmanen

     Niemand valt Bergkamp af als voetballer, maar zoals zo vaak worden grote voetballers na hun carrière op een voetstuk gezet in een nieuwe baan.
     Bergkamp heeft niets wezenlijks bijgedragen aan de ontwikkeling van grote talenten, althans, ik hoor de Frenkies, de Donny’s en de Mathijzen niet over hun ome Dennis.
     Net als Jonk is Bergkamp ten onder gegaan aan hoogmoed.

     Niet Bergkamp zorgde voor vier schalen, niet Bergkamp zorgde voor een EL finale.
     Kom op zeg!

     Hij liep op de Toekomst als een autist rond. Vaak voor niemand aanspreekbaar.
     Op de bank zat hij er als een dooie bij (voor de hele wereld zichtbaar)

     Ga me nu niet vertellen dat hij juist waar niemand hem zag voor de successen van Ajax heeft gezorgd.

     Sorry Eug., alle respect voor de stylist Dennis Bergkamp, maar daar blijft het bij.
     En hetzelfde geldt voor Jonk.

     Johan heeft menselijke trekjes vertoond. Hij koos de verkeerde poppetjes.
     En dat was Cruijff niet te verwijten, want zelfs HIJ mocht fouten maken.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Litmanen het is niet mijn bedoeling om discussie te starten. Ik besef dat velen hem vertrek Jonk verwijten, ik besef dat oa jij hem vertrek Bosz verwijt, ik besef dat oa jij ook vind dat hij niks tot weinig heeft bijgedragen, sommige zeggen dat hij plan Cruijff om zeep heeft geholpen.

      Voor mij is hij de belichaming waar Ajax voor staat. Artikel showtime, herplaatst gister, is mooi artikel. Staan positieve en negatieve punten in belicht.
      Ik zeg van bovenstaande punten

      Jonk zijn vertrek was onvermijdelijk. Voetbal moet leidend zijn niet performance trainingen

      Bosz vertrek onvermijdelijk

      Dennis heeft plan niet om zeep geholpen hij is het plan!!!

      Sinds zijn vertrek is Ajax een andere weg in gegaan. Meer de Engelse, niet de mijne.

      Maar wees gerust ik hou van witte shirt met rode baan club dus ik zal ze supporten, maar club wordt niet meer geleid zoals dat zou moeten in mijn ogen.

      Aangezien Dennis Bergkamp een van mijn idolen is dacht ik ik kom nog even een keer terug

      Goed seizoen allemaal ?

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Was niet naar jou bedoeld Litmanen dat weet je. Ik heb gewoon geen zin meer in die poppenkast van anderen !
      Klopt wel wat je zegt jammer en discussie is juist leuk en interessant. Ik ga proberen maar gewoon te genieten van Ajax dit seizoen als dat al kan ?

  2. AFCA my World

   Juist het onnavolgbare van bergkramp was zijn probleem,zag zich zelf als oppergod,en de rest had niets in de melk te brokkelen, als voetballer een grootheid als bestuurder een ramp, net als zijn naam bergkramp ! ⚽️

  3. -buitenkantje rechts-

   Het bedenkelijke niveau heeft 1 reden.. Iemand met een kaal hoofd die logopedie nodig heeft.

 11. AFCA my World

  Nu wordt het tijd dat Ajax en ten hag hun wegen ook scheiden,wat een klote coach,nog nix op de rit bij Ajax ! ⚽️

 12. Koning Haarms Wolfs

  Ik denk niet dat we ooit exact zullen weten wat er nu allemaal verkeerd is gegaan. Maar Dennis was echt een grootheid van het soort, die we niet snel meer gaan zien. Toch lijkt er met de persoon Bergkamp een situatie te zijn ontstaan, waardoor anderen niet meer konden functioneren. En op een gegeven moment moet je keuzes maken. En de keuze lijkt te zijn geweest, dat hij niet groter was dan de club. Maar het doet wel pijn, om zo’n grootheid weg te zien (moeten) gaan…. Verdimme…

    1. Prinsengracht

     Schrijf dan niks! Wat doe je dan nu? Verkapt vloeken? Vloeken light? Staphorst vloeken?

     1. Koning Haarms Wolfs

      Hahahaha, Staphorsts vloeken….nee, vanuit mijn opvoeding het niet-vloeken meegekregen en een jonge tweeling thuis, die alles oppikken en als papegaaien herhalen. Dan zitten de vloeken niet zo in je systeem.

  1. -buitenkantje rechts-

   Het zijn allemaal kampen bij Ajax..kies je het verkeerde wiel dan word je uitgerangeerd. Wil nog niet zeggen dat je ongeschikt bent als bestuurder.
   Vind het jammer dat hij zich niet meer op het trainerschap gericht heeft.

 13. JohnDoe77

  Op papier ook rond, jammer maar helaas. Dit was nog een feit dat afgerond moest worden.

 14. Moosie

  JOHAN CRUIJFF JOHAN CRUIJFF JOHAN CRUIJFF en de rest mogen jullie zelf invullen

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Nou Moosie daar gaat hij dan!
   JOHAN CRUIJFF de ALLERGROOTSTE AJACIED aller tijden!
   Als speler en als visionair!!!!!!

   De grootste heeft alleen drie hele grote fouten in zijn leven gemaakt zeg ik als supporter van Ajax

   – in zee met een grappenmaker in varkens

   – naar Feyenoord gegaan

   – en hij koos in 2014 kant van mensen die in NAAM van hem handelde! Hij koos dus voor de performance jochies en niet voor de voetbal leidende richting van Dennis Bergkamp. Hij had ten alle tijden achter Dennis Bergkamp moeten blijven staan!

   Maar hey gelukkig is niemand feilloos, zelfs de ALLERGROOTSTE niet!!!!

   Nou ook jij een goed seizoen, mag jij voor jezelf invullen wat dat is??

   1. Moosie

    nou eug je raadt het al ik vind je een beetje vreemd .
    Doe je dat thuis ook als je op je flikker krijgt van je vrouw ?
    Zeg je dan ook ik praat niet meer met je om vervolgens dan een PowerPoint presentatie te geven van 2 uur waarom je wel boodschappen bij de Aldi mag doen ipv bij Dirk vd Broek?
    Om dan te zeggen en je hoeft geen antwoord te geven want ik luister toch niet naar je of doe je dat alleen op internet?
    Johan had groot gelijk dat hij naar Feyenooit ging dus weer oneens.
    En DB liet Jonk vallen niet andersom.
    Ze hebben samen de bank overvallen en bij het verdelen van de buit heb DB Jonk gewoon een mes in zijn rug gezet en is er met de buit vandoor gegaan.
    om vervolgens samen met papa Hennie van Ajax een breiclub te maken.
    Gelukkig zijn er nog mensen die wel loyaal zijn tegenover Johan daarom doen die nu allemaal niks voor Ajax en dat is mede dankzij die lul met vliegangst
    ik hoop dat je een kampioenschap kunt vieren volgend jaar maar dat heb niks met jou te maken maar als het niet zo is gaan we helemaal de rode cijfers in en kunnen we over 2 a 3 jaar weer opnieuw beginnen.
    Het zou je sieren als je niet 4 keer per seizoen gaat lopen janken in je slachtofferrol dat je weggaat om dan weer terug te komen.
    discussiëren met regeltjes kun je in de stopera met die teef Halsema en hier discussieer je met supporters dus zoals bekend af en toe met rotte vis naar je hoofd
    Dus houdt nou gewoon een keer op met janken mien jong

 15. Kapstein

  Ik denk dat Bergkamp nooit op de bank had moeten gaan zitten, maar bij de A1, B1 of zo als spitsentrainer aan het werk had gekund. Als hij bij een enkele spits de helft van wat hij kon had kunnen overbrengen dan hadden we nu de ene na de andere topspits in het eerste erbij gekregen.
  Als beleidsman, cultuurbewaker was hij niet de grootheid die hij zelf dacht te zijn. Jammer.

 16. gast

  Wat een ongelooflijk dom en onrealistisch gelul allemaal. Meest bizarre is om Bergkamp en Jonk gelijk te stellen. Bergkamp is een einzelganger en een misser van Johan. Jonk behoeft geen betoog, gewoon terughalen net als Bosz.

 17. Nikki309

  Grootste vraag is wanneer het bestuur gaat zien dat Ten Hag een provincie club trainer is. En wanneer we weer een echte trainer gaan krijgen! Nog 2 van dit soort slechte resultaten misschien! Keijzer kreeg een stuk minder clementie!

Comments are closed.