There are no ads, please add some


Scout Schilcher: ‘Als je veel wilt spelen, kan je beter naar Ajax dan Chelsea gaan’

Heinz Schilcher, oud-speler en -scout, vraagt zich af of het Oostenrijkse Red Bull Salzburg zich kan meten met Ajax. Beide teams staan donderdagavond in de Amsterdam ArenA tegenover elkaar in het kader van de Europa League. De Oostenrijker, die tussen 1971 en 1973 actief was als speler van Ajax, is bovendien vol lof over het jeugdbeleid van de club.

“Ajax is licht favoriet, maar op een goede dag kan Salzburg van iedere club in Europa winnen”, vertelt Schilcher in Der Kurier. “Ajax speelt echter negentig minuten lang in een hoog tempo en ik ben benieuwd hoe lang Red Bull daarin mee kan gaan. Door de grote concurrentie in de top van Nederland is Ajax ook verder gevorderd dan Salzburg.”

Schilzer, die namens Ajax als scout werkzaam was in Midden- en Oost-Europa, is lovend over het beleid van de club. “Wanneer je wil spelen en jezelf ontwikkelen, kan je beter naar Ajax dan naar Chelsea gaan. Ook al verdien je veel minder. Jonge spelers krijgen altijd kansen bij Ajax, dat in die zin een echte skischans is.”

Tekst: Soccernews


Gerelateerde posts