Ook Ajax-reserves zakken tegen Engelse derdeklasser Walsall door het ijs: 2-0 (Incl. foto’s)

Ajax slaagde er donderdagmiddag niet in om Wolverhampton Wanderers te verslaan (1-1) en ’s avonds volgde zelfs een nederlaag tegen Walsall. Tegen de nummer negentien van vorig seizoen in de League One, het derde niveau van Engeland, verscheen Ajax met onder meer Siem de Jong en Kasper Dolberg aan de aftrap.

De Jong was na een minuut of tien dicht bij de openingstreffer met een uitstekende vrije trap. Ajax had pech dat de bal de kruising raakte. Na bijna een halfuur spelen was het aan de andere kant wel raak toen Andy Cook met een kopbal Kostas Lamprou verschalkte. Ajax ging vervolgens tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker en na de pauze paste coach Erik ten Hag een aantal wissels toe. Dani de Wit verving De Jong en later kwamen Kai Sierhuis en Victor Jensen in het veld voor Zakaria Labyad en Sven Botman.

Ondanks die wissels kwam Ajax niet langszij en verdubbelde Walsall zelfs de voorsprong. Cook maakte via de binnenkant van de paal in de korte hoek zijn tweede goal van de avond. Via Jurgen Ekkelenkamp deden de Amsterdammers bijna iets terug, maar ook hij raakte de lat. Het bleef daardoor bij 2-0.

Ajax sluit de voorbereiding af zonder oefenzege tegen een profclub. Donderdagmiddag werd er dus gelijkgespeeld tegen Wolverhampton Wanderers, terwijl eerder Preußen Münster, FC Nordsjælland en Anderlecht te sterk waren. Het duel met Walsall was de laatste van een bedroevende serie oefenwedstrijden in de aanloop naar de Champions League-voorronde tegen Sturm Graz, komende woensdag (thuis) en 1 augustus (uit).

Opstelling Ajax:
1. Lamprou, 2. Orejuela, 3. Schuurs; 4. Botman, 5. Bakker, 6. Ekkelenkamp, 7. Johnsen, 8. Gravenberch, 9. Dolberg, 10. S. de Jong, 11. Labyad

App-gebruikers: Bekijk de foto’s via deze link op onze website AjaxFanzone.NL

Gravenberch kreeg een basisplaats

Evenals Siem de Jong

Ook Labyad deelde in de malaise

De jonge Ekkelenkamp

Wat doet die Orejuela nog bij Ajax vraag je je toch af?

Siem werkt hard maar ook hij kon het verschil niet maken

Related posts

50 Comments

    1. beni

      Onzin, de spelers zijn het probleem is allemaal subtop. Die hele eredivisie is gelijk aan elkaar dit is het niveau. Je kan van een kreupel paard geen ren paard maken.

      1. De Ajacied

        Ja dat heb je prima beschreven Beni,
        Maar het baart mij toch best wel zorgen.
        Gaan we weer zo’n klote seizoen tegemoet?
        Gaat Ajax wel CL spelen, laat staat EL?
        Hoop dat ze er volgende week wel staan tegen Sturm Graz, maar …..
        ❌❌❌

  1. ajaxhoger

    Voor we beginnen met de competitie hebben we af verloren , het begint een lachwekkende situatie te worden , niet ajax waardig

  2. Indojood

    Ajax is het spoor al jaren bijster. Alleen onder Bosz was er nog een opleving en wat nog aan het Ajax van Cruijff deed denken. Veel supporters krijgen een harde plasser van al die aankopen, zonder een Cruijff-visie en de juiste trainer gaat het niks worden.

    1. Litmanen

      Ach de Cruijff visie.
      Elke trainer met een beetje idee zou met deze selectie een topteam neer moeten kunnen zetten.
      Of die trainer nou Keizer, Bosz of De Boer heet.
      Dit is lachwekkend.

    2. beni

      Wat is er aangekocht een blind die is met mazzel bij Manchester terecht gekomen. Ik kijk er niet raar van op dat daar wat geld is verdeeld onderling. En Tadic, die is ook op de weg terug.

      1. Litmanen

        Je slaat echt onzin uit.
        Beide spelers in de kracht van hun leven.
        Als je Tadic vorig jaar ook maar één wedstrijd hebt zien spelen dan zou je je nu diep schamen.

        1. vak411

          idd . nu kunnen ze er niets meer van. volgende week winnen we en loop je weer polonaise over het Leidse omdat we al bijna kampioen zijn….
          ik wacht rustig volgende week af

        2. beni

          In hun kracht van hun leven wil nog niet zeggen dat ze een bal kunnen trappen. En na na een wedstrijd ze zien spelen, ik zie blind al jaren spelen en is niks meer of minder dan een gemiddelde eredivisie speler.

  3. JohnDoe77

    Laten we gaan afrekenen na de tweeluik met de Oostenrijkers. Teveel emoties helpen niet, al is de generale niet echt hoopgevend…

    1. -buitenkantje rechts-

      Wehebben al 30 Miljoen afgerekend.. En dat was te zien op het veld.. Gewoon waarnemen wat je ziet..Wat heb jij gezien? Ik zag dat er bv geen enkel speelplan was.. Dat er ook geen plan is wat te doen met Blind.. CV?? AUB!! Dat heeft hij nog nergens gespeeld.. Hopeloos gespartel van een team en coach die het niet meer weten.

    2. Ajax 1

      Ik blijf geloven dat onze eerste 15 een goed team vormen en dat er daarachter eea aankomt voor de komende jaren. Deze uitslagen zeggen allemaal niets want je speelt niet met je basisteam.

      Maar wat mij dus wel zorgen baart is dat hij geen enkele keer met het beoogde basisteam gespeeld heeft en je dus geen enkele echte oefenwedstrijd hebt gehad voor sturm graz. Dat tadic er niet bij is nog, ok, maar je had al een paar keer met de overige basisspelers op hun eigen plek moeten spelen.

      Onana
      Mazraoui de ligt wober nico
      Ziyech/vd beek blind f de jong
      Neres dolberg labyad (en daar komt tadic zo).

      Waarom niet met die ploeg gespeeld, want volgens mij moeten die het gaan doen tegen sturm.

      1. Ajax 1

        En dan heb je schone, huntelaar en ziyech of vd beek achter de hand. Toch echt wel aardig ploegie op papier.

        1. JohnDoe77

          Nette analyse Ajax1, zo zit ik er ook in. Zijn hier een aantal die iedere gelegenheid aangrijpen om het aankoopbeleid, technisch hart en de trainer onderuit te halen. Niet mijn stijl!

          1. Ajax 1

            Ja, klopt johndoe, dank je voor het compliment. Maar ik zou dus andere keuzes maken qua opstelling in die oefenwedstrijden. Dat baart me wel zorgen. Voor competitie etc geen zorgen, want denk dat we echt een sterke ploeg kunnen maken hiervan.

        2. Litmanen

          Blind achterin met De Ligt.
          Middenveld vraag ik me af of hij Ziyech gaat gebruiken.
          Schone gewoon op zes.
          Waarom?
          Als je nu meteen alle automatismen weg haalt, dan komt er nooit een elftal te staan.
          Wat ik echt belachelijk vind is dat Frenkie nu nog steeds niet op het middenveld speelt.
          Gisteren zag je hoe je zonder creativiteit (geen Ziyech, geen Schone en geen Frenkie) op het middenveld geslacht wordt.
          Heb werkelijk geen fatsoenlijke pass gezien!

    1. JohnDoe77

      Ja die speelde mooi en aanvallend voetbal! En daarna is hij overal mislukt. Worden we weer Pisvee van het noorden!

  4. -buitenkantje rechts-

    Ajax verwacht komend seizoen voor het eerst in jaren weer rode cijfers.. Gelukkig staat het kapitaal weer op het veld en kunnen we straks genieten van alle prijzen die we winnen!!
    Sturm.. maak je borst maar nat.

  5. Zlatan4ever

    Onze Goden-zonen hebben het even niet. Maar ik blijf geloof houden dat Sturm Graz te doen is….zo niet kan het crisisberaad direct volgen?

    1. Koning Haarms Wolfs

      Ik hoop het met je, Zlatan, maar ik vrees voor uitschakeling. Dit ziet er op alle vlakken echt verschrikkelijk uit.

      1. Zlatan4ever

        KWH, ik ben het met je eens het zag er niet uit op elk gebied maar ik zal en moet positief blijven, anders word ik zo cynisch ………??‍♂️??‍♂️?????☣️?

        1. Koning Haarms Wolfs

          Klopt, Zlatan, ik probeer er ook maar wat van te maken en niet te pessimistisch te worden, maar ze doen er wel alles aan, om mij dat heel moeilijk te maken…?

  6. AFCA my World

    Het word nu echt tijd dat ten hag oprot,de fans zien het al lang,alleen de directie nog niet ! WEG MET TEN HAG ! ??⚽️

    1. JohnDoe77

      Praat voor jezelf. Er zijn genoeg fans die iets meer geduld hebben als een half seizoen (en vooral het moeilijke seizoen dat vorige seizoen was). Populistisch en gemakkelijk alleen maar roepen dat iedereen weg moet. Zo ging het ook met PB toen hij er net was, maar in zijn tweede halfjaar waren die zelfde azijnzeikerds opeens een standbeeld voor hem aan het boetseren! #houdvertrouwen en WZAWZDB!

      1. -buitenkantje rechts-

        Ten Hag is aan met zijn 2e half jaar bezig.. nog steeds geen speelplan gezien..

    2. dickst14

      Overmars heeft hem gehaald en Sar was weer eens 180 graden gedraaid, dus heel weinig hoop dat de trainer er uit gaat.

  7. Melvis

    Zoveel mensen die meehuilen met de wolven in het bos. Tuurlijk wil iedereen graag winnen, maar het heten niet voor niets oefenwedstrijden. Is vergelijkbaar met wintertests in de formule 1, het zegt nog zo weinig. Dus laten we ze nou gewoon steunen, incl. Ten Hag, en ze pas afrekenen als de knikkers echt worden verdeeld!

  8. Melvis

    Ik vind overigens dat de redactie ook meedoet aan de negatieve stemmingmakerij met dit soort suggestieve titels….wat meer objectieve verslaggeving zou jullie sieren

  9. vak411

    mensen lief het lijkt wel of het kampioenschap door deze oefenpotjes al weggegeven is. volgende week volle bak, vol stadion knallen. dan pas afrekenen! ik begreep dat ze in de ochtend voor Anderlecht ook super zwaar getraind hadden om extra conditie op te doen. tja, niet dat dat bepaalde dat ze verloren maar wij weten toch niet wat er geprobeerd, geoefend en bedacht wordt. echt nogmaals de media maakt dit zo groot. geen paniek. kwaliteit zat. na volgende week pas afrekenen

  10. Iamsterdam2015

    Ik weet dat het pas het begin is maar jongens, de tijd gaat echt dringen.

  11. fjonkman

    Eerlijk gezegd probeer ik me dat ook de hele tijd al voor te houden Vak411, als het er om gaat, dan zullen ze er wel staan. Maar als ik de hele voorbereiding zo eens bekijk, lijkt het vooral verdedigend helemaal nergens op. Tuurlijk is er we kwaliteit, maar als je verdedigend zo zwak in elkaar steekt, loopt een tegenstander als Sturm Graz er zo doorheen. Helaas komt het tweeluik voor de CL gewoon echt te vroeg, dus we moeten al haast gaan hopen dat ze de boel wel op de rit hebben voor de EL kwalificaties en voor de competitie. Want zowel Blind als Tadic zijn nog lang niet klaar, Tadic moet zelfs helemaal van 0 af aan beginnen. Komt letterlijk net terug van Torremolinos. Ik houd echt mijn hart vast voor volgende week…. maar uiteraard hoop ik op een wonder…

  12. wieiswie

    Wat een gedachten hier allemaal. Dus als ze 1 wedstrijd slecbt spelen word het niks of als ze 1 goede spelen zijn ze kampeioen. Pffffff

  13. a.p.

    mensen..het loopt nog niet goed. maar van af nu voorlopig kop op, geen gezeur en we gaan voor de 34e titel

  14. Forever nr14

    Ajax1 dat komt omdat deze zogenaamde trainer er geen ene hout van kan!! Hij is geen vent die het over kan brengen, hoe wil ie dat doen?? Hij kan niet eens normaal abn prateb!
    Weg met deze (trainer)

    1. jojo123

      De spelers zijn van geen niveau …. Als je toch de buidel trekt koop dan goede spelers …

  15. jojo123

    Goals tegen … en met de komst van Blind zal daar geen verandering in komen… Koop toch een speler ala Sanchez …

Comments are closed.