Driessen: ‘Ajax speelt hard spel rondom transfer Blind’

Ajax en Daley Blind zijn in principe akkoord over een terugkeer van de speler naar de Johan Cruijff Arena maar of de transfer daadwerkelijk gaat plaatsvinden ligt aan Manchester United, de huidige werkgever van Blind. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, heeft vrijdagavond laten doorschemeren dat Ajax het spel hard speelt.

‘Ajax en Blind zijn in principe akkoord maar het probleem ligt bij Manchester United. Blind heeft nog een contract voor negen maanden en Manchester wil daarvoor een transfersom van zeventien miljoen ontvangen. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Ajax heeft Blind een riant salaris in het vooruitzicht gesteld want hij kan enkele miljoenen tekengeld ontvangen en daarna een riant salaris ontvangen. Ajax en Blind zijn er dus wel uit maar nu de clubs nog. Manchester is in feite voor een dilemma gezet nu het nog een redelijke transfersom kan ontvangen voor een speler die weinig speelminuten maakt in het eerste elftal en over negen maanden transfervrij kan vertrekken’.

Bron: RTL

Related posts

74 Comments

  1. JohnDoe77

   KBouter, het mooie is dat hij voor Ajax welkom is, maar niet cruciaal. Dus kunnen ze het ook hard spelen!

  2. Litmanen

   KBouter, je hebt op de app nu ongeveer vijf keer duidelijk laten weten dat je Blind niet ziet zitten. Denk je dat het nu misschien duidelijk is?
   De echte voetbalkenners ( ook onafhankelijke voetbaljournalisten) zijn het niet met je eens.
   Is dat lastig te accepteren?

   Altijd wordt er geroepen dat ex-Ajacieden alleen maar roepen dat ze ooit terugkomen. Die paar die het echt doen zouden we kunnen koesteren.

   1. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

    Litmanen, dat is een godvergeten arrogante uitspraak van je. Tegen een ander zeggen dat hij normaal moet doen en dan zelf (overigens je bent zelf mister repeat bij uitstek) zo’n uitspraak doen. Mensen als KBouter, de Nees zijn bij uitstek voirbeelden van mensen met verstand en goede kijk op het voetbal. Het zijn geen one line deelnemers maar mensen met een mening die hout snijdt. Opmerkingen zoals die van jou nu maken dat je gewoon weer de volle laag kan krijgen en ja inderdaad ….. als het kan rechtstreeks. Wat een verschrikkelijke lul ben jij.

    1. Zlatan4ever

     Er is hier maar 1 LUL ! En dat ben jij Ab. Kap nu toch eens met schelden, zo zielig. Iedereen mag een eigen mening hebben,
     zelfs jij ! Maar kappen met schelden

   2. De Nees

    Lit, ik zelfs meer dan 5 keer. Hoe zit het met jouw 100-voudige lofzang over younes, veltman dan? We geven op punten aan waarom Blind niks is, jij komt niet verder dan ex-ajacied en koesteren zo’n gast. Domme dodo.

    1. KBouter

     We vergeten Zivcovic, en vRhijn en Dijks die volgens hem ook toppers waren maar verkeerd gebruikt werden.

   3. Moosie

    laat me niet lachen wat een gek ben jij zeg.
    Zit hier nu nog elke dag Zyech met de grond gelijk te maken en gaat dan Plop terecht wijzen dat hij 5 keer wel 5 hele keren gezegd heeft dat hij Blind niet ziet zitten.
    Wat was dat nou met een bak boter op je hoofd?
    Jij zwemt in boter samen met je toetsenbordje

 1. Iedereen heeft een mening

  En terecht. Rond de 10 mio zou genoeg moeten zijn, dan maar de gok nemen dat het niet doorgaat.

 2. Peter kopsterk

  Dan denk ik dat het niet doorgaat. Die engelsen zijn helemaal gek 17 miljoen.

  1. Bakkie

   Het probleem is dat Man Utd het natuurlijk ook niet voor het geld hoeft te doen, het zou meer een geste naar Daley zijn als ze hem voor een vriendenprijsje zouden laten gaan.
   Ben benieuwd of onze Marc dit voor elkaar krijgt

   1. Rene1964

    Dit gaat Marc voor elkaar krijgen. Let maar op! MU krijgt over 9 mnd 0,0 mln voor Blind, en hij kost 5 mln aan salaris. Tel uit je verlies als MU nu niet verkoopt! Dan gaat ie overveen tijdje GRATIS de deur uit. Laten ze uiteraard niet gebeuren. Dus komt 99,99% zeker goed! Lijkt me niet meer dan logisch nadenken.

    1. Rene1964

     Denk dat overmars max zo’n 7 tot 10 mln wil betalen. Stukje tekengeld voor Daley. Blind zelf bepaald waar hij naar toe wil, en hij wil alleen terug naar Ajax. MU bepaald niet waar hij naar toe gaat, dus als een club B meer biedt, maakt dat niet uit. ????

   2. AjaxKat

    Vorig jaar is de magische grens van ruim 200 miljoen voor de transfer van 1 speler overschreden. Dat heeft waarschijnlijk zn gevolgen voor ALLE andere transfers, zo lijkt het. Want als je het heel eerlijk bekijkt dan sloeg de transfer van bv. Justin Kluivert ook nergens op. Die heeft amper in het 1e gespeeld. Maar dat is een transfer in het voordeel van Ajax dus dan hoor je niemand meer erover. Maar daarmee terugkomend op de prijs van Daley; ik denk dat het bij de gekte van het moment hoort. En aan de andere kant, Ajax haalt wel een EL-winnaar terug. Er is dus volgens mij een internationale gekte aan de gang met de hoogte van transfers en (ik heb het hier ook vaak gelezen dat) Ajax moet enigszins ook mee met de salarissen die in het buitenland betaald worden. Zal me daarom ook niks verbazen als Tadic ook wat meer verdient.

    1. Litmanen

     Ze krijgen een pak tekengeld. Dat trekt jongens als Tadic, Huntelaar en Blind over de grens. Oude truc om de salarissen niet extreem te laten groeien.
     Ajax heeft het miljoen aan salaris vorig jaar al losgelaten, hoewel ik niet weet hoe hoog het nu is.

 3. hubert

  Nee hoor rond de 6 a 7 voor een speler die kontakt voor 9 maanden heeft

 4. Ajax 1

  17 mln € is belachelijk. Dus goed dat er hard spel gespeeld wordt. Alsof een paar miljoen meer of minder iets uitmaakt voor united.

  1. Finidi

   Bedrag is daar peanuts, terwijl het hier veel teveel wordt gevonden, tja eat it or beat it zullen ze wel denken. Die lui lachen zich toch de ballen uit de broek man 17 miljoen voor zon speler. Ik vind em dat niet waard maar goed.

  1. BobbyHaarms

   Dat zei mijn ex vroeger ook toen ze zwanger bleek te zijn van mijn uitspatting ?

   Maar prima dat Ajax zich op deze manier opstelt. Onze club wordt zelf ook al jarenlang keer op keer voor het blok gezet door clubs, en Manchester is wel de laatste club die zich druk hoeft te maken om een miljoentje meer of minder.

   Als die jongen nou dolgraag terug wil naar zijn jeugdliefde dan laat je hem gewoon gaan. Voor alle partijen het allerbeste.

 5. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

  Waarom voor Blind zo’n salaris uitzondering? Snap weer eens geen klote van Ajax.

  1. BobbyHaarms

   Ik mag toch aannemen dat hij in het uiterste geval bij de grootverdieners belandt en daar niet bovenuit gaat komen. Spelers praten onderling met elkaar dus dat zou wel heel dom zijn als Ajax dat wel zou doen. Doen ze dat wel dan zou dat betekenen dat het salarisplafond dus omhoog is gebracht voor uitzonderingen. Je kunt je dan wel hardop afvragen of Daley tot die uitzonderingen behoort. Zo wel dan behoren De Ligt, Zyech en mogelijk ook Frankie de Jong daar ook toe lijkt me.

   1. KBouter

    Daley IS geen uitzondering.. tenminste dat mag nooit. Daley is een asrdige voetballer maar in het rijtje europese top is hij zwaar beperkt. Een Zyech, Frenkie of een de Ligt hebben veel meer mogelijkheden en talent in hun dan de beperkte Blind en die horen boven het salarisplafond uit te komen. Blind niet!

    Maar sommige hier zijn net wijven en zitten graag op een rose wolkje omdat Blind een eigen echte Ajacied is. Maar zijn beperkte kwaliteiten zien ze niet.

    1. BobbyHaarms

     Ben het zeer zeker met je eens dat de Ligt en Zyech etc. in dat rijtje grootverdieners thuishoren en Blind niet. Omdat hij bij M.U. vandaan komt? Hoe dan ook, ik vind Blind wel een speler die van mij terug mag komen. Hij kent het spelletje en is Internationaal.

     Heb hem zwaar vervloekt bij Ajax, maar zijn laatste anderhalf jaar bij Ajax speelde hij gewoon heel erg goed. Er spelen bij Ajax spelers die echt een stuk minder zijn dan Blind.

     1. De Nees

      Daarom juist BH: van al die jaren bij Ajax heeft Blind idd maar een hooguit 2 jaar goed gespeeld. Dat geeft precies aan dat het een net-aan voetballer is. Ajax moet beoordelen enkel wat iemand toevoegt en niet op sentimenten als oud-ajacied.

    2. Litmanen

     Dat is de zesde keer KBouter. Heb je persoonlijk iets tegen Daley Blind? Gearriveerd international en tot voor zijn blessure wekelijks in het eerste bij United.
     Spelers als Ziyech, De Ligt en Frenkie hebben internationaal nog helemaal niets laten zien. Vooral Ziyech met zijn 25 jaar heeft ook op het WK weer laten zien dat hij niet meer beter wordt.

     De Ligt en Frenkie zijn net droog achter hun oren en verdienen een miljoen per jaar. Niet genoeg?

     Laten ze voor dat geld nou gewoon eens aantonen dat ze Ajax komend seizoen een niveautje hoger brengen.

  2. Charka53

   Laat dit dan een begin zijn en als dan het salaris plafond voor alle spelers wat wordt verhoogd blijven ze misschien wat langer bij Ajax en wie weet kunnen we ons weer eens gaan laten zien in Europa.

   1. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

    Starten met afscheid nemen van Overmars, vd Sar, Blind en ten ahag met gevolg. Zo lang die er zitten misschien een keer kampioen maar geen “Ajax”.

    1. Ajax 1

     Dus het grote plan is die mensen wegsturen en dan wordt ajax kampioen. Dat valt me tegen v je.

     1. Ajax 1

      Management is belangrijk, maar het is te makkelijk om te zeggen dat er een paar weg moeten en verder niets. Welke spelers wil jij aantrekken om ze kampioen te maken? Blind en ziyech niet als ik de posts goed volg, maar wie dan wel?

     2. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

      Hoe ik er tegen aankijk mag duidelijk zijn. Moet helder zijn wie er aan het roer moeten staan en wie niet maar we mogen het niet herhalen van opperhoofd Litmanen.

     3. Ajax 1

      Ja, maar dat zei ik niet: welke spelers moeten ze nu opstellen dan. Kijk naar de jeugd; die worden door deense subtop weggespeeld, dus je zult moeten aankopen helaas. Dan is blind een goede optie bijvoorbeeld.

     4. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

      Ik heb het niet over opstellen van Jong Ajax. Beetje rare vergelijking om de eerste wedstrijd van vandaag te zien als mogelijke basis. Ajax moet eerst visie tonen en dat lukt niet met de huidige mensen. Verder nokken met die constante aankopen. Meer dan 70 contractspelers is wanbeleid. Ik wil ferder straks niet naar hetzelfde kijken als bij Vitesse. Ik wil Ajax zien met vie en aanvallend voetbal. Kampioenschap met vnl buitenlanders kan mij gestolen worden.
      Als ik Eiting zie had zelfs Tadic tjuis kunnen blijven maar dat kan een goede en nuttige aankoop zijn. Ajax koopt om het kopen en daar krijg je geen goed elftal mee maar veel ontevreden spelers.

     5. Ajax 1

      Ok, ik dacht dat je misschien zelf spelers in je hoofd had waarmee het ajax gevoel terug zou moeten komen. Zonder tadic overigens zeker geen kampioenschap in mijn beleving. We hebben een paar spelers van die leeftijd nodig, om zekerder te zijn. Talent genoeg, maar met alleen talent red je het echt niet. Er moeten mannen zijn die de boel op sleeptouw kunnen nemen.

 6. Jimmy1971

  Lekker 9 maanden wachten zou ik zeggen, wie verdient zo makkelijk 17 miljoen in 9 maanden..

  1. Wenen 1995

   Exact, zo denk ik er ook over. Volgens mij is de selectie aardig op orde op dit moment. Nog meer spelers erbij kan leiden tot onrust en dat kan nr. 34 in de weg staan.

 7. Jeroen68

  Ik begrijp niet dat Ajax er al uit is met Blind, moet Ajax er eerst niet uit ziet te komen met Manchester United ? En als nou echt zo’n speler waar wij op zitten te wachten ?

 8. Jeroen68

  En is Blind nou echt een speler waar wij op zitten te wachten ? Zeker niet voor die miljoenen aan transfer geld. Ik zou zeggen maximaal 5 miljoen.

 9. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Driessen heeft gelijk. Ajax gaat nooit 17mln betalen voor Blind, zeker niet als hij nog 1 jaar contract heeft.
  Dat vertrouwen heb ik wel in Marc cs

 10. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

  Speciaal voor de heer Litmanende volgende bijdragen.

     1. Litmanen

      AB is blind, maar ja, dat wisten we al jaren.

      Speciaal voor AB, welke tweede divisie club wil Ziyech voor niets hebben?
      Strik er om heen en wegwezen.

     2. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

      Jij bent een heel slecht maar gemeen virus hier op het forum. Jij bent in en in slecht.

     3. De Nees

      Hoeveel anti-ziyech posts heb jij al niet geplaatst Lit? Dan ga je een ander daarop afrekenen? Oh wacht, je wilt tof doen en ons showen dat je een nieuw telraampje hebt gekregen? Ik hoop dan toch wel met mooie kleurtjes…blauw en rood en zo…?

     4. Litmanen

      Zeg ik dat Ziyech niet goed genoeg is voor Ajax?

      Hij zelf denkt er heel anders over. Ziyech vindt zichzelf te góed voor Ajax.

      Welke Ajaxfan wil nou een speler die zich te goed vindt voor Ajax?
      Wat ben je dan voor fan?

      vPersie wil niet voor Ajax spelen, moeten we hem dan halen?

     5. -buitenkantje rechts-

      Van Persie vergelijken met Ziyech.. Jochie..je bent echt zwaar de weg kwijt. Hoe vaak heb jij nu al herhaalt dat Ziyech zogenaamd niet voor Ajax wil spelen? Keer op keer opmerkingen en steken naar Ziyech. Alsof het ertoe doet wat jij zegt of denkt.
      En dan vervolgens iemand verwijten dat hij een aantal keer zijn mening over Blind geeft.. Nou en! Laat gaan.. He lijkt wel of jij je gevoel voor eigenwaarde van deze app moet krijgen. Ik hoop toch echt voor je dat je naast deze app nog een leven hebt.. Ga naar buiten man.. doe een bakkie bij de buurvrouw.. Ga lekker zuipen met vrienden.. ga sporten. Doe iets! Je reacties geven een aardig goed beeld van de persoon die je bent.
      Even een persoonlijke inschatting:
      Ik zie een vrij eenzaam persoon.. Weinig familie en vrienden.. teleurgesteld in het leven op een bepaalde manier.. heeft niet bereikt wat hij wilde en geeft anderen daarvan de schuld. Iemand die makkelijk in de slachtofferrol kruipt. Dat merk je ook in je reacties waarin je anderen verwijt wat je zelf keer op keer doet. Ik denk zelfs dat je de negatieve aandacht van een aantal forumleden wel prettig vindt.. Negatieve aandacht is ook aandacht nietwaar? Het ergste voor je zou zijn als je compleet genegeerd werd.

      Dan even over het topic. Blind mag komen, maar is overbodig en alleen nuttig in een KJH rol.. Dat wil hij denk ik niet, omdat hij zich in de kijker van de bondscoach wil spelen. Dat lukt alleen met een basisplaats. Die basisplaats krijgt hij bij MU niet meer.

     6. De Nees

      Pfff..laat maar joh ?. Nou gaat meneer woorden wegen hoe je wat hebt gezegd. Kleuter niveau. Je bent ff de weg kwijt. Volgende keer beter Lit.

 11. a.p.

  het gaat weer lekker hier.
  mensen probeer positief te zijn je mag wel een andere mening hebben
  Maar we zijn . denk ik . allen Ajaxsupporters

 12. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

  A.p. Zeik niet en let nu eens op hoe Litmanen de boel verziekt hier.

 13. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Dat waren een paar dagen volledige rust, helaas niet woord gehouden.
  Alweer…………………

  1. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

   Ach droppie komt ook ff zeiken? Wat ben jij zielig zeg. Ga lekker je vriendje afrukken idioot. Je ziet toch hoe Litmanen de boel verziekt door te nlijven zuigen maar ja …… als je in je trog zit hoor en zie je weinig. Zo jammer dat ik jullie miet echt ken, zo jammer.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Je zei paar dagen geleden ik ga niet meer direct reageren op zeug en nepmanen.
    Wederom laat je belofte los binnen paar dagen
    En verrassend het ligt weer eens aan anderen. Waar hebben we dat eerder gehoord?

   2. Zlatan4ever

    Dat laatste zinnetje is wederom een bedreiging Ab…..
    Plaats gewoon je telefoon-nummer en/of adres en al jou wensen worden verhoord……..
    Ik ben bereid om te helpen jou wensen te realiseren

    1. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

     Iemand bekritiseren mbt een veronderstelde “bedreiging” en vervolgens zelf bij herhaling een bedreiging uiten terwijl je niets met de zaak te maken hebt. Bijzonder.

     1. Zlatan4ever

      Ab, het is heel simpel. Je daagt mensen uit en jou vorm van bedreigingen zijn aan de order van de dag. Het grote verschil tussen jou en mij is ik dreig niet…

Comments are closed.