There are no ads, please add some


Patrick Kluivert: ‘Persoonlijk had ik gewild dat hij nog een jaar bij Ajax zou zijn gebleven’

In gesprek met Goal Italia bevestigt Patrick Kluivert min of meer dat zoon Justin vertrekt naar AS Roma maar dat hij zelf liever niet had gezien dat hij nu al weg gaat. “Persoonlijk had ik gewild dat hij nog een jaar bij Ajax zou zijn gebleven, maar uiteindelijk is dit zijn beslissing en ik sta altijd achter hem. Roma kan een erg goede ploeg voor hem zijn,” geeft de oud-spits aan. “Maar wat ik al eerder zei: ik had hem liever nog een jaar bij Ajax gezien om dan de stap naar een ander land te nemen. Maar het is zijn beslissing. Ik weet dat hij het kan. Als vader sta ik achter hem en steun ik iedere beslissing die hij neemt.”


Gerelateerde posts

45 reacties

 1. Mijn Club

  Laat die stoorzender maar lekker wegkwijnen op de tribune in Rome. Ik heb er geen probleem mee dat ie volledig flopt of drie jaar in jong Roma moet spelen. Tssss

  1. Mijn Club

   Nog ff dit: als het mijn zoon was, had ik beslist naar me geluisterd. Zegt ook iets over Kluivert, die Ajax ook lekker vroeg de rug toekeerde. Zo vader, zo zoon :(( Weg ermee.

    1. JohnDoe77

     Ja? Had je anders even je riem uit je broek gehaald en hem afgeranseld? Je vergeet dat -hoe klein hij ook is- dit inmiddels een volwassen persoon is en van profvoetballers is bekend dat zij menthaal wat jaren volwassener zijn als leeftijdsgenoten. Bovendien zit hij al jaren in een zeer professionele omgevingen en dan hebben ouders al helemaal weinig invloed. Bovendien; Patrick zegt dit om bij ons een goed gevoel te kweken. Nu vinden wij hem allemaal zo verstandig, maar natuurlijk staat hij achter zijn zoon die een vijfjarige deal tekent welke hem minimaal € 10-15 meer gaat opleveren als blijven bij Ajax. Ik had ook liever gehad dat hij in de winter al verlengd had, maar nu hij dat niet deed zag je al dat geld zou overwinnen.

     1. Mijn Club

      JD77: misschien juist dan (zit al een tijd in een professionele omgeving) had hij beter moeten weten. Wellicht dat eea ook met de schulden van pa Kluivert te maken heeft. Dat denk ik nl. Ik denk dat ze gewoon geld nodig hebben, en wellicht ook onder druk zijn gezet!? Of ga ik nou heel erg ver.
      (Las toevallig net ook over die Beligisch-Armeense bende, matchfixing tennis). En Armenen zijn geen lieverdjes.

 2. Jimmy1971

  Kluivert senior ging ook al met 20 weg, maar had toen wel meer gepresteerd, waaronder de winnende treffer in de finale 95!
  Hij deed het daarna goed, maar verwacht niet hetzelfde voor zijn zoon..

  1. JohnDoe77

   … en voor die tijd was dat ook al behoorlijk jong! Alleen had Patrick twee nare zaakjes lopen waardoor een vroeg vertrek uit Nederland ook wel fijn is geweest denk ik.

  2. De Nees

   Politiek correcte reactie van papa. Druipt er niet vanaf dat hij het echt erg vindt, maar ja welbespraakt was Patje toch al nooit. Hij had junior nog kunnen bijbrengen dat enige mate van loyaliteit en dankbaarheid voor de kansen en opleiding ook heel grote waardes zijn. Komt net van de Ajax schoolbanken en dan meteen kiezen voor het grote geld, tja dan heb je als familie een paar kernzaken van persoonlijke ontwikkeling gewoon nooit begrepen. Het ga je goed junior.

 3. Zlatan4ever

  Patrick was een held op jonge leeftijd en Justin is gewoon een sukkeltje…

  1. rickert

   Een held op jonge leeftijd met een bal misschien, maar toen was het al net zo’n kwal als Justin. Laten we niet vergeten dat hij al veel mazzel heeft gehad met hoe hij weg is gekomen met dat dodelijke ongeluk in 95. In deze tijd was dat al einde carriere geweest.

   1. Zlatan4ever

    Ik begrijp je emotie rickert, maar ik had het over de de voetballer Patrick Kluivert, niet over zijn prive-leven (daar sta ik ook niet achter)

 4. Iamsterdam2015

  Tja. Je kan moeilijk je zoon dwingen te blijven…
  de tijd zal het leren. Had twee jaar gewacht kereltje. Zolang je de backs vam Roda, NAC etc etc niet in je zak hebt, heb je niks te zoeken in italië. Arias toch een van de beste backs in Nederland had je al in zijn zak….. en Arias zal in Italië een gemiddelde back zijn. Succes met tackels ontwijken…….als je al speelt

 5. AFCA my World

  Hoe kan je trots zijn op zo’n karakter van je zoon ! Achter zijn beslissing staan nog erger ! Weg met de kluiverts ! ⚽️

  1. Amoebe

   Hij gaat zijn kind natuurlijk niet publiekelijk te kakken zetten….vrij logisch lijkt mij.

  2. JohnDoe77

   Gebeurt iedere ouder wel dat het kind andere beslissingen neemt als hij/zij zou nemen. Maar….. “het blijft toch je kind hé!”. 😁

   1. Mijn Club

    Tja, dan heb ik de mazzel twee voorbeeldige kinderen te hebben, die wel naar me luisteren. 18 en 21 jaar inmiddels. Gelukkig zijn die niet arrogant. Wel jammer dat mijn zoon niet is gaan voetballen.
    Maar zeg eens eerlijk: Italië! Wie daar wel eens is geweest, weet dat A) verdedigen tot cultuur is verheven, tot de ‘dood’ erop volgt B) vind ik die competitie niet om aan te gluren. Internationaal doen de Italiaanse clubs de laatste jaren dan wel weer mee. Dat dan wel weer.

 6. Vak 120

  Italiaanse competitie voor dat watje!! Zo de verdedigers daar zitten al te trillen!

 7. timkloppers

  enige positieve is dat 18miljoen en bonussen en doorverkoop percentage voor een aflopend contract best veel is.

 8. VanDattem

  Als het waar is wat ik lees, dat hij 1.4 miljoen gaat verdienen per jaar, dan ben ik vooral boos op Ajax.
  Daarbij vind ik de haat richting hem nogal overdreven hier, jochie is 18 man. Laat het nu, of beloof nooooooit meer voor hem te juichen, ook niet in Oranje.

  1. Prinsengracht

   Niet meer juichen? Ik denk dat hij op een enorm fluitconcert kan rekenen als hij ooit nog eens in ons stadion speelt. Met de Suriprofs of zo…..

  2. Ab

   VanDattem, Justin heeft de supporters niet serieus genomen en dat is dodelijk. Dan ga je bij 90% gewoon voor gaas en terecht.

   1. VanDattem

    Eens en teleurstelling is helemaal terecht. Ik ben ook teleurgesteld in hem, maar er zijn een aantal dingen die ik ook wel snap – los van dat dit waarsch niet de beste keus voor hem is (al weet niemand dat zeker). De haat die ik vervolgens lees vind ik echt irreeel. Als je je zo uit, moet je jezelf wat mij betreft beloven dat je nooit meer iets van hem support. En ik betwijfel, als t bijvootbeeld om Oranje gaat (mits hij dat haalt) of iedereen die hier met krachttermen smijt zich daar aan houdt.

    1. Ab

     De tijd heelt alle (of veel) wonden. Nu is het vers, nu krijgt hij het voor zijn kiezen. Hij had gewoon door de voordeur kunnen gaan, ook met 19 jaar.

     1. VanDattem

      Ben ik het ook mee eens, jammergenoeg niet de juiste mensen om hem heen. Dat had heel veel kunnen schelen. Ik vind het erg jammer dat hij hierdoor nooitmeer een echte ajacied kan/zal zijn..

 9. Charka53

  Had maar naar je papa geluisterd Justin dan had je een echte ster bij Ajax kunnen worden en dan had je nog veel meer kunnen vangen.

  1. Finidi

   Ja maar snap jij dat nou? Roma pff niet bepaald een jongensdroom toch? Net als Inter een club waar ik nou niet bepaald warm van word, inter heeft tenm nog een history, zou dat dan werkelijk alleen om het geld gaan, als Barca of Real en Juve nou zouden komen dan zou ik zeggen van ja dat snap ik nog?! Eigenlijk net zoiets als Klaassen vorig jaar, tja everton is toch ook zwaar gemiddeld maar davey was ook al 25/26 jr.

   1. Finidi

    En jullie kunnen wel commentaar op Patrick geven maar die ging wel ff naar AC milan dat toen wel ff een topclubje geloof ik met ome Berlusconi onze capi di tutti capi!

   2. Mijn Club

    FINIDI: ik begrijp er ook niks van. Absoluut geen aantrekkelijke competitie. Dan had Spanje beter bij hem gepast. Maar goed, c’est fini

 10. Finidi

  Hee PG, is blablabla wel goed gespeld mooie betweter, kom es met een eigen mening ipv anderen van commentaar te voorzien, ben je leraar nederlands of italiaans of zo, last gaan man!

 11. fjonkman

  Eigenlijk geeft dit alleen maar aan dat Ajax jonge spelers langere contracten moet laten tekenen. Zodat je niet op 20 of 21 jarige leeftijd het gehannes over contractverlenging of weggaan krijgt. Met een verbeteringsclausulendat ze bij een aantal gespeelde wedstrijden en behaalde resultaten automatisch meer gaan verdienen. Dan voorkom je misschien dit soort praktijken zoals met Kluivert jr. die gewoon weigert bij te tekenen en al weg is voordat hij er überhaupt klaar voor is of voordat hij ook maar iets heeft laten zien. Want als je alles bij elkaar optelt, heeft ie nu 1 sterk wisselvallig seizoen gespeeld en nu vertrekt hij al.. Ik zie hem het niet redden in Italie, net als bv Kishna, die ook geen pepernoot meer heeft geraakt en nu opnieuw moet beginnen bij ADO….

Reageren is niet mogelijk.