There are no ads, please add some


De Ligt en Ziyech Talent en Ajacied v/h jaar

Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech zijn na afloop van de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen AZ uitgeroepen tot respectievelijk Talent en Ajacied van het Jaar. Nadat hij vorig seizoen zijn debuut maakte heeft De Ligt zich dit jaar definitief ontpopt tot basisspeler, international en zelfs aanvoerder van Ajax. Ziyech creëerde verre weg de meeste kansen van alle spelers in de Eredivisie, gaf veel assists en scoorde regelmatig een goal.

Waarschijnlijk heeft Ziyech zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld in de ArenA. Hij kende een tumultueus jaar met de supporters en worstelde ook zichtbaar met zichzelf waarbij hij fantastische acties soms afwisselde met enorm veel balverlies. Daardoor werd hij door de een verguisd en door de ander geprezen. Of De Ligt komend seizoen nog bij Ajax speelt is ook maar de vraag. Er is enorme interesse van zowat alle grootmachten in Europa, maar met zijn achttien jaar is het niet ondenkbaar dat hij nog minimaal een jaar bij Ajax voetbalt.

Gerelateerde posts

99 reacties

 1. Peter kopsterk

  Matthijs is een topper in wording. Gaat het heel ver schoppen. Voor ziyech is het jammer dat hij weggaat. Wordt ook een grote.

  1. De Ajacied

   Ja Ajacieden
   We staan allemaal achter Matthijs, echt een topper hoor.
   Maar Hakim is gewoon de beste speler van de eredivisie,
   Ben daarom trots op zo’n speler te hebben en hopelijk te houden
   ❌❌❌

  2. Ajax1958

   Goh, dat jij dat ziet. Knap hoor en meteen 7 likjes, je doet me aan iemand denken.

   1. De Ajacied

    Hoezo dat ik dat zie?
    Ben jij zo’n stumperd die Hakim uitfluit?
    Praat gewone taal en niet zo geheimzinnig, of zielig is het eigelijk wel ja.

    ❌❌❌

  3. dickst14

   Ja peter kopsterk, vroeger zat er ook iemand op deze app en die kreeg(gaf zichzelf) ook heel veel duimpjes voor het slijmen en open deuren intrappen. Er zijn mensen die denken dat jij nog steeds Smeagoll bent.

   1. Peter kopsterk

    Soms gebeurt dat weleens slijmen en open deuren intrappen maar dat nog altijd beter dan elkaar uit te kafferen en afzeiken.

  1. Litmanen

   Ik had gehoopt dat Appie tot Ajacied van het jaar gekozen zou worden.
   Een gemiste kans.
   De keuze voor Hakim is vooral een politieke.

   1. dickst14

    Hoe gestoord kun je zijn. Je draait het weer zo in een slachtofferrol voor Nouri. Ja elke ajacied zou willen dat hij ajacied van het jaar werd. Alleen op andere gronden. Jou motivatie is bekend. Ziyech haat je en de Ligt kan er ook niets van. Je hebt voor de zoveelste keer jezelf belachelijk gemaakt (zacht uitgedrukt). en nu moet Nouri het worden zodat jij weer niet je ongelijk hoeft te bekennen.
    Walgelijker dan jij kunnen mensen niet zijn.

    1. Amoebe

     Weet je wat walgelijk is hoe jullie elkaar hier op elk berichtje bevechten.

     Je kunt hem ook negeren en reageren op andere mensen.

     Maar de haat zit zo diep dat je dit niet eens kunt.

     1. -buitenkantje rechts-

      Ach.. als iemand die zichzelf Litmanen noemt zoveel onzin spuit (keer op keer) dan lokt dat reacties uit.. Niet zo vreemd. Vermoed zelf dat Litmanen dit soort commentaren produceert om reacties los te maken. Of hij is gewoon een puber die in de “neefase” zit.

     2. Kingkong

      Helemaal eens metAmoebe dit geld voor al die nitwits die hun persoonlijke vete’s uitvechten op deze daar niet voor bedoelde site , mocht ik zelf daar aan hebben mee gedaan dan biet ik daarvoor excuses aan.

     3. Moosie

      Nou het zat mij een biet wezen ,als je zegt dat de keuze voor Zyech vooral een politieke is mag daar op gereageerd worden en daar zou ik me ook eerder druk om maken

     4. dickst14

      Als iemand keer op keer verkondigt dat Ziyech er niets van kan en de Ligt constant fouten maakt en Veltman fenomenaal is. Dan mag ik toch wel reageren als blijkt dat juist de Ligt en Ziyech verkozen zijn. In elk berichtje van hem zeikt hij ze al maanden af en zoekt hij de confrontatie. Jammer jou reactie.

    2. Ajax1958

     Laat gaan dicky, hij maakt zichzelf steeds meer belachelijker en het trieste is dat hij het zelf niet door heeft. Ja kommaar Neppie met die vinger……………..

   2. Charka53

    Dat Matthijs deze prijs heeft gekregen is terecht maar Ziyech Ajacied van het jaar vind ik wel ver gezocht hoor dat hij zo af en toe wat leuks laat zien is waar maar zijn gedrag vind ik Ajacied onwaardig . dus Ziyech fans brand maar los 😀

    1. Prinsengracht

     Mag jij vinden hoor Charka. Volgend seizoen ga je hier lezen hoe iedereen hem mist.

     1. Charka53

      Als Ten Hag ze leert de bal maar één keer te raken gaat het spel sneller en komen er vanzelf mooie openingen en meer doel kansen en niet dat hopeloze pingelen .

     2. Prinsengracht

      Thanks 120. Je hebt me aan het lachen gemaakt. Ik had niet gedacht dat Ziyech en Dijks nog eens vergeleken zouden worden.

    2. Charlie2011

     Hij is goed. Heel erg goed. En ik denk dat frankie de jong hem wel zou kunnen opvangen. Maar hoe schandalig een paar nep ajax supporters met hem zijn omgegaan is echt een schande net het niveau van ons bestuur fakerZz eerste klas. Je mannen uitfluiten hoe nep ze ook zijn.

    3. ajacied078

     voor mij is de ligt ajacied van het jaar. maja om hem nou 2 prijzen te geven is ook zoiets.

     1. Litmanen

      Ik zie niet in wat er belachelijk aan mijn mening is.
      Twee jaar Ziyech, twee jaar helemaal niets.
      En weg is hij al weer.

      De Ligt is een fantastisch talent, volkomen verdiend talent van het jaar, hoewel ik vind dat hij al veel verder is dan talent.

 2. nick-afca95

  Ik zie erg op tegen de zomer. Onana, de ligt, Tagliafico, Kluivert en Neres zijn allemaal spelers die zomaar eens weg zouden kunnen gaan. En Ziyech gaat sowieso weg. En dan moet je maar hopen dat de versterkingen die gehaald worden goed gaan presteren.

  1. Ajax 1

   Wel eens op zich nick, maar met frenkie toptalent over en schuurs en bande zijn al gehaald. Bovendien zullen ze niet allemaal weggaan lijkt me…..

   1. nick-afca95

    Ja ik weet niet zo goed wat ik van bande moet denken. Het ene moment zie je mooie techniek en het andere moment heeft hij oogkleppen op en rent hij als een dolle over het veld. Frenkie is inderdaad de perfecte opvolger van Ziyech maar Schuurs zie ik niet zo snel de Ligt doen vergeten.

    1. Ajax 1

     Er is in ieder geval al rekening gehouden met vertrek voor de verandering. De afgelopen jaren was onze selectie niet klaar in de zomer. Nu hebben ze daarop geanticipeerd en dat is beter dan niets. En laten we bande lekker een kans geven. Ik weet niet of hij goed genoeg is, zullen we zien.

     1. nick-afca95

      Ben in het 100% mee eens. Maar ik ben gewoon van mening dat spelers te snel weg mogen en dat er niet genoeg word gedaan om ze te behouden. Geef de jongens die weg dreigen te gewoon een nieuw met bonussen als we kampioen worden ofzo. Al hou je ze 1 extra seizoen vast zou het al mooi zijn. Hebben de jonge en nieuwe spelers ook wat meer tijd om zich aan te passen aan het niveau.

     2. Ajax 1

      Dat ben ik zeker ook eens met je. Helaas zijn spelers niet lang meer te houden lijkt het. Ik zou de bonusstructuur ook omhoog knallen en ver gaan om onana, de ligt, ziyech, kluivert, de jong (fr), etc te houden. De eerste dertien moeten we proberen te behouden want dan zouden we volgend jaar weer beter moeten zijn…..

     3. Moosie

      je weet pas of de selectie op pijl is als ze beginnen te voetballen want vorig jaar was het ook zo dat wij al speelden en de spelers nog verkocht werden
      ze moeten de winkel dichtdoen op het moment dat het eerste begint met voetballen gewoon nee niet te koop zeggen
      Plus dat je nu nog helemaal niet kunt zien of weten hoe de selectie eruit ziet volgend seizoen

     4. ems

      Slimmere contracten ( salarisplafond plus) en vooral terughuren lijken goede opties

 3. Ajax 1

  Inderdaad verdiend voor beiden. Jammer dat ziyech niet de steun heeft gehad die hij verdiende. In de zomer moet frenkie topfit zijn…..💪

 4. Ajax 1

  Off-topic: hoe werkt die cl voorronde. Ik begrijp als je de tweede ronde verliest is het klaar. Win je de derde dan cl uiteraard, verlies je de derde ga je naar poulfase el. Klopt dat?

  1. Prinsengracht

   Je begrijpt het niet. Win je de derde, dan de vierde ronde. Win je die, dan groepsfase. Verlies je de derde, dan vierde ronde EL. We mogen blij zijn als we de groeosfase EL bereiken.

   1. Ajax 1

    Ok, vierde ronde ook nog…dan wordt het heel pittig inderdaad. Dus goed dat er voldoende spelers zijn voor als er spelers vertrekken…..😉

 5. Jimmy1971

  Over het laatste half jaar zeker terecht! Voor Ziyech is opvolging (Frenkie), voor de Ligt moeten we echt met zijn allen bidden dat hij nog even blijft!

  1. ems

   Er is geen 2e Ziyech, maar dat wil niet zeggen dat iemand anders het ook goed kan doen op die plek

   1. Moosie

    Bij Indo mot je ff kijken of hij moe is.als dat zo is wordt hij vals 🙂
    Blijft een topgozer onze Indo.

 6. Iamsterdam2015

  Of Ziyech er blij mee was kan ik niet zeggen want kan niet in zijn koppie kijken. maar aan de hand van het interview met de NOS interreseerde het hem geen eene @#*^. Op de vraag of hij blij was met de prijs als beste speler van het seizoen gekozen door de supporters antwooorde hij: mwa…….mwa…..mwaaaa blij kan ik niet zeggen na alles wat er gebeurt is…….
  Tja, die is echt gekrenkt. Die zien we niet meer terug denk ik.

  1. Prinsengracht

   Hij zei ook dat het hem echt om de schaal was gegaan en niet om een individuele prijs. Zijn pr is misschien niet heel goed, maar zijn instelling wel.

 7. a.p.

  De uitslag vind ik Juist: Ziyech de beste speler en de Ligt Het Talent!!
  Maar verder zie ik de toekomst minder rooskleurig in.. Ik denk dat Ziyech, De Ligt (Liever nog even rijpen bij Ajax), Kluivert, (liever nog even rijpen bij Ajax), Neres Onana en … zullen vetrekken. Maaaaarrrr ik vertrek niet ook na meer dan 40 jaar Ajax-supporter te zijn, ben ik er het nieuwe seizoenen ,in de Johan Cruijff Arena, weer bij.

 8. bukowski7709

  de Ligt wordt een hele beste meneer in het internationale voetbal, zou me niks verbazen als die in de zomer naar barcrlona verkast, hakim is een tovenaar met de uitstraling van een verveelde toeschouwer…

 9. Geroldkohlen

  helemaal terecht de prijzen voor deze boys! ziyech gewoon de beste van NL, Mathijs word een grote. wie dat ontkent ,moet een andere sport als hobby gaan bekijken!

  1. Gert Bals

   Plezier, veel plezier in het spel. Elke wedstrijd geniet ik van hem, de subtiliteit van de passjes, het inzicht. Als je dat kan zien en beseffen, dan geniet je.

   1. Zlatan4ever

    Gert/AB,
    Ik stel voor dat je met Ziyech mee verhuist naar een nieuwe club. Zal iedereen blij van worden

    1. Moosie

     Zlatan / seis ik stel voor dat jij je eigen advies aan Gert opvolgt dan worden wij allemaal namelijk ook heel blij misschien kun je je vriendje rari meenemen lekker bij blauw-wit of AFC op de site over kozakkenboys praten

     1. Gert Bals

      Joh Moos, laat lullen. Idioten die het spel niet snappen en de schoonheid niet zien heb je er altijd tussen lopen. Ze hebben meestal de grootste bek omdat ze niet slimmer zijn.

     2. Zlatan4ever

      Top opmerking Moosie, begrijp alleen niet zo goed waar jij je mee bemoeid “jankertje”…😫

 10. -buitenkantje rechts-

  Volkomen terecht! Ziyech is de beste speler van de eredivisie en dus ook van Ajax.. De Ligt speelt onvoorstelbasr zeker en volwassen voor zijn leeftijd en draagt ook aanvallend zijn steentje bij. Terechte prijzen!

  Maar er zijn ook personen hier op het forum die vinden dat Ziyech een slechte traptechniek heeft.. veel te veel balverlies lijdt.. zijn ploeg niet op sleeptouw neemt.. En dat De Ligt constant cruciale fouten maakt en erg onvolwassen speelt.
  Dit zijn waarschijnlijk dezelfde personen die bij de bus stonden.. en hem uitfloten in het stadion. Malloten die als ze één hersencel minder hadden gehad gras zouden vreten en melk zouden geven. Namen zelf invullen aub.

 11. Gert Bals

  Off: Kluivert verspeelt met zijn laatste uitspraken wel zo’n beetje al zijn krediet. Begint nu wel irri te worden.

 12. Wenen 1995

  Idd BR, ik begrijp niet dat er mensen zijn die twijfelen aan de voetbal kwaliteiten van Ziyech. Terecht verkozen dat beste Ajacied, dus.

 13. Wenen 1995

  Idd BR, ik begrijp niet dat er mensen zijn die twijfelen aan de voetbal kwaliteiten van Ziyech. Terecht verkozen tot beste Ajacied, dus.

 14. Kingkong

  Laten we hopen dat we ook volgend seizoen van ze kunnen genieten. In de J.C. Arena.

 15. AFCA my World

  Jammer dat ze allebei waarschijnlijk vertrekken ? Toch hoop,ik nog op een jaartje de Ligt ! Bijtekenen Aub ! ⚽️

 16. JohnDoe77

  Dat zou top zijn KingKong! Maar Ziyech zal echt wel weg gaan, las mooie bedragen vanuit Engeland. Gun hem het beste. Hij speelde hier als beste van het team, samen met Matthijs maar werd niet gewaardeerd. Helaas, wordt een prima speler in Engeland denk ik!

 17. Koning Haarms Wolfs

  De voetballer Ziyech ga ik missen, de persoonlijkheid Ziyech niet. Een teer zieltje en als hij als persoonlijkheid zo blijft, gaat hij nergens de top halen. Hoe hij trouwens is behandeld door mafketels met hoodies en een IQ van down-15 is natuurlijk walgelijk. Wat dat betreft is hij echt weggejaagd door mensen, die vandaag weer stoer de vakken vullen in de Jumbo.

  1. Litmanen

   Voor jou helaas ben ik verder gekomen dan de vakken van de Jumbo.
   Die mensen vergelijken met Doen patiënten zegt meer over jouw IQ.
   Niemand gaat die irritante chagrijnige kop van die zgn vedette missen.
   Wedden dat zijn volgende club ook na twee jaar afscheid neemt?
   In Heerenveen en Twente danken ze God op hun knieën dat ze nog iets aan hem verdiend hebben.
   Dat moeten wij nog afwachten.

    1. -buitenkantje rechts-

     John van den Brom is een bewonderaar van Ajacied Hakim Ziyech. Zondag was Van den Brom, trainer van AZ, tegenstander van Ziyech, maar desondanks heeft hij van zijn spel kunnen genieten. ‘Het is een geweldige speler.’

     ‘Op televisie, in het stadion, als je tegen hem speelt, van dit soort spelers kun je enorm genieten’, vertelt Van den Brom tegenover de camera’s van FOX Sports. Ook al ben je in dit geval de trainer van de tegenstander. We zijn allemaal voetballiefhebber. Ik ben blij dat we dit soort spelers nog in Nederland hebben. Ik heb hem ballen zien geven met die linkerpoot van hem, dat is mooi om te zien.’

    1. Moosie

     van de jostiband naar de visafdeling van de Appie maar daar is hij weggestuurd omdat hij telkens op zijn triangel stond te meppen op het moment dat er een Marokkaan voorbij kwam.
     Plus hij vertelde steeds dat hij verstand van vlees had en dat werkte niet meer aangezien hij vis moest verkopen
     Nu is het vlees noch vis.

 18. wieiswie

  Wat is er mis met vakkenvullen ? als ze dat niet doen dan heb jij niks te vreten ‼️

  1. Prinsengracht

   Stel je niet zo aan. Je hebt geen idee waar je je mee bemoeit. En met een tere ziel ga je het hier niet leuk vinden.

   1. Moosie

    watiswat wieiswie?
    Zou me er echt ff niet mee bemoeien tenzij je eerst ff 4 jaar aan discussie terugleest want anders ga je steeds op verkeerde gronden reageren.

 19. Fan uit 076

  Jongens kom op nou,begraaf die bijl!!!! Laten we eerlijk zijn ? De prijzen waren terecht !!voor beide !! Wat zyech betreft een echte TOPPER!!!ik heb alleen het idee dat er enkele mannen zijn die zijn afkomst mee nemen5!!! Ze zouden zich zeker geen AJAX man mogen noemen !!! Schandalig !!!!!

Reageren is niet mogelijk.