Ajax maakt titelstrijd weer spannend na 0-1 winst op PEC Zwolle (Incl foto’s)

Ajax heeft zondagmiddag gedaan wat het moest doen na het puntverlies van PSV, en won het uitduel met PEC Zwolle met 0-1 door een doelpunt van Huntelaar. De score had echter veel hoger kunnen uitvallen als de Ajacieden iets meer met scherp hadden geschoten. Echter is de achterstand op de koploper teruggebracht tot vijf punten.

Ajax begon zeer goed aan de wedstrijd en liet duidelijk merken wat de plannen waren voor deze zondagmiddag in Zwolle. Vanaf de eerste minuut werd de thuisploeg onder druk gezet en enig minpuntje was dat enkele Ajacieden het niet wisten uit te drukken in doelpunten. Na een minuut of twintig kwam PEC wat beter in de wedstrijd, al moest Boer wel redding brengen bij opnieuw een kans voor Kluivert. Na een kans voor Saymak van PEC Zwolle was het opnieuw eenrichtingsverkeer richting het doel van Diederik Boer die opgelucht adem haalde dat hij de rust wist te halen zonder tegentreffers.

In de rust besloot trainer Ten Hag om Schöne te vervangen voor Eiting en die greep gelijk zijn kans. Een heerlijke steekbal op Van de Beek had de 0-1 moeten zijn maar de bal raakte de paal waarna Neres in de rebound de bal over het doel werkte. Niet veel later was Neres wel beslissend want zijn pass op Huntelaar betekende de 0-1 doordat de spits de bal tussen de benen van Boer door schoot. In de laatste twintig minuten had Ajax opnieuw de kans om de score uit te breiden. Kluivert schoot snoeihard op de lat terwijl Huntelaar zijn vizier weigerde vanaf vijf meter voor het doel. Echter na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Blom heerste er tevredenheid bij de Ajacieden want met de overwinning is het gat met PSV verkleind tot vijf punten.

PEC Zwolle – Ajax 0-1 (0-0)

’54 Huntelaar 0-1

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 13.250
Gele kaarten: Sandler (PEC Zwolle), Tagliafico (Ajax)

Opstelling PEC Zwolle:Boer; Ehizibue, Marcellis, (/46 Freire), Sandler, Van Polen; Thomas, Dekker, (/73 Ondaan), Saymak; Namli, Marinus, (/62 Menig), Mokhtar

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Nico Tagliafico; Donny van de Beek, Lasse Schöne, (/46 Carel Eiting), Hakim Ziyech; David Neres, (/90 Siem de Jong), Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Vandaag op bezoek bij Johnny

Eenrichtingsverkeer, maar dat is logisch

Na vele kansen eindelijk de 0-1

Juist

We voelen weer een inhaalrace aankomen

Nico is erg belangrijk!

Doelmannen onder elkaar

Mooi stelletje hoor

Succes John het is je gegund, maar vandaag even niet

Related posts

57 Comments

  1. vak411

   logisch dat ten Hag met zekerheden begint. vooralsnog moeten we hem de kans geven. 5 potjes 2 keer gelijk is niet slecht. als ze gewoon kansen maken speel je een heerlijke pot. wel gaaf om te zien dat de jonge jongens zo langzaam.maar zeker onmisbaar zijn. Carel prima, Frenky top en de Ligt wat mij betreft de man van de wedstrijd. Kluivert moet van die Rioolrat af. hij is er met z’n kop niet bij. alles zelf, weinig afspelen. ik geloof als een van de weinige hier echt nog inde titel.

   1. vak411

    1 keer gelijk bedoel ik. Utrecht uit, PEC uit en kakkerlakken zijn niet de minste wedstrijden..

   2. Peter kopsterk

    Ik geloof ook nog in de titel maar dan zullen ze iedere week zo moeten spelen als het eerste half uur

   3. EugAjax

    Ik geloof zelfs heilig in de titel inmiddels. Voetbal lijkt beter te worden onder Ten Hag. We zijn nauwelijks te verslaan (17 wedstrijden al ongeslagen) en PSV moet nog tegen Feyenoord, FC Utrecht en AZ voor ze tegen ons moeten. Wij dan als lastige nog Vitesse uit voor we naar Eindhoven gaan. Moet me sterk vergissen als we al niet met een voorsprong naar zuiden afreizen ????

    1. Overdwars

     Die naam werkt bij mij als een rode lap, kunnen we ze hier niet gewoon noemen zoals ze heten: kakkies

 1. ajaxpers

  Punten welkom, spel in de 2de helft zoals de laatste weken een stuk minder. Frenkie, Ziyech en De Ligt waren weergaloos

 2. Peter kopsterk

  Het gaat vanaf nu alleen om de punten. Het spel kan beter en wat meer op de afwerking trainen. De ligt staat daar als een rots in de branding. Klasse Matthijs

 3. nick-afca95

  Veldspel was echt heel goed vandaag. Helaas was de scherpte voor het doel niet aanwezig waardoor je het nog onnodig lastig krijgt. Over het wel/niet rood voor Huntelaar discusietje ben ik snel klaar. De eerste overtreding word gemaakt door de verdediger van PEC waarna Huntelaar zich losrukt en daarbij met zn arm de speler tegen het hoofd raakt. Eigenlijk is het dan dus een penalty voor Ajax. Vind echter dat die alleen gegeven kan worden wanneer de kans levensgroot is dat de speler die vastgehouden word zou hebben gescoord. Als Klaas-Jan niet zou zijn vastgehouden is het natuurlijk hardstikke rood.

  1. vak411

   klopt, maar als die gozer z’n shirt niet vast houdt hoest hij zich ook niet los te rukken. zeer irritant die lobby van Fox om.klaas Jan te laten schorsen

    1. nick-afca95

     Oneens ab. De klap die Lozano gaf was minder hard maar op Lozano werd volgensmij geen overtreding gemaakt waardoor hij dit deed, toch?

     1. abajaxbarcelona

      @Nick, Lozano werd ook vadtgepakt. Daarnaast staat Huntelaar best wel bekend om zijn losse handjes in het veld. Hij neemt graag de “ruimte”.

     2. nick-afca95

      Heb het fragment van lozano teruggekeken en die werd inderdaad ook vastgehouden. Maar dat was lang niet genoeg om voor te fluiten. Eerlijkgezegd vind ik de kaart van lozano ook niet echt nodig… beetje mannelijk voetbal is juist wel goed.

     3. Widi

      Kennelijk heeft niemand gezien wat ik wel heb gezien. Kijk het maar terug: Het laatste stuk van de armbeweging versnelt Lozano. Dit wijst erop dat hij een tik uitdeelt en dat hij zich niet losrukt. Hoop dat de tuchtcommissie het ook ziet.

     4. abajaxbarcelona

      Widi, kijk de beweging van Huntelaar nog eens terug. Veruit fellere klap dan die van Lozano.

     5. -buitenkantje rechts-

      We kunnen er lang of kort over lullen.. Huntelaar heeft gewoon mazzel gehad dat de scheids het niet goed kon zien. Zijn identieke overtredingen. Op de overtreding van Lozano had de scheids direct zicht.
      Niks nieuws.. snap de heisa niet zo. Verschillende beoordelingen door verschillende scheidsrechters.
      Wat trouwens over het natrappen tegen Veltman door de linksbuiten van PEC?

     6. abajaxbarcelona

      Laatste niet gezien. Zat denk ik niet in samenvatting. Die heb ik alleen gezien. Als dat zo is ….. ook fout. Feit is inderdaad dat Klaasje mazzel heeft gehad.

   1. EugAjax

    Klopt nick en vak411. Fox had andere bedoelingen…….de NOS commentator zei zoals het was. Niks aan de hand. Zelfs de verdediger na afloop zei niks aan de hand gebeurt continu in strafschopgebied gewoon mannelijk duel.
    Hup klaar einde discussie. Kut FOX dus ??

     1. Charka53

      Ja dat had hij , maar hij deed het niet en als je het er niet mee eens bent schuif dan maar aan tafel bij Fox.

 4. Brokamp

  Zo volgende week met zijn allen duimen voor 010. Wie had dat ooit kunnen denken haha. Het kan maar zo dat we dan op 2 punten staan en dan hebben we het gewoon weer in eigen hand. Daarna alles winnen en we zijn weer kampioen. Dit gaat echt gebeuren.!!!??⚽️⚽️??

 5. Jimmy1971

  Hele belangrijke punten !!
  Deze week nog wel iets meer trainen op afwerken , sjonge jonge ..

 6. Ajaxfoort

  De winst is daar maar het voetbal wordt er niet leuker op. Dat moet ik ook vaststellen. Er zaten wel wat pechgevallen bij maar echt leuk om te kijken was het niet.
  Als ik dan, net als vorige week trouwens, Ten Hag hoor zeggen dat hij een heel goed Ajax heeft gezien dan denk ik dat hij naar een andere wedstrijd heeft zitten kijken. Of hij neemt de boel in de maling of hij is erg snel tevreden. Beiden is een slechte zaak.
  Maar goed. We hebben weer een klein kansje.

 7. Cootje Adriaanse

  Top dat Ajax een goed resultaat haalt in Zwolle. Blijft het toch een beetje spannend zo.

  Nu volgende week Feyenoord veel succes wensen en met een beetje mazzel is het verschil nog twee punten.

 8. -buitenkantje rechts-

  Wedstrijd van de gemiste kansen..
  Heb een goed spelend Ajax gezien. Met name de eerste 30 min. Hoog druk..fel in de duels.. Maar wat maak je je hetzelf moeilijk door niet te scoren. Kluivert 3x , Huntelaar 3x, Beek 2x, Neres 1x.. Echt! 0-6 of 0-7 was niet onverdiend geweest. Nu hopen dat Feyenoord PSV nog een uppercut kan geven.. Kunnen wij in Eindhoven de KO toebrengen..???⚽️

   1. -buitenkantje rechts-

    Had eigenlijk nog Eiting moeten noemen.. heerlijke voetballer! Samen met Frenkie staat de opvolging voor Ziyech klaar! ?⚽️

  1. JohnDoe77

   Ja leuk allemaal, maar als je 21 kansen nodig hebt voor 1 goal, heb je weinig aan de dominantie! Laten ze vooral trainen ook op efficient afronden, tegen sterkere tegenstanders krijgen we misschien de helft van het aantal kansen als je dominant speelt!

    1. JohnDoe77

     Nog 10 wedstrijden te gaan… lees; efficiënter nu! Op weg kun je nog fouten maken, we zitten nu in de finale!

 9. Joep

  Terechte overwinning, ondanks de vele kansen bleef het lang spannend. Het voetbal begint nu ook wat beter te worden

 10. JohnDoe77

  Prima resultaat, maar als we niet efficiënter worden, worden we echt geen kampioen. Ten Hag was blij met dominantie, maar dominantie zorgen niet voor goals!!

 11. De seijs

  Ajax pakte pec bij de strot. Alleen hadden we meer geluk moeten hebben met de afronding. Klasse ajax heb weer eens genoten.

 12. Charka53

  Natuurlijk zijn we nog niet tevreden over het spel maar we moeten nu blij zijn dat er geen punten verloren worden dan komt de rest vanzelf wel , hoop ik.

  1. abajaxbarcelona

   Als eerste: ik heb alleen de samenvatting gezien maar ik lees hele verschillende geluiden. Varieert van: hele mooie wedstrijd maar helaas veel kansen gemist tot nog steeds ontevredenheid over het spel. Ben nieuwsgierig naar, korte, beschouwing van BH, Moosie, Dickst14 en Widi.

   1. Charka53

    Ik wel, en in de eerste twintig minuten waren ze erg goed bezig maar zoals elke wedstrijd werd dat minder maar ze bleven wel stukken beter als PEC die hadden bijna geen kansen twee keer een schot op doel die door Onana grobbelaar uit de goal werd gewerkt en er zijn vele kansen door ons om zeep geholpen dus daarom was de wedstrijd maar zo zo en ben ik blij dat de drie punten binnen zijn.

 13. Marc Overdwars

  Bijna 90 minuten druk gezet met dynamisch voetbal. Klasse!
  Nu nog wat meer doelpunten.

  Blijf je zo spelen dan ben je kampioen!

 14. VanDattem

  Ajax speelde gewoon prima. Flink vooruit met afwisselend druk er op. Verdedigend niet nauwelijks in de problemen gekomen, en geen gekkigheden. De kansen gingen er gewoon niet in.
  Voor een ploeg met een nieuwe trainer, allemaal prima.
  Er zijn nog genoeg verbeterpunten, maar de potentie is er. Daarbij zijn er periodes en jaargangen geweest dat die potentie er absoluut niet was, om over het spel maar niet te spreken.

 15. Zlatan4ever

  Ik hou nog even een slag om de arm. Als volgende week de kakkerlakken winnen van PisVee dan word het echt spannend

Comments are closed.