Ajax gaat samenwerken met Japanse club Sagan Tosu

Ajax heeft met de Japanse club Sagan Tosu overeenstemming bereikt dat men de komende drie jaar gaat samenwerken waarbij Ajax de organisatie en het opleiden van trainers en spelers gaat ondersteunen. Eerder sloot Ajax al een soortgelijke samenwerking met het Chinese Guangzhou RF FC. (zie bericht) 

Edwin van der Sar is verheugd met de samenwerking. ‘Dit is een nieuwe en belangrijke stap voor Ajax in Azië. Wij wilden via onze ACA (Ajax Academy) graag met een Japanse club gaan samenwerken en dat is gelukt. Wij denken dat er veel groeipotentieel bij deze club aanwezig is en wij krijgen het vertrouwen om hen verder te helpen met de ontwikkeling van de club, met name via de jeugdopleiding’. Minoru Takehara, president van Sagan Tosu, is zeer content met de deal. ‘Ons uiteindelijke doel is om deze samenwerking verder uit te bouwen en jeugdspelers door te laten stromen naar een Europese topclub als Ajax’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

62 Comments

  1. Amoebe

   Ik heb helemaal niets met dat samenwerken.

   Ajax zit in amsterdam en nergens anders!

   Zo een club krijgt nooit dezelfde cultuur en of visie.

   Wat mij betreft stoppen met dat samenwerken….dat geldt ook voor cape town.

  1. HURBIE

   Laten ze de concentratie lekker op de ontwikkeling van AJAX in Nederland en Europa houden
   Zodat we weer meetellen als club

    1. Brokamp

     Ik hou meer van Chinees dan van de Japanner. Zal wel ergens nut voor hebben maar ik denk dan meer de commerciele kanr. Trouwens Groningen heeft toch een Japanner en die maakte afgelopen weekeind wel een mooie goal.

     1. Litmanen

      Wel grappig dat die Japanners nog denken dat Ajax een Europese topclub is. Ze hebben daar vast geen Foxsport.

 1. TijmenSH

  Een japanner naar Ajax halen zal in ieder geval voor een verdubbeling van het aantal fans zorgen…

 2. Ajaxfoort

  Mijn hart gaat hier niet sneller van kloppen. Leuk voor de commersie. Maar daar houd ik me niet mee bezig. Ik denk niet dat we daar alle talenten even vandaan plukken. Die Jappen zijn niet gek natuurlijk. Dus ter kennisgeving aannemen en verder met echt belangrijke zaken. Voetbal ?

 3. Zlatan4ever

  Totaal niet interresant voor Ajax,
  We zijn al jaren soortgelijk bezig in Zuid-Afrika ?! Op een paar spelers(Pienaar,McCarthy)bijvoorbeeld na is uit die samenwerking niks voortgekomen.

  Concentreren op eigen jeugd moet altijd de voorkeur hebben

 4. Charka53

  Het zal wel , zelf vind ik Ajax Amsterdam belangrijker dan al.dat buitenlandse gedoe en straks kan je geen speler meer toe juichen omdat de namen niet meer uit te spreken zijn .

 5. EugAjax

  Hup weer een samenwerking. In korte tijd twee aangekondigd. Het doet me denken aan wat Jonk bij Cruijff Academy wil bewerkstelligen. Aangezien dit soort samenwerkingen in voorbereiding paar jaar nodig heeft, zal Jonk dit idee vanuit Ajax meegenomen hebben en proberen via Cruijff Football te bewerkstelligen?
  Zou me niet verbazen.
  Hoe dan ook Ajax loopt nu stukje voor op Cruijff Football olv Jonk cs.
  Persoonlijk ben ik voor dit soort samenwerkingen alleen moet het wel goed georganiseerd worden. Vooral ter plekke Ajax mensen daar neer zetten. Want op afstand regeren is bij voorbaat kansloos. Zie Zuid Afrika.
  Ik zal dit met veel interesse volgen. Goede en leuke ontwikkeling. Voetbal word steeds mondialer en dit is een goede methode om plaatselijk te scouten, nieuwe commerciele inkomsten te genereren etc.

  1. Widi

   Het is dat er niemand meer over is om boos op je te worden Eug. Want dit is best wel een trap na richting Jonk.

   1. EugAjax

    Nee hoor dat is het niet. Ik verbaas me er enorm over. Of Ajax of Jonk cs doet copy paste. Ik heb een vermoeden uitgesproken. Meest opvallend in deze berichtgeving is dat Ajax dit op consultancy basis gaat doen……dus dat deed me erg sterk denken aan Jonk cs, die zijn nu een consultancy clubje onder Cruijff Football. Thats all.
    Verder mag iedereen boos worden op me hoor, zolang er maar geen bedreigingen en doodsverwensingen op volgen.

    1. EugAjax

     Er zijn gewoon teveel paralellen in dit Ajax verhaal en het verhaal van Cruijff Football. Toeval? Dat is mijn probleem ik geloof niet zo in toeval

     1. Litmanen

      Zowel Ajax als Jonk hebben het wiel niet uitgevonden.
      Het blijft mij verbazen dat Jonk ondanks alle kruiwagens niet bij een club terecht is gekomen. Hij wordt wel weer in verband gebracht met de KNVB, maar voor de opleidingen hebben ze ook daar al weer iemand aangenomen.

      Niettemin hoop ik dat ook Wim Jonk ergens zijn ervaring kwijt kan.

     2. EugAjax

      Ik ook hoor Litmanen Jonk heeft zeker veel te bieden voor de voetbalwereld, daarom het was ook geen aanval althans niet zo bedoeld. Vond het alleen zeer opvallend

     3. -buitenkantje rechts-

      @Eug.. Jonk is door JC op zijn sterfbed gevraagd op zijn visie te borgen en uit te dragen in de wereld.. Wat Ajax doet heeft maar 1 doel.. Namelijk geld verdienen!
      Totaal andere insteek wat Jonk doet en een belediging voor JC en degenen die het gedachtegoed willen uitdragen. Snap werkelijk de neiging van een aantal hier niet om Jonk en indirect JC een trap na te geven. Teleurstellend..

     4. EugAjax

      @BR, jammer dat het zo overkomt, nogmaals dat is niet de bedoeling. Het is gewoon zeer opvallend dat Ajax en Cruijff Football precies hetzelfde gaan doen, daar gaat het me om.
      Je bent trouwens wel redelijk naief om te veronderstellen dat Jonk cs dit niet doen om geld te verdienen met de naam Cruijff. Natuurlijk ben ik op hoogtw van het verzoek, natuurlijk heeft Johan zelf meer zijn gedachtegoed verspreiding voor ogen, maar de bottom line is dit is zeker geen liefde werk oud papier voor Cruijff Foorball.
      Het is een consultant bedrijf die gewoon ook geld moet verdienen. Ze hebben een behoorlijk duur team wat bijv betaald moet worden.
      Geld verdienen is in Nederland altijd een vies woord, maar zeker niet bij mij. Het is dus geen veroordeling. Maar een logisch vervolg als je zo een bedrijf opzet. Doel en missie is duidelijk en te prijzen van die club, maar neem van mij aan end of the game moeten hun ook geld verdienen!
      Nu even terug naar Ajax.
      Heb ke enig idee wat Ajax hiervoor vangt op jaarbasis? Als consultant werk? Dat gaat om 300k per jaar.
      Geloof me ik ben op de hoogte van de gemiddelde consultancies bedragen en daar steekt dit schril bij af.
      Dus als Ajax dit puur en alleen voor het geld doet (jouw bewering) dan doen ze echt een zeer slechte job.

      Dus nee ook Ajax doet dit niet alleen voor het geld!

     5. EugAjax

      Overigens BR, dat verzoek van Johan is een algeheel verzoek. Je kan dat op vele manieren bewerkstelligen. De invulling van hpe ze dat nu willen inrichten komt sterk overeen met ideeen van Ajax. Dus ik wil met stelligheid ontkennen dat ik hier Johan mee beledig.

     6. -buitenkantje rechts-

      Jonk en Jordi hoeven niks meer voor geld te doen. Hun drijfveer is dus principieel anders. Jordi heeft gezegd dat Jonk uren met JC heeft gesproken voor zijn overlijden en hem verzocht heeft het gedachtegoed uit te dragen. De drijfveer van Jordi en Jonk is dus in eerste instantie idealistisch.
      Ajax heeft als enige drijfveer geld.
      Japan is qua voetballand onontgonnen terrein. Het verdienmodel zit hem natuurlijk niet in het salarisstrookje van de trainers en begeleiders. Het is de exposure van de naam Ajax.. de daaraan vastzittende merchandising..
      Zou me niet verbazen als Ajax een Japans “talentje” aantrekt alleen voor marketing en commercie. Laat hem af en toe 10 min spelen en half Japan staat op de banken voor Ajax.. Stel dat er een echt talent rond loopt kan je hem voor een appel en een ei aantrekken en daarna met winst verkopen. Ik ben absoluut niet tegen geld verdienen, maar het zegt wel iets over de beweegredenen en motivatie waarom je iets doet.

     7. EugAjax

      Ik vind je beredenering dat Jonk en Jordi niks meer voor geld hoeven te doen en er daarom alleen al principieel anders in staan tekort door de bocht. Messi hoeft het ook niet meer voor geld te doen toch duurde het heeeeel lang tot ze er financieel uit waren. Toch begrijp ik je verhaal en met strekking ben ik het ook wel eens.

      Blijft staan dat Ajax Coaching Academy en Cruijff Football precies dezelfde invulling geven aan hun doelen missies etc. DAT is nu net hetgene wat ik zeer opvallend vind.

      Ik denk dan ook dat doordat Cruijff Football dezelfde uitvoering nastreeft ze kansloos zullen zijn. En nee dat is geen natrappen maar weet je waarom ik het denk?

      Er is maar 1 persoon die de Johan Cruijff gedachte had kunnen verspreiden zoals Johan wilde en dat is Johan Cruijff zelf. Helaas is ons deze icoon ontvallen en kan dat dus niet meer. Nu zullen clubs en landen moeten kiezen tussen format Cruijff Football en Ajax Coaches Academy. Bij de eerste krijgen ze te maken met mensen die in naam van iemand iets moeten uitvoeren of beter gezegd uitdragen, bij tweede krijgen ze te maken met de wereldberoemde club. Die voornamelijk bekend staat op alle continenten vanwege die opleiding.

      De opleiding die veel van de grootste der aarden heeft opgeleverd.
      Die namen hoef ik je niet te geven, maar in buitenland denken ze dan meteen aan Cruijff, Van Basten, Bergkamp etc. Dus ok vermoed nu beide de uitvoering van de ideeen op dezelfde manier willen doen dat Ajax de meeste opdrachten krijgt.

     8. BobbyHaarms

      Volledig met je eens BR. De enige drijfveer hierin voor Ajax is geld, niks meer niks minder. Natuurlijk, geld is een niet meer uit te bannen kwaad in het voetbal, maar de essentie van Jonk&co is de filosofie van Johan en daarmee de liefde voor het voetbal over te brengen. Daarin zit em het verschil. Het is en blijft gewoon een vreselijk gemis dat Wim het gedachtegoed nu op een andere manier vertegenwoordigd dan dat hij dit bij Ajax zou doen.

    2. dickst14

     Nee hoor Litmanen is het altijd met je eens (ivm doods bedreigingen) en ik heb niet veel zin meer om hier op te reageren. Jammer van dit forum. Geef elkaar zoveel mogelijk duimpjes.

     1. EugAjax

      Geen idee wat je bedoelt dickst, of waar je heen wilt, maar ik bedoel in die zin jou niet.
      Ik heb maar van 1 iemand een doodsbedreiging gehad, en dat was niet van jou. Verder interesseert mij duimpjes niet en ik discussieer altijd fair volgens mij. Maar goed als je mij als kwade genius van forum ziet so be it man.
      Ik denk dat je me net even teveel ‘eer’ geeft.

     2. dickst14

      De enige doodsbedreiging die ik mij herrinner was iets met 6 plankies van een zekere Litmanen die zich nu als dominee voordoet.

     3. EugAjax

      Heb je niet alles goed gelezen of in je opgenomen. Er wilde iemand mij overrijden of laten overrijden op een zebrapad, een gierput in douwen en zijn oude hobby boksen op mij uitoefenen. Met dat laatste kan je woord dood weglaten dat was alleen een bedreiging……
      Nu over die 6 planken. Volgens mij was dat een keer tegen ene Danielenrico. Dat was inderdaad een mindere van Litmanen, maar (en nu wil ik het niet goed praten ABSOLUUT niet zelfs) toch even een nuance.
      Ik heb het net als doodsbedreiging gelezen naar Daniele toe.
      Daniele had volgens mij kritiek op een speler, weet niet meer welke, en toen vroeg Litmanen aan Daniele en wat dacht je 6 planken eromheen?
      Dit was in mijn optiek meer een opmerking naar Daniele die volgens Litmanen niet heel respectvol over een speler praatte. Maw die 6 planken opmerking was meer in de lijn van wat dacht je strik erom heen? Dus geen doodsbedreiging aan Daniele. althans zo las ik het niet destijds.
      Ik vond de opmerking ook te ver gaan, maar Indojood maakte er meteen van dat het een doodsbesdreiging was en rest is geschiedenis.
      Puur even een reactie hoe ik het toen beleefd heb. Laatst heeft Litmanen ook aangegeven dat hij te ver is gegaan in verleden en hij discussieert nu gewoon heel normaal en hij ziet nu ook dat er beter op gereageerd word.
      Dus ik zou zeggen als Litmanen het kan, dan kunnen meer forum leden die switch maken.

     4. dickst14

      Fijn. allemaal vrienden. Respect voor iedereen, alleen weet jij niet wat voor een achterbakse acties jouw vriend heeft uigevoerd. ikzelf zou een hekel aan mezelf hebben als ik weer in de spiegel zou kijken. hij niet. totaal geen schaamtegevoelens. maar vraag het hem zelf maar en probeer dan ook eens eerlijk te zijn en niet alles te vergoelijken.

     5. EugAjax

      Dickst ik vergoeilijk helemaal niks. Ik heb ook weleens aan hem gevraagd rustiger aan te doen. En van achterbakse acties weet ik niks van. En Litmanen is geen vriend. Hoe kan dat ook? We zijn allemaal nicks haha.
      Het is wel zo dat we vaak op 1 lijn zitten voetbalinhoudelijk dan. Behalve over Bergkamp niet en over redenen vertrek Bosz en hoe Ajax destijds met Bosz wensen zijn omgegaan. En van die scheldpartijen onderling distantoeer ik mij ja. Dat weet Litmanen en hij gaf laatst aan dat hij nu ook beter respons krijgt.
      We hoeven echt geen watjes te zijn. Ik ben gister en vandaag aangepakt inhoudelijk door BR.
      Maar heb hem nog steeds hoog zitten bijv.

     6. dickst14

      ok mooi. Maar jou vriend Litmanen heeft op een achterbakse manier lopen klagen tegen Fred. En zich vanaf dat moment zeer rustig gedragen. Bleek voor mij achteraf. AB en ikzelf werden zonder waarschuwing van het forum afgehaald en Indojood hield de eer aan zichzelf. Hoe diep kun je in godsnaam zakken om zoiets te doen en hoe weinig zelfrespect heb je. Vraag het je vriend L

     7. EugAjax

      Dickst, daar weet ik natuurlijk niks vanaf. Van dat klagen. Daar zou ik zelf ook niet van houden. Dus als dat waar is vind ik dat niet netjes. Aan de andere kant beschouw ik Fred als een onafhankelijk persoon. Dus hij xal zijn reden hebben gehad tot een ban voor je. Mbt AB heeft Fred het duidelijk uitgelegd op het forum. Over jou heb ik geen uitleg gezien inderdaad. AB lag volgens mij meer aan misbruik van andere forumnamen.
      Ik weet iig wel dat AB een keer mijn naam ook gebrukt had. Persoonlijk cond ik dat zelfs even grappig. Maar bij anderen was dat langdurig en storend.
      Verder wil ik niet teveel over AB hebben. Ik weet dat jij en Litmanen elkaar absoluut niet liggen. Maar buiten de discussies van jullie onderling heb ik me ook aan jou buiten die discussies dan niet gestoord.
      Dus ik ken de beweegreden niet van Fred.
      Ik vind het vervelend dat jij dan ook slachtoffer was van de ban politiek van Fred, maar ik moet wel zeggen nadat bans waren ingesteld maar zeer zeker ook erna is het flink vooruitgegaan met onderlinge discussies.
      Ik hoop dat jij toch mee blijf doen. Indojood mis ik ook, hij hield me altijd super scherp?. Maar goed hij heeft ervoor gekozen om een eigen email discussie groep te formeren. Hopelijk komt hij nog een keer terug.
      Zegt dit knipperlicht van weggaan en weer terugkomen hahaha. Kom op man laten we gewoon doorgaan met elkaar voetbalinhoudelikl scherp houden. Dat zou top zijn!

     8. dickst14

      Blij dat jij het zo ziet en het zelf nooit zo zou doen. Maar dit heeft Litmanen wel gedaan en zoals gezegd zou ik mezelf nooit meer in de spiegel willen zien. Een meningsverschil ik, maar om op zo een lafhartige manier je tegenstanders uit te schakelen is niet des Ajax

     9. EugAjax

      Weet je dickst er gebeurde op grote schaal dingen die niet des Ajax zijn op dit forum. Ik ben ook geen heilige hier ? toch is er na de ban iets ten goede gekeerd, hopelijk kunnen we dat met zijn allen nu volhouden ?

     10. EugAjax

      Poeh dat is een lastige man. Hij heeft het hier op dit forum gepost. Althans een adres om kenbaar te maken dat je mee wilt doen. En dan zou hij het vanaf daar verder afhandelen. Maar bij welke topic? Dat weet ik echt niet meer.
      Ikzelf ben er niet bij betrokken. Kon ik Indojood niet aan doen, want die word gek van me hahaha. Ik kan even meezoeken. Je hoort het als ik wat gevonden heb

     11. EugAjax

      Dat mag je gerust zo stellen hahaha, maar stiekum houd hij nog ietsjes meer van Cruijff hahaha.

     12. EugAjax

      Maar dat is logsich want Cruijff = Ajax en Ajax = Cruijff, sst niet verder vertellen hoor ?

     13. dickst14

      Hij wil net zoals ik het beste voor Ajax en dat de beste speelt en geen idiote adeoratie voor een speler

     14. EugAjax

      Maar dickst volgens mij willen we dat allemaal wel, alleen verschillen we van mening soms over wat het beste is voor ajax. En ja speler voorkeur is natuirlijk een hele persoonllijke net als bijv muzieksmaak.
      Ik kan adres even niet vinden omdat ik niet in historie kom in topics tussen kerst en oud en nieuw, daar moet het volgens mij staan. Anders even aan Bobby Haarms vragen hij zit volgens mij in die groep en is ook nog vaak hier

 6. a.p.

  nog meer geld….uit het buitenland. Laten we eerst alles zelf goed op de rails hebben dat wil zeggen kampioen worden en overwinteren in Europa. ja dan zijn we weer Ajax

 7. Gert Ajax

  Die spleetogen hebben vaak wel wat centjes te besteden.
  Je hoopt dat er een goede speler van komt maar die zijn schaars in japan.
  Honda van vvv was een goede meer ken ik er niet.
  Honda ook goede auto ook japans.
  Zal financieel aantrekkelijk zijn verder verwacht ik er niet veel van.

 8. Gert Ajax

  Litmanen, ik had moeten neerzetten die Japaners de rest is niet discrimerend en zeker niet bedoeld als racisme.
  Spleetogen was een beetje ongepast?

   1. dickst14

    wereldverbeteraar tegenwoordig. hoe iets wat zwart is wit kan worden. heb dan altijd mijn bedenkingen en zeker na jou acties uit het verleden.

Comments are closed.