There are no ads, please add some


Ajax gaat samenwerken met Chinese club Guangzhou R&F FC

Ajax en de Chinese club Guangzhou R&F FC hebben maandagmorgen een samenwerkingsovereenkomst van vijf jaar getekend. Met de deal is een totaalbedrag van 10 miljoen euro gemoeid. Mocht de samenwerking goed bevallen dan kan het vijfjarige contract met nog eens vijf jaar worden verlengd.

Ajax krijgt de verantwoordelijkheid om de hele jeugdopleiding van Guangzhou R&F vorm te geven en zal voormalig trainer van de Ajax Vrouwen, Ed Engelkes, aan de slag gaan in China als technisch directeur. In zijn kielzog krijgen meer Ajax-coaches taken. Nicky Wong, Vice President van Guangzhou R&F FC: ‘Ajax is een club met een rijke historie, nationaal en internationaal. Zij hebben de beste jeugdopleiding van de wereld. Wij zijn een jonge club, maar met dezelfde filosofie als Ajax heeft waar het gaat om de manier van spelen, maar ook met betrekking tot opleiden van jeugd. Wij hebben veel vertrouwen in een vruchtbare samenwerking’. Guangzhou R&F Football Club speelt in de Chinese Super League en eindigde dit jaar op de vijfde plaats. Het team wordt getraind door de Servische coach Dragan Stojković. De club is opgericht in 2011 door Chinese onroerend goed ontwikkelaar R&F.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

83 reacties

  1. rickert

   Dit zal niet alleen om geld gaan, dit gaat ook om een land waar zo ontiegelijk veel mensen lopen, dat het een voordeel kan zijn, als je daar de ultieme talenten gaat vinden. Daarvoor moet het niveau alleen wel omhoog.

   1. HURBIE

    Wat schiet je ermee op allemaal leuk en aardig maar zie liever de aandacht naar het éérste gaan wat alleen loopt te kwakkelen met hun onsamenhangend spel en een trainer die totaal geen visie heeft hoe hij hier een eenheid van moet maken en maar wat doet ,wat hem wordt opgedragen door anderen

     1. Marc Overdwars

      Sorry Ajacied, weet dat gevoelig ligt maar het is een grap, kijk eens naar die foto, vind echt net een persiflage die Overmars, vandaar.

     2. De Ajacied

      @ Marc Overdwars
      Idd een hele vreemde foto, maar dan nog he
      Excuses aanvaard hoor👍🏻👍🏻👍🏻
      ❌❌❌

    1. Joodst

     Sommigen zijn echt te dom om te poepen hier. Moeten ze 24 uur per dag tegen keizer zeggen dat ie er niks van kan? Ajax doet dit slim en het levert ook nog aardig wat op. Daardoor zijn we financieel sterk. Ik vind dit soort dingen slim. Ik ben het met je eens dat het beter moet bij het eerste maar dat betekent niet dat er daarnaast niks hoeft gedaan te worden.

     1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Sommigen hebben meer hersens in hun stront dan in hun hoofd 😉. Eerst de zaken dicht bij huis oplossen, dat is prioriteit nummer één i.p.v. een deal van 2 miljoen per jaar. Daar koop je tegenwoordig geen jeugdspeler voor de f-jes meer voor. Verder zitten we niet te wachten op nieuwe voetballers uit het volgende werelddeel. Richt je op Nederland daar heeft Nederland zelf ook wat aan. Wie weet olaatsen we obs in 2022 dan weer eens voor een groot tournooi. Het zijn allemaal afleidings tactieken van het werkelijke probleem

     2. nick-afca95

      Als jij in het bestuur van Ajax had gezeten, waren we over 5 jaar failliet en was de naam Ajax over 10 jaar al uitgestorven. Denk eens na over het gat dat er momenteel is met de top en waar dat vooral aan ligt. Juist, geld. Door dit soort deals krijgt Ajax ver buiten de grens een steeds grotere naam. Daar zitten vervolgens financiele belangen aangekoppeld. Een team als Manchester United doet dit heel slim. Ze zijn de rijkste club ter weereld wat mede komt door de enorme bedragen die verdient worden door marketing. Als Van der Sar op dit vlak door blijft gaan hoe hij nu bezig is, kan Ajax in de toekomst makkelijker aansluiten met de top van europa. Begrijp me niet verkeerd. De spelers die nu op het veld staan is en blijft prioriteit. Maar als dit soort dingen niet gedaan worden, dan zouden we steeds verder en verder afzakken.

   1. Litmanen

    Als 1% van alle Chinese jongetjes tot tien jaar een Ajaxshirtje kopen, dan kunnen wij Messi kopen.

    Dus, redelijke deal lijkt mij.

    1. Ajax 1

     Haha, jammer dat messi’s prijs net omhoog gegaan is naar 700 mln€. Nou ja, dan doen we het maar met suarez…..

    1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

     Rascistisch? Sorry, dat ken jij de betekenis er niet van. Dan ook geen Belgenmoppen meer

 1. Kingkong

  Wat schieten we op korte termijn op met deze overeenkomst?
  Of moeten we 10 jaar wachten om te zien of het wat opleverd.

  1. nick-afca95

   Als je kijkt naar de reden dat Ajax moeite heeft aan te sluiten bij de europese top dan wijst alles op de financien. Als je vervolgens kijkt naar hoe de grote clubs geld verdienen, dan zie je dat het grootste deel van tv geld komt. Dat is voor Ajax simpelweg niet binnen te slepen door dat de eredivisie niet zo interesant is in buitenland. Een ander groot deel van het financiele plaatje van grote clubs, is marketing. Als je kijkt naar bijvoorbeeld United. Die verdienen jaarlijks zo ongelovelijk veel geld met de verkoop van shirtjes en andere fan artikelen. Daar is voor Ajax nog aardig terijn te winnen. Door dit soort overeenkomsten aan te gaan in landen buiten Europa, vergoot je naamsbekendheid enorm. Op deze manier zal er ook buiten europa steeds meer ajax artikelen verkocht worden. Dit is dus een klein stapje in de lange weg richting de top. Van der Sar verdient hier gewoon complimenten voor.

    1. nick-afca95

     Ik lees inderdaad een hoop domme reacties van suportes die pleiten enkel aandacht te geven aan wat er nu gebeurd op het veld. Doordat we 20 jaar geleden ook zo dachten zijn we nu zo ver afgezakt. Het huidige spelersmateriaal blijft uiteraard prioriteit maar nadenken over hoe er over enkele jaren en zo goed mogelijk team kan staan is ook van groot belang. Dat vergeten een hoop mensen helaas

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Klopt. Maar ook eens een reactie zonder dat er op Bergkamp, Keizer of Zyech wordt gezeken. Of respectloos naar elkaar wordt gereageerd. Ik ben er al een tijdje helemaal klaar mee.

     2. EugAjax

      Nick-afca95, mooie woorden en allemaal raak van je op dit topic. Dagelijkse gang van zaken zijn natuurlijk heel belangrijk. Maar de toekomst ook! Komt bij dat dit een uniek fenomeen is. Ipv dat Chinezen hier je club komen overnemen met alle gevolgen van dien ga je nu investeren daar ter plekke. Binding krijgen met de bevolking daar.
      Heel goed want Manchester United kan alleen al door naam en PL daar veel merchandising verdienen. Dat zal door Eredivisie minder goed gaan voor Ajax en dus is een samenwerking als deze super.

      Ik neem ook aan dat indien er talenten opgeleid zijn die goed genoeg voor Ajax 1 zijn dat Ajax eerste keus heeft om ze naar Nederland te halen.

      Kortom pracht project en ik ga het met veel interesse volgen. Als ze het maar beter aanpakken als eerdere samenwerkingen, maar van wat ik tot nu toe begrijp doen ze dat iig al vanaf de start.

      Verder eens met Hoeda, ook al tijd klaar met ungenuanceerd ruzie maken onderling. Maar deze bijdragen geeft weer hoop 😄!

     3. nick-afca95

      Precies Eug! Ook ik zal dit met zeer veel interesse volgen. Hoop dat het zijn vruchten in de toekomst kan afwerpen.

 2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Hoe kan je spreken over de beste jeugdopleiding als je de mensen die dit kunnen uitvoeren hebt weg gestuurd en de ideeen van Johan gewoon niet wilt uitvoeren?
  Verder een zeer magere deal van 2 miljoen per jaar.

 3. Bakkie

  Onze jeugdopleiding is gewoon uitstekend. Elk seizoen breken er grote talenten door, zoals dit seizoen De Ligt, Donny en Kluivert

  1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   En welke mensen waren daarvoor mede verantwoordelijk? En welke mensen zijn er niet meer? En hoe ziet de komende lichting er uit?

 4. HURBIE

  Seijs je moet een keer net zoveel👍aan een ander geven dan steeds aan jezelf Want met geven sta je het laagst Knulletje

  1. De seijs

   Hurbie ik heb jou kinderachtige ruzie met Bobby Haarms over die likes gevolgd ongeveer 1 1/2 jaar geleden. Daar kwam veel commentaar op jullie kinderachtige vete. In elk topic zaten jullie zeker 10 of meerdere stukjes te schrijven. Om maar bovenaan te komen in deze lijst. Deze lijst mogen ze van mij schrappen. En zo lang die lijst er is zal ik (op een enkele uitzondering na) een duimpje geven. En wat iemand anders hier van vindt (of jij) is hun of jouw mening kan ik niks mee!

   1. HURBIE

    Wij hebben jou ook gevolgd de laatste anderhalf jaar en het schijnt belangrijk te zijn om likes aan jezelf te geven net als vandaag al zeker 80 likes

   2. BobbyHaarms

    Die stukjes waar jij het over hebt schrijf ik vandaag de dag nog steeds hoor. Ben jij niet juist degene die overal 10 reacties of meer plaatst?Antwoord weet je wel…Maar over kinderachtig gesproken…in dat anderhalf jaar ben je ineens een dikke 6000(!!) likes ingelopen en voorbij gegaan. Niet dat het mij ook maar ene fuck scheelt maar het geeft maar even aan dat je schijnbaar toch maar wat graag op die eerste plaats wil komen. Dus het kan je wel degelijk wat schelen. Maar ik bemoei niet hoor..

    1. De seijs

     Zoals ik eerder zij die lijst mag van mij verwijderd worden. Jij (bobby Haarms ) en hurbie zijn diegene die altijd over die lijst praten. Nu begin jij weer zegt genoeg. Ik heb mijn zegje gezegd hierover en ben er klaar mee.

 5. Yindi

  Overmars heeft flinke wallen onder zijn ogen. Dat komt van dat gezeur van ons de hele tijd, denk ik.

 6. Widi

  Ik typ m eerst en dan zie ik wel of ik de eerste ben. Ik weet een goede trainer voor China: KEIZER!

 7. a.p.

  weer geld..voor het Bestuur. Wij de supporters willen met al dat geld… voetbal zien en dan als het kan met goed voetbal 2 x 45 minuten per wedstrijd!

 8. Valentino

  2 goede Chinese spelers opleiden en de kassa rinkelt. Zeker met die buitenlandse spelers beperking in China.

 9. Joodst

  Jezus ik denk dat bepaalde mensen hier de veters uit hun schoenen moeten halen en geen riem meer mogen dragen voordat ze zichzelf ophangen. Waar wordt er in de ed goed voebal gespeeld?? Wanneer heb je ajax voor het laatst zien spelen zoals je wil???

 10. Ajax 1

  Kunnen we onze b trainers daar toch lekker tien jaar kwijt; prima, scheelt afkoopsommen….

 11. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  De club heeft haar zaakjes intern verre van op orde. We worden in korte tijd jaren terug gegooid als we niet uitkijken. Dat Chinese avontuur is peanuts en stelt echt niets voor. Elke vergelijking met Man. United gaat volledig mank. Eerst intern de zaken op orde en dwz een andere TS, Bergkamp exit en van der Sar minimaal stapje terug. Overmars …… voordeel van grote twijfel. Zolang er intern niets gaat veranderen zal Ajax steeds verder wegzakken. Dat optimistische gepraat is gewoon geneuzel. Verder verzoek aan een aantal: Beperk de tekst lengte ajb.

  1. EugAjax

   Even een vraag Rijswijk. Waarom Overmars evt wel aanblijven? Dat strookt niet met je verhaal dat je voornamelijk Nederlands talent wil. Door Overmars en beetje Sar lijkt Ajax een swing te willen gaan maken naar meer aankopen. Iets waar jij van gruwelt. Raar dus. En verder raar dat je dan juist Bergkamp weg wil. Die wil a) dat jeugd sneller ingepast word en b) eerder naar eigen opleiding kijken dan teveel aankopen. Je bent niet comsequent. En volgens mij ben je ook fan van Bosz. Die keek al helemaal niet naar eigen jeugd, zie alle jeugd die verkocht is en alle basisopstellingen vorig jaar. En was hij helemaal gek van een huurling. Dat zou oo tegen jouw borst moeten stuiten. Ik kn dus geen chocola maken van je bijdragen😄

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Jammer voor je, ik schrijf mijn bijdrage ook niet voor jou maar is gewoon een uiting van mijn mening.

    1. EugAjax

     Ok dat kan, een mening over mij en niet voor mij😂😂😂ik noem je dan maar fan van van Hanegem, alias de kromme net als die uitingen van meningen van je👍. Geluk met je uitingen dan lees ik ze alleen

     1. EugAjax

      Hahahahahaha het zal toch niet? Ben je serieus? Hahahaha ok dat verklaart wel wat. Ik begon er al wat van te denken maar ja ik heb wel eens een uitglijder gemaakt met tweeling bijdragem hahaha dus ik denk laat maar gaan. Maar het is nu duidelijk. Ik ga eens wat meer historie teruglezen 😄👍

     2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Volgens mij reageert AB op een heel andere wijze. Vooral op EugAjax. Je bent niet echt slim Widi.

     3. EugAjax

      Nou ik moet zeggen als je al hem bent bevalt Rijswijk me tot nu toe beter, maar ik moet ook zeggen de bewoordingen zijn inderdaad helemaal anders tegen mij vooralsnog, maar reageren op alles wat ik achrijf deed AB ook en op het laatst ook onder mom van algemeenheid maar kon je uit je uiting halen dat het aan mij gericht was. Dat is vanavond en gister bij jou ook zo.
      Maar goed maalt me niet uit wie je bent als we doorgaan zoals sinds ik terug ben vind ik alles goed. Een nieuwe start kunnen we het noemen😄👍

     4. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Ach, ik ben verre van een liefhebber van jouw stukjes. Dus ik ben niet zo happy dat je hier bent. Ik lees al een tijd mee en jouw bijdragen zijn veel te lang waardoor ze elk doel voirbij schieten. Lezen zal ik dan ook alleen je korte stukjes.

     5. EugAjax

      Ah sorry Rijswijk maar het is nu echt duidelijk jij bent AB! Ik ga in deze Widi gelijk geven. Scherp opgelet van hem.

     6. AB

      Zo Zeug, denk je dat je slim bent? Is je zaak nu al naar de klote dat je hier weer iedereen gaat doodgooien met je tering teksten? Flikker toch definitief op en val een ander niet lastig. Ik ben AB, woon in Scheveningen en heb een pleuris hekel aan jou, Widi, Seijs, Litmanen en f-griezelside. Duidelijk? Gegroet.

     7. AB

      Vergeet dat maar. Hooguit om jou af en toe te zeiken als je hier blijft met je idiote lange stukken commentaar waar vaak geen klote van klopt. Vervolgens tachtig keer sorry zeggen als een ander je op je fouten wijst. Cum laude was het he 😂😂😂 Cum laude in dom zeug gelul. Jammer dat je bedrijf maar de klote is. Nu ben je weer (ja weer)werkloos net als Veltmanen en kom je het forum weer vervuilen. Ik heb medelijden met de andere forumleden.

     8. EugAjax

      AB je kon tot vandaag volhouden dat je nog niet terug was, omdat je zo een sukkel bent om weer een andere nick te nemen. Vanaf vandaag ben je weer terug in vol jezelf zijn. Ik laat het weer hier bij. Maar waar anderen dit al weken doorhebben en jij continu ontkende ben je nu binnen 24 uur weer echt terug hahahaha. SUKKEL.

      Blijf jij maar reageren ik had eerst niet door dat je ook Rijswijk bent. Widi wijst me er gelukkig op. Dus zelfde afspraak maar weer
      AB en Rijswijk in de ban!

Reageren is niet mogelijk.