Overmars wil snel handelen met vervanger Younes

Nu Amin Younes naar Napoli vertrekt kan Marc Overmars werk maken van het halen van een vervanger. Ajax heeft met Justin Kluivert en Dennis Johnsen al wel twee spelers in huis voor de linksbuiten positie terwijl ook Cassierra daar kan spelen. Voor volgend seizoen is daarnaast de bij Mechelen spelende Bande al aangetrokken maar Overmars wil toch nu al een speler halen die direct er kan staan. Het AD schrijft dat Zakaria Labyad van FC Utrecht met stip op één staat. Het is geen geheim dat Ajax-trainer Erik ten Hag zeer gecharmeerd is van de Marokkaan, die zelf ook de stap wil maken.

Dinsdag meldde Voetbal International al dat men in Amsterdam hoopt op een nieuwe aanvaller. Die zoektocht krijgt na het vertrek van Younes een hogere prioriteit. Het is niet duidelijk of er, en zo ja welke spelers er, nog meer op het lijstje staan van Overmars.

Related posts

56 Comments

 1. EugAjax

  Onvoorstelbaar dit. We verkopen Younes in winter zijn vervanger Bande halen we in de zomer en omdat daar 6 maanden tussenzit gaan we nu nog een linkerspits kopen? Dan hebben we in zomer drie linksbuitens en eigenlijk meer want dan rekende ik Johnsen niet mee. Marc Overmars is de weg kwijt aan raken…..
  Mijn bezorgdheid word nog sneller bewaarheid dan ik dacht.
  En dan als klap op vuurpijl vind men dan Labyad de vervanger. Die jongen is geen klassieke Ajax linksbuiten.
  Echt heel raar. Als dit allemaaal maar goed gaat in (nabije) toekomst.

  1. Yindi

   Labyad voegt absoluut niets toe aan Ajax. Lijkt handjeklap Overmars Ten Hag. Snap hier dus echt geen reet van!!

   1. Emilio4Ajax

    Aan de andere kant vergeten jullie dat Labyad beter geworden is onder ten Hag en met Schreuder erbij zou het zo maar eens kunnen dat ie nog beter wordt…❌❌❌❤️??

   2. Jimmy1971

    Beste oplossing is 1 miljoen xtra bieden om Bande per direct te halen , en volgens mij is Marc daar nu mee bezig !!

  2. Litmanen

   100% eens. We strijden alleen om de schaal, waarom worden er spelers gekocht voor de tribune? Hoeveel spelers denkt Overmars op te kunnen stellen?

   Wat ik al eerder zei, we zitten straks met meer dan veertig contractspelers die allemaal denken dat ze goed genoeg zijn voor het eerste. Hoeveel oorlog wil je hebben?

   Daarbij, ik zie hier erg weinig fans die Labyad graag zien komen. De man is niet eens welkom!

   1. afcamike

    Alle grote clubs in Europa hebben een tweede elftal wat je zo kunt neerzetten zonder dat er een verzwakking is. Ajax is goed op weg ook zoiets neer te zetten. Wees is tevreden dat die miljoenen van de bank is uitgegeven worden.
    Als Labyad komt en hij scoort de een na de andere belangrijke goal wil ik de reacties hier nog wel zien..

    1. EugAjax

     Afcamike grootste probleem is dat grote clubs in Europa dat makkelijk kunnen bewerkstelligen door begrotingen van 500mln en meer.
     Ajax moet het doen met veel minder. Dus als Ajax wil bereiken wat jij zegt word ik helemaal nerveus, want dat betekent dat Ajax voor kwantiteit gaat en niet voor kwaliteit. Je kan je geld maar 1 keer uitgeven. En salarisbudget kan niet omhoog om dit te bewerkstelligen.
     Mbt Labyad. Ik zie geen meerwaarde, maar mocht hij aangetrokken worden en hij schiet veel goals binnen , speelt goed en geeft veel mooie voorzetten dan sta ik zeker op de banken. Zo ben ik dan ook wel weer ?.
     Ik zal altijd spelers steunen die het mooie Ajax shirt dragen!

   2. Zlatan4ever

    Labyrat past niet bij Ajax , mocht hij echt een contract krijgen dan kan Ajax vanaf heden standaard bij de middenmoot van de eredivisie gaan scouten. Want op dat nivo speelt Labyrat

     1. AjaxKat

      Wat ik van Bandé nog kan herinneren van YouTube laatst is dat ie rechtsbenig op links is, kan dus ook op rechts en hij kan denk ik ook wel op 9. Vond m best een fijne techniek hebben.
      Met een vertrekkende Younes en absoluut géén vervanger voor Neres bij blessure, snap ik nog een aankoop wel. Aanwas vanuit de jeugd op de flanken is dus niet goed genoeg.
      Voor volgend seizoen moeten we zo lang mogelijk voor 3 prijzen gaan, dan heb je ook vervangers nodig die er meteen staan.

    1. Litmanen

     Zlatan eens, in het verleden zijn heel wat spelers gehaald van subtoppers. Zelden halen ze het goede niveau.

     Een dubbele bezetting is prima, maar die is er al lang. Overmars werkt nu aan een driedubbele en soms zelf vierdubbele bezetting. (zie rechtsbackpositie)
     Met alleen de schaal als perspectief een beetje veel van het goede.

     Labyad zal m.i. niet veel toevoegen maar kost een vermogen.

  3. Thomas

   Je weet dat Bande overal in de aanval kan spelen toch ? Van Johnsen kan je ook niet veel zeggen, die heeft bij Jong gepresteerd maar hij moet het ook nog in het 1e waarmaken. Ik zeg ook niet dat Labyad de juiste is maar 1 extra snap ik wel.

  4. Peter kopsterk

   Volgens de laatste berichten is Marc bezig om Bande toch eerder naar Amsterdam te halen. Met wat extra miljoenen erbij zal KV Mechelen misschien toch overstag gaan. Zie VZ

   1. Litmanen

    ok, prima, waar gaat Bande dan spelen?
    Uitgaande van Kluivert in vorm en Johnsen erachter, uitgaande van Neres aan de andere kant.

    Voor 16 wedstrijden in de eredivisie nog eens vele miljoenen uitgeven?

    Waarom in godsnaam. Bande is misschien volgend seizoen pas nodig, Labyad komt waarschijnlijk helemaal niet aansprakelijk spelen toe, het slaat helemaal nergens op.

    Laat Labyad maar eens laten zien dat hij ook onder De Jong kan presteren bij Utrecht.

    Gisteren tegen 010 was hij van geen waarde en werd hij voortijdig naar de kant gehaald.

 2. De Ajacied

  Als je wat wil Marc moet je idd snel handelen,
  Dus gas op die lollie
  En hopelijk is het een waardevolle speler voor Ajax
  ❌❌❌

  1. Vak 120

   Ja precies! Eerst is het MARCNETTO en nu gaat hij uitgeven en is het ook weer niet goed…..pfffff eigenlijk is het nooit goed! Marc gas er op,doen wat je denkt!!

 3. AFCA my World

  AUB geen labyad,heeft niet het benodigde niveau,zoek verder in Z-Amerika ! ⚽️

 4. AFCA my World

  AUB geen labyad,heeft niet het benodigde niveau,zoek verder in Z-Amerika ! Daar lopen pareltjes ! ⚽️

  1. Finidi

   Eens, laatst al gezegd 13 in dozijn speler, niet kopen om het kopen, kopen? Oke maar dan wel echte kwaliteit !

 5. Kingkong

  De afgelopen periode heeft mijn vertrouwen in marc vergroot aan het eind van het seizoen zijn we kampioen mede dank zij zijn rigoreuse ingrijpen!

 6. Basisspeler

  EEN RECHTSBUITEN!!!
  hebben we nodig. Kluivert, Johnsen, Cassierra kan daar spelen. De geblesserden Dolberg en ook Sinkgraven kunnen daar spelen. Bovendien is Labyad geen linksbuiten.
  Maar wie komt er na Neres???

 7. Gert Ajax

  Labiele Labyad hoeft niet te komen voegt niks toe.
  Er lopen in de eredivisie nog wel betere rond maar voor die paar maanden onzin.

 8. Bintang

  Kluivert zal gezien zijn leeftijd nog wel een terugslag krijgen. Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op een meer ervaren speler.

 9. afcamike

  Toch wel grappig, eerst was het netto Overmars. Nu wil die snel handelen en geld uitgeven is het weer niet goed

  ik hoop dat die naar Ajax komt, verwacht veel van die jongen

  1. De Nees

   Idd, of is het weer zogenaamde interesse in een speler van de tegenstander vlak voor een belangrijke wedstrijd, heeft Ajax wel een handje he?

 10. Joep

  Haal dan Bande eerder. Zou het niet verstandig vinden om Labyad te halen. Gisteren vond ik hem niet overtuigen. Wat een klote veld overigens

 11. Charka53

  Het is al leuk dat met de deal er wat supporters mee naar Utrecht mogen maar dat er dan ook spelers mee naar Amsterdam moeten komen die niet Ajax waardig zijn gaat mij te ver.

 12. Brokamp

  Wie weet heeft Marc wel iemand anders in de hoge hoed zitten. Alleen die rechtsbuiten van Vitesse vind ik van nivo in Nederland en Bberghuis. Maar die jongens hebben ook geen nivo als je Europa in moet.

 13. JohnDoe77

  Nogmaals; niveau van Labyad lijkt mij een Duarte achtige aankoop. Ziet er bij vlagen aardig uit, maar wordt geen bepalende speler van Ajax vrees ik!

 14. Peter kopsterk

  Heeft bij vele clubs het net niet gered. Maar,ja kan ook een laatbloeier zijn kijk maar naar Danny Blind

 15. Wim Hobe

  Labyad speelde gisteren bepaald geen wereldpartij! Zie het ook niet in hem zitten, is gewoon geen typische “Ajaxspeler!”

 16. a.p.

  supporters..ik denk dat dit allemaal al afgesproken is bij de aanname van Ten Hag. Laten Wij als Labyat komt hem een echte kans geven en niet nu al afbranden.

 17. geralmere

  Labyad staat bekend als een lastige jongen. Als je bij elke club vertrekt met problemen, die je zelf veroorzaakt, moet je zeker niet bij Ajax zijn, want men houdt niet van praatjes. Zelfs Johan heeft het niet gered en heeft uiteindelijk de vlag gestreken.

 18. Iedereen heeft een mening

  Als je straks als 2e eindigt speel je 3 kwalificatierondes en, volgens mij, begint dat al in juli. Kan mij voorstellen dat ze nu al spelers halen zodat die straks klaar staan voor de kwalificatierondes.

 19. ems

  Tot nu toe heeft Marc een aardige hand van kiezen en van onderhandelen gezien de kleine bedragen, als die Labyad niet goed genoeg is of praatjes heeft dan zet je hem gewoon in de verkoop. Zolang er maar niet teveel voor betaald wordt gaat het goed.

 20. Widi

  Begin maar eens met Che Nunnely bij de selectie te halen. Laat hem maar eens een paar keer 20 minuten in Ajax 1 spelen. Che is erg snel en technisch ook heel goed. Ik heb vertrouwen in hem. Kost niets.

  1. FrankiC

   Ik zag Che zaterdag live, maar hij was niet één van de beteren. Heeft wel alles in huis…

   1. Widi

    Che is altijd 1 van de grootste talenten geweest. Ik heb het gevoel dat dit hem een duw in de rug zal geven.

    1. Widi

     Ten Hag heeft inmiddels de potentie van Ché ook gezien. Ik denk dat we Ché nog in de Arena gaan zien dit seizoen.

 21. VanDattem

  Ik snap de terughoudendheid hier niet. Jarenlang hebben we temaken gehad met te smalle selecties, te weinig kwaliteit/concurrentie, dips en blessures van talenten en moeten teren op 1,5 spits (Sigtohrsson, Milik). Er werd geen geld uitgegeven en nooit gedurende het seizoen rekening gehouden met eventuele vertrekken in de zomer…Nu bewijst Tovermars in tegenstelling tot eerdere seizoenen goede aankopen te doen en tegekijkertijd financiele gezondheid te garanderen, en gaan we zeuren over een te brede selectie?!! Laat me niet lachen. Nog op de tweede wedsttijd van volgend seizoen kan Ziyech weg zijn, Nerez voor een zak geld weg als hij deze statistieken blijft leveren, inpuls aankoop voor miljoenen van Kluivert (naar noem maar wat: Arsenal) als hij nog 3 van die goals maakt in de verrre kruising waarvan de beelden de wereld overgaan, Huntelaar geblesseerd, vd beek toch nog weg, Frenkie ontevreden etc etc.
  Kan ook allemaal niet, maar dit is AJAX, als je hier wil spelen moet je beter zijn dan je concurrent op die positie, net iets meer hebben, scherp blijven. Laat ook Labyad gewoon komen en reken hem niet (echt super naief) af op die wedstrijd van gisteren. Je wil naar AJAX komen? Prima! Succes! Laat maar zien, anders bank en is het verder aan de staff om de groep tevreden en homogeen te houden. Maar volgens mij is dat wel aan TH besteed.
  We zijn verdomme geen provincieclub. Breed en scherp houden die selectie!!!! Je weet niet wat er allemaal kan gebeuren.

 22. Wembley71

  Alles best maar geen Labyad, rot op! Las net gelukkig dat ie bij zijn FC wil blijven om wat terug te doen voor z’n club……..zet em op jochie!! En blijf!

 23. fjonkman

  Labyad is geen optie meer, blijft bij zijn club. Er hoeft wat mij betreft geen vervanger gehaald te worden voor Younes. We hebben met Justin en Dennis prima vervangers en als backup hebben Nunnely ook nog. Geef die jongen ook maar eens een kans!

Comments are closed.