Opstellingen ASV De Dijk – Ajax

Ajax begint om 18:30 uur aan het bekerduel tegen ASV De Dijk. Trainer Marcel Keizer heeft een aantal spelers rust gegeven waardoor onder andere Carel Eiting, Vaclav Cerny en Luis Orejuela in de basis starten.

Opstelling ASV De Dijk: Verhoeven, Schilder, Westmaas, Tol, Kuipers, Woudenberg, Tayeb, El Gourari, Ruder, Loukili, Tuijp

Opstelling Ajax: Kostas Lamprou; Luis Orejuela, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Daley Sinkgraven, Carel Eiting, Frenkie de Jong, Siem de Jong, Vaclav Cerny, Kasper Dolberg, Justin Kluivert

Related posts

58 Comments

  1. HURBIE

   Denk het laatste 411 lijkt me logisch
   Maar het elftal ziet er goed uit
   Mis alleen Casseirra maar die later wel worden gebracht
   Kluivert kan het ook laten zien ,en anders Johnsen

 1. Ajax Barcelona

  Commentaar is bij ander topic terecht gekomen: Teveel wijzigigingen naar mijn mening voor een team dat nog steeds geen eenheid is. Vier aanpassingen waren genoeg geweest. Op Younes na kunnen ze niet moe zijn.

  1. dickst14

   Dat schreef ik voor Scheveningen al en nu weer. Blijkbaar ziet Keizer zijn elftal als goed ingespeeld en geeft hij een aantal spelers rust voor de zware Europese wedstrijden die er misshhien volgend jaar aankomen.

 2. AjaxKat

  Oh man! Costas Lamprou op doel. Hopelijk kunnen ze de bal voorin houden.
  Echt pure armoede om hem naar Ajax te halen.

 3. Koning Haarms Wolfs

  Lamprou, da’s toch dat mannetje, voor wie ze de plintladder hebben onwikkeld?

 4. De seijs

  Zolang ze de bal niet hoger dan 40cm op doel schieten,is het de beste keeper van de hele wereld! ?

   1. Ajaxslied

    Ja echt bizar. En dan worden spelers met 2 kilo teveel al uit de selectie gezet hahaha

  1. Ajax Barcelona

   Heerlijk zo voorspelbaar als mensen kunnen zijn. Dank. Ik mocht van mezelf niet kijken. Beetje kijken naar een kut oefenpotje waar ze totaal geen inspiratie uit kunnen halen. Uit de commentaren te lezen een wijs besluit geweest van me. Mensen kijken ook echt alles geloof ik, wedstrijden binnenlamd, buitenland, praatprogramma’s er gaan zelf mensen kijken hoe spelers aankomen in hun ato bij de training.

 5. Widi

  Ook ik vind dat Ajax met zoveel mogelijk basisspelers had moeten spelen. Ik weet natuurlijk niets over kleine pijntjes/blessures die de afwezigen mogelijk hebben. Met name Wóber had gewoon moeten spelen.

 6. fjonkman

  Effe hè jongens… die 1-4 mocht er wel zijn hoor.. zag je hoe hoog ie boven onze complete verdediging uit torende? Mooie goal.. misschien toch maar een contractje aanbieden? Hahahaha

 7. fjonkman

  Maar ik ben het er wel mee eens dat Kluivert en Cerny niet echt de sterren uit de hemel spelen.. maar zo zijn er meer die niet echt overtuigend spelen…

 8. fjonkman

  Dat was het seizoen voor Cerny.. hemel wat een nare knik was dat.. die zien we pas volgend jaar weer terug vrees ik….

 9. Widi

  Orejuele is de basisbeginselen van verdedigen niet machtig. Dat wordt of is een miskoop. Helaas.

 10. Vak 120

  Younes hoeft zich zo niet druk te maken zo!! Kluivert en cerny echt zwak tegen een amateur clubje! Versterking aan de zijkant is welkom!

 11. Widi

  Wat mij bevalt aan de Dijk: er wordt iemand gewisseld en die gaat niet gemaakt/verplicht iedereen inclusief alle twaalf wissels een handje of een high/low five geven. Gewoon een jack aan en een praatje maken met de eerste waarmee hij dat wil. Gewoon normaal dus. Ooit heeft een eikel bedacht dat minimaal 25 man op en bij de bank een handje moeten hebben. En binnen no time deed elke ploeg het. Dat is voor mij het allerminste aan voetbal/voetballers: het elkaar slaafs nadoen.

  1. M800M

   Dat elkaar slaafs nadoen houd ik ook niet van maar ik het kader van de teamspirit kan zo’n handje geen kwaad denk ik

  2. Widi

   Een ander voorbeeld van elkaar allemaal nadoen: die baarden!!! Of het nu staat of niet, de helft van de voetballers loopt erbij alsof ze een Mormoon zijn.

   1. KBouter

    Ja…dat heb ik ook nóóit begrepen. Er lopen gasten van 20 jaar met baarden waar Gimli van de Rings nog jaloers op zal zijn.

 12. fjonkman

  Het niveau van Ajax holt ook achteruit in de tweede helft… aanname is weer dramaaaaatisch slecht, en voortzetting ook puur slecht. Tijd om meer te wisselen!!

 13. Widi

  Nog even over Orejuela: loopt nog trager terug dan Bazoer nadat hij eenvoudig is uitgespeeld.

 14. afcadeluxe

  ziet er niet best uit bij cerny,die jongen blijft ook maar pech hebben met zn blessures

 15. Indojood

  Toch een vervelende wedstrijd geworden zo, met die blessure van Cerny. Niveau van de reacties hier houdt ook niet over. Over handjes geven en baarden. Interessant allemaal.

 16. Koning Haarms Wolfs

  Beter over baarden en handjeklap, dan dat geleuter over kakkerlakken. Die topic was echt van een abominabel laag niveau qua reacties/opmerkingen.

  1. Indojood

   Oneens. Het kwalificeren van onze Rotjeknor-Zuid tegenpolen als zijnde kakkerlakken, is een wezenlijk onderdeel van het supporter zijn van Ajax, en dus een belangwekkend onderwerp. Gelul over baarden van spelers is een onderwerp wat beter past bij alleenstaande 30+ wijven die al in de overgang zijn beland.

   1. Widi

    ??? Eens over gezang. Dat doen zij ook over ons. Vrouwen in de overgang heb ik geen ervaring mee.

    1. Indojood

     Hoeft ook niet Widi, jij als man (tenminste daar ga ik nog steeds vanuit) brengt het onderwerp baarden bij spelers zelf hier ter sprake. Misschien verveelde je je en schreef je maar wat lukraak op. Kan gebeuren.

     1. Widi

      Ik erger me al heel lang aan die verplichte handjes. Daar schreef ik wat over. En toen zag ik weer een knul van 20 met zo’n baard. En schreef ik nog wat. En KHW hoeft niet naar het hockey omdat hij een andere mening heeft dan jij. Soms lijkt het of jij van de Ajax/Cruijff politie bent. Alsof je DE mening verkondigt die wij allen moeten hebben.

     2. Indojood

      Ach, ik zie jou vaak reageren op die verdwaalde passant die hier af en toe wat schrijft. Lekker makkelijk, zo’n weerloos slachtoffertje die daarna meteen wegblijft van deze site.

      Voor mij is het simpel, ik geloof 100% in Cruijff, Cruijff=Ajax=Cruijff, Ajax voert naar eigen zeggen het plan Cruijff uit dus baseer ik mijn mening hierop en vind ik er iets van. Verder zal ik niemand het recht willen ontnemen om een andere mening te hebben. In het geval van KHW die het kakkerlakkenverhaal in de context van het supporterscultuur niet begrijpt is misschien hockey een goed alternatief. Nergens schrijf ik dat hij daar naar toe moet, dat maak jij er weer van.

   2. Koning Haarms Wolfs

    Wezenlijk onderdeel van het supporter zijn van Ajax is het bnoemen van 010 fans als kakkerlakken….. Dat deden we vrieger niet, van wat ik me kan herinneren. Sinds wanneer is dit een wezenlijk onderdeel?

    1. Indojood

     Ik weet niet precies wanneer de term kakkerlakken gemeengoed is geworden maar het uitschelden van supporters van de tegenpartij, en dan met name rivalen, is absoluut onderdeel van supporterscultuur, wereldwijd. Als je dat niet begrijpt dan is hockey misschien iets voor jou.

   3. KBouter

    Helemaal mee eens Indo, net als dat domme lachwekkende gezwets over op een forum zitten te babbelen met terroristen en dat stoere gelul over Klewangs aan de muur.

    Spierballentaal vanuit de kleuterschool denk ik dan maar, maar net als baarden niet voor een voetbal forum?

    1. Indojood

     Het was nooit mijn intentie om daar iets over te zeggen maar de huisracist van deze site die geen ABN kan spreken en schrijven dacht stoer te doen door mij in twijfel te trekken. Verder hoor ik dan alleen Moosie en AB die iets durven te zeggen. De rest houdt angstvallig haar mond dicht. Ik zou nooit uit mezelf over baarden van spelers beginnen met reageren tijdens een live-wedstrijd. Vrouwenpraat.

 17. AFCA my World

  Had liever Cassierra in de basis gezien in plaats van Dolberg, younes maar op vakantie sturen (heel ver weg aub) ! ⚽️

Comments are closed.