There are no ads, please add some


De Ligt: ‘Selectie is minder sterk dan vorig seizoen’

Matthijs de Ligt denkt nog vaak terug aan vorig seizoen waarin hij zijn debuut maakte in het eerste elftal en zelfs de finale van de Europa League wist te bereiken. Inmiddels is alles anders bij Ajax waarbij de club is uitgeschakeld in Europa en inmiddels een achterstand van vijf punten heeft op PSV. 

‘Het is gewoon een feit dat de selectie minder is dan vorig seizoen. Met Riedewald en Tete hadden we spelers in huis die niet altijd in de basis stonden maar wel gelijkwaardig waren aan de spelers die wel speelden, en dat gaf de kracht van de bank aan. Ook het vertrek van Sanchez merk je enorm. Op een gegeven moment had ik een hele goede band met hem terwijl we elkaar eigenlijk helemaal niet verstonden. Een paar woordjes waren genoeg om samen een hecht duo te vormen en hij is gewoon een beest van een verdediger. Ik kijk nog regelmatig de filmpjes terug op mijn telefoon van het feest na de halve finale tegen Olympique Lyon en krijg er nog steeds kippenvel van. Ik denk er nog heel vaak aan terug maar deze selectie is op dit moment gewoon minder dan vorig seizoen’, legt De Ligt de vinger op de zere plek.

Bron: VI


Gerelateerde posts

77 reacties

 1. KBouter

  Komt door nalatigheid van de mensen die het voor het zeggen hebben.

  Ajax had bijna een perfect seizoen en het elftal en voetbal stond!

  Alleen Sanches, Klaassen van onze eigen elftal vertrok en er was dus reden om voort te borduren op het elftal van vorig jaar.

  Maar nee…er moest een ” vriendje” op de ozo belangrijke post als trainer komen, een beginneling. Daarbij duurde de transfers allemaal te lang ven ketsen alles af. Ook de Ligt is trouwens minder dan vorig seizoen, maar vooruit…jeugdspeler pieken en dalen!

  1. De seijs

   Sanchez en klaassen waaren de pijlers van ajax. Het hart van ajax! Daar kunnen de vervangers nog niet aan tippen. Maar dat zal zeker wel gaan komen. Ze zijn nog jong. En gaan ajax ook nog veel brengen. Sportief en qua euro’s.

   1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

    Andere trainer er andere speelstijl voor nodig om mee te beginnen. Vervangers zijn al verder en beter dan menigeen denkt. Ze worden alleen lang niet allemaal op de juiste wijze gebruikt en dat komt weer door de speelstijl waarvoor Keizer verantwoordelijk is.

  2. Litmanen

   KBouter je hebt gelijk, maar verder moet De Ligt even lekker zijn mondje dicht houden.
   Gezien zijn leeftijd en vele beslissende fouten dit seizoen is het voor mij een wonder dat hij steeds is blijven staan.

   Wat Tete betreft heeft hij gelijk, wat Riedewald betreft niet. Die viel bij elk optreden vorig seizoen door de mand.

   Overigens was dit weer eens een top verkoop van Overmars. Een reserve voor meer dan 6 miljoen verkopen is echt knap.

   1. Indojood

    Daar is niets knap aan. Riedewald was international en komt van Ajax. Trouwens, wat is € 6 miljoen is tegenwoordig voor een PL club. Dat betalen ze ook voor een materiaalman.

    1. Litmanen

     Riedewald was geen international meer en zat overwegend op de bank of tribune.
     Ga gauw weg met je international!

 2. ajaxpers

  Weer iemand die de ballen heeft om aan te geven dat die twee parels nooit weg hadden mogen gaan. Alles op alles had gezet moeten worden. Maar ja, professor pb stelde ze niet op.

  1. HURBIE

   Zie Riedewald nog wel een keer terugkomen (hoop ik)
   Sanchez vind ik de grootse aderlating
   Van TÊTE nog steeds onbegrijpelijk,had niet mogen gebeuren
   Gevalletje Nouri heeft er flink ingehakt
   Voor de rest zijn het bijna de zelfde spelers als vorig seizoen,maar helaas met een veel slechtere trainer,die helaas alleen maar zegt en doet wat hem wordt opgedragen door Bergkramp
   En de spelers moeten zelf ook meer een vechters mentaliteit krijgen

   1. Charka53

    We zijn toch wel een paar dragende spelers kwijt geraakt HURBIE en een goede trainer die het goed op de rails had en we hadden een goede Dolberg die nu ontzettend uit vorm is . Nu de vraag wie gaat van dit mindere team weer een goed draaiend elftal maken , Keizer ? ik ben bang van niet.

    1. KBouter

     Dolberg was vorig seizoen na de winterstop geen schim meer van wat hij daarvoor was. Traore ging in de spits spelen en dat ging hem toen nog goed af ook.

     1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Denk dat ze moeilijk kunnen doordringen tot Dolberg. Beetje licht autistisch gedrag lijkt het wel. Hij heeft denk ik wat meer speciale aandacht en begeleiding nodig en dat is nu net niet het sterkste punt van Ajax. Betrokkenheid e.d. staat niet echt hoog in het Ajax vaandel op dit moment.

     2. KBouter

      We moeten nog ff geduld hebben met hem. Kwartje kan zo ineens vallen en is hij over de dip heen.

      Haha..dat hij autistisch lijkt, komt waarschijnlijk omdat hij overal schijt aan heeft en heel nonchalant en stoïcijns overkomt. Ik heb zelf ook wel eens gedacht van gvd…je bent 18 jaar en scoort een mooie belangrijke goal, schreeuw het van de daken af en laat zien dat je blij bent.

      Maar zo zit hij niet in elkaar, het is géén Kezman-)

     3. Litmanen

      Ik vraag me af waarom ze Traore niet gekocht hebben. Ging nu voor 9 miljoen naar Frankrijk. Het salaris van twee miljoen hadden we ook kunnen betalen.

     4. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      2 miljoen salaris is voor Traore in en Nederlandse competie teveel. Als ik hem vergelijk met Neres dan waren we met Traore beter af geweest voor een betere prijs. Neres lijkt een beetje in zijn acties op Kanu alleen lukte er bij Kanu meer. Ik vind Neres voorlopig nog lang niet aan de verwachtingen voldoen. Hij speelt wel een stuk sneller af dan Younes maar daar is niet veel voor nodig.

     5. Litmanen

      Uitgaande van het feit dat Ajax in principe het salaris plafond in de prullenbak heeft gegooid.

     6. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Mag het toch hopen van niet.

     7. Litmanen

      Dat heeft Overmars er wel doorgedrukt. Kan ook niet anders.
      In het andere geval kun je elk seizoen zes nieuwe spelers inpassen.

     8. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Er blijft een plafond hoor. Voor zover ik weet van 1,5 miljoen

     9. Indojood

      Heb hem nochtans belangrijke goals zien maken in Europa. We vergeten snel tegenwoordig.

 3. Kingkong

  Als ze Bosz de ruimte haddden gegeven stonden wij nu boven aan , maar ja de man die Jonk de deur uit pesten moest ook zonodig van bosz af om voor eigen belang te gaan bedankt bergkamp.

 4. -buitenkantje rechts-

  En nog blijven mensen zeggen dat Overmars het goed heeft gedaan als eindverantwiordelijke en dat we hem zulken missen. Ik niet..
  Als hij gaat wens ik hem veel succes en hoop op een snelle vervanger..

  1. Widi

   Ik vind dat hij het goed gedaan heeft. En ik maak me zorgen of we wel een goede vervanger zullen vinden. De enige namen die hier genoemd worden zijn die van Jordi, Jonk en Ling. Ik begrijp waarom. Maar deze mensen hebben geen relevante ervaring en zijn geen garantie dat het beter zal gaan.

    1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

     Vind het ook apart. Het trio heeft juist wel relevante ervaring.

    2. Widi

     Omdat de trainers waar hij mee werkte ieder jaar een ploeg hadden waar ze kampioen mee konden worden. Frank, Bosz en ook Keizer. Tegelijkertijd is een vrij slechte financiele positie veranderd in een riante positie. Hij deed dit bij een moeilijke club waar iedereen mee wil praten. Prima gedaan.

     1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Kul maar dat is logisch. Volkomen blablabla.

     2. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Jadat kan ik. Heel makkelijk. Maar ik doe het niet. Ik ga jou geen plezier doen. Jij zal het vertalen met: je kan het dus niet. Dat mag. Verstandelijk gehandicapten mogen dat. Dus, sorry en doei.

     3. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Nee hoor, gewoon geen gehoor geven aan een gestoorde stalker.

     4. Widi

      Iedereen kan nu lezen dat je het niet kunt. En dat je probeert je eruit te lullen. AB is niets dan gebakken lucht.

     5. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Simpele ziel ben je en lachwekkend.

     6. Widi

      Je weet het niet meer. En dan komen de beledigingen. Ik heb uitgelegd dat Overmars het goed heeft gedaan. En jij kunt daar niets tegen in brengen. Alleen gebakken lucht. En beledigingen. Als ik een stalker ben, ben ik wel de eerste stalker die steeds berichtjes krijgt van zijn “slachtoffer”.

     7. Widi

      Overigens gaf ik antwoord op een vraag van BR. Er was voor jou geen enkele verplichting om je ermee te gaan bemoeien. Dus wie stalkt wie?

     8. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Ik beledigend? Moet zeggen, ondanks gebrek aan denkvermogen zit er wel humor in. Leuk dat je weer probeert zaken om te draaien. Jij zoekt mij constant op, zegt dit bewust te doen en gaat vervolgens mij ervan “beschuldigen”. Je bent een raar mannetje. Maar voldoende mens3n prikken er hier wel door heen. De mensen met denkvermogen in ieder geval wel. Ben je weer even zat. Bye bye simpeltje (vast ook een belediging).

     9. Widi

      Niet de aandacht afleiden. Je kunt geen inhoudelijke weerlegging geven. Er komt alleen gebakken lucht uit die lelijke bek van je. Opzichtige poging om zieltjes te winnen door te beginnen over “mensen met denkvermogen”. Je wou toch graag? Je daagde me uit. Ronde 1, zei. En wat nu? Jij doet toch het licht uit? Geef je nu al op? Lulletje

     10. Kingkong

      Widi en AB: J ,jenl kunnen jullie die persoonlijke vete SVP op een persoonlijke site uitvechten en ons niet met die onzin confronteren!

     11. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Graag alleen Widi aanspreken in deze. Hij blijft het in stand houden ondanks deie handreikingen van mijn kant.

     12. Johan Cruijff Stadion

      Goh, lekker laat reageren debiel. Weer ff je handjes vrij van de wielen van je rolstoel?

    3. Litmanen

     BR, dat is geen kwestie van vinden. Die mensen hebben die ervaring op dit niveau niet.
     We zijn in Amsterdam nog niet van het niveau Nicosia.

  2. Indojood

   Juiste analyse, -buitenkantje rechts-. De selectie is al jaren niet of te laat op sterkte, onevenwichtig en er worden bizarre keuzes gemaakt. De Richarlison soap is weer een grandioos voorbeeld. Wekenlang gesteggel, te laat afblazen, geen plan B of C hebben en dan maar helemaal geen aanvaller halen (ongeacht of deze nodig was). Men zou ook absoluut een linksback halen maar men komt met Dijks aanzeilen, al 3x afgewezen! Over de soap rond Ziyech vorig jaar begin ik niet meer. Er is geen touw aan vast te knopen.

 5. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  Zowel Jordi, Jonk en Ling hebben in ieder geval meer bagage dan toen ons huidige trio ging starten. Voor zover ik kan zien is het hun een sruk beter afgegaan bij hun start. Het ontslag van Jonk was niet veroorzaakt door Jonk maar door o.a. ons huidige trio en in de tussentijd heeft Jonk ook niet stil gezeten. Jordi heeft zelfs op twee vlakken ervaring opgegaan. Dus Ajax is een mooie volgende stap voor ze. Het zijn geen nieuwk9mers op hun gebied.

  1. Widi

   Nooit op niveau Ajax. En geen spectaculaire resultaten. En dan heb ik het over Jordi en Ling. Cyprus en Israel. En een plakband clubje in het Oostblok.

   1. Indojood

    Wat is niveau Ajax? Bosz had ook nog niet op niveau Ajax geacteerd. Heracles, Vitesse en Macabbi. Er speelt trouwens wel een club uit Cyprus in de CL. Ling heeft zakelijk gogme. Jonk heeft aantoonbaar goed werk geleverd gedurende zijn periode bij Ajax, door Cruijff bevestigd. Beiden kennen de club, helaas ook op negatieve wijze. Alle argumenten die jij opwerpt tegen hen zijn gebaseerd op goedkope emotie. Maar wel het huidige TH op Eugiaanse wijze blijven verdedigen terwijl ze er een teringbende van maken.

   1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

    Jij hebt 0,00 te bepalen hier.

    1. Widi

     Ik zal je dwars zitten zolang het nodig is. Dat bepaal ik in elk geval. En als de redactie dan “twee keer rood” trekt, is iedereen ook van jou verlost.

   2. Ajax1958

    Wikkie rustig aan he? Anders trap ik je weer even in je hoek. Je gaat je nl weer als de oppergod van dit forum gedragen. Ik zal je even uit je droom helpen, dat ben je niet, naar pedant klootzakkie. Einde bericht!

    1. Widi

     Kom maar op. Tweede nick van AB. Je trapt maar. Maar mij krijg jij niet in een hoek. Is je nooit gelukt. Dus het woord “weer” is niet op zijn plaats. Ik blijf die debiel op de huid zitten. En als jij dan ook moet, dan moet dat maar.

     1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Tweede nick van AB? Staat er AB bij dan? Wederom dom WieijSS. Een rode kaart zal mij hier niet weghouden.

 6. Ajax1958

  Fout 1 ik trap je wel in je hoek. Fout 2 je noemt mij AB, terwijl je later zegt “die debiel”, dus dat ben ik dan niet. Fout 3 je kan mij niet op de huid zitten. Feit: je hebt het zelf niet door, waarschijnlijk door je zelfingenomenheid, maar je gedraagt je hier ( onterecht ) als de oppergod van het forum en dat maakt je een pedant, akelig naar klootzakkie die alle wijsheid in pacht denk te hebben, met je pijp, ribbroekje en zijden sjaaltje.

 7. Ajax1958

  Hebbes😜 Nou nou Wikkie, dat is geen taal voor zo’n pedant, akelig naar, zelfingenomen klootzakkie.

 8. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  WieijSS gaat nu tegen iedereen schelden. Straks krijgt Ajax1958 ook een rode kaart. Voorlopig ben ik er nog steeds. Excuses aan de mede forumleden maar ik kan dit niet zomaar voorbij laten gaan. Er zijn nog zo’n kleine 5 mensen die we liever kwijt dan rijk zijn. Wordt echt wel weer gezellig. Nu ff een facebook forum.

 9. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  Ken nog een advocaat die wat ervar8ng heeft hiermee 👍😉

 10. Ajax1958

  Ach Wikkie, je bent al uit je rol gevallen en wat leuker is, het staat zwart op wit. Ksssst, je hok in nu, het is bedtijd.

 11. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  Is mijn lot bezegeld? Jeetje. Politie aan mijn deur? Ip ban? Hogere belasting afdracht?

 12. Johan Garconius

  Ajax heeft goede spelers maar het spel is laf. Ze voetballen alleen maar achteruit inplaats van vooruit richting doel tegenstander. Bij topploegen zoals Barcelona gaat de bal zo snel mogelijk naar de helft van de tegenstander. Bij dit Ajax duurt wel 15 minuten en alles gaat over links. Rechts bestaat niet voor ze. Verschrikkelijk om naar te kijken. Ik kijk liever naar Jong Ajax.

  1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

   De bal aanname is weer negen van de toen keer naar achteren gricht ipv dirct doordraaien richting doel tegenstander. Onder Bosz was dit op een gegeven moment goed voor elkaar. Lijkt wel of ze een soort van hersenspoeling krijgen van trainer en staf. Meest gekke is dat spelers niet in opstand komen en zeggen dat ze anders willen spelen.

 13. AFCA my World

  Een understatement, dit wisten we al aan het begin van het seizoen,we missen de topaankopen ! Die moeten in de winter komen ! Echt niet hoor weer koopjes ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.