There are no ads, please add some


Ajax en Feyenoord in gesprek over toelaten uitfans vanaf volgend seizoen bij Klassieker

Ajax en Feyenoord hebben bevestigd in gesprek te zijn over de mogelijkheid om vanaf volgend seizoen uit-fans weer toe te laten bij de Klassieker, zo meldt het Algemeen Dagblad. Uiteindelijk moeten de burgemeesters van beide steden hun goedkeuring geven. Daarvoor zullen de clubs en de supportersverenigingen eerst een plan van aanpak moeten maken en voorleggen aan de gemeente. Daaruit zal moeten blijken hoe de wedstrijd op een vreedzame manier gespeeld kan worden ‘onder normale omstandigheden en tegen acceptabele voorwaarden en inzet van mensen en middelen’.


Gerelateerde posts

32 reacties

 1. Kevke87

  het werd eens tijd. ze pakken dit wel heel erg graag aan om bij het minste geringste uit supporters te verbieden omdat dat “de makkelijkste oplossing is” natuurlijk moeten de supporters van alle kanten (ado ook) zich gedragen maar het blijft altijd gewoon een grimmige situatie. dat moet je wel een beetje op de koop toe nemen. het hoort bij de klassieker. niet verwarren met doorgedraaide idioten natuurlijk. gezonde agressie moet kunnen

  1. BobbyHaarms

   Eens Kevke. Maar de haat onderling is zo extreem groot dat ik vrees dat dit (mocht het doorgaan) éénmalig zal blijven..

  2. nick-afca95

   Ik vrees voor 1 seizoen. Het meerendeel vind dit natuurlijk geweldig maar er is een klein groepje binnen de Ajax en Feyenoord suportes die zo enorm ver gaan in de rivaliteit dat ze gewoon met elkaar op de vuist gaan en/of elkaars stadion slopen. Heel erg jammer maar zo is het nou eenmaal. Word eens tijd dat die gasten worden aangepakt.

   1. HURBIE

    Ze provoceren schelden vloeken en vechten
    Maar als er geen publiek van een andere partij bij de wedstrijd mogen ,zijn ze nog erger
    Vergeten dat ze zelf die beslissing op hun nek hebben gehaald

  3. paulvos

   Ik denk ook dat het eenmalig zal zijn, kijk volgende week maar eens naar die bekkies op de tribunes om het veld heen, een en al schuim wat je ziet.😤😤😤

 2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Ongelooflijk dat supporters zich niet een beetje kunnen gedragen. Heb zo’n gruwelijke pesthekel aan die, ook verbale, agressie.

 3. Vak 120

  Uitsupporters horen erbij! Straffen hoger maken,als iemand zich niet gedraagt of vuurwerk of wat dan ook bij heeft..levenslang stadion verbod! Hard aanpakken dan denken ze wel na(voor zover ze dat kunnen)

  1. Bakkie

   Inderdaad, ajacied078.
   Als supportersgroepen met elkaar willen matten, moeten ze dat lekker doen maar NIET IN OF RONDOM HET STADION.

 4. Slingertje.

  Dan gaan ze gewoon weer door waarmee ze in 2009 gestopt zijn dus je schiet er helemaal niets mee op.

   1. Widi

    Joh. Zouden er dan helemaal voor niets over en weer geen uitsupporters meer mee mogen? Dat is wel heel raar. Ik moet zeggen dat (voor zover ik dat kan beoordelen) onze supporters zich vorig jaar in Europa goed hebben gedragen. Ook dit jaar nog geen excessen. Maar 010 heeft zich laten gelden. Zouden ze dat dan tegen ons niet doen? En doen onze supporters dan niets terug?

    1. SPHAFCA

     In 2009 was vrij onschuldig, liedjes zingen naar aankomende treinen. Dat de ME daar tegen optreed vind ik nogal raar, ja dan komt er een klein vechtpartijtje tussen Ajax supporters en ME. De laatste keer dat het echt ging was 2005, mede door heel slecht werk van de NS. Als ze echt zo graag willen vechten doen ze het toch wel. Het kan natuurlijk altijd uit de hand lopen, maar daar kom je alleen achter als je het probeert. Als je kijkt naar andere landen, hoe het er daar aan toe gaat stelt Nederland sowieso helemaal niks voor en daar zijn dan ook gewoon uitsupporeters bij.

     1. Widi

      Ik weet het eerlijk gezegd niet meer. Best lang geleden. Het lijkt erop dat het volgend seizoen weer geprobeerd gaat worden. Laten we hopen dat het niet mis gaat. Ik zou graag een paar duizend Ajacieden dat eens zo mooie nummer van Gloria Gaynor horen zingen in de kuip na de 0-1, de 0-2 en de 0-3.

     2. SPHAFCA

      Laten we het hopen, kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat het weer verpest word. 8/9 jaar lopen zeiken dat het niet mag en het dan meteen verpesten, dan ben je echt bijzonder dom.

 5. AFCA my World

  Ik ben er toch altijd bij,heb bij zowat iedere club wel een kennis met wie ik mee kan,wel in het vijandige vak maar so what ? ⚽️

  1. Widi

   Ik kan dat ook. Maar daar hebben de spelers niets aan toch? Die hebben iets aan een uitvak vol Ajacieden die Ajax hartstochtelijk aanmoedigen (zonder trommels en megafoon) en zich verder niet misdragen.

 6. Jimmy1971

  Van mij mag iedere wedstrijd in de Eredivisie zonder uitpubliek ( ieder een even groot voor of nadeel ) , kost de gemeenschap teveel geld , gaat met het softe NL beleid toch niet werken , en dan passen er meer thuissupporters in het stadion en niemand zit meer in een soort van isoleercel naar zijn club te kijken !!
  De voordelen hiervan wegen maatschappelijk zwaarder ( hoe jammer ook !! ) dan het nadeel ..

  1. Widi

   Ik ben bang dat je gelijk hebt Jimmy. Ik vrees ook dat het hier niet kan. Toch is het jammer.

  2. SPHAFCA

   En er gebeurt nagenoeg nooit wat. Dus waarom zou je geen uitsupporters toe laten? Voor die 1x in de 10 jaar dat er een klein vecht partijtje uitbreekt?

 7. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  AFCA my world, wel luisteren hoor. Is het tweede topic al waar je door Widi fijntjes wordt terecht gewezen

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Oeps bij drie topics zie ik net. Jongen toch.

 8. Iamsterdam2015

  Kansloze aktie!! Tuurlijk wil iedereen dat de supporters weer mee gaan maar het zal 1 2 misschien 3 wedstrijden goed gaan en hup, daar gaan we weer.
  Zou wel weer gaaf zijn. In een volle STILLE Kuip de laatste 5 minuten bij een 1-3 voorsprong dit horen : “ nooit van de joden, ze winnen nooit van de joden.. nooooit van de jooooduuuuu ze winnen nooit van de jooodduuuu!! Pffft nou alweer kippenvel !!!

 9. Cootje Adriaanse

  Zou mooi zijn als er over en weer weer uitsupporters mee mogen en dat die er vervolgens ook iets positiefs mee doen. Hun club supporteren en geen rottigheid schoppen. Een wedstrijd met supporters van beide partijen is toch veel leuker!

Reageren is niet mogelijk.