There are no ads, please add some


Zaakwaarnemer Nigel de Jong: “Hij wil best naar Ajax, maar niemand doet wat”

De zaakwaarnemer van Nigel de Jong bevestigt de interesse van Ajax, maar verklaart dat er te momenteel te weinig gebeurt. “Hij wil best naar Ajax, maar niemand doet wat”, vertelt zaakwaarnemer Rodger Linse in gesprek met De Volkskrant. De belangenbehartiger ziet dat De Jong van grote waarde kan zijn voor Ajax. “Denk je dat Ajax met Nigel de Jong die wedstrijd tegen OGC Nice had weggegeven? En tegen Rosenborg BK.”

De Jong mag transfervrij vertrekken bij Galatasaray, waar hij komend seizoen weinig uitzicht heeft op speelminuten. Trainer Igor Tudor schreef De Jong niet in voor de Süper Lig en de club probeerde eerder het contract van de middenvelder te ontbinden. Obstakel voor een overgang naar Ajax kan het gigantische salaris zijn; De Jong verdient tweeënhalf miljoen euro per jaar en is tot dusverre niet akkoord gegaan met de voorgestelde vertrekregelingen van Galatasaray.


Gerelateerde posts

106 reacties

 1. Ronald96

  Nou Overmars, hier heb je een open sollicitatie. Goeie speler waar we echt wat aan kunnen hebben.

  1. Valentino

   Aan Overmars zal het niet liggen, als die de vrijheid zou hebben hadden we er nu nog een handvol waardevolle versterkingen bij hebben.

     1. HURBIE

      Op deze manier met oudere ervaren spelers en JONGE gasten krijgen we een goeie mix in het team

     2. Valentino

      Hoe verder de transferperiode vordert hoe harder we voor lul staan. Vrees dat Siem gewoon de laatste versterking is 😡

    1. Ronald96

     Ik mis net als vorig jaar het anticiperen op dingen. Krijg de indruk dat er pas gehandeld word op bijvoorbeeld vervangende spelers op moment dat er iemand vertrekt, alsof ze dan pas gaan kijken wie eventueel geschikt zou zijn.

     1. HURBIE

      Ja Ronald altijd moeilijk dit soort dingen
      De meeste spelers wachten af waar het meest wordt geboden

     2. Ronald96

      Dat zeker, er zal ook absoluut meer tijd en energie in gestoken worden dan dat het soms voor de buitenwereld lijkt. Maar krijg soms de indruk dat het schaduwlijstje meer een afgeraffeld kladblokje is.

    2. De Nees

     De zaakwaarnemer roept al dat Nigel al weken klaar is voor de overstap. Bergkamp wacht alweer te lang met groen licht. Zit hij nog steeds te peinzen over doorstroming terwijl het elftal hard toe is aan ervaring en vechtersmentaliteit? We zijn in 4 weken al 2x uitgeschakeld door o.a. dit gemis.

 2. Toppertje

  Desperaat? Beetje makkelijk om achteraf te stellen dat met de Jong Ajax niet was uitgeschakeld. Maar goed van mij mag hij komen.

   1. Litmanen

    Ik denk het wel. De Jong is een speler die talenten uit de basis zou houden.
    Ik vind het een ordinaire schipper. Niet eens geschikt voor de bank in Turkije.
    Niet nodig.

   2. De Nees

    Een elftal heeft uitsmijters nodig, de beuk d’r in moet soms gewoon, dit mis je nog te vaak bij Ajax. Ze kunnen allemaal voetballen maar vechtersmentaliteit hebben ze niet. Dat riedeltje van talenten in de weg lopen is onderhand wel klaar. Je ziet dat de meesten er niet klaar voor zijn door hoge druk en gemis aan ervaring.

     1. De Nees

      McGregor inhuren voor een paar dagen om onze ballerina’s wat bij te brengen? Of zal hij na gister al behoorlijk gevuld zijn? 😉

    1. Widi

     Ben ik met je eens Nees. Ik heb me vaak geergerd als Ajacieden zich de kaas van het brood lieten eten. Sinds Poulsen hebben we niemand meer gehad die als het nodig is ook uit een ander vaatje kan tappen. Nigel kan dat.

     1. Indojood

      Ja, ook hier is het TH tekort geschoten, de vervanging van Poulsen willen oplossen met Zimling.

 3. Valentino

  Lijkt onderhand wel fc tranfservrij aan het worden. Begroting van 85 miljoen, deze periode dat bedrag bijna verdubbeld en dan net iets meer dan 15 miljoen uit willen geven.
  Geef Overmars eens wat meer speelruimte om te investeren.

 4. Bakkie

  Shit ik zat even weg te dromen op mijn werk, denkend aan een opstelling waarmee we zo in de CL mee hadden kunnen draaien…
  ————————————————————————-
  Younes————–Huntelaar—————-Kluivert
  —————Ziyech—————–vdBeek—————
  ———————–Nigel de Jong————————–
  Sinkgraven—–Sanchez——de Ligt———-Tete—–
  —————————Onana——————————

  1. EugAjax

   Bakkie dus De Jong en Tete hadden het verschil gemaakt? Rest was er gewoon in de CL. OK Sinkgraven geblesseerd, maar eigenlijk zeg je hier dat we best een aardige selectie hadden ten tijden van CL voorronde..

   1. Bakkie

    Ik denk dat Nigel de Jong precies had kunnen brengen wat we nodig hebben in dit team: Ervaring, kracht, en de over-mijn-lijk-mentaliteit. En wat betreft Tete, tja dat weten we allemaal.. Veltman heeft een zeer grote rol gespeeld in die vier slechte Europese wedstrijden…

 5. KBouter

  Seizoen kun je enigszins nog gedeelte redden door kampioen te worden en zo de CL te halen.

  En als dat met Nigel eerder gaat lukken dan zonder hem, moetje hem gewoon halen. Ik zie trouwens als verdedigende middenvelder liever Nigel komen als Siem. Nigel voegt echt wel wat toe aan de verdediging, Siem niet.

   1. Valentino

    En daar blijft het vrees ik verder ook bij. Technische hart zou Nigel alweer hebben afgewezen.

  1. KBouter

   Oneens….Europees helemaal niet meedoen is onacceptabel!!

   Niets geen prima seizoen…Europees het lachertje zijn is een blijvend smet op dit seizoen!

   1. Toppertje

    Nou nou. We zijn wel vaker snel uutgeschakeld geweest. Tuurlijk, geen Europees voetbal is een blamage maar als het kampioenschap wordt binnengehaald is het een mooi seizoen. Alleen Europees voetbal zonder prijzen vind ik veel erger.

    1. KBouter

     Jullie lat móet hoger….Ajax móet elk jaar voor het kampioenschap gaan en Ajax móet ALTIJD Europees spelen en sowieso de eerste ronde overleven! Het bereiken van de kwartfinale is bijna een must!

     1. Toppertje

      Ik hanteer dezelfde normen alleen vind ik een seizoen waarin “alleen” het kampioenschap word gehaald niet een mislukt seizoen.

     2. KBouter

      Mocht je dit seizoen kampioen worden met het voetbal wat we de laatste jaren onder FdB gezien hebben, is dit seizoen totaal mislukt. Je kunt het nog enigszins “goed” maken door kampioen te worden..de CL halen met mooi aantrekkelijk voetbal zoals Ajax onder Bosz geëindigd is. Dan heb je alsnog een redelijk seizoen in mijn optiek. Maar geslaagd is heel wat anders!

     3. Indojood

      KBouter, de lat hoog leggen gaat niet met incapabele mensen aan het roer. Kwestie van oorzaak en gevolg. Triest maar waar.

     4. KBouter

      Jawel…supporters mogen nooit tevreden zijn …ook al worden we kampioen. Wanneer je een seizoen geen Europees speelt is dat een groot schandaal.

      Deze mensen zaten er vorig jaar ook en toen speelden we finale. Er moet wel wat veranderen in het TH, daar ben ik het roerend mee eens. Als ik dan Sar hoor dat we op de goede weg zitten, gaan mijn haren recht overeind staan.

      Maar de supporters mogen met dit seizoen nóóit tevreden zijn.

     5. Widi

      Nooit tevreden zijn is het recept voor een ongelukkig leven. Nogmaals, als we met goed voetbal landskampioen worden, ben ik tevreden. En dat is mijn mening.

     6. Indojood

      Nee, ik ben zeker niet tevreden, al sinds 2014 niet meer. Mocht Ajax kampioen worden dan zal dit worden uitgelegd als een gevolg van goed beleid.

    2. De Nees

     Een kampioenschap is een half geslaagd seizoen, niets meer dan dat. Ajax met 100 mln op de bank, mijlenver van de rest in ED, zoveel mogelijkheden en kennis in alle club lagen en die normaliter 1e of 2e wordt in een zwakke competitie. Zo hoog hoef je niet van de toren te blazen bij een kampioenschap. 1e worden met goed voetbal, of 2e MET goed voetbal maar vanwege een betere concurrent of wat pech, kan gebeuren. Nee europees presteren moet hoofddoel zijn en ED moet gangbaar goed verlopen. Als je op deze punten zo erg verzaakt dan zie je hoe dit TH heeft zitten rotzooien, ja ook die 4 schalen in een zwakke ED met anti-voetbal en meest triest dat we in de CL/EL het lachertje van Europa waren.

     1. Widi

      We zijn het al drie jaar niet. Dus eerst maar weer eens beginnen met een kampioenschap. Zal nog lastig genoeg zijn.

     2. Indojood

      Volgens mij zijn de doelstellingen van Ajax kampioen worden en Europees overwinteren, als het om resultaten gaat.

     3. Litmanen

      Maar Widi, met Estelle kun je toch wel overwinteren? Of heb je Jordi en Jonk daarbij nodig?

     4. Indojood

      Vd Sar sprak ze vorig jaar nog uit. Overigens vond ik wel dat de titel nu voorrang had moeten krijgen met Europa als goede leerschool. Nu is dat niet meer relevant.

     5. Widi

      Van der Sar snapt er niets van. Hij en zijn vriendjes van het TH moeten zo snel mogelijk worden vervangen door Jonk, Jordi en Estelle.

     6. KBouter

      Widi…nu drijf je de spot met je Jonk, Jordy en Estelle.

      Waar hebben gast is dat Ajax jaarlijks uitspreekt wat de doelstellingen zijn. En als je die doelstellingen niet haalt kun je niet praten over een goed geslaagd seizoen, en al helemaal niet als je Europees nergens aan mee gedaan hebt.

      Dan kun je wel lekker eigenwijs lullen wat JIJ vind, maar wat jij vind is hier niét de norm. Die norm ligt bij Ajax en zijn doelstellingen!

     7. Widi

      KBouter, ik en niemand anders bepaalt waar ik tevreden mee ben. En ik heb niet meer gezegd dan waar ik tevreden mee ben. Ik zeg niet dat het de norm is. Gewoon waar ik tevreden mee ben. Wat Ajax wil, laat ik aan Ajax over. Er zijn er al zat die zich er mee willen bemoeien. Maar dat zal vast veranderen als Jonk, Jordi en Estelle eenmaal aan de macht zijn.

     8. KBouter

      Widi..wat jij vind heb je helemaal gelijk in..dat bepaal jij!

      Maar je zei net….” We hebben een prima seizoen als we kampioen worden met goed voetbal”

      We Widi…je schrijft we en niét ik!!

     9. EugAjax

      Nou Kbouter en Widi, schrijf mij anders maar bij Widi zijn we😄het is heel simpel als Ajax kampioen word hebben we gewoon een goed seizoen. Ik ben dan ook meer dan tevreden. Die 34e moet al het andere ondergeschikt wat mij betreft! O ja en kan het niet goedschiks dan maar kwaadschiks (ik lees hier zelfs dat mensen liever tweede worden met goed voetbal dan kampioen met slecht voetbal). Ja hoor welkom in de wereld van de topsport! En begin niet over Johan want die heeft dat zeker niet als volgorde: “resultaat zonder kwaliteit is saai, kwaliteit zonder resultaat is onzinnig” sommige zijn hier dus liever onzinnig dan saai, ook hun goed recht trouwens. Komt wel bij eens dat Ajax ALTIJD goed en spectaculair voetbal moet nastreven!

   2. De seijs

    Volgens mij was iedereen het er over eens dat ajax snel uit het cl el amstel cup zou liggen, als we, ajax, maar kampioen zouden worden. Voor Nouri weten we nog…… de 34e landstitel! We zijn nog geen maand verder en er zijn er al weer veel ,die het vergeten zijn! Toen krokodillentranen en nu al op de barikader…….. tja het is en het blijven voetbalsupporters. We zijn net effe anders denk.

    1. Toppertje

     Juist Seijs. We willen allemaal het beste. Maar om nu als norm te stellen dat het seizoen “enigzins goedgemaakt kan worden met het Kampioenschap, CL halen (is overigens alweer na de volgende zomer) en met mooi voetbal” dan zij we gemakshalve wel heel snel over de voorbereiding, de matige transfers en het feit dat we al 3 jaar niets bereikt hebben, heen gestapt. Oppertunisme ten top. Als we simpel analyseren dan bestond de 2e seizoenshelft uit een handvol goede wedstrijden en een paar gelukkige uitwedstrijden. Niets waarop we nu hoog van de toren moeten blazen. De ambitie om de beste te zijn moeten we hebben maar wel met de voeten op de grond. Laten we niet nu al speculeren over met welk voetbal een kampioenschap bereikt wordt. Dat is echt onzin. Dergelijke analyses maak je achteraf met het doel om je voor de volgende keer te verbeteren.

     1. Litmanen

      Alleen met Estelle halen we het. Yolanthe heeft ons ook al in de steek gelaten.
      Zo een beetje, Widi?

     2. Widi

      Nee. Helemaal niet. Ik ben bekeerd. Ik vind nu ook dat mensen met de achternaam Cruijff de club moeten leiden. En Jonk natuurlijk.

 6. Kevke87

  hoop dan dat ajax wat doet. maar zou wel een uitstekende ervaren kracht voor het elftal zijn. zo heb j toch al 4 ervaren spelers. schone, siem, hunter en nigel. 5 als je vviergever meerekent

 7. Brokamp

  Wat is wijsheid in dit geval, normaal zou ik zeggen dat je een dergelijke speler zo lang mogelijk vast moet zien te houden. Maar als ik nu een bod zou krijgen va 50 M dan deed ik hem weg. Hij loop er weer net zo bij als in zijn tijd in O19. Ook zo belabberd en afwezig. Als ik hem vergelijk met de grote talenten van zijn leeftijd bij de grote clubs dan zie ik een wereld van verschil. Ik heb mijn twijfels over het karakter van deze jongen. Ik mis wat bij hem. Zonder hem kunnen we in Nederland heus wel kampioen worden.

  1. DannyK

   Ik ben het hier dus niet mee eens.
   Die jongen zit gewoon even in n megamoeilijke fase zn vertrouwen moet terugkomen en dan hebje een spits die nietmeer te houden is!
   Met veltkneus als voetballer en aanvaller achterin gaan wij geen kampioen worden..
   Na de wedstrijden rosenborg met onbegrijpelijke wissels van keizer komje er ookniet.
   Van mijn appart mogen ze de complete clubleiding laten opdoekken.
   Wat een drama!
   Ik krijg een schaamtegevoel en kanme mega kwaad maken over hoe dat er nu gevoetbalt word en hoe keizer bezig is.
   Nogmaals onbegrijpelijk😬
   Sorry voor mn kritische kijk meestal ben ik wel positief maar dat gaat nu echt nietmeer…

 8. RonJ64

  De Jong 1. De Jong 2. De Jong 3. 😂😂😂🤔💪🏻💪🏻💪🏻 laten we ook achter alle drie staan als Ajacieden ❌❌❌ nu nog een linksback Edwin

 9. -buitenkantje rechts-

  Zeer bruikbare speler voor DIT Ajax.. Stelde eerder dit seizoen al dat je in iedere linie een er aren speler moet hebben. Met Siem en Nigel enKlaas-Jan heb je een mooi ervaren stelbij elkaar, waarvan de jonkies heel wat kunnen leren. Dan moet je ze wel belangrijk maken door ze een basisplek te geven.

  1. Litmanen

   Ik denk serieus dat Ziyech verdwijnt. Zijn hele houding spreekt boekdelen.
   Bovendien vindt mijnheer zich te goed voor de eredivisie.

 10. Vak 120

  Voor ajax is nigel zeker een versterking! Al is het om balans tussen jong en oud te krijgen!! Ik zeg gas er op marc enz..binnen halen!!

 11. Jimmy1971

  Als we hem echt willen hebben , kan Ajax zijn loon compenseren met tekengeld ( hij kost niets aan transfer ! ).

 12. JohnDoe77

  Tsja… bied hem een mooi salaris voor twee seizoenen en je hebt de sloper op het middenveld die ontbreekt!

 13. Gido

  Met Nigel zou er een echte leider bijkomen. Zou goed zijn voor Keizer en ook voor de organisatie. TH is nu oppermachtig met al die broekies en ideale schoonzonen, maar als Nigel iets zegt komt het wel aan hoor.

 14. Ab is fan van Johan en Jonk

  Eug, jouw vertaling van ” kwaliteit zonder resultaat is onzinnig” is dus volkomen fout. Zoals jij het nu aangeeft was niet de zienswijze van Johan. Mooi, aanvallend, sprankelend voetbal is wel degelijk resultaat. Hij gaf zelf aan: je kan wedstrijden winnen met 4-3 en verliezen met 4-3 en in beide gevallen tevreden zijn over het resultaat. Zijn idee is dat aanvallend en sprankelend voetbal per definitie ook resultaat zal opleveren in punten. Jij ziet dus liever 34 dood saaie wedstrijden met aan het eind een kampioenschap dan een tweede plaats met voetbal waar je voor je plezier naar kijkt. Ik vind dat ongelooflijk en heel erg dom.

  1. EugAjax

   AB zoals vaker verdraai je mijn woorden om me in bepaalde hoek te duwen ik zal even prioriteit aangeven en dan de letterlijke.
   1) Kampioen worden met mooi en spectaculair voetbal
   2) Als dat niet lukt of niet vaak genoeg dan toch kampioen worden, ja ook evt met saai voetbal maar sterke voorkeur van niet natuurlijk
   3) Als we dan toch niks winnen ja dan in ieder geval hele mooie en spectaculaire wedstrijden waardoor we toch kunnen genieten
   En wat jij roept is Cruijff onwaardig. Johan had bloedhekel aan verliezen. Hoe kom je erbij dat hij evt graag met 3-4 verliest en zo een tevreden resultaat hebt geboekt. Er is NO WAY dat Johan daar zo over denkt. Waar je wel gelijk in hebt is dat hij ervan overtuigd is dat publiek vermaakt moet worden en dat mooi en spectaculair voetbal uiteindelijk altijd resultaat oplevert wat je nastreeft en volgens mij genoot Johan inderdaad meer van weg naar resultaat toe dan van resultaat zelf. Maar wat denk jezelf over het volgende.
   De Boer word 4 keer kampioen met 2.5 jaar redelijk tot goed voetbal en 1.5 jaar saai. Nu is Bosz tweede geworden met redelijk wat goede wedstrijden, vooral in tweede helft seizoen. Hier lees ik vaak dat ‘men’ dan liever tweede word op de Bosz manier dan eerste op De Boer manier………..echt no way dat Johan dat ook zou vinden. Dat is wat ik bedoel. Het is topsport en dat draait om winnen. Wij Ajacieden willen vermaakt worden dus zijn we teleurgesteld dat is waar. Ik ook. Maar ook al is het spel niet wat je zou willen of verwachten dan is kampioen worden toch noodzakelijk heel simpel.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Jij kent duidelijke de ideeen van Johan niet. Zinloze discussie. Onnodige lading foute tekst. Jij koppelt Johan aan eventueel noodzakelijk saai voetbal. Volkomen belachelijk en Johan onwaardig. Je bent gewoon een domme eigenwijze boer. Maar blijf het proberen met ladingen tekst. Ga vooral je gang dombo.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

     Overigens echt heel erg schandalig dat jij de naam van Johan durft te koppelen aan wedstrijden op de Italiaanse stijl als dat nodig is volgens jou. Dat is richting Johan een pure doodzonde. Je bent echt nu voir geen mm meer serieus te nemen (misschien door je partner maar that’s it)

     1. EugAjax

      Ab Dat staat er nu juist net allemaal niet. En voor iemand die jij niet serieus neemt krijg ik verdomd veel aandacht van. Je lijkt wel een verliefde homo. Niks mis mee maar nee geen interesse. Het is wel weer tijdje klaar. Blijf rustig aan mij schrijven schat, ik beantwoord even niet meer tijdje👍

     2. Ab is fan van Johan en Jonk

      Ik geef altijd aandacht aan onwaarheden, vooral als deconwaarheden in relatie staan met Johan. Wat dat betreft is het aan jou of ik wel of niet reageer op je, veelal veel te lange, bijdrage.

     3. Ab is fan van Johan en Jonk

      Wat “homo” overigens hiermee te maken heeft ontgaat mij. Heel raar om dit erbij te betrekken en ook wel soort van denigrerend.

     4. EugAjax

      AB volgens mij ben jij een kerel en ik ook en als ik concludeer dat je met teveel aandacht geeft en je beetje verliefd lijkt op me zeg ik je lijkt wel een verliefde homo. Niks denigrerends aan. En lees eens terug of ik nu over Johan, Noorwegen of iets anders schrijf je reageert echt ALTIJD. Mag in dit vrije land maar vandaar de link naar aandacht geven. Het was dus beetje een grappig bedoelde beeldspraak. Dit even ter verduidelijking vanwege je laatste zin die weer naar stemming makerij neigde. Ik aat je wel met rust. Gister zat ik even op je huid vanwege de veler onzin die je hier verkondigd, over Ajax maar ook over personen op dit forum !

  1. Ab is fan van Johan en Jonk

   Toch ongelooflijk dat er supporters zijn die daarnaar verlangen. Fuck het kampioenschap, ik wil goed en leuk voetbal zien. Ik wil op het puntje van mijn stoel zitten en telkens opspringen bij kansen en doelpunten. Worden we dan (net aan) heen kampioen dan heb ik en heel veel mensen met mij, het wel naar de zin gehad. Daarvoor heb ik een seizoenskaart. Die heb ik niet voor een lange serie van kut wedstrijden van 1-0.

   1. Ab is fan van Johan en Jonk

    Kunnen we net zo goed Jaap Stam terughalen. Die geeft tenminste toe dat hij een resultaat trainer is.

 15. Valentino

  Lees net dat het technische hart alweer heeft besloten dat Nigel niet gaat komen. Wat een sukkels, dit is gewoon een type speler die je mist. Maakr er verdomme nou eens werk van. Stelletje eikels.

 16. fjonkman

  Ook ik zie Nigel graag komen hoor, hij brengt de broodnodige ervaring en hardheid met zich mee, die ons elftal nu ontbeert. Alleen.. hoeveel middenvelders lopen er dan rond en wie wordt het slachtoffer als hij speelt? We zitten nu al ruim in ons jasje wat middenvelders betreft, dus het wordtwel erg dringen dan. Aan de andere kant.. met zijn spel zal ie wel weer flink wat gele en rode kaarten aan zijn kar gaan hangen, dus concurrenten krijgen genoeg kans om te spelen als ie weer eens geschorst is.. toch zou ik hem wel erbij halen.. hij kan op de training ook wel een keer iemand die het te rustig aan denkt te kunnen doen, een schopje verkopen..

Reageren is niet mogelijk.