‘Siem de Jong, maar wellicht ook Nigel de Jong, keert terug bij Ajax’

Marcel Keizer liet tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen VVV weten te verwachten dat er niemand meer bij zal komen bij Ajax (zie bericht). Onduidelijk was of dit ook zou gelden voor Siem de Jong, want de club was al tot een akkoord gekomen met de speler zelf maar de onderhandelingen met zijn huidige club Newcastle United verliepen tot dusverre moeizaam. Het Algemeen Dagblad meldt echter dat de 28-jarige Siem de Jong terugkeert bij Ajax. Ook De Telegraaf meldt dat waarschijnlijk maandag de komst van De Jong wordt afgerond. Daarnaast weet de krant in datzelfde artikel te melden dat ook Nigel de Jong een optie is voor Ajax en dat er al twee gesprekken hebben plaats gevonden met de 32-jarige oud-middenvelder van de club die zelf ook open zou staan voor een terugkeer. 

Nigel de Jong, 81-voudig international van het Nederlands elftal, staat nu nog tot het einde van dit prille seizoen onder contract bij Galatasaray, maar komt niet in de plannen van trainer Igor Tudor voor en is ook niet ingeschreven voor het seizoen in de Süper Lig. Galatasaray heeft de afgelopen weken geprobeerd om het contract te ontbinden. Obstakel voor een overgang naar Ajax kan het gigantische salaris zijn; De Jong verdient tweeënhalf miljoen euro per jaar en is tot dusverre niet akkoord gegaan met de voorgestelde vertrekregelingen van Galatasaray. De Jong werd opgeleid bij Ajax en speelde er 133 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 4 assists. Met Ajax won De Jong de landstitel en de Johan Cruijff Schaal.

Met ook Frenkie de Jong in de selectie kan Ajax dus zomaar misschien wel drie keer het shirt De Jong in de kleedkamer hebben hangen straks.

 

Zie ook eerdere berichten:
26-08-2017: ‘Onderhandelingen met Newcastle over transfer Siem de Jong lopen stroever dan verwacht’
23-08-2017: Keizer: ‘Wat ons betreft komt Siem erbij’
23-08-2017: Stam: ‘Jammer dat Siem niet naar Reading komt maar gun hem en Ajax het beste’
23-08-2017: ‘Ajax in verregaande onderhandelingen met Siem de Jong over terugkeer’

Related posts

75 Comments

   1. dennis78

    ja wel handig bij een kleuter school die AJAX nu heeft. wij noemen dat ervaring. en in elke linie een ervaren speler is niet verkeerd.

   2. Bakkie

    Amoebe, kijk eens naar Juventus. Die doen al jaren bovenin mee in de CL met een gemiddelde leeftijd van rond de 30

    1. Bakkie

     Los daarvan vind ik wel dat ervaren spelers van toegevoegde waarde moeten zijn. Dat betekent dus: Nigel wel, Siem niet

    2. HURBIE

     Zo iemand als Nigel kan je er goed bij hebben
     Echt een type die wel een tikkie wil en kan uitdelen

 1. KBouter

  ….maar in tegenstelling wat ik een half jaar geleden riep…Nigel, dat soort gasten hadden we dus eerder moeten hebben!

  Ook al is het voor de kleedkamer!

    1. AjaxKat

     Beide zijn welkom, alleen onbegrijpelijk waarom er nu pas daadkrachtig naar ervaring wordt gezocht. In een eerder stadium had je Sneijder en Emanuelson al kunnen hebben. Ook al was WS alleen voor een half jaar, dan was de kans op Europees voetbal wel groter. Met WS staat er echt wat op het veld icm KJH. Dit jonge team heeft leiding nodig.

     1. Widi

      Sneijder? Heb je de commentaren niet gelezen/gehoord? Franse kranten vernietigend. Hij kan het niet aanlopen. Waarom hebben wij toch zoveel supporters die alleen namen kennen?

     2. KBouter

      Klopt, en hoeveel riepen/roepen wel niet om vd Vaart.

      Juist…ook waar hij nu voetbalt is hij teruggezet omdat meneer niet professioneel genoeg meer is.

      Namen namen namen de meesten hier leven als meisjes op roze wolkjes!

     3. Widi

      Zinloos. Hij doet dat ieder jaar. Geen volledige focus op voetballen. Daarom is het goed dat hij niet bij Ajax is.

     4. De Nees

      Onzin. Tuurlijk is Wesley niet meer top, maar had hem op tijd vastgelegd en fit gestoomd voor Nice dan had ik het nog wel willen zien. Zijn laatste Oranje wedstrijd in mei speelde hij gewoon als vanouds. Daarbij de ED, hou toch op man, hier zou hij niet mee kunnen hobbelen? Kijk naar Huntelaar, matige seizoenen elders maar hier haakt hij moeiteloos aan.

     5. Widi

      Nees, heb jij gevoetbald? Hij was onmogelijk op tijd fit te krijgen. Hij heeft vakantie gevierd. Dat had hij sowieso gedaan. Hij is eind augustus nog niet fit. Klaas was wel fit toen hij begon. Ander type. Ander karakter. Ander leven. Dus geen onzin. Je bent gewoon eigenwijs. Goed kijken tegen Frankrijk Nees.

     6. De Nees

      We zullen het zien Widi. Tot de zomer zat hij op z’n minst op een redelijk niveau. Dat zal toch niet volledig kwijt zijn na paar maanden? Frankrijk uit, ja dan kom je wel iets, wat flauw maar mocht dat fout gaan dan nog verliest hij mijn vertrouwen niet.

     7. Widi

      Nee Nees sorry. Niet omdat het Frankrijk is. Maar omdat het nu is. Ik vind gewoon dat Sneijder niet goed leeft voor zijn sport. En hij verlangt desondanks miljoenen. Het is hem gegund. Maar gelukkig niet bij ons.

  1. Amoebe

   Wat een paniekvoetbal zeg!

   Ik vraag mij af of deze spelers een maand geleden op de lijstjes voorkwamen!!!

   Krijg nu het idee dat wie een oud ajaxied is, ouder als 50 jaar is en eigenlijk verder op een dood spoor in zijn carierre zat een contract krijgt aangeboden.

   We kunnen onze naam wel in psv veranderen….alle jeugd krijgt voorlopig geen kans meer want de bank zit vol met oud gedienden en begeleiders van de stichting “de zonnebloem”.

   1. Indojood

    Dat heet beleid of de lijn waar we niet van gaan afwijken. Overigens denk ik dat Nigel de Jong wel een versterking is. Maar veel te laat natuurlijk. Verder moet je je afvragen of clubliefde hem wel naar Ajax drijft.

    1. Geroldkohlen

     lees net op voetbal primeur dat zijn zaakwaarnemer aangeeft dat nigel graag wil, maar dat er geen actie vanuit Ajax komt! Ajax moet opschieten !nigel is wel iemand die een team op sleeptouw neemt, en altijd voorop in de strijd gaat!!!?

     1. BobbyHaarms

      Mee eens Gerold, ik zie nog liever Nigel dan Siem komen! Nigel is tenminste iemand die het dooie zooitje wakker schudt! Meer dan welkom dus.

     2. De Nees

      Vechtersmentaliteit is ondergeschikt bij Ajax, het moeten ook allemaal Maradonna’s zijn. Nigel types heb je ook nodig, schop onder reet geven en weer aanvallen.

     3. Indojood

      Toch moeten deze vechters ook kunnen voetballen, De Nees. Alleen maar schoppen heb je ook niet veel aan. Nigel kan wel voetballen, die goal tegen Arsenal uit was grote klasse, alleen dat geschop zoals tegen Spanje hoef ik niet te zien.

     4. De Nees

      Nee tuurlijk Indo dat is een eerste vereiste en zeker geen houthakkers, types als Wouters, Davids die elftal over een dooie punt kan helpen. Behalve Poulsen kan ik niemand zo ff opnoemen van laatste 6 jaar, terwijl dit hard nodig is als je kiest voor jeugdige elftallen. Bij je aankopen ook aansluiting zoeken met wat er al rondloopt zodat het mekaar aanvult, zo bouw je ook een team ipv alleen een elftal.

 2. Amoebe

  Waren de team uitjes vorig seizoen nog een uitje naar de bartsmit, tegenwoordig gaan ze de varen over de Rijn met de Henry Dunant.

 3. Cootje Adriaanse

  Ik zie een terugkomst van Nigel de Jong wel zitten en vind het tegelijkertijd een paniekbeleid van de grootste orde.

  Nog even los van de vraag in hoeverre De Jong (nog) fit is, breng je daarmee wel een gedreven speler in je team met een belangrijke rol binnen en buiten het veld. Kijk, dát zou nou wel een aanvoerder kunnen zijn i.p.v. Veltman.

  Maar zo’n De Jong had natuurlijk al begin dit seizoen in je team moeten zitten. Maar ik vermoed dat men bij Ajax zijn komst niet zo nodig vond…

  1. PvL020

   Die die wel of niet komen ligt noet alleen aan Ajax. Van Halst zei het laatst ook bij Rondo, spelers wachten zelf ook heel lang om uitzicht te houden bij hun huidige club.

 4. Valentino

  We het type middenvelder dat je nodig hebt. Gewoon zo een die voor zichzelf een denkbeeldige lijn trekt op het veld en alles wat daar overheen komt neerlegt.

  Wel weer opvallend dat het wederom allemaal niks of bijna niks mag kosten. Kon me ook al niet voorstellen dat er 15 mln geboden zou zijn op een multifunctionele Braziliaan.

 5. Charka53

  Hoe lang willen die bejaarden nog meedoen en is het alleen om de jonkies wat te laten rijpen , dan is het goed als het maar niet ten koste gaat van.

  1. Widi

   Ik weet niet of jij Sneijder graag wilde. Velen hier wel. En die moest weg bij Galatasaray. Ik heb nergens gelezen dat dit genoeg zei.

   1. De Nees

    Jij ziet het alleen zitten in 11 19-jarigen. En als het weer mis gaat dan wel klagen dat er wat ervaring mist…

    1. Widi

     Ik weet niet of je dat tegen mij zegt of tegen ajaxpers. Maar ik ben voorstander van de komst van Nigel hoor. Hoop wel dat hij fit is en graag wil.

 6. Widi

  Ik zou graag eens een verhaal van een spelersmakelaar zien hier. Een eerlijk verhaal. Over hoe het echt gaat tijdens een transferperiode. Over hoe een speler soms in juli nog niet beschikbaar is en in augustus wel. Over alle belangen waar een club als Ajax mee te maken krijgt. Ik denk dat we daarna een hoop minder onzin zouden lezen hier. Over te laat etc.

  1. EugAjax

   Spijker op zijn kop! Widi. Spelers zijn soms beschikbaar voor seizoen (Huntelaar) soms helemaal niet, en soms als een speler geen club vind in zijn eerste keuzes pas heel laat in transfer periode (S. en N. de Jong bijv). Het word wachten op een biografie van iemand uit de makelaarswereld. Rob Jansen of zo

  2. Indojood

   Ik zou graag het verhaal van Monchi willen lezen, de grote man achter het succes van Sevilla.

 7. Widi

  Het zou maar logisch zijn als het TH zich weinig van supporters aantrekt. Als er berichten komen over het aantrekken van jonge spelers, wordt er gegild dat we ervaring nodig hebben. En als er berichten komen over het aantrekken van ervaren spelers, wordt er geschreeuwd dat bejaarden onze jeugd niet in de weg mogen lopen. Gelukkig zijn er bij Ajax een paar onafhankelijk.

  1. De Nees

   Jouw maatjes van het TH doen het ook al jaren zo geweldig of niet? Oh wacht je komt met die 4 schalen in een mickey mouse competitie en een finaleplaats met groot geluk. Zie je niet dat je van beide wat moet hebben jeugd en ervaring? TH i.e.g. niet en jij duidelijk ook niet. Ze zijn niet onafhankelijk maar arrogant en eigenwijs en geen gevoel voor wat een elftal moet inhouden, anders maak je niet zoveel flaters in hun 6 jaar aan het bewind.

   1. Widi

    Ik ben zelf voorstander van ervaren spelers die onze talenten verder kunnen helpen. Misschien verwar je mij met iemand anders, Nees.

   2. De Nees

    Je bent soms wat verwarrend Widi. Je wilt graag zaken zien die TH maar nalaat, maar doorgaans hou je TH ook weer uit de wind terwijl daar de crux ligt van wat er mis gaat. Nu ook weer met het afzeggen van Nigel, een type die je niet hebt, maar wel kiezen voor Siem waar je al drie vergelijkbare van hebt rondlopen. Onafhankelijkheid e.d. is mooi op zich maar wel als je de capaciteiten hebt, geldt dus zeker niet voor dit TH.

    1. Widi

     Ik wil weten waarom. En hebben ze een k.. reden, ben ik pissig. Maar misschien is het juist een goede beslissing. Zij hebben ingangen, via via, navragen, die wij niet hebben. En prima als we slechte besluiten veroordelen, maar niet veroordelen om het veroordelen. En vergeet niet dat ze niet snel iets slechts over Nigel zullen zeggen in de media. ” we hebben hem niet nodig” is dan minder schadelijk voor Nigel. Het enige wat ik wil is dat wij objectief blijven. Niet alles veroordelen omdat Jonk ooit is weggestuurd.

     1. Ab is fan van Johan en Jonk

      “Ik wil weten”? Je hebt helemaal niets te willen. “Ik zou wel eens willen weten” is een stuk logischer. Verder wordt hier door menigeen een stuk verder gekeken dan alleen naar het wegsturen van Jonk. Je begint nu wel heel veel gelijkenis te vertonen met Jehova Eug. Stukjes tekst pakken die je uitkomen. Knap. Ik
      Blijf erbij, deze Widi kan nooit dezelfde Wide zijn van pak weg 6 maanden geleden. Met die Widi zat ik vaak op dezelfde golflengte, met deze Widi is geen goed garen te spinnen.

    2. De Nees

     In de ‘gewone’ wereld werd je allang al bij het vuil gezet als je zo slecht handelt als het TH. Zij beginnen elke keer opnieuw met volledige krediet lijkt het wel. Zo redeneer jij ook Widi, weer opnieuw bekijken of alle beweegredenen wel juist zijn. Nee kerel, afrekenen op resultaten en niet onmetelijk krediet alsof dat bedrijf van je vader is. Iedere keer moeten wij supporters lijdzaam toezien hoe zij zitten te klooien en jij wilt weer objectief blijven. Ik weet niet wat jij gewend bent in het dagelijks leven maar in de volwassen wereld is het 3 strike and out!

 8. -buitenkantje rechts-

  Misschien een 3-2-3-2 systeem proberen.. (ideetje)

  Orejuela/Veltman. de Ligt/Viergever. Wöber/Sinkgraven

  F de Jong/Schöne. N de Jong/vd Beek

  Neres/Kluivert. Ziyech/S de Jong Younes/Cerny

  Dolberg/Cassierra. Huntelaar/(Sierhuis)

  1. EugAjax

   Even je suggestie daargelaten, hoewel even in 1 oogopslag een zeer goede suggestie, zeker gezien alle dubbele posities. Maar dit elftal heeft zeer goede balans dan tussen ervaring/jeugd, eigen opleiding jeugd/en ervaren ex-Ajacieden, en jonge aangekochte talenten vs eigen opleiding. Je zou bijna kunnen zeggen dat dit elftal de 34e gaat ophalen. Ik ben benieuwd hoor maar ik zie qua balans echt wel grote gedeeltes van de visie van Johan in terug. Nu gaan er wsl paar gek worden maar ziet er naar uit dat alles zo voor me ziet dat het vanaf volgende week volle bak vooruit naar die 34e word. Keizer moet opstaan en laten zien waarom Bergkamp cs het aandurfde met hem. Iedereen de mond snoeren inclusief mijn twijfels. Dit elftal heeft potentie. En jouw voorstel laat zien dat het kan.

  1. AFCA my World

   Ja gewelddig een middelmatige speler erbij,alleen nigel zou prima zijn,maar die komt toch niet !

 9. Ab is fan van Johan en Jonk

  Lang leve het TH. Drie hoeraatjes voor het TH. Hoer. Hoer. Hoer.. sorry krijg het gewoon niet volledig mijn strot uit. Excuses

   1. EugAjax

    AB dat hoef je niemand hier uit te leggen. Meer dan 90 procent van je reacties staan onder die van mij. Get a life sukkel hahahahaha wat ben jij een grappenmaker hahahaha. O ja neem een seizoenkaart bij AZ spelen regelmatig leuk worden alleen nauwelijks kampioen, maar ach publiek word vermaakt en je bent meteen af van Dennis en co en wij van jou everybody wins ! O ja Ajax speelde trouwens na omstandigheden twee vrij goede potjes tegen Nice alleen werden we uitgeschakeld. Maar nu ben ik verward want je bent zo boos op TH om het resultaat? En bij Bosz die zwijnt twee keer in Duitsland en Frankrijk we worden in die wedstrijden volledig over de kling gejaagd en toch halen we de finale en juich je dan vanwege resultaat of vanwegen het goede voetbal? Echt wat een mannetje ben je. Fijne avond man hahaha echt lachwekkend jij

Comments are closed.