There are no ads, please add some


Italiaanse media: ‘Monaco meldt zich bij Ajax voor Dolberg’

Marc Overmars mag dan wel zeggen dat er deze zomer geen speler meer vertrekt uit de ArenA, AS Monaco heeft wellicht hele andere plannen. Loïc Tanzi, journalist van het Franse RMC Sport meldt vandaag dat Monaco de onderhandelingen voor het kopen van de Deense spits is gestart met Ajax. Na Davinson Sanchez en Davy Klaassen zou Kasper Dolberg dan de derde grote uitgaande transfer van deze zomer worden.

Monaco gaat zijn supertalent Kylian Mbappé waarschijnlijk nog kwijtraken, maar de Fransen verdienen wel 180 miljoen euro aan de verkoop van de aanvaller. Een groot gedeelte van dit geld mag opnieuw geïnvesteerd worden en wat dat betreft wordt Kasper Dolberg al een tijdje genoemd bij de club uit het prinsdom.

Volgens de gerenomeerde Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport heeft Monaco echter zijn vizier eerst gericht op een andere goalgetter. De Monegasken zouden liefst 100 miljoen euro overhebben voor Andrea Belotti van Torino. Pas als het niet lukt om de Italiaan binnen te hengelen, zal men een aanbod neerleggen bij Ajax. Belotti is een zeer populaire en ook dure speler en dat is wel logisch te noemen. In het afgelopen seizoen scoorde de spits 26 doelpunten in 35 officiële competitiewedstrijden voor Torino. Naar verluidt vraagt Torino 100 miljoen euro voor zijn sterspeler en aan die vraagprijs wil Monaco dus wel voldoen. Het is echter zeer de vraag wat de intenties van de speler zelf precies zijn: mogelijk wil hij wachten op een echte topclub. In dat geval krijgt Dolberg een belletje.


Gerelateerde posts

83 reacties

   1. Dagrump

    Marc moet echt zijn poot gaan stijf houden en gewoon niks meer verkopen !! Dolberg wordt alleen maar meer waard !!

   2. BobbyHaarms

    Haha ja ALS ie voor zo’n bedrag verkocht zou worden wel KBouter 😄 Maar we hebben allemaal de enorme potentie en kwaliteiten van Dolberg kunnen zien, en dat is echt niet weg hoor na een paar slechte wedstrijden!

    Gewoon niet te koop, al kan Overmars dat wel brullen maar als een speler ook weg wil ben je als club zijnde kansloos. Vervangers met kwaliteit staan niet in de rij, vandaar die absurde 80 miljoen…als openingsbod.

    1. Remco425

     Ze vangen 180-200M, dan zullen ze niet zo schrikken van 80M, zeker niet als ze voor die van Torino 100M moeten betalen.

     1. BobbyHaarms

      Denk het ook niet Remco. Enige wat je kan doen is er een absurd hoog bedrag uit te slepen. Als club en speler echt willen ben je eigenlijk al kansloos als Ajax zijnde.

   3. De Nees

    Marc liet vorige week tav Sanchez weten dat bedragen boven 45-50 mln niet reeel waren voor NL clubs, ook gezien de stand van Oranje op de FIFI ranking, schijnbaar weegt dat laatste aardig mee in de onderhandelingen. Neemt niet weg dat je dan maar niet reeel moet zijn in deze maffe voetbalwereld, maar belangrijker nu Dolberg is gewoonweg niet te koop.

  1. Pocootje

   Ik wil m eerlijk gezegd niet kwijt Bobby. Denk namelijk dat r niets voor terug gaat komen…..en dan moeten wij weer met z’n allen gaan roepen dat r n spits moet komen (zoals we al doen met 2 verdedigers en n middenvelder). Kost energie en onze stem. Is niet goed voor ons joh 😉

   1. BobbyHaarms

    Idd Pocootje, natuurlijk willen we Dolberg niet kwijt! Maar met geld is alles te koop tegenwoordig, zeker bij Ajax 🤔

  2. Dagrump

   En dan hebben we 80miloen en dan wat ! Geld hebben we al genoeg maar spitsen zoals Dolberg ….. !!!

     1. Litmanen

      Ik blijf er bij, ook al zijn we van de beurs, voor de situatie van Ajax veranderd er niks.
      Op dit moment zijn het Bergkamp en vdSar de mensen die transfers tegen houden.
      Luister goed naar Marc bij dat interview dit weekend.
      Driemaal herhaalt hij zijn standpunt. Het ligt niet aan de RvC.

     2. BobbyHaarms

      Maar als dat zo is dan wordt het toch de hoogste tijd dat de heren keihard op hun vingers worden getikt?? Had trouwens allang moeten gebeuren..

     3. De Nees

      Een beursbedrijf of een vereniging, d’r verandert wel degelijk veel Litmanen. Minder functies voor niet-voetbal personen , minder beslissingslagen, omgang met beursgevoelige informatie om een paar zaken te noemen.

    1. Emilio4Ajax

     Japp, over en out… Eerst Space Cake en daarna 120 mln vragen…direkt verkocht want ze weten toch niet waar ze ja op zeggen…😂😂😂

  1. dennis78

   marc. kan die beloftes wel doen, maar als de spelers zelf weg willen dan kan marc ze echt niet hier houden. dan krijg je een teleurgestelde speler die zijn best niet meer doet. dat willen we ook niet. maar in dit geval hier proberen te houden…en dan pas volgend seizoen verkopen.

 1. Charka53

  Die zijn we kwijt en ik denk dat Dolberg het ook wel wil omdat hij niet meer zeker is van een basis plaats , dus Marc wel de hooft prijs hoor.

   1. Charka53

    Goed gezien meester Brokamp het zal wel door de zon geweest zijn dan zie ik niet zoveel op m’n scherm 👍

 2. Jari10

  Absoluut niet verkopen. Deze jongen maakt het verschil en is onvervangbaar voor Ajax omdat ze gewoon veel te duur zijn. In de jeugd helaas de opvolger niet in huis. Per ommegaande contract verbeteren en nog 2 liefst 3 jaar binnenhouden. Deze speler wordt daarbij alleen maar meer waard.

   1. Wenen 1995

    Deze naam schoot mij ook te binnen. Zou super zijn als hij zich ook boven verwachting ontwikkeld (kan veel leren van Klaas-Jan) en dat we dan weer GOUD in handen hebben!!!

 3. Roybalder

  Dat ie nou even uit vorm is betekent niet meteen verkooen laat m een paar wedstrijden gwn de laatste 20 minuten invallen voor KJH en dan zo snel mogelijk weer op t niveau van vorig jaar komen

 4. De seijs

  Als er heel mooi bod komt verkopen. Hij wil immers volgend seizoen ergens anders spelen. Dus kunnen we nu als hij verkocht wordt gelijk overschakelen op Sierhuis. Die blijft nog wel even.

 5. -buitenkantje rechts-

  Het liefst NIET verkopen, omdat we dit seizoen twee goede spitsen nogig hebben. Sierhuis is langdurig geblesseerd. Die zal zich nog niet direct voor Ajax1 melden.

  1. BobbyHaarms

   Precies BR. Los daarvan denk ik nog niet dat je Sierhuis moet brengen. Lekker in de luwte houden van Huntelaar en Dolberg, volgend seizoen is echt vroeg zat!

   1. HURBIE

    Idd gewoon nog minimaal een seizoen blíjven ,en aks hij weer uit zijn di is de sterren van de hemel spelen

   2. De Nees

    Zulke koppels als Dolberg en Hunter en desnoods Sierhuis d’r bij, dit moet je hebben voor iedere positie in het elftal. Volwaardige kracht die een jongeling aan de hand neemt. Dit is hoe doorstroming hoort te functioneren ipv op hoop van zegen met gemiddeld 8 jonkies.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ben geen arts Seijs.. hij is vanaf begin april al geblesseerd. Knieklachten..

     1. De seijs

      oké ja als hij alweer bezig is zou ik zeggen, voor een goed bod Dolberg laten gaan. Dan gelijk investeren in Sierhuis. Dolberg is nu hopeloos uit vorm. Dus daar mis je niks aan. Doorschakelen op Sierhuis dan.

     2. BobbyHaarms

      Dus? Als Zyech of Onana even uit vorm zijn verkoop je die toch ook niet gelijk en zeg je dat je daar niks aan mist? Een vervanger van Dolberg die er gelijk staat haal je niet ff 1, 2, 3 en al helemaal niet eind augustus.

     3. De seijs

      Bobby jij bent oud en wijs genoeg om je gek te laten maken. Blijf bij je zelf, en laat je niet opnaaien. 👍

     4. De seijs

      Ik denk dat Ziyech een ander verhaal is BH. Dolberg is zo goed nog niet. En als er nu een mega bod komt. Die 80 waar jij meekomt. Dan zou ajax toch wel gek zijn omdat niet te doen? Kijk komen ze voor de helft dan zou ik ook zeggen laat Dolberg nog maar even blijven. Maar ja het is voetbal hè je raad het nooit. Kwam er maar iemand voor Veltman 😉

 6. BoyVanAjax

  Hij kan beter nog een jaar of twee jaar blijven. Als hij nu gaat komt hij alleen maar op de bank bij Manaco en dat is slecht vopr zijn carriere!

 7. FrankiC

  Ik zou 40 mlj toch wel een hoofdprijs willen noemen. Dan een 2e of 3e spits halen. Een snelle technische combinatiespits á la Traoré (Finbogason of Johannson maar dan uit het scoutingsapparaat)

  1. De Nees

   Spitsen met de potentie van Dolberg zijn dun bezaait Franki en anders zijn ze toch onhaalbaar. Heeft toch ook even geduurd voordat Ajax weer een ‘Kluivert type’ spits heeft rondlopen.In principe wordt hij niet minder waard dus dat geld kan wachten. Ik zie liever dat hij voor Ajax sportief verschil gaat maken de komende jaren.

 8. Kingkong

  Voor 50 mln laten gaan en Sierhuis door klaasjan

  Laten gaan voor 50 mln en Kai laten rijpen achter Klaas Jan

 9. AFCA my World

  Vraag ook 100 miljoen, en nog een jaar stallen in amsterdam,en halen wij Belotti voor 101 miljoen,iedereen blij ! ⚽️

  1. Huntie

   Maar dan denk ik dat belotti niet naar ajax wil als ie al wil wachten op een echte topclub inplaats monaco dan denk ik dat belotti niet naar ajax wil

 10. TikkieTakkie

  Hopen dat Belotti niet komt naar Monaco, want dan kunnen wij alvast onze trekkers erbij halen om het geld naar hier te halen! Als Ajax 80 Miljoen wilt hebben dan gaan ze dat lijkt mij gewoon doen! En dan kunnencwe van dat geld wel op elke linie wat erbij kopen wat goed van waarde is, gewoon verkopen dus als ze aan onze deur kloppen.

  1. KBouter

   Noem dan eens drie spelers op van rond de 25 mio….die hier bij Ajax willen komen spelen?

     1. KBouter

      Vooruit…jullie mogen kiezen…Maes, Stella of Jupiler.

      Of toch maar ouderwets uit de jaren 70- 80…Amstel bier!

 11. Yindi

  Ben blij dat Dolberg zijn eigen gedachten hierover heeft. Die wil NIET WEG. Tenzij Ajax hem weg stuurt. Topspits die straks weer op niveau is. Laat hem nog maar ff rijpen in A’dam.

 12. Melvis

  Bij 50 milj + bod gewoon strik erom, Hunter is veel scherper, dan Sierhuis en evt. een versterking als backup👍🏻

 13. a.p.

  het gaat maar door miljoenen en miljoenen wij willen voetbal en kampioen worden en doorgaan in Europa. Graag rust in de tent

 14. Brokamp

  Als ze 50 M gaan bieden is hij weg. We hebben Klaas Jan en Kai, dus dat gaat wel lukken. Stormram Henk Veerman Heerenveen wordt genoemd maar dat moeten we echt niet gaan doen. Armenteros van Heracles kan als alternatief er wel bij. Dan is er nog die jonge spits van NEC maar die gaat geloof ik naar Engeland.

 15. RonJ64

  Opzouten, zijn jullie van de TuttiDiMallie ?? ….nog maar 18 lekker hier nog ff blijven rijpen Kasper 💪🏻

 16. AjaxKat

  Ben t ff kwijt door dit artikel. Dolberg is nr. 2 van het lijstje van Monaco, en ze hebben een nr. 1 die ze willen kopen voor de vraagprijs. Voor die nr. 1 is Monaco volgens mij wel een stap vooruit als je van Torino af komt. Waarom onderhandelt Monaco dan alsnog met Ajax?! Ze gaan er wel uitkomen met die nr. 1 heb ik het gevoel.

Reageren is niet mogelijk.