There are no ads, please add some


‘Zowel FC Utrecht als Ajax heeft geen trek in Sneijder voor slechts een half jaar’

Volgens het Algemeen Dagblad had Wesley Sneijder graag voor een half jaar Bij Ajax of FC Utrecht getekend, om vervolgens vanaf januari de overstap naar de Major League Soccer te maken. Daar had zowel FC Utrecht als Ajax geen trek in, aldus de krant. Sneijder schijnt overigens inmiddels met clubs uit onder andere Duitsland, Spanje en Italië in overleg te zijn om toch het komend half jaar te overbruggen.

Ajax gaf bij Sneijders management aan geen interesse te hebben, ook omdat de club met Klaas-Jan Huntelaar al een routinier terughaalde. Er is bovendien geen sprake van een tekort aan middenvelders in de selectie van Marcel Keizer en in Amsterdam staat men niet te springen om Sneijder een overbruggingsperiode van een half jaar aan te bieden.

Ook Erik ten Hag vond het geen goed plan om slechts een half jaar bij Utrecht over Sneijder te beschikken. De oefenmeester wilde de Oranje-international er graag voor één of twee seizoenen bij, maar stond weigerachtig tegenover het idee om zijn gehele elftal voor ongeveer vier maanden aan te passen aan Sneijder. Het langer vastleggen van de spelmaker was echter volstrekt onhaalbaar.

Bondscoach Dick Advocaat heeft Sneijder duidelijk gemaakt dat hij alleen serieus in beeld blijft voor het Nederlands elftal als hij in Europa actief blijft. Over iets meer dan een maand speelt Nederland al tegen Frankrijk en Sneijder heeft spelritme nodig om van waarde te zijn, afgezien van het feit dat hij nog dolgraag een WK wil meemaken. Aan de andere kant wil hij zijn toekomst niet laten afhangen van één interland.

Zie ook eerdere berichten:

22-07-2017: ‘Ajax maakt ‘vooralsnog’ geen werk van mogelijke komst Sneijder’

28-06-2017: ESPN: ‘Sneijder kiest niet voor Ajax maar voor Los Angeles FC’


Gerelateerde posts

92 reacties

 1. JustinW

  logisch we hebben voldoende middenvelders. En je moet hem zeker niet halen voor een halfjaar hij staat dan alleen de talenten maar in de weg.

 2. KBouter

  Oke, verhaal Sneijder is dus gedaa!!

  Nu focussen op belangrijkere dingen zoals…komt er nog een back of een buitenspeler bij, of gaan we het hiermee doen?

 3. Mooi

  Laat hem maar lekker op Ibiza voetballen en niet aub bij Ajax hebben we enkel maar last van.

 4. TikkieTakkie

  Erg apart, die jongen heeft speelminuten nodig om zijn conditie op pijp te houden en je kan erzelf ook goed van profiteren om dat hij je ver kan brengen in Europa, ze zeggen wel dat ze genoeg middenvelders hebben maar zijn ze ook goed genoeg om in Europa te voetballen? Denk het niet, met Carel Eiting en Frenkie de Jong kom je niet ver in Europa. Sneijder zou dus een goed alternatief zijn. Als je hem niet wilt mee laten voetballen in de wedstrijden dan laat je hem anders maar alleen mee trainen, hij goede conditie en ons elftal kan dan ook nog wat leren!

 5. TikkieTakkie

  Tot er een middenvelder weg valt en je in Europa met Frenkie de Jong en Carel Eiting moet spelen, dan weet je wel dat we graag een Sneijdertje erbij wouden hebben!

 6. TikkieTakkie

  Je moet ook wat achter de hand hebben op het middenveld voor Europa he JustinW! Zo valt er eentje weg en dan staan de daar met Frenkie en Carel Eiting?! Gaat hem niet worden zou ik zeggen, te weinig ervaring en ze komen alsnog te kort.

 7. TikkieTakkie

  In Europa moet je niet gokken, teweinig wedstrijden om het goed te maken als je fout gokt.

 8. JohnDoe77

  Het gaat om vier maanden terwijl ons middenveld al vol genoeg is. Zou hij echt zijn loopbaan hier willen afsluiten, vind ik dat een ander verhaal. Maar deze overbrugging is alleen maar onhandig voor de rest van de selectie. Focus op versterking voor de verdediging is veel belangrijker nu!

 9. Bakkie

  Ik vind dat je het aan de supporters verplicht bent om tenminste 1 versterking te halen. Maar het zou me niet verbazen als die niet komt.

 10. FrankiC

  Ik ben dus ook nog geneigd om hem erbij te halen. Als het goed gaat hebben de nee-zeggers gelijk en al we niet doirkomen niet. Maar er is zo veel te verliezen in deze eerste 2 maanden…..

 11. TikkieTakkie

  FrankiC, jij ziet dus liever geen Sneijder ipv de Jong of Eiting? Ik zou de gok gewoon niet wagen en hem gewoon naar Ajax halen.

 12. TikkieTakkie

  Het maakt me niet uit eigenlijk wie gelijk heeft, als we maar door komen uiteindelijk en dat gaat gewoo makkelijker met Sneijder en in de eerste paar maanden moet je in de Eredivisie ook goed uit de Zomerstop komen! Vorig jaar hebben ze daar in het begin te veel punten laten liggen die ze op het eind te kort komen!

 13. FrankiC

  Nee ik ben het met jou een en zie hem dus liever wel komen, maar het voorstel is verre van ideaal. Mss is hij voor langer over te halen. Ook zijn WK droom valt nu wrs in duigen.

 14. TikkieTakkie

  Okal zal zijn tijdperk nu over zijn, hij heeft veel meer in fe brengen dan zo’n klein ventje als Frenkie de Jong of Carel Eiting.

 15. knudde32

  we hebben achterin dringender wat nodig gezien het aantal gele kaarten en vertrek spelers is nu geen waardige vervanger voor sachez en de ligt

 16. -buitenkantje rechts-

  Ook voor een half seizoen halen! Misschien JUIST halen voor een half seizoen..
  Sneijder is direct van toegevoegde waarde.. Hij kan ons helpen bij de competitiestart en de CL.. De jonkies kunnen in die tijd veel van hem leren en krijgen dan in de tweede helft van het seizoen nog voldoende speeltijd..
  Doen dus!!

 17. FrankiC

  Bijval uit verwachte hoek.
  Wat me opvalt is dat Sneijder roept het WK zo graag te willen spelen en dat Advocaat zegt geen spelers op te roepen die niet in een Europese competitie spelen. Wesley kiest daarmee eieren voor zijn geld, hetgeen ook erg jammer is voor het Nederlandse XI

 18. Iamsterdam2015

  Goed rbesluit. Je hebt er wel
  Wat aan als hij er komt dat zeker wel maar dan gaat een frenky de Jong of Van de Beek zeker niet spelen of in ieder geval een stuk minder…..
  plus
  Als het wel gigantisch draait met hem dan ga je dat na een halfjaar weer missen……
  jammer dat hij niet op z’n minst een jaartje wilt blijven maar ja… keuzes keuzes.

 19. rickert

  Ik zie Sneijder er graag bij. Donny speelde gisteren fantastisch. maar het is ook een jonge jongen met een trauma van Appie. Het gaat momenteel qua voetbal goed, maar het is veel meer dan dat. Wie weet vinden ze in Sneijder de man met wie ze in de groep eens kunnen praten. Een man met ervaring op wereldniveau. Deze man was zo groot als Robben ook is geweest. Ook voor een half jaar zie ik hem er graag bij. alle steun kan helpen in de competitie, beker en Europa.

 20. Jimmy1971

  Het is vooral jammer dag Wesley voor het geld kiest terwijl hij het geld toch niet meer op kan maken !!
  Met Ajax heeft hij veel meer te winnen dan in de US ..

 21. Rickie

  We hebben het hier over Wesley Sneijder togg ? kan me nig herinneren dat hij toen als talent volle speler weg ging paar jaartjes terug stond echt te janken dat hij weg ging. Ik zie liever Wesley sneijder tekenen voor 2 jaar dan huntelaar die blijft togg wel lekker op de bank.

 22. Litmanen

  Wat een gelul!!!! Zijn toekomst komt in gevaar? Hoeveel miljoen moet hij er nog bijkrijgen voordat zijn toekomst niet in gevaar komt????

  Als hij in Oranje wil spelen zal hij voor een “armzalig” salaris van rond de 2,5 miljoen per jaar dekomende twee jaar in Europa moeten spelen.

  Nee, dan zou ik ook voor mijn “toekomst” kiezen en naar Amerika gaan….

  Gewoon een geldwolf. Wegwezen.

 23. Litmanen

  Met Schone, vdBeek, Zyech, de Jong hebben we vijf topspelers voor drie plekken. Laat die man toch lekker opdonderen.
  Hij moet buiten de twintig miljoen die hij al op de bank heeft ( de schattingen liggen nog hoger) ook nog zorgen dat hij de komende vijf jaar voor Yolanthe kan zorgen. Daarna zal zij binnen zijn en een knappe vent zoeken van haar eigen lengte.

  Het gaat Kleine Wes alleen maar om geld. En dat zie ik liever uitgegeven aan een hoger salarisplafond voor onze jonge talenten.

 24. Litmanen

  Wat voor sportieve mentaliteit heb je om Oranje en Ajax of Utrecht achter je te laten omdat je zoveel geld extra wilt verdienen wat jij en je kinderen nooit meer kunnen opmaken? Leg mij eens uit wat voor sportieve drive er achter een vertrek naar Trumpland zit.

  Hij is 32 en zou het Nederandse voetbal nog een dienst kunnen bewijzen. Maar nee hij wil meer geld, maakt niet uit waar het vandaan komt.
  Zijn vrouw bouwt op Ibiza ( van zijn geld) aan haar toekomst door een feesttent te bouwen en hij wil naar Amerika. ALLEEN VOOR NOG MEER MILJOENEN. Want voor het voetbal gaat hij daar niet naar toe.

 25. Remco425

  Geen geldwolf Litmanen, hij was bereidt flink in te leveren. Sneijder wilde wel, de clubs willen niet. Of geef je commentaar zonder het artikel gelezen te hebben? En zoveel miljoen schijnt hij niet te hebben, omdat hij het ook vrij fors uitgegeven heeft.

 26. Remco425

  Tijdperk Sneijder over? Hij is op Robben na nog steeds de beste speler van NL…

 27. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Heel simpel: niet doen. Ben het dit keer eens met Ajax. Joepie!!

 28. Remco425

  Frenkie viel gisteren goed in en tegen de tijd dat Eiting nodig zal zijn vanwege schorsingen of blessures, is Sneijder ook al vertrokken.

 29. Litmanen

  Utrecht was bereid echt heel ver te gaan. Veel te ver eigenlijk. Voor vier maanden voetbal. En hij wees dat af.
  Dus niet om zijn carriere meer cachet te geven, maar zijn bankrekening.
  Dus een geldwolf.
  Als vSeumeren zijn knip trekt en je vind het te weinig…..

 30. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Waar staat dat Tikkietakkie. Advocaat vond hem een van de beste spelers, dat is heel iets anders dan de beste speler van Turkije zijn.

 31. fjonkman

  Inderdaad…niet doen.. een half jaartje is veel te weinig om hem in te passen en tegen de tijd dat ie ingespeeld is, gaat ie weg. Daar heeft geen enkele club wat aan, ook Ajax en Utrecht niet

 32. De Nees

  Sneijders komst zou wel welkom zijn, maar alleen voor minstens 1 jaar. Sneijder kan op alle MV posities uit de voeten, Ziyech speelt niet altijd even sterk en De Jong/ Eiting/Beek hebben grote potentie maar zijn ook heel pril voor een lang zwaar seizoen. Je haalt ook stuk druk weg bij die jongens, laat ze beetje in de luwte doorgroeien. Je ziet hoe na 1 goede wedstrijd van de Jong het verwachtingspatroon (onbedoeld) al is toegenomen, wat als ie een dip krijgt dan komt er al snel kritiek. De druk en media aandacht op die jonge gassies moeten we niet onderschatten, te grote status zo vroeg al heeft zijn nadelen. Oranje klant, vaste basis, media aandacht geeft een status die onomkeerbaar is, bij een terugval heb je een probleem, we hebben al genoeg voorbeelden gezien. In gepaste tempo brengen, vanwaar al die haast? Heb het eerder gezegd, opleiden is 1 ding maar begeleiden is net zo belangrijk.

 33. Overdwars

  Ik zou wel eens willen weten waarom hij geen interesse heeft om ons aller Ajax voor de 34e keer kampioen te maken door een heel seizoen de sterren van de hemel te spelen. Door Ajax groot geworden waarom niet iets groots terugdoen? Een getal met heel veel bijzondere lading lijkt mij, dus nu is het moment.

 34. Prinsengracht

  Ik heb juist alle vertrouwen in Carel en Frenky. Bovendien gaat jouw redenering mank. Want ook na de winterstop spelen we Europees. En andere grote wedstrijden. Tegen betere tegenstanders dan voor de winterstop. Frenky en eventueel Carel kunnen juist al wat ervaring opdoen voor de winterstop als Sneijder hun plek niet inneemt. Daarnaast, en dat lees ik hier nergens: onze ploeg is een echt team. Sneijder is een vedette. Hij vindt dat zelf ook. Hij zou de dynamiek verstoren. Niet goed.

 35. Prinsengracht

  Europa Europa Europa……Misschien moet jij Real Madrid gaan supporteren. Zelfs als het goed zou gaan met Sneijder, wat ik niet geloof, kun je in januari opnieuw beginnen.

 36. Prinsengracht

  Ik denk niet dat jij Jong Ajax en de onder 19 veel hebt zien spelen vorig seizoen. Je schat de mogelijkheden van de Jong en Eiting totaal verkeerd in. Je bent daarnaast volgens mij qua type meer een 040 supporter dan een Ajacied. Onze jeugdspelers zijn niet minder dan aankopen. Ze zijn juist beter. Eiting gaat echt heel goed worden.

 37. Prinsengracht

  Ik snap best dat hij naar California wil. Het grootste deel van de VS is niks. Maar deze staat is geweldig. Mooi om een paar jaar mee te pakken als levenservaring.

 38. Litmanen

  Dus hebben we hem niet nodig. Oranje ook niet,want we gaan de WK niet halen.
  En als we het wel halen is Sneijder tegen die tijd echt over de top.
  Ik heb veel meer vertrouwen in supertalent De Jong als vervanger van Ziyech of Schone.
  Viel gisteren fantastisch in op het hoogste niveau.

 39. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Keus voor Wesley is eenvoudig: mogelijk spelen in het Nederlands elftal staat gelijk aan minimaal een seizoen spelen voor een club in Europa.

 40. Basisspeler

  5 toppers?? Alleen Ziyech zie ik als topper. Schöne kan niet mee in Europese wedstrijden. Vd Beek heeft net een basisplek. Eiting heeft alleen nig maar JA op zijn CV. Wat nou 5 toppers? Je kunt nu met Wesley misschien een echte topper binnen halen!

 41. Basisspeler

  Eens TikkieTakkie. Mensen trekken conclusies op basis van een invalbeurt en een redelijke tweede helft van spelers. Wesley bewijst zich al jaren aan de top. Belachelijk om Eiting naast Sneijder te zetten. Dan heb je er dus geen verstand van.

 42. Basisspeler

  Opvulling? Gaat om Ajax hier. Wordt Ajax hier beter van? Heeft Ajax met Sneijder meer kans op CL en in de competitie? Mijn antwoord is JA!

 43. Basisspeler

  Jij leest een artikeltje en gaat het hrle topic daarmee aan de haal. Dat terwijl je het belangrijkste vergeet. AJAX!
  Wordt Ajax er beter van?

 44. FrankiC

  Als je de kans op CL-plaatsing en Europees overwinteren hiermee vergroot, en dat doe je met de komst van Sneijder aanzienlijk, dan moet Ajax hem hoe dan ook laten tekenen. Ook de jonkies zijn gebaat bij Europees succes ook al zou er dan één wat minder minuten maken.

 45. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Volgens mij is inschrijving spelers voorronde gesloten. Niet meer aan de orde dus.

 46. FrankiC

  Waarop is gebaseerd dat we na de winterstop europees spelen PG? Op hoop en verwachting? CL kwalificatie- en/of poulewedstrijden zijn geen oefenwedstrijden om ervaring op te doen!! Het had al lang moeten staan. Sneijder (en een verdediger en een vleugelaanvaller) had er vóór Oostenrijk al bij moeten zijn. Mét Sneijder zijn de Europese kansen groter. Mét Sneijder wordt de dynsmiek juist groter.

  Dus: DOEN

 47. Remco425

  Nee, Utrecht wees het af omdat ze die 4 maanden net als Ajax ook niet zagen zitten.

 48. Remco425

  Voor 4 maanden wordt Ajax er niet beter van naar mijn mening. Deze constructie zou vooal in het voordeel zijn van Sneijder zelf.

 49. Remco425

  Dat vergeet ik juist niet Basisspeler. Ajax wordt voor die 4 maanden er niet beter van. Het is vooral Sneijder die er beter van wordt. Als het voor het hele seizoen was geweest was het een ander verhaal, maar nu zou Ajax alleen gebruikt om bij het NL te kunnen blijven. Anders had hij zichzelf ook niet aangeboden, maar direct naar de VS gegaan.

 50. Prinsengracht

  Dat vertrouwen is gebaseerd op de vele wedstrijden (vooral van Eiting) die ik heb gezien en op de ontwikkeling die deze spelers doormaken. Als je alleen Ajax 1 kijkt, weet je dat niet.

 51. Prinsengracht

  Je hebt gisteren zelf kunnen zien dat we veel verder zijn dan een jaar geleden. Er zijn maar twee basisspelers vertrokken. Er zijn prima vervangers. De ondergrens ligt een stuk hoger. Of we CL spelen is afwachten. Maar EL lukt zeker. En de groepsfase overleven ook

 52. Prinsengracht

  En Sneijder is bezig met Sneijder. En met Yolanthe. En met restaurants. En met bungalows. En ook met voetbal. Ik heb liever niet dat hij onze spelers aansteekt.

 53. Prinsengracht

  Wat vaker naar de Toekomst en wat minder teletekst. Anders verlies je je basisplaats

 54. Prinsengracht

  Jij weet niet op grond waarvan mensen conclusies trekken. Mijn conclusie is dat jij alleen Ajax 1 volgt. En dan kun je pas conclusies trekken nadat spelers hun debuut hebben gemaakt.

 55. FrankiC

  Jij zegt ‘t. Wat mij betreft is het psychologie van de kouwe grond. Een lullige CL loting of 2 blessures/schosingen achterin en je kan zomaar 4e worden…

 56. De Nees

  Niet dat ik op de stoep ga liggen als hij voor 4 mnd tekent Frankie, maar vind dit van Sneijder niet respectvol naar Ajax. Deze ervaring is zeker wel goud waard voor aankomend talent, zowel qua leermomenten als in de tijd om die jonkies te brengen.

 57. Basisspeler

  Niet zo dom lullen PG.. wat ik doe weet jij niet. Met jong Ajaxspelers kan je niet de CL in. Tegen Nice zijn we er ook nog niet.

 58. Basisspeler

  Ook die conclusie klopt dus niet. Want ook die conclusie is op niks gebaseerd.

 59. Prinsengracht

  Volgens mij geldt dat per voorronde. Dus voor de volgende zou het weer kunnen.

 60. Prinsengracht

  Als jij deze spelers vaak hele wedstrijden live hebt zien spelen, weet je dat aardig te verbergen. Deze spelers zijn goed genoeg. En aan vier maanden Sneijder heeft Ajax niks. Gelukkig beseft Ajax dat ook. Zelfs Utrecht snapt het. Nu de nostalgische supporters nog. Die willen misschien Peter Boeve ook terug als linksachter. Veel ervaring hoor.

 61. sjakie1952

  Had wesley graag gezien in plaats van schone. De jonkies hadden veel van hem kunnen leren. Schone heeft zijn beste tijd gehad

Reageren is niet mogelijk.