Van de Beek: ‘De gelijkmaker was voor Appie’

Donny van de Beek maakte woensdagavond de gelijkmaker tijdens het duel in de voorronde van de Champions League tegen OGC Nice. Een belangrijk doelpunt voor Ajax maar voor Van de Beek betekende het veel meer en werd hij naar eigen zeggen emotioneel na zijn goal.

‘Natuurlijk is dit doelpunt belangrijk voor iedereen bij Ajax maar deze was speciaal voor Appie en zijn familie. Ik hou heel veel van ze, en als team willen we ze ook echt steunen. Deze was voor hun. Het is een moeilijke tijd, ik ben ook niet echt in staat over dit onderwerp te praten. Ik heb het er heel moeilijk mee’. Na een kleine stilte vraagt Van de Beek aan de journalist of het ook over de wedstrijd kan gaan. ‘In de eerste helft speelden we het niet goed uit maar in de tweede helft kun je ook met de volle winst van het veld afstappen.  Dit is een goede uitgangspositie om het volgende week in de Arena af te maken’.

Bron: Ziggo

Related posts

81 Comments

  1. Prinsengracht

   Mee eens. Maar ik vond ook dat hij goed speelde. Hij speelde alsof hij al jaren basisspeler is. Hij gaat heel belangrijk worden. En bepalend.

  1. HURBIE

   Geweldig voor deze jongen
   Nog mooier zoals hij die reporter ze mond snoerde ivm met Appie

   1. Litmanen

    VeRbeek deed het heel erg goed, maar de interviewer kon niet om deze vragen heen.
    Was spannend maar door beide stijlvol gedaan.
    Compliment ook voor de begeleiding van Ajax, want Sonny was goed voorbereid.

   2. PvL020

    Snap de reporter wel maar moet ook niet vervelend worden. De spelers doen het goed

 1. Yindi

  Man, het zijn allemaal toffe jonge gasten. Hebben wat moeten doorstaan en dan die goal.

 2. Jari10

  Geweldig dat Donny scoorde. Vorig seizoen zo vaak dichtbij een belangrijke goal. Als ze het team bij elkaar houden kan het een mooi jaar worden.

  1. Amoebe

   Het seizoen is 90 minuten oud!!

   Laten we nog een paar maanden wachteb met deze conclusies.

   Maar ik heb zeker goede hoop…zag er goed uit.
   .

   1. Litmanen

    Hoopvol, maar inderdaad, pas 45 minuten echt goed voetbal. Maar we mogen trots zijn op al deze gasten.

  2. Prinsengracht

   Zo verrassend is hun spel niet. Vorig jaar speelden ze op een fantastisch middenveld iedere week hel goed.

 3. AFCA my World

  Prima gedaan,laat die jongen verder met rust,heeft meer tijd nodig ! ⚽️

  1. KBouter

   Dat had jij niet gezegd met dezelfde wedstrijd en met Bosz aan het roer.

   Puur persoonlijk dus.

 4. Iedereen heeft een mening

  Jeetje, nog helemaal geen negatieve reacties over spelers. Het kan dus wel. ??? Trots op geheel AJAX

  1. De Nees

   Ontlading ook van al die emotionele weken. Blijdschap en opluchting bij iedereen door een goed Ajax vandaag. We’re happy for Appie!

  2. SPHAFCA

   Zal ik het ijs dan maar breken?? Alsnog een linksback halen, viergever centraal zetten. De Ligt (nog lang) niet klaat voor dit niveau

  3. Charka53

   Als het dan toch moet , Younes is vanouds , Dolberg liep er weer voor niets bij . Dit is een beginnettje

    1. -buitenkantje rechts-

     Heb me niet geërgerd aan Veltman deze wedstrijd.. vond hem een van de beteren in de defensie.Sanchez en de Ligt maakten (veel) fouten. Vond Ajax vooral op de vleugels lam. Younes deed eigenlijk alles fout wat je als linksbuiten fout kan doen.. Dolberg liet het spel volledig aan zich voorbij gaan. Was drukker bezig zijn haartjes achter zijn oren te vegen dan met voetballen. Kluivert kwam ook in het stuk niet voor. Ziyech constant balverlies in de eerste helft had je meer last van hem dan datvhij wat nuttigs deed. Schöne met een paar goede afstandsschoten.. Punt.
     Maar laten we dit soort beschouwingen in de eerste wedstrijd achterwege laten. Gewoon blij zijn met het resultaat. Deze start is een stuk beter dan vorig jaar. Biedt perspectief. Ook Frenkie en Neres hebben zich prima laten zien. Voor de rest kan het alleen maar beter gaan. Ik heb er nu een stuk meer vertrouwen in dan voor de wedstrijd.
     Tja.. zo kan je nog even door gaan.

     1. TikkieTakkie

      BR: Ik snap waarom je Sanchez niet goed vond spelen, die kan natuurlijk veel beter maar dat je de Ligt slecht vond spelen vind ik raar.

     2. Prinsengracht

      De ondergrens is hoger komen te liggen. De Ligt viel niet mee. Die gaat leren van fouten. Fouten die ten koste van Ajax gaan. Hij moet scherper worden. Als er over een maand genoeg goede verdedigers zijn, hoop ik dat Keizer hem passeert om hem scherper te maken. Het gaat nu te gemakkelijk.

     3. Litmanen

      BR je hebt gelijk. Verdedigend in het centrum was zwak, de gele kaarten kwamen door dom balverlies op het middenveld en voorin.
      Younes en Kluivert waren de eerste helft echt zwak.
      Tweede helft was heel Ajax veel scherper en slimmer.

   1. ajacied078

    younes vanouds slecht ja. dolberg krijgt totaal geen aanvoer. achterin waren ze te bang voor die Italiaanse idioot

    1. Charka53

     Dat bedoel ik ook als ze Dolberg niet aanspelen staat hij daar voor de kat zijn viool en dat was vorig seizoen ook veel te vaak.

     1. Indojood

      Eens, Charka53. Aan Huntelaar heb je nog minder zo want die is nog meer afhankelijk van aanvoer. Het betrekken van de spits in het spel zal toch van het middenveld moeten komen. Zowel Dolberg als Huntelaar zijn binnen de zestien dodelijk en Dolberg vind ik een betere voetballer.

     2. Remco425

      Al kan Huntaar de bal beter bij zich houden en beter kaatsen. Met andere woorden, met hem heb je meer balbezit voorin.

     3. Indojood

      Vind de euforie over Huntelaar overdreven. M.u.v. 2012 heeft ie bij Schalke nooit meer dan 20 doelpunten per seizoen gemaakt.

     4. De Nees

      Daarom was ik gister ook extra benieuwd naar de flankspelers. Ook vorig seizoen stokte het goede spel door Younes en Traore die niks leverden aan de spits en als maar naar binnen liepen. Hierdoor kwam Dolberg maar zelden in scorende positie en werd het vaak een onnodig spannende wedstrijd. Hoop maar dat Keizer niet als Bosz het eeuwige geduld heeft met Younes.

     5. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      De Ligt kreeg deze wedstrijd een te grote verantwoording omdat Sanchez nog niet lekker speelt. Normaal gesproken heeft Sanchez het meeste balbezit in de verdediging nu was dat de Ligt. De Ligt presteert momenteel het beste met een goede Sanchez naast hem. Ik vond trouwens dat het leek alsof Sanchez spiermassa is kwijt geraakt. Minder de aanblik van een beul. Zijn tackles waren het helaas ook nog niet.

  1. Charka53

   Geef hem even de tijd Machlas , hij moet het net zo goed doen of nog beter dan zijn voorganger Klaassen en zit nog vol verdriet dus ik vond hem super in alle opzichten.

   1. RonJ64

    Precies, Davy begon ook zo he, hij gaat zekers heel belangrijk voor AJAX worden en zijn !

  2. ajacied078

   hij is beter als klaassen op die leeftijd. komt goed. alle vertrouwen in donny!

 5. Overdwars

  Goeie voorzet Charka53, Huntelaar er steeds vaker en eerder inbrengen zou hem moeten prikkelen. Zoniet (en steeds dit niveau) vervangen. We weten dat het erin zit maar het komt er nog maar weinig uit. Heerlijk die Amsterdamse branie van Kluivertje, hou ik van!

 6. Mijn Club

  Valt me 100% mee, het huidige niveau. Ik had het nog niet verwacht, voor na Appie, dat ze al zo ver zouden zijn. Vooral conditioneel niet. Van de Fransen had ik conditioneel juist meer verwacht. Ik zie de hand van Keizer nu al in het positiespel. Vergelijkbaar met dat van jong Ajax vorig jaar. Ik denk dat Ajax beter wordt onder Keizer dan onder Bosz. Waar hij vooral op moet gaan letten is dat hij iedereen laat spelen, waardoor iedereen trvreden blijft en de hechte groep ook hecht blijft. Iedereen heeft het niveau om te mogen spelen, lijkt me zo. Frenkie de Jong, heerlijk om hem te zien spelen. Ik was positief verrast! Nu thuis winnen hopelijk.

 7. JohnDoe77

  Prachtig! Naast het gebaar ook super mooi dat juist hij de goal maakt als opvolger van Davey! Geeft vertrouwen omdat in die rol een beetje scorend vermogen ook wel heel belangrijk is. Nog een goede verdediger erbij, dat Braziliaantje binnen hengelen en het moet lukken dit seizoen!

 8. JustinW

  ik vind het echt mooi dat juist Donnie deze heeft gemaakt. Hele belangrijke goal voor de campagne maar ik kon eigenlijk alleen maar aan Appie denken op dat moment

 9. Charlie2011

  Als donny zo doorgaat over 3a 4 jaar heb je daar echt een middenvelder staan die bij de absolute top gaat horen.

 10. KBouter

  Heb nog stukken teruggekeken , maar wat verder opviel is dat Neres ook een uitstekend invalbeurt had, velen malen meer dreiging dan onze eigen Kluivertje…maar dat kan volgende week weer omgedraaid zijn.

  Voetballen kan Neres dus wel en zal als hij deze vorm aanhoud snel een basisplaats hebben.

  1. ajacied078

   ik vind Kluivert op de andere vleugel beter dus ipv younes. en neres gewoon op rechts.

  2. De Nees

   Zou de Jong niet een betere optie zijn op de plek van Donnie? Dan kan Donnie 1 positie terug op de plek van Schone als controleur. De Jong is toch veel behendiger aan de bal, ziet openingen sneller en kan goed kaatsen met de spits. Daarmee breng je meer voetbal op de plek achter Dolberg, ontlast je Ziyech plus 2 spelers die openingen kunnen vinden.

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Goede optie lijkt me. Komende woensdag maar eens proberen.

    1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

     Maar dan ook een Younes laten starten op de bank. Kluivert komt op links beter tot zijn recht en Neres balde gisteren ook best leuk.

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Sorry ajacied078, zie nu pas jou eerdere voorstel van Kluivert op links en Neres op rechts.

     2. Prinsengracht

      Zien jullie niet dat Nice dubbele dekking op Younes had? Ajax moet zorgen dat hiervan geprofiteerd gaat worden.

     3. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Nee, Younes had daar voordeel uit moeten halen. Vele malen kon hij na één beweging een voorzet of even of een pass op een vrijstaande speler. Hij maakte de hele wedstrijd zelf geen gebruik van de situatie. Hetvergste vind ik echter het volkomen laten lopen van zijn man en het totaal niet vooruit verdedigen. Was hij de bal kwijt dan liep hij doelloos op het veld. Dat heeft niets met emotionele gevoelens oid te maken maar gewoon met te weinig spelinzicht. Bij coners van de tegenpartij komt hij met zijn “lengte” wel terug terwijl juist hij bij de middellijn moet blijven staan. Hij is in eigen verdediging vaak levens gevaarlijk voor zijn eigen verdediging. Hierin zie ik geen geeintje vooruitgang, dus …… banken .

     4. Prinsengracht

      Dus je zegt dat Ajax niets moet doen met de vrije man die ontstaat doordat Younes er 2 heeft. Dat zou JC niet met jou eens zijn hoor.

     5. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Ik zeg dat Younes er van moet profiteren en dat niet doet. Volgens mij speelt Younes bij Ajax. Met zijn acties haalt hij geen rendement uit het feit dat hij twee man bij zich heeft. Hij heeft het overzicht niet, iets wat je volgens JC altijd moet hebben.

     6. -buitenkantje rechts-

      @AB Beter nog verkopen.. Was ern leuk bod van Schalke meende ik.. Nu het ijzer smeden terwijl het heet is.

     7. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Inderdaad BR en helemaal als Ajax nog steeds op zoek is naar een vleugelspeler.

     8. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Mogen we een commentaar geven op spelers en op een wedstrijd of gaan we een naaikransje beginnen. Zullen we maar stoppen met een eigen mening geven? Wat een gelul, sorry hoor maar ik vind het een bullshit opmerking.

     9. Prinsengracht

      Iedereen weet intussen wel wat jij overal over vindt. Je lijkt zo bang niet gehoord te worden dat je maar blijft roepen. En steeds hetzelfde.

     10. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Goh, volgens mij is mijn commetaar op de wedstrijd van Younes tegen Nice toch vrij vers en nieuw. Verder ik netjes commentaar op jou “dubbele dekking” verhaal. Dat jij normaal commentaar ziet als “afbranden” dat mag ik gewoon bullshit vinden. Maar joh, wat jij wilt. Oh ja, als er ergens staat aangegeven dat je maar een beperkt aantal bijdragen mag leveren per dag, week of zoiets, dan hoor ik het graag. Voorlopig heb ik niet gelezen op welke punten je het niet eens bent met me.

    1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

     Ohhhhhh zeker weten? Maar volgens mij is er niets vies aan hoor ?

     1. Indojood

      Misschien is Sophie nog een tiener of minderjarig, heb je daar wel eens aan gedacht? Of je bent gewoon zo, dat kan ook natuurlijk ook.

     2. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Deze zinnen klinken niet niet serieus.

 11. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Misschien is ze wel 100, heb je daar wel eens aan gedacht. Als Sophie misschien 10 jaar is moet je er ook eens aan denken dat het niet slim is om namen van pornosites hiet te vermelden. Gaan we nu elk bericht fileren van mij? Prima hoor, maar laat het wel even weten dan. Wel zo duidelijk. @Sophie: mocht je onder de 18 zijn, excuses voor de opmerking als deze verkeerd overgekomen zijn. Er zijn forumleden die er bepaalde conclusies aan verbinden. Ben je boven de 18: veel succes bij Donny. Ben je 100, nog meer succes gewenst.

  1. Indojood

   Nee, ik ga niet elk bericht van jou fileren, ik heb je wel alvast aangemeld bij de zedenpolitie, ter bescherming van Sophie. 🙂

  2. -buitenkantje rechts-

   Indo lijkt de laatste tijd wat van slag.. Misschien last van zijn vele hoogtepunten waarvan er 1 toch op Youporn is beland? ?

   1. Indojood

    Had niet verwacht dat AB er serieus op in zou gaan, voortaan nog meer emoji’s gebruiken…

Comments are closed.