‘Ajax maakt ‘vooralsnog’ geen werk van mogelijke komst Sneijder’

Nadat bekend is geworden dat Wesley Sneijder transfervrij mag vertrekken bij Galatasaray kwam de geruchtenstroom al snel op gang waar Sneijder zijn loopbaan mogelijk gaat vervolgen. Ajax maakt (vooralsnog) geen werk van een eventuele terugkeer van Sneijder naar Amsterdam, zo weet De Telegraaf te melden. 

Sneijder heeft de clubs voor het uitkiezen en zou het komende half jaar willen overbruggen in de Eredivisie om vervolgens in de winter de overstap te maken naar de Amerikaanse Major League Soccer. Eigenaar Frans van Seumeren van FC Utrecht sprak inmiddels met Sneijder en zou hem het komende half jaar graag toevoegen aan de selectie van FC Utrecht. Of dat gaat lukken is maar de vraag want de belangstelling om de middenvelder voor minimaal twee jaar vast te leggen is vanuit alle hoeken van de wereld enorm, ook vanuit competities waar hij direct kan starten.

Bron: De Telegraaf

Related posts

70 Comments

 1. Ronald96

  En jezelf als directie voor je kop slaan als hij daadwerkelijk een contract bij FC Utrecht tekent.

   1. Ronald96

    Dan kan je hem toch een aanbieding voor twee jaar doen, niet geschoten is sowieso mis.

    1. De Ajacied

     Ja Ajax kan zo’n ervaren speler als Sneijder ALTIJD gebruiken.
     Bied Wes een contract aan en vraag of Yolanthe de massage’s wil verzorgen.
     Iedereen blij ?
     ❌❌❌

     1. HURBIE

      Laat hem lekker pizza’s gaan bakken met Jolante
      Of een half jaar zijn conditie op peil houden en die jongens wijzer maken

 2. KBouter

  Tja, voor een half jaartje…geef dan de voorkeur maar aan eigen jongens waarmee je het na dat half jaar mee moet doen.

  1. marcussboss

   Ik vind dat je altijd werk van sneijder zou moeten maken. Hij is de ervaren speler die we al zolang zoeken. desnoods maar voor een halfjaar, maar in een halfjaar kan je veel vergooien??

   1. FrankiC

    @marcussboss; situatie niet ideaal als Sneijder alleen maar voor een 1/2 jaar beschikbaar blijkt, maar eens: DOEN. Als ik zie wat we vorig jaar in de eerste seizoenshelft verloren hebben is dat té kostbaar geweest. Dus dan maar voor een half jaar vastleggen. Ik ben er noet zeker ban maar verwacht zelfs dat hij in CL/EL mee mag doen omdat hij een zelf opgeleide speler is.

  2. Charka53

   Ik ben het met je eens KBouter , met alle respect voor Wesley een halfjaar en dan weer weg nee dan gewoon onze eigen jongens inpassen.

   1. De Ajacied

    Klopt Charka maar hij brengt zoveel ervaring mee dat Wes ook in een 1/2 jaar van onschatbare waarde kan zijn voor de jonge gasten,
    Eigenlijk voor heel Ajax
    ❌❌❌

    1. Charka53

     Ik denk niet dat het werkt , de spelers weten dat het maar voor 6 maanden is en gaan hem niet serieus nemen.

     1. Toppertje

      Wat voor signaal geef je af als je alleen voor een half jaar wilt komen? We hebben hier zo vaak gesteld het is graag of niet. Een half jaar is dus niet.

    2. FrankiC

     Niet alleen van waarde voor fie jonge gasten maar vooral voor het resultaat.

  3. Litmanen

   Eens KBouter. Verstoord de verhoudingen. Sneijder gaat een half jaar het mannetje spelen en is dan weg.

 3. nick-afca95

  Jammer…. die kan nog zo mee op hoog niveau. Afgelopen seizoen heeft hij dat wel bewezen denk ik. Maar we hebben natuurlijk al wel 5 middenvelders staan. (Ziyech, Van de Beek, Schøne, Frenkie, Eiting)

  1. Bakkie

   Ja die kan makkelijk mee op hoog niveau. Daarom wil hij ook niet in de Eredivisie spelen…

 4. Iedereen heeft een mening

  Denk dat Ajax hier goed aan doet. Contract voor 1 of 2 jaar zeg ik “doen” maar voor slechts een paar maanden, daar schiet je niets mee op.

 5. Ajax Heracles fan

  Al is het een haf jaartje. een speler als sneijder moet je werk van maken en helemaal transfervrij.

  1. FrankiC

   Het gaat om de kwaliteit, niet om de kwantiteit. Het gaat om CL ambities waarmaken. Het gaat om een prijs pakken. De Seijs, dat weet jij toch ook.

   1. De seijs

    Ja dat weet ik. Maar wie zegt dat als Sneijder komt dat het goed gaat? Ja jij gaat ervan uit, ik denk dat hij zich als de ster zich gaat gedragen. En als het niet lukt dat de jonkies de dupe zijn. Of 2 jaar of helemaal niet.

 6. Iamsterdam2015

  Tja wat moet je met zo een situatie. Dat hij een versterking is dat is duidelijk maar voor 4 maanden???? Straks draait het als een tierelier mede door hem gaat hij weer weg!!!
  Ondanks zijn mega ervaring zou ik het niet doen voor minden dan 2 jaar. Maar ja ik ben geen Marc Overmars.

  1. AFCA my World

   Maar goed ook,voor 4-5 maanden kan je nix opbouwen met hem,bovendien is hij over zijn hoogtpunt en zit hij met zijn gedachten al in Hollywood ! ⚽️

 7. Jimmy1971

  Je moet echt aan een vast team werken , dus alles of niets !
  Hoeveel meer geld wil Sneijder nog verdienen ?!
  Keuzes moet je met het (Ajax) hart willen maken !!

 8. AFCA my World

  Helaas over zijn hoogtepunt heen,we moeten ook zonder hem kunnen ! ⚽️

 9. Geroldkohlen

  kan nog makkelijk mee bij ons! ervaren speler en voor het mentale aspect , dan kan hij de jongens bij de hand nemen. vooral in deze moeilijke tijd nu de koppies er niet bij zijn ivm nouri. ik zeg halen als hij naar Utrecht gaat ,dan is dat een blunder eerste klas! en nog iets hoe zit het nu met die richarlison??? dat zou toch gisteren rond komen??

 10. Yindi

  Kom op zeg, maak je druk. Zie lijstje van Nick hierboven. Zou menig team wel heel erg mee in z’n nopjes zijn denk. Kun nen jullie een beter middenveld vinden in Nederland? Ze steken er met kop en schouders bovenuit.!! Zie echt uit naar die jonge gasten die staan te popelen om zich te bewijzen!! Frenkie wordt denk ik relevatie van het seizoen en daar (bv) kijk ik echt naar uit!!

 11. Yindi

  Kom op zeg, maak je druk. Zie lijstje van Nick hierboven. Zou menig team wel heel erg mee in z’n nopjes zijn denk ik. Kunnen jullie een beter middenveld vinden in Nederland? Ze steken er met kop en schouders bovenuit.!! Zie echt uit naar die jonge gasten die staan te popelen om zich te bewijzen!! Frenkie wordt denk ik relevatie van het seizoen en daar (bv) kijk ik echt naar uit!!
  Niet naar Wes voor een half jaar, waardeloos.

 12. fjonkman

  Ik vind dat Ajax Sneijder gewoon een aanbieding moet doen voor 1 seizoen met een optie voor nog een seizoen. Ons middenveld kan nog wel wat extra Europese ervaring gebruiken en we weten allemaal dat Sneijder vanuit het niets een wedstrijd open kan breken met een splijtende pass of een schot in de kruising. Zoiets kun je nog niet verwachten van en Frenkie de Jong, ook al heeft hij wel de potentie. De afgelopen oefenpotjes hebben dat wel uitgewezen. Plus, Wesley is een echte Ajacied, die hoort hier gewoon thuis…

  1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

   Als dat laatste voldoende is …….. sorry maar dan kijk ikmtoch heel anders tegen voetbal aan. Er zijn vele echte Ajacieden die ik echt liever niet of niet meer bij Ajax zie spelen hoor. Zullen we vd Vaart anders ook maar inlijven bijvoorbeeld?

    1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

     Ik zie Sneijder niet meegaan in het bij het huidige Ajax gewenst afjaag en vroeg storen tempo. Dat is een tactiek dieniedereen moet uitvoeren. Daarnaast ben ik na zijn laatste geintjes om record international te worden helemaal klaar met hem. Het bovenaan sen lijstje staan sas heilig voor hem. Lijkt wek gelijk gedrag was anderen hier vertonen om bovenaan het duimpjes lijstje te komen. Dus zowel qua meekomen als qua persoonlijkheid zie ik hem liever niet komen.

    2. De Nees

     Ok wat karaktertrekjes die niet de schoonheidsprijs verdienen, maar je moet dat ook wel binnen de juiste proporties plaatsen. De pluspunten van Sneijder zijn vele malen groter: winnaarsmentaliteit, vurige trekjes, baas op het veld en kleedkamer, ervaring, brengt vanuit stilstand met een pass al 10 keer meer dan de rest. Ik snap ook zijn voorgestelde nr 6 positie maar niet. Hij is nooit een afjager of loper geweest, heeft ie fysiek en loopvermogen niet voor, altijd en overal de spielmacher geweest, dus druk hem op zijn 33e niet meer in de nr 6 rol. Komt hij naar Ajax dan gaat Beek strijden met Schone voor 6, v Beek heeft nog lang de kwaliteiten niet om met Sneijder te wedijveren voor die nr 10 positie. En eerlijk gezegd vind ik v Beek meer en loper dan een verfijnde spielmacher dat vond ik ook van Klaassen, zelfde type. Dat niet kunnen meekomen vind ik nergens op gebaseerd. Al met al heeft ie veel meer te bieden dan een paar randzaken, als je wat negatiefs zoekt vind je wel het nodige. Maar tekent hij morgen voor Utrecht dan ging dit nergens over, dat dan weer wel.

     1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Misschien bij mij meer gevoelsmatig. Kan best. Ik zie het niet lukken.

 13. Basisspeler

  Sukkels!! Liever een puber uit Finland zeker. Sneijder is een directe toegevoegde waarde.

  1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

   I.p.v. Wie?

    1. Wembley71

     Sorry Frank was voor onze wisselspeler bedoeld. De site heeft weer eens kuren

  2. Wembley71

   In 1993 kwam ook een iet wat oudere puber uit Finland die niemand kende….en was geen directe toegevoegde waarde. De rest is geschiedenis of ben je daar te jong voor……..sukkel!!

   1. Basisspeler

    Je moet je lelijke porum houden Wembley. Zal ik je het kanaal over schoppen. Is 71 je leeftijd of je IQ? Lamlul

    1. Prinsengracht

     Ik sluit niet uit dat in 71 een belangrijke wedstrijd is gespeeld op Wembley.

 14. Overdwars

  Sneijdertje altijd binnen halen, ik wil graag met de winter al 12 punten voor staan!!

  1. Prinsengracht

   Hoezo dan? Krijgen we met Sneijder 4 punten voor een overwinning? Of 3 voor een gelijkspel?

 15. Wembley71

  Denken jullie echt dat dat publiciteits geile wicht van hem voor Nederland zou kiezen? De Los Angeles Galaxy is wel héél dicht bij Hollywood……nietwaar. En met dat salaris bij Utreg ……..wees eerlijk die gaat toch niet in Utrecht naar de Lidl, Aldi of Action….. ?

 16. EugAjax

  Als Sneijder echt iets zoekt voor 6 maanden voordat hij naar bijv US kan zeg ik jammer maar helaas dat kan niet. Als hij voor 1 of 2 jaar wil gaan moet Ajax ervoor gaan. En ja ik zou Schone (overigens ook goede speler) er meteen uithalen voor Wesley. De man is juist superfit op het ogenblik.

 17. FrankiC

  Eens De Nees. Ik vrees dat we het zonder type Sneijder internationaal niet redden. Hij heeft het juiste gif en zijn extra kwaliteiten vind ik onbetwist.

  Maar wat ik niet begrijp De Nees is dat jij hem niet de ideale man voor de 6 positie vindt. Afjagen doen toch vooral de 5 spelers vóór de ‘6’. Vorig jaar was Schöne niet de kilometervreter maar Klaassen en Ziyech! Ik vond Schöne de spielmacher. Toch?

  En ja, ik zou er ziek van zijn als hij bij Utreg na een soortement van crowdfunding.

  1. De Nees

   Het is eigenlijk vnl hoe ik Sneijder op zijn sterkst zie. Als 6 speel je voor je verdediging, gevaarlijkste man oppakken, controlerend spelen, fysiek zijn, gaten dicht lopen en ruimte maken voor de 10. Dit is meer controlerend en dienend en hoewel Sneijder dit ook behoorlijk kan vind ik hem als aanvallende MV nog sterker uitkomen. Als speler achter de spits moet je goed kaatsen, diepte in lopen, diepte pass geven, spel snel verplaatsen, daarin vind ik Sneijder veel meer waarde hebben dan controlerend 1 positie terug. Toegegeven als hij op 6 wordt gezet met grotere km vreters voor zich dan ben ik ook heel tevreden. Maar we moeten eerst maar ’s afwachten hoe graag Ajax hem wil terughalen.

   1. KBouter

    Nees..klopt, ook ik zie in Sneijder echt geen 6, controlerend vaak met de punt naar achteren..zoals de laatste jaren Poulsen of Schone deden. Wesley hoort achter de spits, aanvoer naar voren en niét achteruit denkend.

    Maar voor een half jaar zie ik dat niet zitten..na dat halve jaar kun je helemaal opnieuw beginnen.

   2. FrankiC

    Interessant. Ik keek naar wat het beste voor het elftal is en dan kom ik bij Sneijder op 6 uit. Ik persoonlijk vind Sneijder ook beter op de positie van Ziyech. (En Ziyech meer van rechts op de positie van Klaassen. Het ontbreekt dus aan een giftige tacticus op 6. Van de Beek/ De Jong zijn daar internationaal nog net aan toe en Schöne is het net gepasseerd. Vandaar.

  2. KBouter

   Schone was na de winterstop Never nóóit méér de spielmacher…hij kon op zijn tenen lopend net dit niveau aan.

  3. De Nees

   Juist KB… zijn kwaliteiten met assists, goals en inzicht is te bepalend om dat op te offeren door hem op 6 te zetten. En Schone is ook geen spielmacher, hij is meer een balveroveraar en controleur. De spielmacher is Ziyech, alleen wat wel jammer is is dat hij erg veel loopwerk doet, dat gaat toch ergens ten koste van zijn aanvallende kwaliteiten. Kon dat maar anders maar ik weet ook niet 123 hoe zonder Schone en v Beek (Klaassen toen) te laten zwemmen bij druk zetten. Hoe lost Iniesta dit eigenlijk op? Is het de LB die extra meters voor hem maakt?

   1. De Nees

    Maar alles mooi en wel met Sneijdertje, maar voor 6mnd hoeft ie niet te komen. Dan krijg je alleen heibel tot de kerst dat ie een passant is en Beek in de weg loopt etc. Dus min 1 jaar of niet.

 18. a.p.

  voor een 1/2 jaar zou ik zeggen neen… voor een langere termijn zou ik ja zeggen.

 19. Valentino

  Ach een keer praten kan toch geen kwaad. Als zelfs Utrecht al een poging wil wagen.

  1. Prinsengracht

   Voor Utrecht is het een sensatie. Ook voor een half jaar. Ajax is daar veel te groot voor.

 20. AjaxJay070

  Nooit doen voor half jaar. Staat alleen maar onze huidige selectie in de weg. Alleen als hij minimaal een jaar wilt blijven.

 21. TikkieTakkie

  Snap het nog steeds niet, als je hoort dat sneijder daar in Turkije de deur uit loopt en geen club heeft dan stap je toch meteen op hem af voor een contract, salaris speelt daarna geen rol meer. Hij kan veel extra brengen in de CL of UL.

Comments are closed.