There are no ads, please add some


‘Real Madrid wil veertig miljoen betalen voor Sanchez’

Marc Overmars liet onlangs weten dat Davinson Sanchez veertig miljoen moet kosten waarop Inter Milaan besloot om geen onderhandelingen te doen met Ajax. Toch lijkt een vertrek aanstaande en weet het Colombiaanse Antena2 te melden dat Real Madrid inmiddels in gesprek is met Ajax. Sanchez moet de opvolger worden van Pepe die onlangs transfervrij vertrok naar Besiktas. De transfersom van veertig miljoen schijnt geen probleem te zijn voor Real waardoor het voor Ajax steeds moeilijker wordt om hem te behouden. Mocht Sanchez vertrekken dan is hij na Klaassen en Traoré de derde basiskracht die de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dichttrekt. Ook Barcelona en Crystal Palace volgen de Colombiaan nog steeds op de voet.

Bron: Antena2


Gerelateerde posts

105 reacties

     1. HURBIE

      Maar als hij weg gaat kunnen we schreeuwen met ze alle ,maar kunnen we er niets aan veranderen

     2. Teuntje

      Las het ook net. Men is voorzichtig optimistisch en gaat hem de komende uren proberen te laten ontwaken.
      Nog steeds op de ic….

    1. FrankiC

     Ze mogen in Spanje het kapitaal op het veld salderen met de schuld, heb ik me wel eens laten vertellen.

 1. nick-afca95

  Real is te vergelijken met een klein kind. Die willen ook alles hebben. Lekker jaartje of 2 in Amsterdam blijven en daarna richting Barcelona gaan.

  1. Amoebe

   Net zoals met kleine kinderen krijgen die tegenwoordig allemaal hun zin 😬

   1. FrankiC

    Wens is de vader van de gedachte, dat klopt. Neemt niet weg dat het salarisplafond dient te worden opgetrokken zodat dat strookt met de ambities van de club. Doorschakelen naar niveautje CL. Spelers moeten beloond worden wil je ze behouden of halen, ook al raken we AB kwijt.

 2. Dagrump

  Ik wist het. Overmars ik zei nog ook nog !! Ook niet voor 40 miljoen. Gewoon niet te koop. Ik hoop echt dat ze niet vallen voor de centen !! En dat ze zich sterk maken voor het behoud van deze topper!!

  1. Litmanen

   Het is wel zo dat Overmars had gezegd: minimaal 40 miljoen. Dan is 40 dus te weinig. Maar goed, het maakt de weg vrij voor De Ligt op rechts in het centrum.
   Maar je moet wel versterking halen.
   Laten we eerlijk wezen, Sanchez, voor 5 gehaald en in 1 jaar voor veertig weg, beter kun je het niet doen.

   1. Toppertje

    Financieel gezien een superdeal maar is er gelijk een alternatief. Ajax heeft genoeg geld. Een titel moet nu boven nog meer geld gaan. Sanchez levert die 40 volgend jaar ook nog wel op.

   2. AjaxKat

    Ja ik schreef het hier laatst ook. Overmars heeft ‘m zo goed als in de etalage gezet. Onbegrijpelijk. Voor een koopclub is 40 miljoen een schijntje. Als een club als Barca geïnteresserd is en uiteindelijk niet toeslaat dan hou je je als Real zijnde die speler toch ook in de gaten? Maar voorlopig is die nog van ons. Hopen dat dat zo blijft met de cl in het vooruitzicht.

    1. Emilio4Ajax

     In het slechtste geval verkopen met een verblijf bij Ajax eisen van 2 jaar…🌧🍻😎

    1. Emilio4Ajax

     Of je verhuurt hm voor 20mln voor 2 jr met optie tot koop voor 50 mln🍻😎

  1. stylo1984

   Niet bij ajax, die bedragen zijn hier nog nooit voor een speler geboden

 3. Charka53

  Dat zou toch echt klote zijn als hij ook weg zou gaan nu Tete ook al weg is .

 4. Ajax1958

  Ja dat was een lekkere slimme zet van Overmars. Real lacht om zulke bedragen, dus die heeft zijn zin en Keizer en het team zitten met de gebakken peren. Dom, dommer, domst.

  1. Litmanen

   Hoezo dom? Heb jij wel eens 35 miljoen in een jaar verdiend voor je baas?

   1. Ajax1958

    Over 1 of 2 jaar is hij het dubbele waard. Overmars had moeten zeggen: Not for sale, hadden ze wel met een hoger bedrag moeten komen.

   2. Ajax1958

    Stel dat……. Ajax geen CL haalt. Kosten 20 a 25 milj, wat blijft er dan van de transfersom over? Ik zeg bij voorbaat al uitschakeling incalculeren, dus transfer 40milj + uitschakeling 20 a 25 milj = 60 a 65 milj totaal. Geen uitschakeling is dus een meevaller.

 5. Ajax1958

  Jongens we moeten echt van die kutbeurs af, want we zijn een bedrijf geworden en het voetbal is bijzaak.

 6. Geckoo

  Ja hoor daar gaan we. Een prijskaart aan 1 van je beste spelers hangen die in de belangstelling staat van alle grote clubs en je weet dat er altijd een club toehapt!
  Ik snap echt niet waarom wij dit als supporters pikken en uiteindelijk toestaan dat we met onze pik in het zand blijven staan.

 7. kanu

  Zo een jonge is toch niet te behouden voor nl. Nou kunnen we wel zeggen had meer gevraagd maar denk voor nl begrippen fors is. Gewoon weer zo een parel halen en verder.

  1. dickst14

   Als ze 40 bieden dan moet hij 70 vragen. Als 40 geen probleem is dan 50 ook niet.

   1. dickst14

    En dan komen we uit op 60.
    Ik denk dat Overmars beter zijn mond eens kan houden om bedragen te noemen. Tete weg voor een schijntje. Als iemand 20 biedt voor Dolberg is ie ook weg. NIET TE KOOP klinkt beter en als het dan echt niet anders kan. De hoofdprijs.

    1. dickst14

     Ik denk ook dat we Riedewald niet moeten laten gaan. Mocht Sanchez weggaan dan hebben we de Ligt en Riedewald voor het centrum. Echte ajax spelers.

     1. HURBIE

      Wel voor heeeel weinig gehaald Marc

      Maar geen bedragen meer noemen
      Dit krijg je ervan

 8. Tinuzzzzzzz

  Dit zat er natuurlijk dik aan te komen….Voor dat geld kunnen ze een nieuwe ervaren speler halen. Haal maar een goede binnen.

  1. dickst14

   Dat lukt nooit. Alleen goed inkopen en oplijden. Een gearriveerde speler komt nooit naar Ajax en levert 80% van zijn salaris in.

 9. -buitenkantje rechts-

  Waar is die 10 miljoen opeens gebleven?
  Meende dat de vraagprijs eerst 50 miljoen was.. Nu 40 miljoen. Dan weet je dat een grote club dat gaat betalen.

  1. Geroldkohlen

   ik lees het nu net dit bericht hier. en ik dacht hetzelfde ,het was toch eerst 50 miljoen! toen werd het 45 miljoen en nu 40 miljoen! waarom zakken we! overmars moet gewoon zeggen niet te koop punt!!!!

 10. Brokamp

  We weten toch niet wat er besproken is. Ten 1e is hij niet te houden en ten 2e wie weet wat Marc nog uit onderandeld. 40 mio plus ……… ook een keer tevreden zijn en je zegeningen tellen. Gerekend naar wat we er een jaar geleden voor betaald hebben doet Marc en de scouting het prima. Er is nog veel tijd tot eind augustus. Nu eerst afwachten zou ik zeggen.

 11. Brokamp

  Het gaat trouwens al weer veel over handel. Ben meer benieuwd naar hopelijk positieve berichten over Appie.
  Helaas zit het leven zo in elkaar.👍

 12. De Nees

  Behouden lukt zelden, elk jaar worden de sterkste spelers weggekocht dat is nagenoeg een vast gegeven. Mss is 40-45 mln wel het uiterste want je moet het in verhouding zetten met het betaalde salaris. Ben vooral benieuwd naar een plan B, ik heb geen lijstje maar hopelijk Marc wel.

 13. Janneman16

  mocht hij verkocht worden dan volgend jaar pas. is hij ook nog meer waard mits hij zich zo blijft ontwikkelen

  1. dickst14

   Ja kijk steeds alle nieuwsberichten na. Vanavond zouden we iets moeten weten. 🙏

 14. Mijn Club

  Ik zou het oliedom vinden om uberhaupt nu nog spelers te laten gaan. CL behalen levert ook het nodige op, dus zou het mooi zijn indien Ajax zich eerst eens daarop richt. Mocht je een speler echt niet kunnen houden, vraag dan ook het uiterste en dat is 40 mln beslist niet. We moeten als Ajax zijnde echt GROTER GAAN DENKEN en niet in de marge blijven doorhuppelen. Ajax heeft nog altijd een zeer goede en grote naam (en faam) in de wereld. Afgelopen jaar finale doet de rest. Profiteer hiervan zou ik zeggen en blijf niet een kleine speler in Europa. Probeer ’s buiten de lijntjes te kleuren, DENK GROOT! Sanchez ontwikkelt zich echt nog wel verder en die gaat alleen nog maar meer opbrengen. !!!

  1. De Nees

   Afschrikbedragen werken wel alleen niet tegen de superrijke clubs. Ik denk ‘groter denken’ ook samen moet gaan met upgraden van salarissen van je sterkhouders. Salaris onder 1 mln maar met afkoopsommen van boven 40 m is niet vol te houden, denk dat het zo werkt. Een mogelijke rechtszaak verlies je omdat die speler elders 4-5 keer meer kan verdienen of sportief een duidelijke verbetering heeft. Volgens mij net als de zaak met Suarez-Groningen-Ajax destijds. Je kan goed inschatten wie toch moeilijk te houden is, dan zou je al een vervolgplan moeten hebben om niet ver terug te zakken met het elftal zoals we wel vaker hebben gezien.

 15. De seijs

  Zoals altijd de wereld draait door. Van het ene naar het andere uiterste. Zo is het en zo zal het altijd blijven.

 16. Pantelic

  Real wil hem kopen voordat een andere club het doet. Ik zeg goede prijs er uitslepen met minimaal 1 jaar nog op huurbasis bij ons waarbij Real zijn salaris betaald.

 17. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Contracten aanpassen waardoor spelers minimaal 2-3 jaar MOETEN blijven als de club dat wil. Ze hebben met hun volle verstand een 4-5 jarig contract getekend. Volkomen kul dat kje een speler na een jaar kwijt raakt ongeacht welk bedrag. Ik lees alweer volop slavenhandel hier. Dat geld verziekt het spel en het plezier. 40 miljoen of meer voor een speler die tegen een balletje trapt. Gestoord. Iedereen gaat er maar in mee in die waanzin en dan straks kankeren op de regering dat ze geen loonverhoging krijgen van 1%. Waanzinnig!!

  1. Mijn Club

   Contracten tussentijds aanpassen zeg ik al tijden. In geval van Sanchez hoeft dat niet eens.

  2. De Nees

   Zie contracten maar als een onderhandelingspunt voor hogere afkoop, meer betekenis in de voetbalwereld heeft het niet AB.

    1. Mijn Club

     AB: zo zou het wel moeten zijn ja. Contract = contract … punt. Wil bijv Real Sanchez, koop dat contract dan maar drie dubbel en dwars af. Beetje hypocriet uiteraard, want ook wij doen hetzelfde met goedkopere spelers in de hele wereld. Maar toch …. als club bepaal je zelf of je hem wilt verkopen of NIET.

 18. koote207

  Doodzonde, geld is helemaal niet belangrijk we willen prijzen pakken inmiddels, staat leuk 300.000.000 maar wat kan je ermee, de absolute top komt niet naar ons….

  1. dickst14

   Wel zouden we het stadion in eigen bezit kunnen nemen en van de beurs af. Verder luisteren naar de woorden van Cruijff. Dat is het beste wat we kunnen doen.

 19. Mijn Club

  NEES: Uiteraard zul je als club zijnde zelf dan ook wat meer moeten investeren ja, maar in die financiële positie zitten we inmiddels wel. Wat is 1 mln aan slaris extra tov 10-15 mln verkoopprijs extra. Juist: een schijntje. Ik denk wel dat we die weg af en toe moeten inslaan. Noem het INVESTEREN

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Als Ajax mee gaat in salarissen van boven de 1,5 per jaar zijn ze mij kwijt. Daar liggen ze voor geen meter wakker van, dat weet ik maar het gaat gewoon niet gebeuren van mijn centen.

  2. De Nees

   Een versnelling opschakelen Mijn Club idd, gelijdelijk aan moet er groei komen in de prestaties en dat kan best nu Ajax er financieel beter voor staat.

   1. Mijn Club

    Een verdediger zoals sanchez er een is, is uiterst zeldzaam. Hij heeft werkelijk alles om een absolute topper te worden. (Overigens geldt hetzelfde voor de Ligt). Dit soort spelers moet je koesteren en zijn voor elke topclub goud waard, zeker als ze over een paar jaar wat meer ervaring hebben. Over drie jaar zijn ze (zeker de Ligt) nog steeds erg jong, maar tevens behoorlijk ervaren. De Ligt heeft dan inmiddels aardig wat interlands achter zijn naam (daar ga ik wel vanuit). De prijzen voor deze ‘jongens’ zal dan heel wat hoger liggen dan wat er nu voor zal worden geboden. Ik zou het echt superdom vinden om groeibriljanten op te jonge leeftijd te verkopen. Je hebt er immers zelf nauwelijks de vruchten van geplukt. Daarbij komt dat een topclub deze bedragen makkelijk kunnen betalen. Tussentijdse contractverlengingen met opwaardering salaris brengt uiteindelijk veel en veel meer op! Ook op sportief gebied uiteraard. En het lijkt me dat Ajax ook op dat gebied sprongen wil maken. Hoe beter de club presteert, hoe hoger de beloning voor de spelers. Uiteraard zul je ook je topspelers extra moeten belonen. Win-win-win situatie creëeren. En sowieso NOOIT verkoopbedragen noemen in de media, als is het maar de vraag of Overmars dit ook werkelijk heeft gedaan.

 20. De seijs

  Ajax moet mee met de tijd. De salarissen opschroeven tot +/- 2 miljoen dan zijn we van een hoop gezeur af.😂

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Mag van mij maar niet van mijn centen dan. Dan maar TV/Teletekst supporter.

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Als mensen in de zorg tegen een miljoen verdienen spreken we er schande van.

    1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

     Een bankdirecteur met een miljoen aan bonus vinden we allemaal absurd.

     1. Indojood

      Omdat banken dit doen met het geld van ons en ons bedriegen met rommelhypotheken etc.

     1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Volgens mij ben ik “publiek” en betaal ik mijn seizoenskaart van mijn geld. Gaat mij erom dat mensen ongenuanceerd reageren. Verder blijven het gestoorde bedragen voor één speler. Helemaal als in hetzelfde land de zorg naar de kloten gaat. Het geeft giga scheve verhoudingen. Waar het geld vandaan komt staat los van het absurde. Kortom ik vind in elke tak van sport en in elk beroep bedragen van meer dan 1 miljoen per jaar of transfers van meer dan 1 miljoen niet kunnen als er mog zoveel mensen zijn die het veel harder nodig hebben. Dat geluid blijf ik laten horen net als het geluid over Johan en Jonk.

     2. Indojood

      Nee. Met publiek geld bedoel ik inkomsten uit onze belastingen en wij zijn als NL burgers belastingplichtig. Niemand verplicht ons om een seizoenskaart bij Ajax aan te schaffen of Ajax op enige andere wijze financieel te ondersteunen.

      Nuchter beschouwd is de grens van het onbetamelijke al in de vorige eeuw overschreden dus om nu met een kantelpunt van € 1 M te gaan schermen is holle retoriek. Hanteer jij ook dergelijke normen bij het afsluiten van vette contracten met je baan als topconsultant?

     3. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      En zoals ik al zei; waar het geld vandaan komt staat los van het absurde. Verder zijn mijn contracten vet en daar staat een hoop in vwb verplichtingen van de opdrachtgever richting social return. Mijn giften zijn aftrekbaar voor d belasting welk bedrag ik vervolgens weer in giften stop zodat het Rijk uiteindelijk mijn visie volgt vwb goede doelen etc. Dat is geen bors klopperij maar normaal in mijn ogen. Waar mogelijk probeer ik een zo gelijk mogelijke verdeling te bewerkstelligen. Daar is de sport, waaronder dus het voetbal, totaal niet mee bezig en maakt de kloof steeds groter. Ronalado weet van gekkigheid niet meer wat voor dure auto hij moet kopen en geeft zijn zoontje op zijn kop als hij niet alle merken weet op te noemen. Dan ben je heel erg diep weg gezakt.

    2. De Nees

     AB je weet zelf in het voetbal regeert het grote geld, kijk hoe alle bedragen met een factor 10 is verhoogd tov 25 jaar geleden door het Bosman arrest, door opkomst van maffia russen, chinezen, sjeiks, door tv-gelden. Waar grote geld regeert moet je eigenlijk niet zoeken naar rechtvaardigheid, het is een dog-eat-dog world en een dimensie op zich. De voetbalwereld is opgeschoven richting het absurde zoals in bijv de banken- en olie wereld. Om wat daar gaande is door te trekken naar het maatschappelijke geeft een onrechtvaardig gevoel idd, je zou bij veel zaken liever willen afhaken maar ja dan blijft er ook maar bar weinig over. Veel dingen zijn gewoonweg niet rechtvaardig. Net als met de seijs, we willen allemaal dat hij een andere hobby gaat zoeken, maar hij komt altijd als een boemerang terug, dat is ook niet rechtvaardig maar het gebeurt wel. 😀

     1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Ach, als het voor mij te ver gaat trek ik mijn conclusie, ook al staat dat gelijk aan een woestijnkorrel. Betreft gewoon principes.

     2. De Nees

      Je hebt een groter rechtvaardigheidsgevoel AB, dat valt alleen maar te prijzen.

  2. dickst14

   ja hoor. 1 miljoen of 5 is een groot verschil. 2 miljoen of 5 is hetzelfde.

 21. Iedereen heeft een mening

  Tja, €40 miljoen is voor Real Madrid een schijntje en voor elke nederlandse club een waanzinnig bedrag. Als het doorgaat dan:
  1) groot compliment voor het scoutingsteam van Ajax
  2) groot compliment voor Overmars als hij zo’n bedrag weet te realiseren
  3) het allergrootse compliment voor Sanchez. Dan zijn wij bevoorrecht geweest om (helaas) 1 jaar te genieten van een waanzinnig talent die heeft laten zien hoe je moet verdedigen. Hoop dat Ajax een blauwdruk heeft van Sanchez zodat dit soort talenten zelf kunnen worden opgeleid. Alvast heel veel succes bij je nieuwe club

 22. JohnDoe77

  Beste verdediger na Stam qua fysiek, uitstraling, etc. Moet eigenlijk nog 2jr blijven!

 23. Iedereen heeft een mening

  Daar kan je als ajax zijnde geen nee tegen zeggen. Dus rond de €45 miljoen maar dan wel afspreken dat de deal pas na de 2 voorrondes wordt afgesloten. Waardoor Ajax een behoorlijke kans heeft om door te dringen tot de CL

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Kan best hoor. Gewoon nee zeggen en over drie jaar mag hij zelf kiezen wat hij doet.

 24. John wijnen

  ik dacht dat Ajax een tijdje geleden 50 miljoen euro zou vragen voor Sanches

 25. ajacied078

  als real wat wil hou je het niet tegen. real is grotere mafia dan de FIFA zelf.

 26. Indojood

  Real en Barça zouden sowieso eens onderzocht moeten worden. Dit zijn verenigingen die overeind worden gehouden door banken, die op hun beurt weer in leven zijn gehouden met EU-geld.

 27. fredie

  We zijn weer de kweekvijver voor de grote jongens. Ik wordt daar niet goed van. Zo zal het nooit meer wat worden met ons AJAX!!!!

 28. a.p.

  blijf maar nog een jaar , daar op de bank is niet alles. hier kan je nog wat bereiken en ben je nog meer waard.

  1. Mijn Club

   Liever 2 a 3 jaar. Heeft een contract van 4,5 of 5 jaar! Te gek voor woorden als dit gerucht waarheid wordt :((
   En al helemaal voor slechts 40 mln. Ik dacht dat we in NL bekend stonden om onze goede handelsgeest!
   Minimaal 50+ mln

Reageren is niet mogelijk.