There are no ads, please add some


‘Ajax kan met Braziliaan Zeca problemen op zowel links als rechts achterin oplossen’

Nu Kenny Tete vertrokken is naar Olympique Lyon en ook Jairo Riedewald op het punt staat te vertrekken kan Ajax wel wat versterking in de achterhoede gebruiken. Daarbij lijkt de kans groot dat Ajax opnieuw gaat shoppen op de Braziliaanse markt. Na de komt van David Neres en de zeer waarschijnlijke overgang van Danilo kan het probleem op de links- en ook rechtsbackpositie namelijk opgelost worden door José Carlos Cracco Neto, beter bekend als Zeca.

Volgens Yahoo Sport is Ajax namelijk geïnteresseerd in de 23-jarige linkerverdediger van Santos. Het voordeel dat hij ook op rechts uit de voeten biedt Marcel Keizer meerdere opties. “Als hij van Santos komt, moet het een goede zijn. De club levert al jaren op rij goede spelers af aan Europese topclubs. Denk aan Neymar”, aldus oud-Ajacied Wamberto tegenover ELF Voetbal.


Gerelateerde posts

24 reacties

 1. pietprecies

  Ik kan ergens wel begrijpen dat Ajax Tete liet gaan en ook Riedewald snap ik ergens nog wel maar dan moet het geen wat je er voor terug denkt te halen nog wel een tandje beter zijn.

  Ik vond Tete wel echt een baas in het verdedigen maar verder maakte hij voetballend ook wel vaak verkeerde keuzes (al kwamen passes vaak wel aan). Riedewald had misschien wel wat meer kansen mogen krijgen ook maar die had de pech dat Viergever het op die plek verrassend goed deed.

 2. De seijs

  Alleen die naam is al prachtig. En op linksback en rechtsback inzetbaar. Als het nou net zo’n jongen is als Sanchez dan worden we echt zienderogen beter.

 3. Gert Ajax

  Er moet wel actie ondernomen worden geld genoeg en straks gaan er nog meer!

 4. Charka53

  Het zal me benieuwen en als hij links en rechts inzetbaar is moet hij maar gehaald worden en wat Wamberto zegt moeten we niet serieus nemen hoor we hadden pas nog een goede verdediger op advies van een oud Ajacied 😉

 5. Jimmy1971

  Halen , Santos is echt wel een topclub daar !!
  Ben wel toe aan een nieuwe Maxwell ..

 6. AFCA my World

  Laaiend enthousiast over die gast,kijk maar eens op You tube ! Daar heb je echt wat aan ,niet denken maar doen,beter heb je momenteel niet beschikbaar ! ⚽️

 7. Remco425

  Het klinkt zo krom, 2 verdedigers uit de eigen jeugd laten gaan om er vervolgens 1 te kopen. Maar goed, ik snap van Tete en Riedewald wel dat ze geen zin hebben om nóg een jaar op de bank te zitten en hiervoor ook nog eens hun contract hadden moeten verlengen. Aan de andere kant, ik heb Nouri de afgelopen 2 jaar nooit horen zeuren en zou het, zeker nu, graag doen…

 8. JohnDoe77

  Lekker makkelijk die Wamberto! Was ik trouwens al vergeten, maar als het van Santos komt is het top?!

  1. Mijn Club

   Idd JD77, al is Santos wel een topclub. Benieuwd wat ie moet kosten en of ie echt zo goed is?! Aan de andere kant, ben ik wel voor Zuid-Amerikaans temperament, frivoliteit en talent. Tete vind ik prima dat ie weg is, van Riedewald vind ik het wel jammer. Maar als zo’n jongen per sé wilt vertrekken, heb je er ook niks aan.

 9. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Gelukkig wordt in de tussentijd de Ajax cultuur goed bewaakt. Zuid-Amerika is de bakermat van Ajax geworden. Zo jammer dat je al zo snel moet beslissen over je volgende seizoenkaart. Voor nu hopen op een 100% herstel van Appie.

  1. Indojood

   Er wordt ook hier heel simpel geredeneerd. Sanchez is een voltreffer dus moeten we voor Zuid-Amerikanen gaan. Er wordt voor het gemak even vergeten dat we genoeg mislukkelingen daarvandaan gehaald hebben. Gabrich, Juan, Cvitanich, Rosales, Kerlon de zeehond, Bruno Silva, wellicht Cassierra en van Neres en die nieuwe in de jeugd weten we het nog niet. Tegenover Sanchez, Suarez, Maxwell en Filipe Luis in een later stadium. Kortom, de ene Zuid-Amerikaan is de ander niet. Sowieso is de Zuid-Amerikaan geen generieke speler. Uruguay is veel fysieker dan Argentinië of Brazilië.

  2. De Nees

   Ik volg deze motivatie niet helemaal. Laat die simpele redenaties maar voor rekening van diegene, als het niet relevant is lees ik daar toch overheen. Overal komen zowel toppers als mislukkingen vandaan, daarom moet elk geval op zichzelf staan en alleen op voetbal beoordeeld worden. Tegenover jouw genoemde ZA mislukkingen staan net zoveel europese gevallen, dus het is net zo breed als dat het smal is. Als scout behoor je puur naar de voetbalkwaliteiten te kijken, waar iemand vandaan komt is van geen enkele betekenis. Alles wat Ajax naar een hoger niveau brengt is voor mij welkom.

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Mijn utopie is een Ajax met een basis elf uit eigen opleiding. Oke, niet haalbaar maar ajb niet 75% of meer van elders en al helemaal niet allemaal uit het buitenland. Ajax moet wel Ajax blijven. Zo niet, dan word ik uiteindelijk teletekst supporter en ik denk velen met mij. Ik ga niet alleen naar Ajax vanwege de naam.

   2. De Nees

    Dan AB ligt mss waar je genoegen mee neemt qua sportieve ambities. Ajax’ 1e prioriteit blijft NL’se spelers aantrekken, alleen de spoeling daarin is gewoonweg te dun. De keuze is dan jarenlang in de marge blijven met soms een topper uit de opleiding en incidenteel een groot succes of proberen een min of meer constante kwaliteit na te streven vooral europees. Je gooit daarmee je opleiding niet overboord want dat beleid blijf je evengoed volgen om echte NL’se toppers op te leiden.

    1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

     Zoveel buitenlanders aantrekken gaat ten koste van je opleiding. Daar is dan geen geloof meer in doorstroming en vertrekken ze. Verder inderdaad liever incidenteel succes maar herkenbaar Aax voetbal met herkenbare Ajax spelers dan bijv. De PSV variant.

    2. De Nees

     Ik denk dat je best beide kan combineren en alleen aankopen als de opleiding nog niet kan leveren. PSV is en blijft voor altijd een laffe koopclub, nee Ajax zie ik nooit zo diep wegzinken, anders haak ook ik af.😉

     1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Ik vrees als ik ze zo bezig zie. Laatste tijd heel veel buitenlandse aankopen. Bedoeling was alleen incidenteel ervaring kopen daar waar nodig. Daar zie ik niks van terug.

Reageren is niet mogelijk.