There are no ads, please add some


‘Internazionale wil Tete verlossen van reserverol bij Ajax’

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat Kenny Tete aankomend seizoen nog te bewonderen is in de Johan Cruijff Arena. De speler die het in het afgelopen seizoen moest doen met een reserverol lijkt nu definitief te hebben gekozen voor een transfer.

Afgelopen week bereikten Ajax en Galatasaray een overeenkomst maar Tete zelf voelde weinig voor een overgang naar Istanbul. Volgens de grote Italiaanse media, waaronder de krant Corriere dello Sport, heeft Tete besloten dat hij na de zomer voor Internazionale wil spelen in het Giuseppe Meazza-stadion. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou inmiddels diverse gesprekken hebben gevoerd met de club uit Milaan en heeft een positief gevoel achtergelaten bij Tete en zijn management. Mocht het tot een akkoord komen dan kan Ajax plots een probleem hebben want ook Joël Veltman heeft te kennen gegeven dat hij wel wat voelt voor een zomerse transfer. Mochten beide spelers vertrekken dan verliest Ajax niet alleen zijn eerste rechtsback, maar ook zijn tweede.

Bron: Corriere Dello Sport


Gerelateerde posts

113 reacties

 1. Charlie2011

  Tsja elke trainer laat zijn sporen na. Thanks bosz nu hebben we niks.

  1. dickst14

   Ja Bosz heeft dit min of meer op zijn geweten door Veltman Traore en Younes na 30 zwakke wedstrijden nog steeds op te blijven stellen. Maar 3 a 4 miljoen voor de beste rechtsback van Ajax sinds jaren en die ook nog international is… belachelijk. Als Veltman 8 miljoen waard is dan is Tete 20 miljoen waard, maar omdat zijn contract volgend jaar afloopt : 12 miljoen.

   1. Indojood

    Tuurlijk, Bosz overal de schuld voor geven. Lekker makkelijk. TH mag ook wel eens naar zichzelf kijken.

    1. dickst14

     Ik zou niet weten waarom Bosz hem niet opstelde, of ik moet andere wedstrijden hebben gekeken, maar als Tete speelde deed hij het gewoon goed. Ik geef Bosz niet overal de schuld van, ik vond het voetbal zelfs prachtig af en toe. Maar ik heb al die tijd al gezegd dat hij ,mijns inziens, niet zijn sterkste spelers opstelde.

     1. Indojood

      Heb ik ook altijd gezegd maar als we PB gaan verwijten dat door zijn toedoen Tete’s waarde is verminderd dan is het ook zo dat we door het succes in de EL we meer geld voor Klaassen vangen.

     2. koote207

      Aankomend seizoen gaat hij echt niet opnde bank zitten dan speelt hij gewoon veel meer, maar ja dan moet hij wel blijven

     3. Litmanen

      gek Dickst, dat ze met al die zwakke spelers zo ver zijn gekomen en dat precies die spelers die jij noemt aan het eind van het seizoen alle drie in hun nationale elftal staan…..
      Die bondscoaches toch, allemaal knettergek.

     4. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Hoe gek was die ondscoach ook alweer die Tete opstelde? Oh, dat was niet geldig natuurlijk. Jij lult alles wat recht is keom oetlul. Als jou bijdragen hier op een rijtje worden gezet heb je een hele slechte comedy avond. Net als een andere hier ben joj een ster in Jehova vertolkingen.

     5. Litmanen

      AB weer weekendverlof he? Als je weer eens een verwensing naar je hoofd krijgt moet je je slachtoffer rol maar weer innemen.
      Ik heb nog nooit een bondscoach voor gek verklaard die Tete opstelde. Dus geef even aan waar dat staat,?
      Niet dus Trumpie.

     6. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Blind nam jij niet serieus, zoek zelf maar lekker op.

     7. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Trouwens, “zes plankjes” “weekendverlof”. Gaat goed he met de man die dit soort zaken zegt te verafschuwen.

     8. Litmanen

      AB, wie kaatst kan de bal terugverwachten. Dit keer ben jij begonnen met het weer in de persoonlijke sfeer te trekken. Lees het maar terug.
      Dus, in dit geval kan je alle shit vewachten die je een ander toewenst.

      Je bent de laatste dagen niet met Ajax bezig, maar alleen om andere mensen hier onderuit te halen. Jij bent er echt een van de laagste soort. En maar zuigen en sarren, nooit inhoudelijk.

     9. Ajaxslied

      Lol Younes werd alleen opgeroepen omdat heel veel spelers afgezegd hadden. Was het 2de elftal van Duitsland man.

    2. f-side64

     nee hoor bosz is degene die het veroorzaakt
     heb dennis en de rest kunnen er g1 moet aan doen.

     1. Indojood

      Ik wijs gewoon op de nuance. TH stelt al jaren een onevenwichtige selectie samen. Logisch dat er spelers niet aan bod komen en dus waarde verliezen. Had ook liever gezien dat PB Tete opstelde maar door het succes in de EL is de transferwaarde van de hele selectie gestegen.

  2. Amoebe

   Verdedigend is hij ijzersterk maar voetballend blijf ik mijn twijfels houden.

    1. koote207

     Toch heb ik liever een 100% verdediger dan een mindere die kan aanvallen…..

 2. Casbraad

  De belangrijkste vraag is: zou tete blijven als veltman vertrekt? Zo ja dan moet er werk gemaakt worden van die transfer. Veltman is er net zoals klaassen aan toe om bij een andere club te spelen. Tete kan met de juiste instelling van onschatbare waarde zijn voor ajax.

  1. BobbyHaarms

   Helemaal mee eens Casbraad. Maar dan rijst de vraag: Is of komt er wel concrete belangstelling voor Veltman….? Ik denk het niet. Tete kiest dus eieren voor zijn geld en geef hem eens ongelijk. Echt doodzonde dit, want een opvolger met die kwaliteiten koop je niet voor 3 miljoen, laat staan als het ook nog eens een international is..

   1. BobbyHaarms

    Keizer zou zich dus hard moeten maken voor Tete! Maar doet dat niet, of er is meer aan de hand waarom Tete wil vertrekken..

    1. dickst14

     Bobby ik denk ook dat er meer aan de hand is.
     Die zaakwaarnemer van hem moeten ze in toekomst gewoon weigeren bij Ajax.
     Als Tete niet naar die idioot luisterd dan tekent hij 2 jaar bij en heeft hij een contract voor 3 jaar. Over 2 jaar verkoopt Ajax hem en heeft hij de clubs voor het uitkiezen

   2. Remco425

    Klopt Bobby, maar kom op, “Inter wil Tete verlossen van reserverol”. De grootste onzin die ik tot nu toe heb gelezen. Alsof hij daar geen reserverol zal hebben…

   3. Hoeda Fak Ajoe

    Zijn opvolger loopt al rond bij Ajax: Zeefuik! Is een topper in spé. Verdedigend als Tete, aanvallend als Veltman / Karsdorp. Let maar op!

  1. Remco425

   Ik denk dat hij zelf dat risico niet wil lopen. Maar hij heeft nog een contract voor 1 jaar, gewoon opstellen. Dat zou kapitaalvernietiging zijn zeggen ze dan. 3 fucking miljoen. Vorig jaar kon hij voor veel meer verkocht worden en deden ze het ook niet. Was dat geen kapitaalvernietiging dan? Ieder jaar dat een contract verstrijkt is een speler minder waard. Is dat dan geen kapitaalvernietiging? Ik vind dat altijd zo’n onzin.

 3. Toppertje

  Een back vinden die beter is dan Tete gaat waarschijnlijk een transfersom kosten die waarschijnlijk hoger is dan die voor Veltman en Tete samen wordt ontvangen. Heb toch sterk gevoel dat dit niet nodig was geweest.

  1. BobbyHaarms

   Reken maar dat die meer gaat kosten Toppertje. Om er sterker van te worden zal Ajax dus diep in de buidel moeten tasten voor een rechtsback. Of de gok moeten nemen met het zoveelste onbekende talent van 19 of 20.

   1. BobbyHaarms

    Klopt, maar zo’n schot in de roos (want dat is Sanchez) is uitzonderlijk.

    1. Remco425

     Ik weet niet of het een toevalstreffer is, we hebben nu wel een scout met veel ervaring en connecties in die regio.

     1. BobbyHaarms

      Dat is waar. Maar Ajax schiet zijn doel voorbij als het overal talenten vandaan blijft halen terwijl de bedoeling van de Cruijff filosofie is om je eigen talenten op te leiden en klaar te stomen voor het eerste van Ajax. Maar eerlijk, ik zie dat na het vertrek van Tete (en mogelijk Veltman) op die plek nog even niet gebeuren.

     2. Remco425

      Absoluut eens en daarom baal ik ervan dat Tete weggaat. Hij is al goed genoeg voor het 1e, beter zelfs dan Veltman en als Tete veel speelt wordt hij op zeker nog beter, terwijl Veltman al 1.5 jaar stilstaat in zn ontwikkeling.

   2. Toppertje

    Eens Remco. Dat zou mooi zijn. Helaas dan wel weer een speler van buiten. Had daarom een voorkeur voor Tete. Speler uit eigen jeugd.

 4. -buitenkantje rechts-

  Veltman blijft denk ik.. Zou misschien weg willen, maar heeft geen concrete belangstelling van clubs. Zak komend seizoen Zeefuik als backup/ ervanger krijgen. Tete heeft denk ik van Ajax te horen gekregen dat voor hem geen toekomst is bij Ajax.

  1. BobbyHaarms

   En dat zou ik onbegrijpelijk vinden BR! 3 miljoen voor een international en een beest van een verdediger…zijn ze nou helemaal gek geworden?! Het lijkt er wel op..

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt Bobby. Daarom heb ik ook het gevoel dat er meer aan de hand is.. En vlak ook de rol van zijn zaakwaarnemer niet uit. Raiola zouden ze moeten bannen uit het JC stadion.

    1. BobbyHaarms

     Juist, die man zorgt alleen maar voor onrust en beïnvloed spelers op een negatieve manier om over hun rug rijk te worden. Walgelijke zaakwaarnemer. Die zou hierin best nog wel eens een grote rol in kunnen spelen, zou me niks verbazen.

     1. Litmanen

      Bobby, Ajax wil Veltman het liefst houden. Ook vanwege het evenwicht in leeftijd.
      Van Tete is volgens mij al afscheid genomen toen zijn zaakwaarnemer begon te schermen met belangstelling toen Tete reserve werd.
      In het verleden bleek al dat spelers uit de gratie raakten bij Ajax als dit werd gedaan.
      Ik vermoed dat deze zaakwaarnemer een hoop verpest bij veel jonge talenten die eigenlijk nog minstens twee jaar moeten rijpen.

     2. BobbyHaarms

      Ja hij brengt de koppies van die jonge gasten volledig op hol met het vooruitzicht op een topcompetitie en minstens 3x zoveel salaris. Hij vergeet er alleen bij te vertellen dat de concurrentie moordend is en de kans op speeltijd nog kleiner is dan bij Ajax. Speler raakt uit beeld (ook als international) en om dan nog terug te komen is welhaast onmogelijk. Legio voorbeelden. Wat dat betreft respect voor Klaassen: Basisplaats, belangrijk in het elftal, goals, aanvoerder, international, en zijn top halen bij Ajax en dan pas naar het buitenland gaan als het gevoel goed is (in dit geval bij Everton/Koeman). En Ajax heeft de opvolger (Donny) al klaarstaan. Zo hoort het.

     3. Litmanen

      Precies Bobby. Een normale zaakwaarnemer zou hem adviseren geduld te hebben en zijn kans af te wachten. Nu was door deze zak hooi Tete vanaf zijn eerste reservebeurt afgeschreven bij Ajax.
      Deze pizzabakker had moeten weten dat bij Ajax de trainer de opstelling maakt.

    2. Remco425

     Dat is ook zo br. Als Raiola wil dat een speler vertrekt, dan vertrekt hij.

 5. boysammy1

  Hoop dat Keizer hem vaak opstelt en hem wat meer zelfvertrouwen meegeeft, dan wilt hij wel blijven. Ben bang dat Keizer hem niet opstelt..

 6. Marc Overdwars

  Tete wil weg
  Veltman wil weg
  Wie staat er straks als rechtsback in het veld man?

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Ik denk Huntelaar

  2. Moosie

   Volg jij de club wel?
   Zeefuik is in potentie beter dan tutu dus laat die gast lekker oprotten naar inter goeie club voor hem en rioola .

 7. Geroldkohlen

  doodzonde! de beste back die we hebben ,vertrekt misschien naar Italië voor 4 miljoen. onbegrijpelijk! dat ze veltman maar snel verkopen , hopelijk bedenkt hij zich dan nog.

 8. koensiemerink

  nou lekker je word bedankt Peter Boz nu hebben we niks meer elke trainer loopt ze sporen na

 9. Charka53

  Wat een gedoe allemaal als Ajax serieus met Tete verder zou willen gaan hadden ze dat al eerder geregeld dus ze willen hem niet houden dus Kenny gewoon gaan.

 10. De seijs

  Ik snap niet dat een speler kiest voor zaakwaarnemer als Raiola ! Ik denk maar is mijn mening, dat zo’n speler kiest om zo snel mogelijk heel veel geld wil verdienen. En aan een club en supporters heeft zo’n iemand schijt! Anders kies je iemand die een carrière voor je uitstippelt. En zo’n iemand is Tete dus niet.

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   13e woord klopt niet.

 11. Iedereen heeft een mening

  Als hij had willen blijven had hij 1,5 jaar geleden al bijgetekend. Hij wil weg dus geen aandacht meer aan besteden. Jammer, maar helaas.

 12. Machlas

  Inter? Wat een waardeloze club. Misschien moet FdB hem even uitleggen dat het niet werkt daarzo

   1. Machlas

    Wat een rare reactie? Als we het toch over raar hebben.indojood? Een jood uit indonesie?😂

    1. Indojood

     Ben in Indonesië geboren en jood is onze geuzennaam. Hoe verrassend eenvoudig kan het zijn. Het kiezen van (oud)spelers als naam vind ik sowieso niet verstandig (zie bv. Litmanen) en dan kies jij er ook nog één van een complete mislukkeling.

     1. Litmanen

      Nou Indioot is ook niet normaal hoor. Maar ja, dat zit al in de naam zelf.

     2. Machlas

      Een koely die jood is? 😂😂. Het ging over inter en jij begint over machlas. Lekker inhoudelijk. Volgens mij ben jij een kakkerlak net als PB

     3. -buitenkantje rechts-

      Koelie.. Als je een scheldnaam gebruikt, schrijf m dan in ieder geval goed. Je bevestigt het vooroordeel dat ik bij jou had. Niveau Machlas zeg maar..

 13. MokumAFCA

  Beste back in tijden gaat weg als 2e back van AJAX. Veltman is geen back en wil weg. Houd vast aan tete –> beste back die we in tijden hebben gehad

 14. EugAjax

  Tete wil al tijden zelf niet meer verlengen en Ajax heeft hem in al die jaren met verschillende trainers, vooral na zijn blessure, te licht bevonden. De man wil dus van reservebank Ajax naar reservebank Inter. Veel plezier man. Het ga je goed. Jammer dat je kwaliteiten uiteindelijk niet goed genoeg waren voor ons aller Ajax. Hopelijk kan je die Italianen overtuigen, maar ik heb hard hoofd erin. Laten we eerlijk zijn. de Boer, Bosz en nu Keizer kiezen niet voor hem. In honkbal is het ook bij drie slag eruit. Helaas jammer op naar Zeefuik.

   1. EugAjax

    Klopt basisspeler, dat bedoelde ik ook op naar Zeefuik als stand in van Veltman ipv dat Tete dat is. 👍

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Vanaf komend seizoen is Tete de vaste rb van Oranje.

 15. Jipjansen08

  Iedereen zegt: Tete is beer dan veltman, maar als je kijkt naar de statestieken van veltman dit seizoen zie je dat de directe tegenster van veltman dit seizoen 0 keer heeft gescoord! Geweldige verdediger alleen moet aanvallend nar wat bij leren

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   De directe tegenstander van Traire ook niet.

   1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

    Laat hij eerst maar beter gaan verdedigen voordat hij aanvallend gaat denken.

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Verrassend nieuws

 16. AFCA my World

  Wat het ook word en zal zeker rondgekeken worden en ik vind Zeefuik echt niet slecht,moet gewoon nog verder groeien ! Komt vast wel goed er liggen tig lijsten op het bureau van Marc ! ⚽️

 17. d-vine

  Jammer dat Raiola er weer voor zorgt dat een speler gaat vertrekken. Met een andere zaakwaarnemer en de wetenschap dat Veltman weg gaat was hij zeker gebleven. Het blijft de beste back die er was voor Ajax

 18. Bert62

  Met een beetje pech wordt straks ook Sanchez nog verkocht of De Ligt. Dan kunnen we het helemaal schudden.

 19. Ajax XXX

  @jipjansen, ga asjeblieft de wedstrijden tegen AZ uit, Feynoord uit, PSV thuis en tegen Man Utd terugkijken. Die statistiek zegt mij niks

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   👍

 20. RonJ64

  Gvd idioten, laat Tete in Amsterdam blijven en stuur Veltman desnoods Gratis !!!😡

 21. RonJ64

  Rioola weghouden bij de Arena en de Toekomst, vergeilt die spelers gewoon, om eigen portemonnee te vullen de Rat

 22. Valentino

  Je weet dat Veltman weg wil en zal gaan en dat Tete wilde praten. Dan ga je hem toch gvd niet verkopen voor een fooitje.

 23. Machlas

  Heb je problemen thuis ofzo? İk zei dat het niet werkte daar bij İnter,en jij begint over Machlas. over niveau gesproken. En dat jij vooroordelen hebt is logisch,ik bedoel jullie indioot. Over spelfouten beginnen en over niveau praten? wat een niveau😂😂

  1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

   Jullie Indioot? Oh … indojood en indioot. Volgens mij bestaat de laatste niet.

   1. Litmanen

    En maar sarren en maar zuigen en maar geen enkele positieve bijdrage op deze hele topic. Leeg lelijk vat dat je bent. Ongelooflijk, dat iemand zo’n hekel aan andere mensen heeft dat hij geen enkele aanleiding nodig heeft. Als je maar kan beledigen. Zoek een hobby.

    1. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

     Jij bent een deel van mijn hobby. Maar misschien moet je die 6 plankjes zelf eens gebruiken. Wel eerst een groot gat graven, ik wil daarna niets meer zien van je.

     1. Litmanen

      Nou ga maar weer in je slachtofferrol. Tweede ring AB, ogen dicht en gewoon doen, kom ik met die planken. Je vraagt er om.

     2. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Ik heb me nergens iets zien vragen hoor. Valt mij op dat jij een erg zielig leven hebt met het forum als enige uitlaatklep. Als je mij daarbij als kop van jut wilt/moet gebruiken mag dat.

     3. Litmanen

      nee Trumpie, lees je eigen bijdragen eens terug en tel de aantal keren dat je een inhoudelijk antwoord geeft.
      hoe bedoel je, geen leven?

     4. AB: na Keizer lopen Jordi en Wim als trainersduo het Johan Cruijff stadion binnen.

      Ik vermaak je juist kostelijk in dit leven. Zou stuk saaier zijn zonder jou. Zo jammer dat Eug weg is. Sosieso een inhoudelijk commentaar geven op jouw bijdragen is volledig verspilde energie. Jij bent in ieder geval op voetbalgebied totaal niet serieus te nemen. Wie de ongekroonde toppers bij jou ook al weer allemaal: van Rhijn, Sinkgraven, Boilesen ook volgens mij, Veltman als DE rechtsback vanwege de superieure en altijd geloofwaardige en betrouwbare statistieken, Younes omdat hij een seizoen geleden toch echt wel goed was, zou me niet verbazen als je Westermann als ervaren international er ook bij hebt zitten.

Reageren is niet mogelijk.