There are no ads, please add some


Verbeek: ‘Ze lachen in Engeland Klaassen gewoon hardop uit’

Davy Klaassen drong er onlangs bij de KNVB op aan om de competitiewedstrijd tegen FC Groningen wegens de Europese verplichtingen van de Amsterdammers te verzetten van zondag naar maandag (zie bericht), maar de bond deed hier uiteindelijk niets mee. Volgens Gertjan Verbeek is dit maar goed ook. Volgens hem mogen de Nederlandse topclubs wel wat meer weerstand krijgen.

“Ja, want dat betekent meer inhoud en meer weerbaarheid voor de spelers. Kijk nu eens om je heen: in alle grote voetballanden worden veel wedstrijden gespeeld. Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk hebben een competitie met twintig clubs. Duitsland heeft jaarlijks alleen al zeven clubs in het Europese voetbal, waarvan de meeste ook nog eens overwinteren”, aldus Verbeek tegenover Voetbal International.

“En wat gebeurt er in Nederland? Davy Klaassen klaagde dat de KNVB de wedstrijd tegen FC Groningen niet van zondag naar maandag had verplaatst omdat Ajax donderdags ook al Europees had gespeeld. In Engeland lachen ze hem uit. Hardop”, haalt Verbeek uit. Volgens de trainer van VfL Bochum zou het dan ook geen goed idee zijn om de Eredivisie verder in te krimpen. Hij denkt juist dat Ajax, Feyenoord en PSV elke week twee keer getest moeten worden.

Klaassen kreeg bij zijn betoog overigens steun van onder andere inspanningsfysioloog Raymond Verheijen die een speciaal onderzoek instelde onder elf Europese voetbalbonden waaronder ook het door Verbeek genoemde Duitsland. Daaruit bleek juist dat Verbeek geen gelijk had: Nederland is een van de weinige landen waar clubs twee wedstrijden binnen drie dagen moet afwerken.

Gerelateerde posts

55 reacties

 1. Teuntje

  Ik kan dit keer wel meegaan met Verbeek. Het aangehaalde omderzoek vind ik onzin, daar de wedstrijden in de buitenlandse competities een flink stuk zwaarder zijn dan onze eredivisie.
  Weerbaarheid lijkt me momenteel bijna een must….

  1. Litmanen

   Ik niet. Het is wetenschappelijk aangetoond dat ploegen die op donderdagavond hebben gespeeld en daarna nog moeten reizen, zondags aantoonbaar minder fit zijn. Verheijen is niet de enige die dit roept.

   En Verbeek moet zijn mond dichthouden. In de Tweede Bundesliga hoeven ze maar 1 keer in de week te spelen. Het hele jaar….

   Ik weet het niet zeker, maar volgens mij spelen in Engeland ploegen nooit op donderdag en zondag, maar dan op maandag. Dus wie er ook lacht, het zullen de Engelsen niet zijn.

   1. beni

    Is een jongen van hoe oud, 24 jaar????? Heeft me een optimale hartslag, traint,massage, voeding. Stelt geen klote voor donderdag voetballen en reken het aantal km uit wat hij loopt max 8km. En dan twee dagen rust met een herstel training. Hou op zijn kweeen wat moeten die wielrenners wel niet. Huilebalken.

 2. Gido

  Verbeek, …, wie lacht wie uit? Mourinho heeft het hier uitgebreid over gehad en in de meeste landen wordt er met het programma geschoven. Je wil dat de spelers optimaal voorbereid zijn voor Europese wedstrijden en daar hoort goede inspanning/rust verhouding bij.

  1. AB remember Johan

   Zodra je twee weken achter elkaar Europees moet spelen heeft schuiven geen zin. Het moet dus een behoorlijk oud onderzoek zijn van onze vriend Verheijen.

   1. Litmanen

    Schuiven van zondag naar maandag heeft in dat geval dus wel zin. Daar komt die BLO weer niet van pas he?

    1. AB remember Johan

     Na maandag weer de donderdag? Dus ……. twee dagen rust …… dus. Begrijpend lezen is een kunst en goh …… afzeiken heb jij toch hekel aan?

     1. AB remember Johan

      Maar …… snap je het nu? Nee he. Jammer. Maar jij bent een gezegend persoon, ik schat dat zo’n 80% van het forum je minimaal dom vindt. Aan mij heeft denk ik 5% een hekel. Doe mij die 5% maar.

 3. -buitenkantje rechts-

  Fitheid wordt steeds belangrijker.. samen met een uitgebalanceerde selectie met gelijkwaardige spelers.
  Dan is het mogelijk te rouleren en spelers af en toe rust re gunnen.

  1. Charka53

   Ja nr dan moet je wel een grote gelijkwaardige selectie hebben en dan moeten alle sterren het ook kunnen verdragen dat ze ook op de bank moeten zitten en dat is voor vele ego’s niet op te brengen.

    1. AB remember Johan

     Het probleem is dat ze niet blij kunnen zijn voor elkaar. Bij een doelpunt moet ook de hele bank (hoewel bank …. het zijn BC vliegtuigstoelen) uit z’n dak gaan. Inderdaad teamgeest moet er zijn maar teamgeest is wat er mist en dat, dat is de verantwoording en taak van …… Bosz.

     1. Widi

      Laten we dan eerst eens stoppen met dat gemaakt iedereen een hand geven als je gewisseld bent. Met al die vaste dingetjes die iedereen van iedereen nadoet, haal je alle spontaniteit eruit. Weg met dat nepgedrag.

 4. f-side64

  wat een slap gelul van verbeek hij vergeet dat zelfs spelers van een 3 divisie club in engeland in 1 week meer verdienen dan klaassen in 1 maand en dan nog wat verbeek is nooit 1 topspeler geweest dus die heikneuter van zijn overjarige hippie kapsel moet gewoon zijn tyfus bek houden.

   1. AB remember Johan

    Goh, laat het bij jou nu altijd andersom zijn ….. hoewel met je taalgebruik is ook regelmatig wat mis. Jij bent op Seis Inquart/Breivik na toch een goede tweede qua domheid. Gefeliciteerd.

    1. Litmanen

     Goh AB, wanneer spring je nou eens?
     En jij durft een opmerking over afzeiken te maken?
     Je weet toch dat je sinds het Akkoord van Parijs niet meer mag uitademen?
     Stop er dan ook mee!

     1. AB remember Johan

      Lastig he beetje origineel blijven. Geloof me, ik geniet hoor. Jij loopt bij elk bezoek hier rood aan en blijkbaar word je een beetje gek van me. Geinig wel. Maar goed joh, doe je elektrische Veltman dekentje aan dan maarvje favo speler je lekker warm vanavond. Lekker dromen van opkomende backs, middenvelders die verzuipen en CV die ook niet meer weten wat ze moeten doen. Helemaal jouw spelletje wat jij als jeugdtrainer hebt bedacht en in je dromen op alle velden ziet. Wel een tip: je moet al je dromen delen op het forum …… is meestal niet zo fijn voor de anderen. Afgesproken? Welterusten.

     2. Litmanen

      Dat doe jij al, masterburen bij elke afzeikactie…
      Jammer voor jou, alleen maar poeder.
      En nu dus niet meer uitademen. De rest van de wereldbevolking wil verder….

    2. Widi

     Kijk AB, dat pikt f-side64 niet. Dat jij zijn plekje aan Litmanen wil geven. En dat ben ik met hem eens. Hij en alleen hij verdient die tweede plaats achter Seijks.

   2. Widi

    Met de inhoud ook wel. Want feitelijk zijn er in League One geen spelers die ruim 4 keer zoveel verdienen als Klaassen.

  1. AB remember Johan

   Ik denk 3 divisie club. Dat moet 3e divisieclub zijn en Engeland, Klaassen en Verbeek moeten met een hoofdletter. Verder zou ik het niet weten. Maar dat is mijn bescheiden mening, het is maar dat ik ff tussendoor kom 😉

   1. f-side64

    so what die pleuris boer moet eens naar de kapper gaan en verder geen grote bek hebben met zijn loopbaan hij is maar trainer van bochum daar wint de de jostiband nog makkelijk van.

    1. AB remember Johan

     Op zich helder. Oke Bochum en Jostiband de bekende hoofdletter maar ach, who cares. Weet jij trouwens of de Seijs ook meespeelt in de Jostiband?

     1. Indojood

      Het is de originele Amsterdamse taal, zonder bekakte R maar ouderwets normaal.

 5. Jimmy1971

  Met de methode Verheijen komen we in ieder geval zichtbaar Internationaal fysiek tekort …

 6. JohnDoe77

  Deze discussie hebben we al gehad volgens mij! Eigenlijk moeten voetballers in Nederland niet klagen over de inspanning. Wat de clubs wel kunnen doen is de training erop aanpassen…

Reageren is niet mogelijk.