Oranje verliest opnieuw, Seedorf benoemd tot bondsridder van de KNVB

Het Nederlands Elftal heeft zich na de zeperd tegen Bulgarije niet weten te herstellen. In de Amsterdam Arena ging de ploeg met 1-2 onderuit in de vriendschappelijke interland tegen Italië. Oranje kwam in de tiende minuut nog wel op voorsprong  via een eigen doelpunt van Alessio Romagnoli. Een minuut later was het echter alweer gelijk. Eder maakt de 1-1 en niet veel later nemen de Italianen ook de voorsprong. Bonucci zorgde voor de 1-2 wat tevens ook de eindstand was.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Clarence Seedorf bedankt voor zijn diensten voor Oranje. Seedorf speelde negen jaar terug zijn laatste interland. In zijn interlandcarrière kwam de meeste succesvolle clubvoetballer van Nederland – vier keer winnaar van de Champions League – tot 87 interlands. De eerste vijf speelde hij toen hij bij Ajax voetbalde. Andere bekende bondsridders zijn onder andere Frank de Boer, Edwin van der Sar en Frank Rijkaard.

Bron: Ajax.nl

Related posts

43 Comments

 1. pacotaco

  seedorf had makkelijk het record aantal interlands kunnen verbreken. werd helaas niet gewaardeerd in NL en veel te vroeg gestopt/genegeerd als international

  1. Litmanen

   Seedorf was niet de makkelijkste. Totaal verschillende bondscoaches ( vMarwijk en vBasten) wilden niet met hem werken omdat hij zich in het veld niet aan de opdracht wilde houden.
   Kan er naast zitten maar vBasten heeft hem zelfs in de eerste helft een keer gewisseld.

  2. Geroldkohlen

   ben het met je eens pacotaco, over dat seedorf te weinig waardering heeft gekregen en ook vaak compleet genegeerd werd.

 2. ritchy

  Seedorf is en was de meest onder gewaardeerde speler van Nederland maar niet iedereen weet dat hij de meeste Europese bekers heeft gewonnen en hij is gelukkig zich zelf gebleven top sporter pur sang

  1. HURBIE

   Verdiende bekroning voor hem
   Altijd een goeie degelijke hardwerkende en niet opvallende zeer nuttige speler Gefeliciteerd

 3. KBouter

  Volgens mij…en vele bondscoaches die we hebben gehad was ook Seedorf een speler die niet altijd mee terug ging om zijn man te volgen. Wat noodzakelijk was met de speelstijl die Oranje hanteerde. Seedorf wou graag dat het elftal voor hem in dienst voetbalde en dat was net niet zo.

  Verder uiteraard veel respect voor zijn carriere.

   1. AB remember Johan

    Eens maar een goede (bonds)coach komt daar uit met zijn speler. In ieder geval bij van Basten twijfel ik daar (terecht) aan.

   2. Charka53

    Ik ook , maar als ik nu hoor van meneer Robben dat hij en nog enkele willen mee beslissen welke bondscoach er moet komen het wordt steeds gekker het zijn voetballers die moeten opdrachten uitvoeren en de bal opvreten voor een goed resultaat en meer niet.

 4. De seijs

  Mensen belachelijk maken over de rug van de mensen met een down syndroom doe je niet widi! Zoooo min!!!!

   1. De seijs

    Reactie van afgelopen vrijdag van hem. (widi) Met deze moet je gewoon niet spotte. Is erg laag bij de grond om hier mee te willen score.

 5. -buitenkantje rechts-

  Heb niks met Seedorf..
  Respect voor zijn bekers, maar als speler kon hij me niet bekoren.

  1. Widi

   Misschien kun je het ook zo zeggen: ik ben nooit in paniek geweest omdat Seedorf niet speelde bij Oranje. Het kon prima zonder hem.

   1. Ajaxslied

    Wat is dit nou weer voor een domme reactie zeg. Hebben we prijzen gewonnen zonder Seedorf????

    1. Widi

     Hebben we prijzen gewonnen met Seedorf. Ik heb het over Oranje. Ik was er steeds bij. En ik zeg hoe ik het heb ervaren. Je kan het er mee oneens zijn. Maar om het dom te noemen, dat lijkt dan weer niet zo slim. Fijne dag.

     1. Litmanen

      Ook Ajaxlied hoort hier bij de mensen met een laag voorhoofd.
      Respectloos over Ajaxspelers of ex Ajacieden praten zoals vBasten neersabelen zegt genoeg over het niveau.
      Maar ja, vBasten ging ooit tegen Cruijff in, dus waardeloos.
      Als je de statistieken er op nakijkt, dan was vBasten een prima bondscoach.

     2. KBouter

      Litmanen…eens, 100% eens over zijn bondscoach tijdperk. Man man man wat heb ik genoten van die tijd, zelfs een prima WK en EK heeft hij meegemaakt als coach.

      Ivoorkust..Argentinië, Frankrijk, Italië ze gingen er allemaal aan met mooi aanvallend voetbal. Als liefhebber van mooi aanvallend voetbal moet je meer aan je trekken gekomen zijn tijdens die twee toernooien dan met dat catenaccio voetbal van bv v Marwijk.

     3. KBouter

      Moet er wel bij vermelden dat zijn omgang met vedetten bepaald niet volwassen was. Grote problemen met Nistel en Bommel herinner ik me nog.

     4. Widi

      Ik zou ook moeite hebben met van Bommel. Ik weet niet precies wat het is, maar die moet ik gewoon niet.

     5. KBouter

      Widi…in Duitsland noemden ze hem de grootste Stinkstiefsel die er bestond.

      Daar win je wedstrijden mee, zulke gasten móet je in je team hebben.

     6. KBouter

      Vond het uiteraard prachtig dat Christiaan Poulsen hem een opneuker gaf hoor. Mijn vriend is het ook niet

     7. Indojood

      Op het WK 2006 werd er niet goed gespeeld. Tegen Portugal werd het een ordinaire schoppartij. De groepswedstrijden op het EK 2008 waren wel goed maar ik ben nog steeds niet overtuigd dat dit de verdienste van Van Basten was. Het EK 2000 was het laatste echt overtuigende toernooi qua veldspel.

     8. AB remember Johan

      Van Basten kon in zijn tijd als bondscoach teren op het ontzag dat hij bij de spelers had vanwege zijn carriere als voetballer. Beste Litmanen als je wilt meepraten over de situatie van Basten en Cruijff dan zal je toch eerst de biografie van Johan moeten lezen. Maar ja, dat wil je niet en daarom is elke mening van jou hierover lachwekkend.

     9. AB remember Johan

      Ik vraag me af wat er respectloos is als iemand zegt dat hij blij is dat Tete geeft gespeeld i.p.v. Veltman. Daar was volgens mij 95% van voetbalminnend Nederland blij mee. Je mag gewoon zeggen dat je een speler beter vindt hoor en dat mensen Veltman niet Ajax waardig vinden is ook gewoon een mening. Dat heeft niets meer neersabelen te maken. Ik ken wel een aantal mensen op het forum die en andre spelers en anere forumleden neersabelen vanwege een ander mening en dan huilie huilie doen als ze zelf een beetje aangepakt worden. Puberaal gedrag is dat.

     10. Indojood

      Maakt niet uit. Ik vind Litmanen wel grappig, hij maakt heel veel verwijten jegens anderen, en soms terecht. Punt is dat hij zelf net zo hard meedoet. Ik ben me ervan bewust dat ik dit ook doe en ik vind het leuk om te doen.

     11. KBouter

      Kijk Indo…zolang we zelf dat inzien is het ook geen probleem. En je zegt het zelf al..je vind het leuk om dat (bewust ) te doen. Dat is heel wat anders dan gasten die een mening hebben die haaks op de meningen van 90% van de forum leden staan, maar toch doordrammen om hun gelijk te halen.

     12. KBouter

      En wat AB zegt ben ik het 1000% mee eens…iedereen mag wat van een speler vinden, ook vinden dat het Ajax onwaardig is, het is en blijft een persoonlijke mening.

     13. Indojood

      Het maakt me niet zoveel uit. De discussies die hoe dan ook ontstaan vind ik leuk.

      Als het inhoudelijk wordt dan verbeeld ik mijzelf niets. Ik heb zeker niet de wijsheid in pacht, daarom refereer ik constant aan Johan want ik geloof 100% in zijn visie en ben daar fundamentalistisch in. Het is dan ook nooit mijn gelijk en sowieso niet een kwestie van gelijk halen.

 6. Jimmy1971

  Voor Seedorf zijn carierre moet je inderdaad respect hebben , maar zijn huwelijk met oranje was nooit echt een succes !
  Spelers en trainers werden hordendol van de eindeloze discussies met hem in de kleedkamer. Ook kwam het voetbal er bij hem minder goed uit in het NL elftal ten opzichte van het clubvoetbal , maar niettemin is hij een monument in het NL voetbal ..

  1. De seijs

   Was hij toen ook niet de aanstichter met dat hele kabel gedoe in engeland. Dat de donkere medelanders rijst en weet ik veel wat wilden eten . Maar toen de hond in de pot (te eten) kregen.???

  1. AB remember Johan

   Het is ongelooflijk. Zelf mensen, volkomen ten onrechte en onlogisch, aanspreken gedrag en dan zelf dat soort dingen uitkramen. Die enkele hersencel die hij heeft zit ook nog eens door de war.

Comments are closed.