Klaassen doet oproep aan KNVB: ‘Na uitduels als deze bijvoorbeeld pas op maandag spelen’

Na de zware uitwedstrijd in Warschau (0-0) wacht zondagmiddag voor Ajax om 14.30 uur amper 72 uur later alweer het lastige uitduel tegen Vitesse. Tegenover De Telegraaf gaf Davy Klaassen aan dat de KNVB de Europees spelende clubs in zijn ogen moet beschermen. “Voor de competitie zou het beter zijn als wij bijvoorbeeld op maandagavond zouden spelen. Daar zou zeker over nagedacht moeten worden. Dat kan geen zeker geen kwaad. Dat zou de KNVB aan het begin van het seizoen moeten bepalen. Zo bescherm je je eigen teams.”

Related posts

43 Comments

    1. De seijs

      Hurbie lever jij ook elke dag een top prestatie? Het is niet verkeerd wat Klaassen hier zegt.

      1. De Ajacied

        Idd mag best rekening mee gehouden worden hoor, gaat ook voor de Nederlandse punten bij uefa
        ❌❌❌

        1. Charka53

          Het zou mooi zijn en daar zou in de toekomst rekening gehouden kunnen worden maar dit ga nu nog niet gebeuren omdat ze de kakkies niet een kampioenschap willen afpakken.

    2. Starke

      Dat is geen vergelijking. Maar ik neem het je niet kwalijk. Je weet vast niet wat zware fysieke inspanning met je doet. Jij kan vast niet eens 30 meter sprinten zonder dat je er bij neervalt of iets afscheurt.

    1. FrankiC

      Lees ‘Hoe simpel wil je het hebben?’, van Raymond Verheijen en Ajax is nagenieg kansloos in Arnhem.

      1. Remco425

        Klopt Franki. Dit voorstel momt van Verheijen af na een studie onder duizenden sporters. Als er maar 2 wedstrijdloze dagen tussen 2 wedstrijden zitten, is je lichaam pas voor 70% hersteld. De kans dat je de volgende wedstrijd wint, in dit geval Vitesse, is 40% kleiner. Dat is echt serieus. Niet verwonderlijk dus dat veel clubs de wedstrijd na een Europese wedstrijd niet winnen. Zeker als het een uitwedstrijd is en je pas de volgende dag weer terug bent.

    1. Remco425

      Ze zijn ook niet vrij. Ze werken de tussenliggende dagen ook. Maar waarom doe ik eigenlijk moeite het je uit te leggen. Zo’n opmerking getuigd van zeer weinig intelligentie, dus een uitleg zal ook geen zin hebben.

      1. woody79

        gaat erom dat ze niet hard genoeg werken. en/of niet luisteren,begrijpen wat ze moeten doen. je kunt wel eens een slechte dag hebben, maar dan compenseer je dat door het snot in je ogen te lopen. heb ik niet gezien en daarom vind ik dat je niet het recht hebt te zeggen dat ik intelligentie mis. wel dat ik lui ben

    1. FrankiC

      Er zijn statistieken te over die hetgeen Klaassen beweert onderschrijven! Geen onzin, dus Bert62

    2. Remco425

      Ach, er is alleen maar een studie onder duizenden topsporters gedaan die deze stelling onderschrijven. En jouw stelling? Kan je die ook onderbouwen? Nee, dat is alleen maar weer hersenloos geschreeuw…

  1. dickst14

    Ik vind dit geen slecht idee. Het is niet alleen de wedstrijd spelen, maar ook het reizen hotels etc. Physiek kun je misschien wel 2 wedstrijden per dag spelen. Daar gaat het dus niet om. De concentratie en het focussen. Dat kun je niet met gewoon werk vergelijken, ook al zou de inzet soms wat meer mogen zijn.

  2. -buitenkantje rechts-

    Daarvoor hebben we een grote selectie Davy.. als je dit niet aan kunt heb je niks in bv de Engelse competitie te zoeken. En anders moet je als je moe bent, maar ff een wedstrijdje banken. Denk dat Donny of Appie graag je plekje willen innemen.

    1. De seijs

      Denk dat Klaassen het over de hele selectie heeft. En heeft vitesse ook donderdagavond Europees gevoetbald in het Oostblok om 21.00? Nee dus. Dus er zit wel degelijk een groot verschil tussen . We hebben het hier wel over topsport. Dus klaassen heeft hier wel een punt.

  3. JohnDoe77

    Doen ze in Engeland en Spanje bijvoorbeeld ook. Zit er persoonlijk alleen niet op te wachten om dan naar de ArenA te gaan…

    1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Ze spelen inderdaad ook op maandag in Spanje en Engeland maar dan hebben ze daarvoor ook wel op vrijdag of zaterdag gespeels volgens mij. Daar liggen de wedstrijden nog dichter op elkaar

  4. ajaxpers

    Klaassen een sukkel? De grootste sukkel zit op de bank als trainer. Als hij eens zou rouleren en de belasting evenredig zou verdelen dan hebben de spelers vanzelf meer rust maar meneer is te krampachtig en angstig. Niet vergeten dat hij dit niveau niet aan kan. Zeker op het middenveld heeft hij veel opties.

  5. EugAjax

    Klaassen roept hier iets heel normaal. Dit is al gangbaar in voetbalwereld alleen in Nederland lopen we weer achter. Hoogst wsl door tv zender die dit tegenhoud! KNVB moet er zijn voor de sporter. Dus invoeren! En mensen die Klaassen hierover willen afvallen is niet terecht. Gaat dit jaar nooit meer in en in zomer gaat hij weg dus wsl zegt hij dit voor zijn collegas! Echte aanvoerder dus

  6. Indojood

    Onzin. In de grote competities moet je altijd grote afstanden overleggen om uitwedstrijden te spelen en verblijf je veelal in hotels. Barcelona ligt dichter bij Amsterdam dan Las Palmas! Hoort bij het leven van een topsporter.

    1. EugAjax

      Indojood qua reizen heb je gelijk, qua wedstrijd belasting is het gelijk. Voor normale arbeid rust verhouding hebben mensne die er verstand van hebben aangegeven dat binnen 72 uur wedstrijden spelen je gaat opbreken gedurende het seizoen.

      1. Indojood

        Zoals boven terecht opgemerkt, daar zijn grote selecties voor. Bovendien praat Klaassen een beetje naar de situatie. Nu moeten we uit naar Vitesse. Als we thuis En wat moet Sanchez wel hiervan niet denken? Die speelt al anderhalf jaar achter elkaar en was gisteren weer de beste.

        1. EugAjax

          Je hebt weer goed punt ?. Ik moet uitkijken nog even en ik ben om. Ben ik weer draaikont ?. Al met al mag het geen excuus zijn voor gister en dan met name verschil tussen eerste en tweede helft!

        2. Remco425

          Heeft niets met de wedstrijd tegen Vitesse te maken, dat komt nu uit. Hij haakt gewoon in op een artikel van Verheijen die deze week is gepubliceerd. En in grote conpetitie hebben ze genoeg geld voor 2 of 3 gelijkwaardige selecties. Hier in Nederland hebben we dat niet. Dat heeft de wedstrijd tegen Cambuur wel uitgewezen. En dan nog presteren de topspelers uit de grote competities vrijwel nooit op EK’s en WK’s of zelfs al aan het einde van het seizoen bij hun club. Dat heeft hier mee te maken.

  7. Jimmy1971

    Er wordt gewoon niet hard genoeg getraint in NL , daarom kunnen de spelers het niet aan !!
    Iedere speler in het buitenland ( behalve de zandbak ) geeft dit aan als grootste verschil met NL ! Tevens is dit de reden dat we fysiek te kort komen. In de eredivisie wint de top 3 meestal het laatste half uur de wedstrijd ( fysiek) , europees is de 2de helft , net als gisteren , vaak behoorlijk slechter !!
    Omdat Europese clubs beter opgetraint zijn ..

Comments are closed.