There are no ads, please add some


Europa League tegenstander Legia raakt opnieuw spits kwijt

Legia Warschau, tegenstander van Ajax in de zestiende finale van de Europa League, heeft de tweede tegenslag in korte tijd moeten incasseren. De club uit Polen raakte eerder al topscorer Nemanja Nikolics kwijt (zie bericht) en daar blijft het niet bij. Ook de 26-jarige spits Aleksandar Prijovic staat op het punt om Legia te verlaten.

De Zwitser lijkt op weg naar de Chinese competitie. “Ik ga weg, dat kan ik nu wel bevestigen. Mijn missie hier is voorbij. De club heeft mij geholpen en ik de club. Het is nu tijd om te vertrekken. Om eerlijk te zijn heb ik al eerder over China nagedacht. Ik denk dat er wel een akkoord komt, want Legia zal mij door de situatie waarin de club zit wel willen verkopen”, aldus Prijovic in gesprek met Super Express.

De voormalig Pools jeugdinternational speelde eerder voor onder meer Derby County, FC Sion en Djurgardens IF Hij kwam bij Legia tot 24 doelpunten en 13 assists in 72 officiële wedstrijden en heeft nog een doorlopend contract dat tot medio 2019. Legia is al druk bezig om vervanging te regelen voor het spitsenduo. Daniel Chima Chukwu, een 25-jarige Nigeriaan van het Chinese Shanghai Shenxin, moet waarschijnlijk de opengevallen spitspositie in gaan vullen.

Gerelateerde posts

54 reacties

  1. koote207

   Nou leuk….maar moeten we niet gewoon eenvoudig winnen of de “top spitsen” meedoen of niet…?

    1. koote207

     Nee de seijs dat klopt maar hier moet je toch gewoon van winnen of die spitsen nou meedoen of niet!

 1. -buitenkantje rechts-

  Hij kwam bij Legia tot 24 doelpunten en 13 assists in 72 officiële wedstrijden .. Dat betekent om de wedstrijd bij een doelpunt betrokken.. Een behoorlijke duw in de rug voor Ajax.. Volgende ronde komt in zicht.

 2. Gert Ajax

  Gaat de goede kant op alleen heb je er nog niks aan.
  Belangrijk om te waken voor onderschating.

 3. Indojood

  Let nou eens een keer op met de inhoud van de artikelen. Eerst is het een Zwitser, later is het een voormalig Pools international. Dat niemand dit opmerkt geeft al aan dat de meesten hier meteen naar de reacties springen en de moeite niet nemen om artikelen daadwerkelijk te lezen. Alles voor de “likes”, hè.

   1. Indojood

    Ik weet dat het niet belangrijk is voor jou. Jij houdt je liever bezig met testjes in reacties en het scoren van likes en jij maakt je druk om dubbele paspoorten en etnische achtergronden. Dit is een nieuwssite, dan vind ik dat daar scherper op gelet moet worden door de redactie, dat komt de kwaliteit van de site ten goede.

    1. De seijs

     Testjes begon jij mee. Scoren van likes kom jij telkens mee. (Dus daar hou jij je mee bezig) Dubbele paspoorten begon jij ook mee. En etnische achtergronden heb ik nooit genoemd. Dat lees ik nu hier ook van jou! En deze nieuwssite word bekleed Door vrijwilligers dus geheel vrijblijvend. Die moeten we koesteren, niet zoals jij afzeiken. En als jij het beter kunt wees eens een kerel en pak die handschoen op. Er worden mensen gevraagd voor dit forum. En kom nou niet met een goedkope smoes want hier zeiken kun je wel heeel vaak!

     1. Indojood

      Ik ambieer een dergelijke functie niet. Een tijd geleden zei je hier dat je erover na zou denken maar jij zet de stap ook niet.

     2. De seijs

      Nee lekker makkelijk! !!! Maar afzeiken kan jij als de beste hier. indo Dus doe dat dan ook niet ,heb respect voor die mensen. Vrijwilligers zijn het. Die doen hun best. Als ik jou hier lees lijkt het wel of jij een autist bent met je iedereen maar naar jou inzicht verbeteren! Of ben jij daadwerkelijk een autist? En ik heb er over nagedacht en ik kan er geen tijd voor vrijmaken. Maar ik zeik niet op deze vrijwilligers. Ik heb er respect voor, en af en toe een foutje nou ja en? Hier in Nederland wordt ook op school begrijpend lezen les gegeven. Maar toen was jij zeker vaak ziek. Want daar snap jij niks van! BEGRIJPEND LEZEN!

     3. Gouden trio: Jordi C., Wim J. en Frank R.

      Heel even correctie de Seijs, Domme Lul, ik ben de beste afzeiker hier. Vraag maar aan prof. eugie

     4. De seijs

      Kakkerlak met je Jordi classie en wim Jansen en frank r? ? ? rot op hier van het ajax forum! ! Ga naar je rotjeknor lulletje! De leukste 🙂

     5. Ajax Barcelona / Gouden trio: Jordi C., Wim J. en Frank R.

      Oh seijsje, uit het merendeel van jouw bijdragen hier blijkt dat jij in ieder geval heel vaak niet op school bent geweest toen er Nederlands werd gegeven. Mogelijk zat je in de moskee, dan heb ik er respect voor.

     6. Ajax Barcelona / Gouden trio: Jordi C., Wim J. en Frank R.

      😂😂😂😂ai Indojood, er wordt ook op jou gelet.😂😂😂

     7. Indojood

      Nee, het benoemen van Ziyech’s achtergrond met een opmerking over dat andere Marokkanen met een 2e paspoort aan hem een voorbeeld moeten nemen, die is door kabouters hier geplaatst.

   1. Gouden trio: Jordi Cruijff, Wim Jonk en Frank Rijkaard

    Hij is van Servische afkomst, heeft alleen voor Zwitserland gespeeld en nooit voor Polen. Drie paspoorten lijkt me ook wat overdreven 😉

  1. -buitenkantje rechts-

   Zoiets had ik bij het topic over Poulsen.. Daar werden de clubs genoemd waar Poulsen achtereenvolgens had gespeeld.. Alle clubs behalve.. Ajax.

  2. Remco425

   Indo, het had zomaar gekund, zie Ziyech en vele anderen. Ware het niet dat hij in Zwitserland geboren is en jeugdinterlands voor Servië heeft gespeeld ipv Polen. Maar dat heb ik wel moeten opzoeken na jouw opmerking, want het had dus weldegelijk gekund wat in het artikel staat. Niet zo gek dus dat velen daar overheen lezen. 😉

 4. a.p.

  Ajax moet gewoon voetballen, wat die spelers daar doen moeten ze zelf weten. Ajax moet voetballen en winnen.

 5. Iamsterdam2015

  Huh!!?! De topic ging toch over Legia die wederom een spits kwijt raakt!?!?!? 🙈🙈

 6. EugAjax

  Mijn voorspelling dat Ajax een makkelijke ronde krijgt moet natuurlijk in Polen niet opgevat worden om dan maar alvast de beste spelers te verkopen. Zodat ze nog wat geld ontvangen voordat Ajax ze ontmaskerd 😄Ze zullen toch niet bang worden !! Als Bosz nu maar niet gaat denken dat hij dit nu met tweede team aankan……….😄.

 7. Widi

  Je hoeft echt niet bang te zijn dat Legia, Bosz of wie dan ook zich iets aantrekt van jouw voorspellingen. 😂😂😂. De enige aandacht die je krijgt, krijg je hier.

    1. Gouden trio: Jordi C., Wim J. en Frank R.

     Was vroeger een verdienstelijke spits ….. gek op inkoppertjes 😉

    2. EugAjax

     Ja Widi en GT, AB, AH IMOJC ik krijg van jullie veel te veel aandacht haha. Zoveel zelfs dat jullie nu al discussieren met me over punten uit het plan Cruijff! En ja juillie gaan daarin tegen de man die de essentie als enige nog uitvoerde. Dat is de mening van Cruijff, jullie idool. Maar ach ik ben gewend. Jullie reageren vaak op naam en niet op inhoud of jullie zijn zelf beetje aan draaikonten 😄. Dus wat is het nu moet Ajax plan Cruijff blijven volgen of iig essentie ervan? Of laten we nu alles vallen. Dus niet alleen de volgens jullie hoofdpersoon maar nu ook de daden? Make up your mind kerels

     1. Widi

      Je krijgt van mij niet veel aandacht. Ik doseer. En voor de zoveelste keer: ik spreek alleen voor mezelf. Ik discussieer niet over een plan. Dat kun je in mijn berichten niet hebben gelezen. Ik zit ook niet in een kamp. Mij interesseert Ajax. En wat NU goed is voor Ajax. En in dat verband ben ik van mening dat versterking op enkele plaatsen gewenst is. En in dat kader verwijs ik veel van jouw beweringen naar het rijk der fabelen.

     2. EugAjax

      Widi, je hebt gelijk ik krijg niet zoveel aandacht van je. Alleen vandaag blijkbaar. 😄 Je wil me vaak terecht wijzen. Is je goed recht, helemaal omdat ik vind dat jij goed ingevoerd ben en duidelijk een breder oog heb voor hoe Ajax het doet. Ik neem dus juist veel van je aan. Dat een elftal behoefte heeft aan versterking is van alle dagen. Zelfs Ferguson deed dat continue bij United ook al stonden ze aan top. Ergo hij deed vaak spelers van de hand toen ze nog goed waren en selecteerde op die manier door. Dus ja ook ik denk dat versterking nodig is. Neemt niet weg dat Ajax eerst intern moet kijken, daarna extern. Persoonlijk maakt me de markt dan niet uit waar ze vandaan komen. Al zou ik alleen niet teveel Afrikaanse spelers nemen door winsterse Africa Cup.

     3. Widi

      Ferguson is juist een typisch voorbeeld van een manager die soms spelers te vroeg verkocht en soms ook om de verkeerde redenen. De namen kun je zelf bedenken. Hij heeft het ook zelf erkend. Vanmiddag heb je mijn aandacht. En dan valt steeds weer op dat je dingen schrijft die eenvoudig te weerleggen zijn. Maar ik word dat vanzelf weer zat hoor.

     4. EugAjax

      Widi hij heeft alleen echt spijt van Stam ja. Ik ben blij dat je beter weet dan Ferguson zelf hoe hij functioneerde en hoe zijn visie is mbt aan de top komen en daar vooral te blijven. Wat ik schreef is niet mijn mening over hoe hij het aanpakte maar de uitleg van Fergie himself uit zijn bio. En ja voor je weer begint, het is maar een zin daaruit boek is veel meer omvattend.

     5. EugAjax

      Want wat jij te vroeg verkocht noemt, dat is juist het geniale van Fergie, de meesten zien alleen presteren van nu Fergie had meer kijk op toekomst en wat een speler dan nog zou kunnen brengen ach ik citeer alleen slechts een van de meest succesvolle managers allertijden

     6. Widi

      Stam noemde je zelf al. Noem ik nog CR7 en Pogba. Die laatste is een vegissing van ruim 100 miljoen. Geniaal!

     7. EugAjax

      Widi de man stond meer dan 25 jaar aan roer. Hij maakt 1 echte blunder Pogba? En dan is hij meteen niet geniaal meer? Overigens was Pogba wegdoen voor niks een blunder hem kopen voor 100mln een nog veel grotere. Dus de vraag is gerechtigd wie heeft met Pogba meeste geld verkwanseld voor United!

     8. EugAjax

      Lees eens het is mijn stelling niet die je weerlegt! Ik citeer de grootheid Fergie himself uit zijn boek! Dus je weerlegt een visie van de man waar de visie vandaan komt. En ja hij had er veel succes mee😄

Reageren is niet mogelijk.