There are no ads, please add some


Telegraaf: ‘Vertrek Gudelj voor beide partijen de beste oplossing’

0816ajax-rostov_gudelj

Gisteren bracht Ajax naar buiten dat Nemanja Gudelj problemen heeft met zijn rol als reservespeler en daarom, voor onbepaalde tijd, uit de A-selectie is gezet (zie bericht). Gudelj stapte vorig jaar over van AZ naar Ajax en hij stond in zijn eerste seizoen in alle 34 Eredivisieduels in de basis.

Na de zomerse komst van Hakim Ziyech en het opstellen van Lasse Schöne is Gudelj zijn plek bij de eerste elf echter kwijtgeraakt en de ontevredenheid van de middenvelder was Ajax een doorn in het oog. Volgens de zondageditie van De Telegraaf lijkt ‘een vertrek voor beide partijen de beste oplossing’, ook nog verwijzend naar de ontwikkeling van talenten als Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Frenkie de Jong.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars gaf zaterdag aan dat Ajax ‘genoodzaakt wordt’ deze maatregel te nemen. “Ik heb inmiddels ook met Nemanja gesproken. Wij vinden deze mentaliteit niet passen bij een topsporter. Hij vertrekt maandag naar de nationale ploeg (van Servië, red.) en zodra hij terugkomt, zullen we met hem om de tafel gaan om te bepalen hoe we dit gaan oplossen.”

Niet alleen Gudelj en de eveneens uit de A-selectie verwijderde Anwar El Ghazi verloren hun basisplaats onder Bosz. Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald, Kenny Tete en Mitchell Dijks zijn de afgelopen maanden ook tweede keus bij Ajax. Opvallend is dat Lasse Schöne in het begin van het seizoen in eenzelfde schuitje zat als El Ghazi en Gudelj maar zich op en top prof toonde en zich uiteindelijk terug knokte in de basis.


Gerelateerde posts

52 reacties

 1. Ajaxlucas

  En zo is het. Als je door de trainer op de bank wordt gezet omdat je niet meer de beste bent op die positie en je gaat janken mag je opdonderen. Kijk naar schone. Die is meer dan een jaar op de bank gaan zitten en heeft zich terug geknokt

  1. vak411

   Ik begrijp het niet.. het is een prima voetballer maar hij moet toch ook inzien dat Zieych 100 x beter is. Wat maakt dat ze allemaal zeiken op de bank? Dan knok je er tich voor? Bij Ciy hebben ze een selectie van 50 man.. daar zeiken ze toch ook niet. Balen maar om de sfeer goed te houden moeten mensen die niet tegen bankzitten zo snel mogelijk weg.

  2. De seijs

   Gudelj is zeker niet de beste middenvelder. Hij is de slechtste middenvelder. En dat moet hij eens beseffen. Hij heeft zijn kans ruimschoots gehad en niet gepakt . Het is het net niet. Dus ja als ajax ballen heeft moeten ze afscheid van Gudelj nemen . Deze jongen wordt ook niet beter. Dat ziet een blinde nog wel. Zeker weg doen in de winterstop. Anders wordt het een storende factor. Laat de jonge gasten nu hun kans maar pakken. Worden wij alleen maar beter van.

  3. De Ajacied

   Ja maar als Ajax al deze gasten, el Gahzi, Bazoer, Tete, Riedewald, Gudelj dan houden we niet heel veel over hoor,
   Dus jongens gedraag je en werk voor je plaats,
   Stop met deze onzin
   ❌❌❌

   1. De seijs

    Bij Bazoer, Tete en Riedewald zit zeker potentië in, die zitten in een dip. Gudelj kan niet beter die heeft ondertussen wel genoeg kansen gehad. Die is klaar bij ajax. Die mag (moet) weg.

     1. Remco425

      Niet helemaal, hij heeft 1.5 jaar gespeeld en er zal heus nog wel wat voor hem gevangen kunnen worden.

    1. Litmanen

     Seijs hou nou eens op met die grote bek over Gudelj. Wil je even terugkijken wat je schreef toen hij kwam? Er was geen betere!!!
     Gudelj heeft bij Ajax niet kunnen brengen wat hij bij AZ wel kon. Dat is klote voor hem en voor Ajax.
     De houding van veel ” supporters ” zoals jij hebben hem geen goed gedaan.
     Ik hoop dat hij elders zijn mooie carriere kan voortzetten. Het blijft een prachtige voetballer.

     En verder zou ik met hem afspreken : geen werk, geen salaris. Dat lijkt me wel logisch.

     1. HURBIE

      Hij weet dat hij toch de hete adem van die andere gasten in zijn nek heeft en ziet zelf dat het een vrij uitzichtloze toekomst tegemoet gaat met al die aanstormende talenten
      Daarom lijkt mij het verstandig als hij eieren voor zijn geld kiest en in de winterstop vertrekt

     2. afcadeluxe

      hij staat nu 3weken niet in de basis,zou zeggen vecht ervoor en niet zo snel opgeven,behalve je hebt weinig karakter….

     3. -buitenkantje rechts-

      Beetje goedkoop Litmanen..
      De meesten waren enthousiast toen hij kwam.. je reageert op wat je dan ziet en weet. Betwijfel of de houding “van veel supporters” hem de nek om hebben gedaan.. Eerder zijn misplaatste trots.
      Bovendien geen werk geen salaris kan natuurlijk niet.. Je kan iemand na langdurig slecht functioneren en vele pogingen om hem weer op de rails te krijgen proberen re ontslaan.. Of bv door werkweigering.. Maar eenzijdig afspreken om geen salaris uit te betalen is natuurlijk onzin en strafbaar.. Veel beter is om zaakwaarnemers aan het werk te zetten en een nieuwe club te zoeken qasr hij misschien nog wat van zijn carrière kan maken..

     4. Remco425

      Klopt br, werkweigering gaat ook niet op, omdat hij geen werk weigert. Hij traint gewoon, dus werkt hij. Hij heeft alleen zijn onvrede geuit, op een manier die niet door de beugel kan. Maar dat is nog geen werkweigering.

     5. Indojood

      Gedeeltelijk wel, Gudelj wordt geacht reserve te zijn wanneer Bosz dat verlangt maar hij weigert dat. Desalniettemin moet er nu niet met zaken zoals salarisinhouding worden geschermd. Dat verslechtert de zaak alleen maar. Laat hem lekker naar Servië gaan en hopelijk komt hij tot inkeer, vooral voor hemzelf. Voor ons is het het beste als hij in de winterstop vertrekt. Spelers zoals Gudelj passen goed in de Serie A.

     6. Remco425

      Volgens een advocaat gespecialiseerd in sportzaken zou Ajax hem dus waarschijnlijk inderdaad op staande voet kunnen ontslaan voor werkweigering. Ja had dus gelijk.

     7. Indojood

      De seijs is pas in december lid geworden van deze site. Toen liep Gudelj al een paar maandjes rond bij Ajax. Daarnaast, wat te denken van de houding van bepaalde supporters richting Tete, om maar eens een speler te noemen.

      Hans Anders, Specsavers, witte stok met rode ringen…..

     8. De seijs

      Lees nou zelf wat je schrijft. Dan heb ik toch gelijk! En ik heb nog steeds geen glazenbol. Dus als ajax iemand haalt die goed is bij zijn toenmalige werkgever dan verwacht je van die persoon dat hij nog beter bij ajax wordt en dat het een volwaardige ajax speler zal worden.En wat lul jij nou over mijn houding hier? Of hij dat zal lezen, of er ook maar wat van aan zal trekken. Wordt eens wakker litmanen. Jij leeft zeker in een sprookje!

  4. Iamsterdam2015

   Juist ajaxlucas!!!!!

   Lopen piepen als een speenvarkentje. Lasse is het voorbeeld. Die nam een hap van de drol, had een rot smaak in zijn bek en heeft alles eraan gedaan om die smaak weg te poetsen en zie hier….. staat als een beest op het middenveld… nee wat doet meneer gudelj mijn ballen gasn altijd hoog over en heb veel balverlies”??? Juist die gaat piepen. Nou doeiiiiiiiiii

  5. Remco425

   Kijk ook naar Sinkgraven. Je kan het er mee eens zijn of niet sat hij nu speelt, maar ook hij heeft bijna een jaar vooral op de bank gezeten. Ook hem hoorde je niet en wachte gewoon zijn kans af. Gewoon keihard blijven werken en als je dat niet op kunt brengen is het inderdaad misschien maar beter dat je vertrekt.

 2. BobbyHaarms

  Lijkt mij ook de beste oplossing. Jammer Gudelj, maar de hier genoemde spelers zijn of worden nagenoeg allemaal beter. Je bent helaas de zwakste schakel, tot ziens.

 3. Reservewissel

  Vervelende is dat ze blijkbaar denken dat dit een normale gang van zaken is en maar gaan jammeren als een diva. Tis jammer dat er geen zelf oplossend vermogen in de selectie zit, oudere spelers die de rust bewaren of deze spelers corrigeren.

 4. Charka53

  Dat weet je als voetballer je ben zo goed als je laatste wedstrijd en je moet er voor knokken om weer volgende te kunnen spelen , als dit niet kan opbrengen kom je te kort op dit niveau en zal je je heil ergens anders moeten zoeken of je nu Gudelj of Ziyech heet je moet je elke dag weer bewijzen in en naast het veld.

  1. Remco425

   Ook daar ben ik het niet mee eens. Een speler bouwt krediet op. Als je je laatste wedstrijd niet goed was betekent niet dat je meteen op de bank moet. Dan hadden we na feyenooit bijna geen spelers meer over. Probleem voor Gudelj is alleen dat hij al heel lang niet goed speelt en er dus geen krediet meer over is. Zeker niet als andere spelers op zijn plek het gewoon beter doen.

   1. Charka53

    Dat mag Remco , je moet het niet zo zwart wit zien één goede en en mindere wedstrijd ik bedoel er mee te zeggen dat je er wel voor moet gaan en niet gaan zitten kniezen want dat helpt helemaal niets en als je mag invallen moet je ook wel laten zien dat je wel wil maar dat heb ik niet erg gezien , oké het waren maar weinig speel minuten maar toch.

     1. Charka53

      Laten we dan nu maar genieten van een leuke pot voetbal met een voor ons goede afloop.

 5. Oosterse Ajacied

  Zal vast een bewuste aktie van hem zijn om een bertrek te forceren. Ik zeg zwaai zwaai, bye bye.

 6. timkloppers

  Zo zie je wel des te meer, hoe professioneel Lasse is. Nooit zeuren maar blijven trainen en hard werken. Is denk ik wel een van de loyaalste spelers op dit moment.

  1. Remco425

   Maar op Gudelj kunnen we blijkbaar niet rekenen, daar hebben we dan niets aan. Ook later in het seizoen niet als hij al na een paar potjes op de bank zoveel problemen maakt.

 7. afcadeluxe

  hey gudelj zullen wij even ruilen?ik kan het prima opbrengen met 80.000e salaris/maand en een mercedesje van de zaak op die bank te zitten…..

 8. dickst14

  Sinds Ziyech en Schone de vrije trappen nemen kunnen de mensen weer rustig zitten op de 2e ring.

 9. -buitenkantje rechts-

  Gudelj kan niet omgaan met zijn rol als invaller en wisselspeler.. Onder FdB met veel bombari binnen gehaald als dè speler met fysiek en karakter die Ajax al járen miste. De hele familie moest mee..
  Pa werd scout gemaakt en ook broertje moest een plek krijgen in de jeugdopleiding van Ajax.. Onder FdB hadden sommige spelers een abonnemenr om te spelen.. hoe slecht ze ook waren in het veld.. Gudelj was daar één van.. Bosz is terecht minder gecharmeerd van hem. Ook omdat hij dagelijks op trainingen ziet dat hij veel betere spelers heeft.. Gudelj denkt nu dat hij een basisplek kan opeisen en mentaal geen wisselspeler meer kan zijn.. Geval van geknakt egootje.. verkeerd inschatten van zijn huidige status.. gebrek aan zelfreflectie.
  Transfer naar wie vraag ik me af? Wie wil Gudelj hebben? In ieder geval niet naar een club met gelijke status en niveau als Ajax.

  1. EugAjax

   Merendeel eens BR. je schrijft het volgens helemaal zoals het is. Ik wil wel kleine kanttekening. FdB is inderdaad een zeer loyale trainer naar spelers toe, en mss wel te loyaal soms geweest na nu blijkt. Echter dat Schone bijv fantastisch op 6 speelt had bijv Bosz ook niet verwacht. Dat is per ongeluk zo ontstaan (zoals ook met Anita en Blind eerder onder De Boer). Komt bij Schone speelt op 6 fantastisch, kort nadat Bosz had gezegd dat Riedewald de enige echte 6 in de selctie is….ik wil maar zeggen dat veel in voetbal toevallig samen komt. Komt bij vorig jaar hebben we geen Ziyech en mocht De Boer alleen maar spelers kopen onder de 7mln. En omdat we Ziyech hebben kunnen we Klaassen gebruiken als meer controleur en gaten dichter. En Ziyech voor creativiteit en Schone (per toeval) als voetballende 6! Mar goed gaat om Gudelj nu en dan heb je het zeer treffend beschreven. Hij kan dus op zoek naar een club van minder nivo dan Ajax. Hoewel in voetbal zijn gekkere dingen gebeurd….😄😄

 10. Gepe

  We moeten hier eigenlijk niet teveel woorden aan vuil maken vind ik. Hoewel Gudelj één van mijn favoriete middenvelder was,valt hij nu gigantisch door de mand. Als je bij een topclub als AJAX op de bank komt,en dan niet meer de motivatie kunt opbrengen om gewoon je werk te doen,kun je in feite dus alleen maar naar mindere clubs,want daar speel je waarschijnlijk wél. Dat betekend terug naar AZ,naar Vitesse,of in Duitsland of Frankrijk naar een club die in de middenmoot speelt. Wanneer je bij AJAX de eerste elf niet haalt,moet je niet de illusie hebben dat dat wel lukt bij een Europese Topploeg. Persoonlijk vind ik het jammer,maar Gudelj doet nu een flinke stap terug in zijn voetbalcarrière,maar dat heeft hij volledig aan zichzelf te wijten.

 11. knudde32

  zo nu viergever nog richting bank samen met veltman en het team staat er in de winterstop nog een echte linksback halen en het kampioen s team staat er misschien cherny nog younes

 12. Slingertje.

  Opgeruimd staat netjes.
  Als het zo doorgaat komt er in de winterstop al een flinke schoonmaak in de selectie van Ajax.

  1. -buitenkantje rechts-

   Vermoed ik ook Slingertje.. hoop wel dat de goeden blijven.. is ook al veel belangstelling voor bv Dolberg en Sanchez.

 13. Remco425

  Hij heeft dus zelf aangegeven liever niet bij de selectie te zitten dan dat hij op de bank zit. De woorden van een echte topsporter. Vond het goed van Klaassen dat hij de vraag niet ontweek, maar netjes antwoordde en z’n teleurstelling in Gudelj liet blijken zonder daarbij z’n (voormalige) medespeler volledig af te branden.

  1. Remco425

   Klopt, weet niet wat zn vader doet, maar over zn broertje horen we ook niks. Zou toch oud genoeg moeten zijn voor de A1 of zelfs Jong Ajax?

Reageren is niet mogelijk.