There are no ads, please add some


Nemanja Gudelj uit de selectie gezet

0707gudelj

Na Anwar El Ghazi is ook Nemanja Gudelj uit de selectie van Ajax gezet. Nemanja heeft Peter Bosz te kennen gegeven dat hij het mentaal niet meer kan opbrengen om op de bank te zitten. Dit geeft Bosz en zijn staf aanleiding om hem niet alleen buiten de wedstrijdselectie te laten, maar ook tot nader order uit de A-selectie te zetten. Gudelj heeft om die reden zaterdagmiddag apart van de groep getraind.

Marc Overmars is van mening dat de getoonde mentaliteit van de Servische international niet hoort bij een topsporter. ‘Hij vertrekt maandag naar de nationale ploeg en zodra hij terugkomt zullen we met hem om de tafel gaan om te bepalen hoe we dit gaan oplossen’, besluit de  directeur voetbalzaken.


Gerelateerde posts

112 reacties

  1. Ajacied407

   Als ik hem was met zijn capaciteiten, zou ik God op m’n blote knieën bedanken dat ik nog bij Ajax zat..

    1. De Ajacied

     Hele goeie zaak van Bosz niet met je laten sollen,
     En Gudelj gedraag je ff jonge, je bent gvd toch
     15 jaar meer of wel
     ❌❌❌

   1. Pocootje

    Nu kunnen we natuurlijk gelijk de spelers gaan afzeiken (Ghazi, Gudelj) en idd het is vreemd wat ze doen, maar ik vind het vooral zorgelijk dat binnen een week tijd 2 spelers uit de selectie worden gezet. Voelt niet goed aan.

    1. Remco425

     Omdat ze op de bank zitten. We kunnen nou eenmaal geen 20 spelers opstellen. Het is vooral zorgelijk dat we blijkbaar spelers hebben zonder enige mentaliteit. En dit zijn gasten die graag naar een Europese topclub gaan. Inderdaad, daar hoeven ze waarschijnlijk niet op de bank te zitten. Daar zitten ze op de tribune!

     1. BobbyHaarms

      Helemaal mee eens Remco. Als ze echt zo goed zijn als dat ze denken dan staan ze in de basis. Met alle respect, maar deze 2 heren hebben op dit moment niet de vorm EN niet de mentaliteit om basisspeler bij Ajax te mogen zijn. Niet zeuren, maar knokken voor je plaats. Ze mogen blij zijn met zo’n bevoorrecht leven, wij moeten ook knokken in het leven voor onze centen om goed te kunnen leven en geloof me, dat is heel wat zwaarder dan voor deze tot het graf verwende gasten. Tegenwoordig krijgen ze als wisselspeler al veel te veel eisen en praatjes. Laat dit een dure maar wijze les zijn voor ze.

    2. Litmanen

     eens, Bosz hoort ook de hele selectie te managen en niet alleen de eerste elf. Dit moet niet uit de hand gaan lopen.
     Buiten de mentaliteit van Gudelj en Ghazi moet je met twintig mensen kampioen worden.
     Ben benieuwd hoe dit verder gaat.

   2. jojo123

    Het team heeft eigenlijk te veel slechte spelers…. Gudelj is toch een van de betere. Ik denk dat Bos gewoon geen goede trainer is die problemen door de club laat oplossen. Hij moet dat zelf kunnen oplossen, hij is immers manager van het team.

  2. koote207

   Man man man, wat denk je nou..? Denk je nu echt dat je beter bent dan degene die nu spelen😳

  1. Amoebe

   Misschien dat spelers gedrag van elkaar gaan kopieeren.

   Je kunt dit alleen maar zo snel mogelijk de kop indrukken.

   1. dickst14

    Ben ik met je eens. Als Gudelji 20 assist en 10 goals in een jaar heeft dan is het ongelofelijk dat hij er naast staat. Maar als er 8 maanden niet uit zijn corners gescoort wordt en dit ligt blijkbaar niet aan de andere spelers want sinds Ziyech er is wordt er ineens wel weer gescoort uit corners. Tsja. en dan ook nog toen ie meedeed de vrije trappen op proberen te eisen. pfffff de 2e ring is gelukkig weer veilig nu.

   1. Remco425

    Niet altijd waar. Als hij zeker wilde zijn van een basisplaats had hij bij AZ moeten blijven. Dit is Ajax, als je daar niet tegen kan, moet je bij ons geen contract tekenen. De beste 11 spelen en hij is daar zeker niet 1 van. Dan kom je op de bank. Zoals bij elke club. Als je daar niet tegen kan is dat niet de schuld van de club.

    1. Charka53

     Je heb voor een deel gelijk alleen dat van de 11 beste spelers niet , volgens mij zitten er op de bank voor sommige plaatsen. betere

    2. Velibor

     Dit is gewoon zon type: i dont want no for an answer! Type verwend kuiken! Toon es ballen man en knok je terug en anders wegwezen en het niet verknallen voor de rest en neem je broer ook mee!

 1. Valentino

  Maar gelijk verkopen in de winter, wat een flut instelling. Mag blij zijn dat hij nog op de bank mag zitten.

 2. PvL020

  Zou dat de reden zijn? Als dat zo isben je wel eerlijk om dat tegen de trainer te zeggen, ook al weet je wat de consequentie zal zijn. Soms ben ik wel bang dat dit ook allemaal gedreven wordt door de makelaars, die hebben baat bij spelende spelers en anders bij ellende veroorzaken met dit soort opruiing

 3. AJAX 2001

  hij haalt het niveau van zijn concurent middevelders bij lange na niet, als ik hem was zou ik maar blij zijn met op de bank zitten.

  1. Remco425

   Klopt, Peter had hem ook op de tribune kunnen zetten. Hij mocht notabene nog invallen tegen Celta. Vervolgens ging het vanaf dat moment mis bij Ajax en dan verdomme nog klagen ook!

   1. HURBIE

    Idd Remco hij bakte er helemaal niets van ,stond ook zeer ongemotiveerd langs de zijlijn de instructies van Bosz aan te horen en straalde niet uit dat hij er echt zin in had
    Dat zijn de dingen die nu achteraf opvallen aan zijn gedrag. Vindt dit ook een slechte set van hem ,want het is toch al een eer om in de selectie van het éérste van de beste club van Nederland en gezegend met de naam AJAX

 4. PvL020

  Wel grappig weer de reacties. Hier is het een flutmentaliteit en bij El Ghazi hoor je veel dat het aan de trainer ligt…. Terwijl dat niet zo is….

   1. Remco425

    Ja hoor, dat is hij wel. Tegen Celta ook weer 2x beslissend met mooie acties, jaagde steeds door op de bal en verdedigde regelmatig ook mee. Heb ik El Ghazi nog niet zien doen.

 5. Pascal tebberman

  Heb net het nieuws gehoort jaagt hij nog meer spelers weg zo dan weet je zeker dat we geen kampioen worden die sukkel ….😎⚓️🇮🇹🍀🐍⚽️👍🏼.

  1. AFCA my World

   Jij bent echt niet goed bij je hoofd,hij vind zichzelf beter dan degene die op positie speelt en het beter doet, daar kan hij niet mee dealen maar dat is zijn probleem ! De selectie uitdunnen geeft bovendien kansen aan onze talenten zoals Nouri,Cerny enz !

   1. Pascal tebberman

    Oke maar alles oke hoor maar als een speler aan geeft om te spelen en niet op de bank wilt zitten mag hij er toch wel wat van zeggen maar om meteen iemand eruit te zetten vindt ik een beetje raar dan gun je iemand toch ook niet in de team gudelj is toch ook een beste speler die voor sjax wilt spelen ciao.

    1. Remco425

     Hij zal wel wat meer gezegd hebben dan alleen dat hij het jammer vindt dat hij niet speelt, dat vindt namelijk elke reservespeler.

  2. AJAX 2001

   wat een haat op bosz, hij laat ons toch mooi voetbal zien!
   Ajax heeft dit seizoen nog niks aan gudelj gehad dus we gaan hem echt niet missen zondag

   1. Teuntje

    Ik weet het niet hoor. We kijken neem ik aan dezelfde wedstrijden en ik heb er heeeel veel gezien die werkten als een slaappil. PB de verlosser? Nee niet echt. Het is dat hij een absolute topper als Ziyech (had hij, vond ie zelf niet nodig maar dat terzijde) heeft anders stond het er heel anders voor

  3. Remco425

   Klopt Pascal, we kunnen beter met Gudelj spelen dan met Ziyech. Wat een ongelofelijke sukkel inderdaad.

 6. Mooi

  Het is niet goed wat hij heeft gedaan gewoon werk weigeren teregt dat hij is terug is gezet punt uit .Maar valt er wel te praten met de trainer en schiet hij daarin niet tekort?

  1. HURBIE

   Nee de trainer schiet. niet te kort dat doet Gudelj zelf Bosz stelt de beste 11 op in zijn ogen Logisch

   1. Mooi

    Ja zo hoort het ook de beste spelen ,maar ik het vraagtekens op de maanier hoe hij dat doet met de botte bijl of ook met praten .

    1. HURBIE

     Zou het niet weten Mooi ben er nooit bij geweest
     Maar Bosz heeft niks gezegd Dat deed Gudelj zelf
     En toen kreeg hij de reactie van het bestuur

 7. Michel6172

  Het kan allemaal wezen dat zijn kwaliteiten wat minder werd maar hij heeft in het verleden mooie dingen laten zien. Maar zoals bij iedereen en bij iedere club is de zure mentaliteit nou eenmaal, gaat het goed ben je God en doe je het minder kotsen je jou er uit.
  Ik hoop voor deze jongen Gudelj wat ze ook van plan zijn met hem, dat hij goed terecht komt en dat hij weer op zijn niveau komt.

  1. Remco425

   Welke mooie dingen? Zijn er niet zo veel hoor. Ik ben normaal gesproken van de nuance en val een speler niet gauw af, maar wat Gudelj hier doet is belachelijk. Wie denk hij wel niet dat hij is? Een beetje zelfkennis is weer ver te zoeken…

    1. Remco425

     Klopt, dat is mijn mening, maar aangezien hier bijna iedereen er zo over denkt zal daar wel een kern van waarheid in zitten. Gok ik. Maar ook dat is mijn mening.

     1. Remco425

      Ik praat ook niet met iedereen mee, daarom is het ook mijn mening, maar het is nou eenmaal zo dat vrijwel iedereen er hetzelfde over denkt. Dan heeft iedereen het dus fout behalve jij…

   1. tijger238

    Er zijn maar weinig voetballers die uit een vrije trap in de 16 gewoon het dak raken van de Arena

 8. JustinW

  zo, zo zijn we eindelijk eens goed bezig gaan we onrust stoken eerst El Ghazi naar jong Ajax nu Gudelj. en Bazoer die weg wilt … ik zie liever Gudelj gaan als bazoer vooral als we ziyech een maand of 2kwijt zijn door de Afrika cup

 9. Jeroen68

  Wat een mentaliteit. Ze moeten het snot voor hun ogen trainen, niets meer en niets minder. Laten zien dat je beter bent dan de rest, maar dat is hij gewoon niet. Voegt niets toe, verkopen in de winterstop.

  1. Remco425

   Klopt Jeroen, als het even tegenzit gaan ze meteen zeiken ipv harder werken om zich weer terug in het elftal te knokken.

 10. KBouter

  Dat is nummer twee die zijn ongenoegen uit. Straks begint Bazoer en Dijks en de poppenkast is compleet. Ik kan me voorstellen dat je niet tevreden bent met een bijrol, maar laat het dan zien op trainingen, ipv dit soort verwend gedrag als het ff tegenzit.

 11. Slingertje.

  Dumpen in de winterstop.
  Hij is het niet waard om het mooie Ajaxshirt te mogen dragen met zijn waardeloze mentaliteit.

 12. Alabe

  Schöne zat ook weken op de bank, maar die klaagt niet, traint hard en staat er dus gewoon weer in. Moeten ze een voorbeeld aan nemen

   1. Joeguh9

    Dat is het verschil tussen iemand met de juiste instelling en iemand met een kut instelling! Schone is een modelprof, Gudelj laat zich kennen.

 13. Oost80

  Ik denk dat nouri en van der beek hard aan deur kloppen! De nieuwe generatie heeft een betere mentaliteit.

 14. EugAjax

  So who is next? Binnen paar dagen twee selectiespelers. Dit moet Ajax goed gaan managen, want anders kan dit weleens sneeuwbal effect krijgen. Hoewel in mijn optiek je als speler als eerste in de spiegel moet kijken zegt dit ook wat over management kwaliteiten van Bosz vrees ik. Hij moet weldegelijk aandacht gaan besteden aan dit fenomeen van de laatste week. Zou weleens kunnen dat spelers voelen dat er geen touw vast is te knopen aan beleid van Bosz. Persoonlijk vind ik dat Bosz stuk consequenter is geworden, maar in begin seizoen was het houtje touwtje en dat lijkt nu door te etteren. Vooral in uitspraken is Bosz inconsequent en dat voelen de spelers ook. Vaak is duidelijkheid naar spelers toe het beste. En Bosz blonk daar niet in uit. Word wel beter maar vers in geheugen is nog bijv dat hij Riedewald de enige nummer 6 in de selectie noemt en kort daarna stelt hij Riedewald nooit meer op, terwijl hij nooit slecht speelde. Ook El Ghazi uit vorm, staat ernaast maar dan speelt Traore ook slecht en laat hij hem staan. Allemaal wel te billiken maar Bosz zal dat moeten blijven uitleggen en duidelijk naar zijn spelers zijn. Wat dat betreft deed De Boer het beter. Nooit kwam er gezeik naar buiten, met El Hamdoui als uitzondering, maar die had overal problemen…….

  1. Remco425

   Als dit een sneeuwbal effect tot gevolg heeft is het makkelijker doorselecteren. Who’s next?

  2. -buitenkantje rechts-

   Ik denk toch Eug dat het meer met geknakte egootjes heeft te maken dan met Bosz..
   Onder FdB hadden sommige spelers een abonnement.. speelden altijd, hoe slecht ook in het veld. Gudelj was daar één van. Met veel bombari gehaald door de Boer.. de hele familie moest mee! Pa werd scout gemaakt.. broertje moest een plek krijgen in de jeugdopleiding.. Gudelj werd binnengehaal d als de man met fysiek en karakter die Ajax al járen miste.. Bosz is terecht minder gecharmeerd van hem, omdat hij betere spelers heeft. Gudelj is nu gewooon invaller geworden.. Die overgang van basisspeler met abonnement naar invaller en wisselspeler kan hij niet handelen.. Misplaatste trots.. slecht inschatten van zijn huidige status.. geknakt ego..
   Betreft Bosz heb ik de zaken die jij noemt ook al meerdere keren naar voren gebracht. Toch zie ik nu een Ajax waar ik bij vlagen weer van kan genieten.. Dolberg heerlijk gewoon.. Combi Traoré Ziyech.. super! Schöne.. Dè missing link in het Ajax team.. Ajax is weer leuk om naar te kijken!

 15. Jimmy1971

  Gudelj ziet gewoon dat hij aan alle kanten voorbij gevoetbalt wordt , en stuurt hiermee op een vertrek in de winterstop aan !
  Het middenveld staat beter dan ooit , de resultaten zijn okee , en dan wordt hij ook nog iedere dag door Nouri gepoort …
  Tja , dan weet je dat je niet , het nivo hebt , wat voor het huidige Ajax nodig is !
  Pure frustratie dit ..

  1. -buitenkantje rechts-

   Haha! Vooral dat dagelijkse poorten door Nouri zie ik helemaal voor me..😂

 16. Vakje129

  Gvd had donderdag ook al zo een flut instelling nadat hij mocht invallen nog geen fatsoenlijke bal gegeven , o ja toch wel door achteruit te gaan spelen en zo je defensie in de problemen brengen . Jammer ventje even wakker worden graag .

   1. f-side64

    ieder zijn voorkeur maar bazoer kan (soms) ook zeiken om 1 basisplaats dat heeft lasse in al die tijd nooit gedaan je kan een mv hebben met bazoer ziyech schone en d vd beek

  1. BobbyHaarms

   En terecht. Als er 1 speler is bij Ajax die door zijn instelling en doorzettingsvermogen een terechte basisplaats heeft afgedwongen dan is het Schöne wel. Zulke spelers lijken wel steeds zeldzamer te worden en bij Gudelj zie ik deze instelling al helemaal niet. Dan is het jammer vriend maar dan kan je beter vertrekken naar FC Ikhoorindebasis.nl

   1. -buitenkantje rechts-

    FCikhoorindebasis.nl? 😂 Daar wil iedereen wel spelen.. haha!
    Los daarvan heeft Gudelj niet de techniek en het overzicht van Schöne.

    1. BobbyHaarms

     Verre van zelfs! Maar ok niet iedereen is daarmee gezegend, vooral Gudelj niet. Maar het meest schokkende vind ik dan nog zijn gedrag, hoogstwaarschijnlijk zelf tot de conclusie gekomen dat hij aan alle kanten voorbij gestreefd wordt en dan nog gaan piepen ook! Ikzelf was vorig jaar ook voorstander van zijn komst hoor, maar hij valt bij Ajax toch behoorlijk door de mand en dit hele gebeuren bevestigt dit alleen nog maar eens. Teleurgesteld zijn mag, dat was Schöne ook. Maar die had ook nog eens recht van spreken en daarin zit al een wezenlijk verschil met onze vriend Gudelj.

 17. Remco425

  Ik dacht dat Gudelj juist voor z’n goede mentaliteit gehaald was? Die is dus ver te zoeken…

 18. Amsterdamse Hagenees

  Leuk om te lezen dat het mogelijk aan managen ligt en dat dan de aam van Bosz wordt genoemd. Het management, lees o.a. Overmars, zadelt Bosz op met 10 middenvelders en mag het vervolens uitzoeken. Bosz is aan deze situatie het minst schuldig, hij wil goed en leuk voetbal spelen en gebruikt daar de meest bruikbare spelers in zijn ogen voor, daarvoor is hij de trainer. Dat we hier en daar het niet met alle beslissingen eens zijn van hem staat buiten de caprioleb van el Ghazi en Guldelj. Het enig zinnige wat ik tot nu toe hier heb gelezen is mbt Schone. Ik had al veel waardring voor die man en nu nog veel meer. Winterstop wordt wel makkelijk zo in keuzes maken wie gaat en wie blijft. Ik denk overigens ook datvzaakwaarnemers hier een grote rol in spelen. Nogmaals, Bosz is dit niet aan te rekenen kijk eerder maar hogerop in de organisatie.

  1. Remco425

   Zaakwaarnemers hebben hier zeker een aandeel in, maar zeker Gudelj is toch geen jong jochie meer die snel je gek kunt maken? Die zou zelf toch ook al oud en wijs genoeg moeten zijn?

   1. BobbyHaarms

    Dat zou je wel denken idd, maar na dit gebeuren ben ik daar ernstig aan gaan twijfelen..

     1. BobbyHaarms

      Merkte het ook al met het geven van duimpjes Remco, sommigen zijn rood en staan op nul en druk je erop dan gebeurt er niets. Maar zie bij mij nu 1 duimpie staan dus is het je toch gelukt schijnbaar. Zal het nu even bij jou proberen 😁

  1. Remco425

   Gudelj kan een voorbeeld nemen aan Dijks en vooral ook Sinkgraven. Schone wordt hier overal geroemd maar wat dat betreft is Sinkgraven natuurlijk precies hetzelfde. Lang op de bank gezeten, maar nooit klagen. Gewoon blijven werken en wachten op de kans.

   1. f-side64

    schone en sinkgraven zijn niet te vergelijken omdat schone (helaas) geen top speler zal worden en sinkgraven wel de potentie heb.

 19. Reneb

  6 miljoen terug en snel door. zordt alleen maar voor onrust zo. Tijd voor Donny. een jongen met kracht en inzet.

 20. jojo123

  Bos heeft alle betere spelers of op de bank gezet of uit het team door Ajax laten zetten. Wat zegt dat over hem? Geen goede trainer, de ontwikkeling van zijn goede spelers zet hij nu stil. Terwijl bijv Veltman, Klaassen niet verder ontwikkelen en nog steeds af en toe/vaak belabberd spelen of onzichtbaar zijn. Geef die andere ook speeltijd. De twee buitenspelers hebben hooguit twee momenten die nog een beetje effectief zijn terwijl de rest dramatisch zijn, kunnen geen voorzet geven etc…. Er heerst nu al onrust door toch een beetje mismanagement of autoritair management waarbij niet gedacht wordt aan de motivatie van de medewerker/speler. Er moet weer orde op zaken gestrld worden. Bos moet zichzelf ook ff reflecteren en niet alleen de spelers de schuld te geven….

Reageren is niet mogelijk.